FOLLOWERS

TRY THIS!!

Cara dulu dan cara sekarang

This blog been in hiatus for so long, sad. 
And now I'm back!

Insyaallah will continue till forever?
heh

Scroll balik previous posts dari awal dulu, tergelak sorang-sorang. 
Dengan short form nya, kecik-besar-kecik-besar hurufnya, post merapu, etc

duh

Malu? 
Yes of course! Terasa budak-budak sangat, tak matang

Padam?
Hell no, takkan padam (kot) post lama, memori ok, boleh buat gelak sorang-sorang



Yours truly,


Mangsa Dipukul Warden Meninggal Dunia

Beberapa hari lepas ada dengar pasal kes adik Mohamad Thaqif Amin Mohd Gaddafi (sedap nama) ni, dipukul oleh warden asrama; asrama tahfiz (?)

Sampaikan kedua belah kaki terpaksa dipotong akibat jangkitan kuman, dipotong hingga paras paha. 
Masih muda, tiada kedua belah kaki.

Sedih

Dan semalam dapat berita Thaqif meninggal dunia.

It's better for him to 'go' than suffer

Innalillah..




Yours Truly,


Makan Sedap di Restoran Nasi Lan Kedah

Dah lama adik hakak ajak makan sini.
Bukannya jauh pon, dekat je dengan rumah. 
Tapi macam biasa lah, selalu attractive places yang dekat-dekat rumah memang akan lambat dijejaki, disinggahi, dilawati lah. 
Heh



Yang kedai atas ni (gambar ehsan dari FB page NLK) di cawangan Alam Avenue Shah Alam, kawasan komersil berdepan dengan JPJ Padang Jawa. Senang je cari sebab JPJ tu landmark, plus sekarang ni pakai google map/ waze je, lagilah mudah nak cari.

Awal pembukaan dulu, satu kedai je yang dibuka (kanan), tapi sejak sambutan sangat-sangat hebat, tu, nampak tu, sampai beratur panjang kauuu.. lagi-lagi kalau lunch hour. 

So, dah adik ajak tambah pulak dengan ramai orang tu, curious jugak lah kan, sedap sangat ke kan? 

Then, here we go..

Atas ni mine, ayam goreng belah 4 & begerdil daging + kuah campur

Atas ni adik hakak punya sotong besar + begedil + kuah campur

Yang buat makanan diorang ni lagi power sebab kuah diorang yang peh! terangkat! Kuah kena campurkan semua, rasa yang complete (for my taste lah), rasa pedas, rasa lemak, cukup buat kaurang rasa nak tambah lagi 1 pinggan. 

Price itself? Don't worry, worth the money! Tak sampai RM20 pon untuk 2 pinggan dengan lauk yang besar-besar tu. 

Go try,
No try,
You cry.



Yours Truly,



Awet Muda

Tahun bertukar tahun.


"Kak, nak beli apa kak?"

"Kak, tumpang tanya.."

"Kak,..."

"Kak,..."


Oh, aku lupa, 'dik' dah kurang TAK releven LANGSUNG sekarang- 2017 

Ditambah dengan muka yang dah kurang TAK nampak kolagennya.

Tak usah nak buat-buat terkejut.

duh



Sedar diri.. minta tolong sedarkan diri sendiri. 

CPR please.

eh


- Cuba teka umur hakak berapa? hiks-





-bertambah umur, mendekat ajal- 


Hello 2017




Hello 2017





Related Posts with Thumbnails