FOLLOWERS

TRY THIS!!

Dulu & Kini.

::Salam::


Dulu, aku bebas bermain badminton di luar rumah bersama sepupu dan jiran-jiran.
Dulu, aku bebas bermain rounders a.k.a softball bersama sepupu dan jiran-jiran.
Dulu, aku bebas balik mengaji pada malam hari sambil menyanyi dan berselawat dengan menunggang basikal melalui kawasan gelap bersama sepupu sepapat.
Dulu, aku bebas ke kedai yang jaraknya 200 meter-500meter bersama sepupu dan kadang-kala hanya berseorangan dengan menunggang basikal, kadang-kala hanya berjalan kaki.
Dulu, aku bebas ke bank yang jaraknya 1- 2 kilometer menaiki basikal bersama sepupu sepapat.
Dulu, aku bebas pulang dari sekolah menaiki bas awam dan berjalan kaki lagi 500meter untuk ke rumah, seorang diri.

Itu dulu.
Dulu.

Kini?


Aku kasihankan budak-budak yang tak lagi sebebas aku dulu.
Osem tau, kebebasan semua tu dulu!! OSEEEEM gila! Nak2 point 1-3 tu!


Baca sini. Keep alert!



p/s: Ni tolak cerita budak-budak yang rancang sendiri penculikan diorang. Memang genius. Aku sendiri pon tak reti. HEH!

p/s: 'Bebas'; tak termasuk 'bebas' yang lain dari isi entri ni. Harap maklum. heh.

#7 Wordless Wednesday

::salam::



-:: Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :: [klik sini]-








p/s: Ikan Cencaru Bakar + Makaroni Daging Goreng Kampung, antara resepi hujung minggu ari tu. nomnomnom ;p

Kalaulah Boleh Dijangka..

::salam::


Tadi aku berlari-larian ke tandas. Gaya dah macam atas trek lumba lari. Bahan buangan dalam perut dah berebut-rebut nak keluar cepat.
Sampainya ke tandas. Oh mama! Oh mummy! Oh papa! Oh puppy (??)! Dalam tandas, someone tengah buat urusan. Dengan ghupa yang macam separuh mati (mana kau tahu rupa separuh mati rupa macam kau tadi?), dengar satu suara menegur, "tadi bukan nak masuk dulu".

Apakah??!!
Apa maksud kau?!

Apa kau ingat membuat perlaburan di jamban ni perlu dibooking angka giliran dulu ke?
Mana kau tahu waktu itulah waktu perlaburan kau?
Aiseeeyhhh.. kalau aku tahu waktu aku perlu melabur, takde lah aku terkinja-kinja berlari-larian ke jamban cik kaaak.. confirm aku ambik time pelaburan hujung minggu., kumpul banyak-banyak dan laburkan terus, interest mungkin tinggi? =.='









Teringat masa kat sekolah menengah dulu. Lepas rehat adalah 2 3 member-member mintak izin cikgu nak ke tandas. Adalah seorang cikgu tu tegur, "tadi masa rehat kenapa tak pi tandas?".
 MySpace MySpace


p/s: bila dibaca balik, apa ke hal pulak aku cerita pasal 'pelaburan' dan jamban, ni plak? gasak ah kan.  =.='

Movie Lagi: John Carter

::salam::


Semalam Ahad, tiba-tiba adik aku ajak keluar. Bila dah tiba-tiba, aku pon terkejut, bila dah terkejut, aku pon terjerit, bila dah terjerit, aku pon terikut  =.='


Cadangnya nak belanja diorang mentedarah @ melantak atau dalam bahasa sopannya, makaaaaan (sebut dari nada tinggi ke rendah) aje. Diorang kalau bab-bab nak mengkopak dan merabakkan purse aku yang semamangnya dah rabak tu memang no.1. MySpace
Melantak kat Murni Discovery, nanti aku review.


Tapi entah macam mana, TERasa nak mencuci mata depan wayang. Dah lama rasa tak mencuci mata depan wayang togeder geder dengan bebudak ni. Mulanya, nak tengok movie Devil Inside (betol ke tajuk ni?, lebih kurang lah ye) Tapi takde kat Bukit Raja, Bukit Tinggi kemain jauh. Hambik je lah John Carter. Tengok banner macam best. Macam je.




Dan ya! Meme, eh, memang best!

Sinopsis aku copy-paste je lah ea?

Plot: From filmmaker Andrew Stanton comes John Carter-a sweeping action-adventure set on the mysterious and exotic planet of Barsoom (Mars). John Carter is based on a classic novel by Edgar Rice Burroughs, whose highly imaginative adventures served as inspiration for many filmmakers, both past and present. Taylor Kitsch stars as John Carter, a civil war veteran whose search for a mysterious gold cave inadvertently leads to his mysterious transportation to Mars, where the change in atmosphere gives him super human strength and agility (naturally). Unknowingly John has escaped one civil war only to find himself in the middle of another, with various tribes and alien races at war for the right to rule Barsoom (the native word for Mars).
and blablabla..


Tengok sendiri lah. ;p


Aksi dalam movie ni takdelah 100% aksi yang buat muka kau berkerut dari awal sampai akhir, ada gak babak-babak kelakar. Nak-nak babak hero dengan si 'tharks' ni ha:






babak perang kat udara.

dan movie ni buat aku tersengih-sengih sendiri bila tengok dia ni ha, dah macam kerang busuk dah rasanya bila tersengih-sengih sorang-sorang:

taylor kitsch

lagi lagi!


eh? ada lagi?!




jap jap, 1 lagi, 1 lagi



ok ok, ni last,


ok last, aku janji, last.

aku prefer rambut yang panjang. eh?! hensem pulak lelaki rambut panjang ni ye? certain je laa.. ;p

Macam mana aku boleh tak perasan masa dia dalam x-men? haih.. lambat! ;p
(hei! kata last!)


Eh?! ni nak cerita pasal John Carter ke Talylor Kitsch?!!


Ok, jumpa next entry! 
;p

Related Posts with Thumbnails