Diskriminasi Lagi?

::salam::


Mark pada ayat terakhir tu. 

Persoalan aku:

1- Kedai tu akan rugi ke kalau ambil pekerja bertudung?
2- Pekerja bertudung ni ghupa buruk-buruk belaka ke?
3- Pekerja bertudung ni akhlaknya buruk ke?
4- Pekerja bertudung ni takde displin yang tinggi dalam bekerja ke?

lagi?

ada siapa-siapa lagi nak tanya tak?
Nanti aku pass kan surat layang segala persoalan kaurang ke kedai ni ok?

Yang bertambah peliknya, kedai ni kedai jual aksesori komputer dan segala macam hal berkaitan komputer AJE. Takde pulak aku nampak jual khidmat solekan atau modelling atau segala hal berkaitan dengan hal cantik cantik ni pon? eh? ada kaitan ke dengan tak pakai tudung? heh.



Till then, bai! xD
Terima Kasih kerana membaca! ;D

48 comments:

Syazwan Che Deraman said...

kita bakar je kedai tu!

wanie_mn said...

gua tak dapat kerja tu pun, gua tak kesah. =='

cKyN WaN said...

xpe. ada lagi kerja y masih nk amek org pakai tudung ;)

h A n Y S said...

Syazwan,


kite bako~ kite bako~ *buat gaya tangan usop*

hihi

h A n Y S said...

wanie,


gua lg tak kisah, better lu x dapat dr lu kene tak betudung kat sane. eh?
kasar nampak? ;p

h A n Y S said...

cKyN WaN


kan..sekadar keje stu..tak payah leee..heh

pipoq said...

repot je kalo camtu..

Cik Kay Jue said...

dunia2... macam2 jadi sekarang.. may be tektik tauke kedai nak tarik pelanggan...

Aiskrim Cokolat said...

owner kdai tu mlayu ke kak hanys ? ish3 , mmg rasa nak cepukla si owner yang bijak buat undang2 ni .

nurul-rasya said...

cari kerja kat tempat lain je weyh

man yusoef said...

masih wujud manusia minda kelas tak kelas ni ke? yosh..apehal ntah, ingat kat drama jek..rupanya mmg realiti...cer mention sikit nama kedai tu..haha

Detective Fiqa said...

huh? ada kedai macam tu ? pemilik dia tu islam ke tak ?
and sesuka hati dia jeee

pinyu pjah said...

itu tokey kedai manyak otak masuk air maa..syarat tahpape..=D

APAN said...

uish...kira ko ada di tempat kejadian la ni...harap jngan ada yg jawab yes la...

misskonspirasi said...

bengong eja sapa nk keja kat ctu..

ilmi said...

gedik r toke kedai tuh.. org nk kje,bukan nk tayang aurat... kalau pakai tudung,x boleh nk menaip ye? kalau pakai tudung, x boleh nk kemas2 barang2 kat kedai ye? mengong mengong la..

Tapak Kaki said...

ni kedai melayu ke cina.. ayat nak zionis je.. harap bukan kedai orang melayu..*sedih*

h A n Y S said...

pipoq,


kan..insyaallah akan dilapor! =)

h A n Y S said...

Cik Kay Jue


kalu fikir pasal tektik pon, kedai jual aksesori komputer je kot..hehe..

h A n Y S said...

Aiskrim Cokolat (sedapnya nama! NYUM NYUM!!! hehe)


rasanya tak kot..ish..tak kot..harap2 tak lah kan..

h A n Y S said...

nurul-rasya,


memang TAKKAN lah kan.. ;D

h A n Y S said...

man yusoef


kalu aku mention pon, macam kau tau..haha ;p






(pd hal aku sndri x tau nama kedai tu, kihkih)

h A n Y S said...

Detective Fiqa (teringat detective conan, hehe)


tak kott..rasanya tak.. ;)

h A n Y S said...

pinyu pjah


wa lasa otak lia dah tenggelam looo.. tu patsai tiba2 ha, lia letak unlang2 entah apa2 looo..

(macam confirm je cina tokei dia,haha)
;p

h A n Y S said...

APAN


ha'ah, teman adik aku cari keje pat-time, saje aku captured gamba depan pekerja dia,kuat pulak bunyi 'bip' kat kamera hp aku, bio die ngadu kat bos die.. hehe

h A n Y S said...

misskonspirasi


kan..kan..?hehe

h A n Y S said...

ilmi,


itu yg dia fikirkan kot..atau dia fikir yg tutup2 ni tak selonok pandang..haih..

h A n Y S said...

Tapak Kaki


bukan melayu kott..bukan kot..ish..bukan kot..ish! optimis! bukan..
(kalu melayu tak tahu nak kata apa lah, rasanya aku akan tanya owner dia kenapa.kalau owner dia melayu la..)

nurkaloi said...

jadahnye laa orang nieee

syiela said...

mcm nak cepuk2 je tokey kedai tu.. diskriminasi pulak

emieysandra said...

ade jugak syarat cmtu yer, ermm..baik xyah la, sgt diskriminasi..


thnks for da wish ye =)

h A n Y S said...

nurkaloi,


ntoh le.. ;)

h A n Y S said...

syiela,


kan2? ;D

h A n Y S said...

emeiysandra,


memang x pon..

sama2~ ^^

sha my heart said...

dia nk tanya iman je tu. hehe~ gurau je.

Nice blog dear. baru pertama kali singgah sini, tapi nampak blog awak menarik la. Bagus dear. keep it up, k =)

h A n Y S said...

sha my heart,


ala2 pop kuiz gitu lah kot..haha

terima kasih~ ^^

fazrulnoor said...

hak kedai tu nak amik org yang dia nak mcmane..apa kita bole buat, jgn pg kedai tu. boikot je

misyamissyou said...

um..ingat negara barat je ade cm ni..rupenye kat negara islam malaysia pn ade.. -___-

zOeY zAu YaH said...

ya lah kan..*wondering..hantar je surat layang tuh..haha

h A n Y S said...

fazrulnoor,

err..habis tu hak kita sebagai sorang muslimah, macam mana nak kira? ;)

takyah boikot lah..sbb x pnah bli barang pon kat stu..hakhak~

h A n Y S said...

misyamissyou,


hmm..owner nya non-muslim kot..optimis..optimis..hihi

h A n Y S said...

zOeY zAu YaH,


kan2?nanti x pasal2 masok tv3, haha, femes aiii~ ;p

naiemah_ramli said...

esh..plik..kdai aksesori kmpter ja..plik ni plik..huhu..lain la kalau spa ke kan..hihihi..tak la plik sngt.. =.=''

h A n Y S said...

naiemah_ramli,

tu lah pasal..kedai aksesori komp jeee...

ZYASH said...

Tak payah mintak keje pun kat tempat mcm tu...

Tapak Kaki said...

ini kes serius..kalau kat barat dah masuk tivi isu macam ni.. diskriminasi..

h A n Y s said...

@ZYASH

memang tak..tak hengen nye pon..hehe

h A n Y s said...

@Tapak Kaki


ye ke masok?asal aku x pnah nampak?hehe..tp kalo kat barat dah masok, kat malaysia ni mst lah kene masok kan? ni yg nak p tv3 ni,kedai tu femes, aku pon tompang sekaki femes, ye dak? ekeke