Diskriminasi Lagi?

::salam::


Mark pada ayat terakhir tu. 

Persoalan aku:

1- Kedai tu akan rugi ke kalau ambil pekerja bertudung?
2- Pekerja bertudung ni ghupa buruk-buruk belaka ke?
3- Pekerja bertudung ni akhlaknya buruk ke?
4- Pekerja bertudung ni takde displin yang tinggi dalam bekerja ke?

lagi?

ada siapa-siapa lagi nak tanya tak?
Nanti aku pass kan surat layang segala persoalan kaurang ke kedai ni ok?

Yang bertambah peliknya, kedai ni kedai jual aksesori komputer dan segala macam hal berkaitan komputer AJE. Takde pulak aku nampak jual khidmat solekan atau modelling atau segala hal berkaitan dengan hal cantik cantik ni pon? eh? ada kaitan ke dengan tak pakai tudung? heh.



Till then, bai! xD
Terima Kasih kerana membaca! ;D

Surau Tempat Untuk Apa?

::salam::

Surau tempat untuk apa? Haa..pandai pon jawab. ;)

Tapi..


# Dah selesai solat, duduk berborak dengan kencang dalam surau. Suara sampai luar surau boleh dengar gamaknya. Nak dihalau atau nak diorang faham sendiri?



# Sedang berdiri mengadapNya. Tiba-tiba "but I set fireeee to the rain, watched it pour as I touched your faceeee.." dah kemana pulak aku nak tuju ni. Al-Fatihah ke ikut Set Fire To The Rain?
Sebelum solat, please silent kan handphone. Terseksa tau. Lagi2 kalau keluar lagu feveret. MySpace



# Surau kecil, ahli surau ramai, tapi yang 'cuti' atau yang sedang menunggu kawan, masih landing berbaring-baring, bertidur-tidur, berduduk-duduk sambil bergelak ketawa. Diorang ni nampak keadaan ke saja2 tak nampak? MySpace



# Jejak sahaja kaki ke dalam surau, bergema lagu dari shopping mall masuk ke dalam surau. Terang sangat bunyi, lirik dan melodi lagu. Ini aku dalam surau atau dalam disko? =.='



Bukan nak merungut. Tapi, semua perkara ni aktif berlaku dalam S.U.R.A.U.
Lagi sekali, surau tempat untuk apaa..?
;)


p/s: so far, situasi2 ni aje yang aku hadap dari dulu sampai sekrang. Ekau ada hadap tak? Kalau ada, tak gheti2 nak turunkan abjad2 kat kotak komen? Ihi. ;p



Jari dia yang menaip:
^^v

#6 Wordless Wednesday





::salam::




-:: Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :: [klik sini]-







*******


p/s: teka kat mana aku captured ni. 
p/s: kalau aku nak buang yang besar, tapi TERkeluar sekali yg kecil, 80 sen lah ye?
p/s/s: basuh kaki SAHAJA pon kena bayar kat sini. =.=' (aku lupa pulak captured yang itu). baik pergi surau, basuh kaki kat sana. Betul2 ambil kesempatan.

Ni lah jadinya apabila proses pembuangan air besar dan air kecil didiskriminasikan. haha


Ok, jadi Word-semi-less Wednesday sudah.


Tentunya dia yang menaip;
                                                                                                              




 

Pantai Remis





Born in Selangor, but never been here. =.=

It takes ONLY 30 mins (approximate); Shah Alam-Pantai Remis. =.='


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sampai bila? Sampai akhirnya nyawa dipisahkan dari jasad?

::salam::


Mereka bertepuk tampar.
Mereka menumbuk-numbuk.
Mereka bergelak ketawa.

Aku pandang,
aku pandang gayanya,
aku pandang penampilannya,

hanya mampu menggeleng.
=)


"Naluri kelakian aku dah lama ada dalam diri ni"
"Aku tak boleh berubah,susah, naluri perempuan aku dah sebati dalam diri"



(gambar pinjam google)



Watak pengkid dalam movie 'Aku Bukan Tomboy'
(gambar pinjam google)


Awak,
walau apa alasan sekalipun, kita letak agama dihadapan.
Agama melarang, maka ianya dilarang,
dilarang bersebab, bukan hanya larangan kosong.


Baiklah, kalaupun awak mengelak bila dikaitkan dengan 'agama',
Mari kita fikir tentang awak,
tentang masa depan awak,
tidakkah awak mahu punya sebuah keluarga yang sempurna?
Punya suami atau isteri,
Punya anak dari darah daging sendiri?
Anak yang bakal mendoakan awak bila jasad terkubur ke tanah kelak?


Awak,
lawanlah naluri yang bertentangan dalam diri awak itu,
paksa ia keluar!
Sesungguhnya untuk keluar dari gelora itu memerlukan paksaan,
Jika awak meletakkan agama dihadapan,
awak tetap juga akan paksa ia keluar.
Bukan hanya menunggu "biarlah pintu hati ni ikhlas untuk berubah"
Jika itu pilihan awak; "biarlah", sampai bila?
Sampai akhirnya nyawa dipisahkan dari jasad?


Awak,
Matlamat tidak menghalalkan cara.




*No offense please~ ;)



p/s: Isu ni dah pernah aku luahkan kat sini.Tapi entri tu dah buang atas sebab2 tak tentu =p





Tentunya Dia Yang Menaip:
^^v



Oh! Aku Rasa Aku Dah Jatuh Cinta.

::salam::


Baru lepas update item baru di Tri Fa. Tahap abuuuugin punya penat 'lah sangat'. Alhamdulillah, rezeki lebih.. =)

Oh, bukan nak cerita pasal update terbaru disana yang ada pallazo pants, tops, and maxi dresses yang aw-lawanya, tu. =p

Cuma nak gebangkan pasal aku yang comel ni.
Eh. Ok, KAU yang comel tu.
Kau.
Ye, KAU.




Awak!!
Saya geram sampai tahap menggelupur tahu tak awak?!
Menggelupur sebab nak polok awak kental2!!
Menggelupur sebab nak kiss awak puas2!!
Menggelupur sebab nak picit pipi awak ketat2!!
ooowww..come to me bebeeeeehh..

=.=



p/s: kesian dia jatuh.. kepala terjunam dulu pulak tu..sakit oi..
p/s/s: aku dok ngulang tengok video ni. Oh! aku rasa aku dah jatuh cinta. Cinta pandang pertama. =p
p/s/s/s: anak sapa ni wehhh?!! please bring him to me!! urgent! ;p



Tentunya Dia Yang Menaip: