FOLLOWERS

TRY THIS!!

Alahai Ombak Rindu..



::salam readers::


Ok, aku lambat nak cerita pasal movie ni. Gasak lah kan. =p

Copy Google.


Sebelum tayangan kat pawagam pon, iklan movie ni dah berebut-rebut masuk tv, radio, etc.
And of course, bila manyak iklan, plus movie ni diadaptasi daripada famous novel and novelist, lagi lah penonton teruja nak menonton,ye dak?

Last sunday adik aku ajak tengok movie ni.
Aku punya feedback: "TAKNAK". (entah kenapa aku tak berapa excited tonton movie ni, sebab pelakon-pelakonnya perhaps?)
Tapi tiba-tiba dia kata, "Aku belanja" dan tetiba tu jugak lah feedback aku melencong ke "eh, tiba-tibaaaa je aku rasa nak tengok pulak"
=p

Sampai TGV,ambil booked tickets, beli popcorn, masuk hall, duduk tunggu movie start.

Eh, ghamainya penonton lelaki?

Movie start, hmm..bolehlah..
Bila muncul watak mak si Hariz (Azizah Mahzan), tang watak dia ni aku and wani dok terkekeh-kekeh je.
Tak tahu kenapa, aku rasa kelakar. Macam agak over gaya orang kaya ni. Plus the way she walks.

Tambah kelakar bila keluar watak Mila (Lisa Surihani) scene kat airport, muncul2 je dia dah buat aku dan wani ketawa. Tambah lagi dengan personaliti mak Mila, scene masa kat airport jugak. (Don't ask me why, please?haha)

Ada lagi, aku dan wani asyik terkekeh je bila tengok muka Mila marah. Comel kot! Tak garang langsung, plus, bila marah asyik nak menjerit je, meroyan apa? =p

Watak Izzah (Maya Karin), so-so je bagi aku, still 'nampak' slang dia.
Watak Hariz (Aaron Aziz), macam biasa je, yelah, Aaron kan dah biasa bawa watak macam ni.

Ok, bagi aku part paling sedih bila Izzah kejar laki dia sampai kandungan dia hampir gugur tu.
Tapi air mata aku tak keluar langsung. =p
Tak sempat nak paksa air mata aku keluar pon, dah tukar scene lain. =.=


Habis cerita, aku wonder:

Apa yang sedih gila2 sangat sampai ada yang update status kat FB;
"sedihnyaaaaa tengok ombak rindu sampai menangis tersedu-sedu" 
"yay! Nak tengok ombak rindu kali ke 3!" 


Bagi aku, cerita yang adaptasi dari novel tak berapa sesuai kot untuk 'diluahkan' dalam bentuk movie. Sebab, as we know, cerita dalam novel kan tobhal-tobhal, jadi bila diluahkan dalam bentuk movie, cerita tu terpaksa di'compile'kan jadi movie yang duration hanya 2 jam, which it should be berjam-jam. Jadi, feel kita tak berapa sampai lah kan untuk part yang tangkapleleh punya tu..baru nak feeling, daaaah tukar scene lain..

Lagi satu, aku rasa, scene atas katil tu, kalau takda pon, tak affect jalan cerita pon lah. Sebab nanti kan kita tahu Izzah mengandung, of course lah dah melalui 'proses sebelumnya' kan? Takkan lah tiba-tiba ada anak? =.='
And, where is the scene of Hariz's mother, i mean, at the end of the story, kan Datuk Sufiah meninggal? See, watak yang should be ada, tak da pulak.. Ok, fine, i'm not the director nor the script writer.. =)


Jadi, kesimpulannya, biasa aja ini movie..
peace yow! =D


Yelah, masing-masing punya citarasa yang berbeza kan,
tapi siapa yang sependapat dengan aku, HIGH FIVE sikeeeeeeeeet! :p


P/s:Pecoh rekod, first time aku betul2 rasa mengantuk tengok movie kat wayang.
P/s/s:Sampai ke hari ni, tiket banyak sold out kot.
P/s/s/s: Aku suka lagu OST movie ni!!!!
P/s/s/s/s: Air mata aku prefer keluar time tengok contestant/s menangis bila kena keluar dari Masterchef Malaysia. Eh, cerita pasal Masterchef, nanti aku buat entri resepi instant Tiramisu ye! Dah lama tak buat entri resepi. =D


Till then, daaaaaaaaaaaaaaaa~ *waving right hand* + *big grin*  (kau bajet kau hot lah nak waving hand bagai? =P)





Dari saya:

29 si penari jari menaip kata sendiri:

Qyla said...

tak tgk lagi ombak rindu n still waiting sponsor for free ticket . HAHA

Nana S. said...

sama! haha

nub said...

ceq pi tgok puss in boots. kucing oooooh tu lg syiok.


ombak rindu x tengok lagi. tggu donlod jelah nanti. hehel

Gen2Merah said...

ombak rindu.. wanita2 malaysia sedang dilanda demam filem ini.. ekeke

Shahiza Chyz :) said...

untunglaaa dah tengok , takd chance langsongg laa nk tengok :/ . tkpeaa nnti boleh beli cd ombak rindu n twilight :)

Hanis Azla said...

mcm2 komen juga yg akak dgr.. pendapat setiap org mmg berbeza2 kan hanys.. ada yg suka ada yg tidak.. akak tak boleh komen lebih2 sbb tak pergi tgk lagi.. he..he.. eh hu..hu.. tapi novelnya dah berkali2 dok mengulang sejak 2005..

Lady Shana Sweet said...

tak tnegok citer nie lagi.. tp member kata best.. but hati kata.. cam tak bes jerk.. hahhaha sbb bile novel compile jadi 1 filem an?? erm.. no komen la.

najwa aminah abas said...

aku belum tengok lagi ombak rindu. *bangga

Rtp Farra Arisha said...

a very great love story film, indeed :)

Cik Penulis said...

HAHA. Kelakar la bila you bagi your views regarding the movie. hehe Tapi, macam tak percaya lansung akak dah 24 tahun! Nampak macam 19, 20. huhu

pjah said...

apesal ramai laki tggok citer ni ek..time aku tgok kat gsc mid..penuh ngan laki..ada yang kene interview ni..lala

citer ni buat aku nyesal..bosan amat..keje aku gelak dalam diam sambil main meseg ngn kawan aku..takleh gelak kuat2..nanti mamat sebelah seat aku ingat aku sewel lak gelak sorang2..huwah3..

Tapak Kaki said...

ala.. ang saje je tak nak ngaku excited mau tengok ombak rindu kan.. pandai cover ye.haha :P


cerita macam ni aku memang langsung tak bernafsu nak tengok..dan aku peli cane leh ada lelaki dalam panggung tu.mesti gefren dorang paksa tengok sama kan.waakkaka..

APAN said...

pompuan pakah ini.haha...aku x tengok lagi.dengor kate cam bes sngat...tercari-cari gak part mana.tmbah lak aku bukan pembaca novel.tau2 je dah ada movie...kalau ada yg download nanti tengok je la.huhu...

h A n Y S said...

Qyla,

Hamboi..sanggop tggu sponsor..hehe

h A n Y S said...

Nana S.


Yey! High 5 sketttt! ;D

h A n Y S said...

Nub,


Cek da tengok puss, bes dari ombak rindu, ang x tengok ombak rndu pon x pe..hehe

h A n Y S said...

Gen2merah,


Ye ke demam? Tak demam pon? Hehehe

h A n Y S said...

Shahiza,

Tak tengok pon takpe.. Tak bes..muaahaha

h A n Y S said...

Hanis Azla,


Sama lah sy, dah lunyai dah buku tu dok ngulang baca, haha

h A n Y S said...

Lady Shana Sweet,


Ikot kata hati..waaah gituW..haha
Masing2 punya taste sendiri kan.. ;D

h A n Y S said...

Najwa aminah abas,

Goooooood! Muahaha

h A n Y S said...

Rtp farra arisha,


Masing2 punya view n taste masing2.. :D

h A n Y S said...

Cik penulis,


Errr..tang mana yang klaka tu? Hehe..
Dalam gambar je nampak muda, face2face nampak lain kot,haha

h A n Y S said...

Pjah,


Kan2?! Ramai lg laki kan? Musykil aku, kemain dorang kata cite pujaan pompuan,ekeke

Weh, sma lah! Ketawa je.haha

h A n Y S said...

Tapak kaki,

Eeee.. Tak kuasa ai nyaaahhhh nak cover2.. ;p
Haha

Tak lah weh, kebanyakan geng2 laki dorang, tak de pompuan antara dorang aku tengok..

h A n Y S said...

Apan,

Ada yg kata bes sangat ea? Pelik ah aku..haha

CintaKhadijah said...

ok. anda layak jd penkritik terhebat abad ini. akekke...^^p

h A n Y S said...

CintaKhadijah,


Boleh dapat award dak agak2? ekeke.. :p

NOOR FATIN said...

sempat tgk separuh kat youtube lepas tu dah kena padam. sadis bukan? hahahaha xpaham dah jalan cerita

Related Posts with Thumbnails