Bila Budak Sekarang 'Advance' Dalam Berbahasa

:: salam semua::


Aku brkira-kira nak upload atau tidak.
Nak upload atau tidak,
Nak atau tidak,
Nak ke tidak,
Nak ke tidaaaaak




Upload.
Bukan untuk mengaibkan, tentunya

klik untuk tumbesaran. (kalau rajin save gambar supaya boleh zoom, sebab aku edit ni 'kemas' sangat. =.= )




Nampak kenapa aku berkira-kira nak upload?

Aku sendiri malu nak ucapkan satu persatu ayat yang BUDAK-BUDAK ni keluarkan.
1996, 1997, sorang lagi not sure. Sila kira umur diorang.


Nak salahkan mak bapak? Kadang-kadang mak bapak dah cukup jalankan tanggungjawab mereka, tapi depa still ketegaq, aku bantai sat gi baru tau!





Alahai Ombak Rindu..



::salam readers::


Ok, aku lambat nak cerita pasal movie ni. Gasak lah kan. =p

Copy Google.


Sebelum tayangan kat pawagam pon, iklan movie ni dah berebut-rebut masuk tv, radio, etc.
And of course, bila manyak iklan, plus movie ni diadaptasi daripada famous novel and novelist, lagi lah penonton teruja nak menonton,ye dak?

Last sunday adik aku ajak tengok movie ni.
Aku punya feedback: "TAKNAK". (entah kenapa aku tak berapa excited tonton movie ni, sebab pelakon-pelakonnya perhaps?)
Tapi tiba-tiba dia kata, "Aku belanja" dan tetiba tu jugak lah feedback aku melencong ke "eh, tiba-tibaaaa je aku rasa nak tengok pulak"
=p

Sampai TGV,ambil booked tickets, beli popcorn, masuk hall, duduk tunggu movie start.

Eh, ghamainya penonton lelaki?

Movie start, hmm..bolehlah..
Bila muncul watak mak si Hariz (Azizah Mahzan), tang watak dia ni aku and wani dok terkekeh-kekeh je.
Tak tahu kenapa, aku rasa kelakar. Macam agak over gaya orang kaya ni. Plus the way she walks.

Tambah kelakar bila keluar watak Mila (Lisa Surihani) scene kat airport, muncul2 je dia dah buat aku dan wani ketawa. Tambah lagi dengan personaliti mak Mila, scene masa kat airport jugak. (Don't ask me why, please?haha)

Ada lagi, aku dan wani asyik terkekeh je bila tengok muka Mila marah. Comel kot! Tak garang langsung, plus, bila marah asyik nak menjerit je, meroyan apa? =p

Watak Izzah (Maya Karin), so-so je bagi aku, still 'nampak' slang dia.
Watak Hariz (Aaron Aziz), macam biasa je, yelah, Aaron kan dah biasa bawa watak macam ni.

Ok, bagi aku part paling sedih bila Izzah kejar laki dia sampai kandungan dia hampir gugur tu.
Tapi air mata aku tak keluar langsung. =p
Tak sempat nak paksa air mata aku keluar pon, dah tukar scene lain. =.=


Habis cerita, aku wonder:

Apa yang sedih gila2 sangat sampai ada yang update status kat FB;
"sedihnyaaaaa tengok ombak rindu sampai menangis tersedu-sedu" 
"yay! Nak tengok ombak rindu kali ke 3!" 


Bagi aku, cerita yang adaptasi dari novel tak berapa sesuai kot untuk 'diluahkan' dalam bentuk movie. Sebab, as we know, cerita dalam novel kan tobhal-tobhal, jadi bila diluahkan dalam bentuk movie, cerita tu terpaksa di'compile'kan jadi movie yang duration hanya 2 jam, which it should be berjam-jam. Jadi, feel kita tak berapa sampai lah kan untuk part yang tangkapleleh punya tu..baru nak feeling, daaaah tukar scene lain..

Lagi satu, aku rasa, scene atas katil tu, kalau takda pon, tak affect jalan cerita pon lah. Sebab nanti kan kita tahu Izzah mengandung, of course lah dah melalui 'proses sebelumnya' kan? Takkan lah tiba-tiba ada anak? =.='
And, where is the scene of Hariz's mother, i mean, at the end of the story, kan Datuk Sufiah meninggal? See, watak yang should be ada, tak da pulak.. Ok, fine, i'm not the director nor the script writer.. =)


Jadi, kesimpulannya, biasa aja ini movie..
peace yow! =D


Yelah, masing-masing punya citarasa yang berbeza kan,
tapi siapa yang sependapat dengan aku, HIGH FIVE sikeeeeeeeeet! :p


P/s:Pecoh rekod, first time aku betul2 rasa mengantuk tengok movie kat wayang.
P/s/s:Sampai ke hari ni, tiket banyak sold out kot.
P/s/s/s: Aku suka lagu OST movie ni!!!!
P/s/s/s/s: Air mata aku prefer keluar time tengok contestant/s menangis bila kena keluar dari Masterchef Malaysia. Eh, cerita pasal Masterchef, nanti aku buat entri resepi instant Tiramisu ye! Dah lama tak buat entri resepi. =D


Till then, daaaaaaaaaaaaaaaa~ *waving right hand* + *big grin*  (kau bajet kau hot lah nak waving hand bagai? =P)





Dari saya:

Aku berani tengok dari jauh je


::salam readers::



FuLLamaaaaaaak aih! Lebih kurang 3 minggu aku sonyap dari menulis menaip kat sini. Nak aku say sorry ke? Aku nak, tapi masalahnya ada ke yang ternantinantitertunggutunggu entri baru aku? Ada ke..? Ada ke? Ada kee??? Pleasseeeee kata ada.. eh?! tak tak. MySpace Blog aku tak best pon, eheks~ =.='


Alhamdulillah hari ni napsu aku nak menaip dah ada. Berkobar-kobar lagi, eheks! =.='  Since bila gedik dok eheks eheks ntah!=.='


Baiklah adik-adik.. *tepuk tepuk tangan* hakak nak bercerita pasal badut hari ni. Adik-adik nak dengar hakak cerita taaaak...mai dok depan depan sini meh!*lambai lambai*


Ok enough. =.='


Petang tadi aku pi kenduri kahwin, ada clown (??)
Ok lah, maybe untuk entertain kids kat situ. MAYBE? eh of course lah untuk entertain kids. Apa kejadahnya nak entertain mak mak oghang, bapak bapak oghang, nenek nenek oghang, atok atok oghang, oghang-oghang kat situ ye dak?! =.=


Aku pandang clown tu,
aku tengok bebudak kat situ,
aku senyum,
aku geleng kepala,
'berani betul kaurang budak-budak ooooiiiii' monolog aku. =P


Sebab?


Sebab aku sendiri agak takut tengok muka clown lah!
Er, bukan takut dok gigil-gigil, dok geletar-geletar, dok pucat pucat muka, dok pengsanbangun pengsanbangun tu.
Macam aku kata tadi, 'agak', A.G.A.K, AGAK takut. Maknanya, takut tak takut sangat lah..
Errr..paham dak?MySpace
Ish! memang kantoi lah BM aku dulu dapat gred apa kan. T___T



Bukan apa tau, sebab aku tengok muka clown tu gerun lah.
Muka macam JOKER!! eh! mestilah joker tu macam clown, bukan clown macam joker. eh?! apa aku melalut ni?!! hanys..hanys..*geleng kepala*
Eh, tak tak, aku bukan nak merendahkan awak awak yang kerja as clown ni. Tak tak. Janganlah cakap macam tu.. Ni yang titew nak nanesh ni..namo ah..namo ah.. (ok, aku dah lempang pipi sendiri, no worries)



Ok, meh aku tunjuk,









Ok, maybe lah kaurang akan kata "alah, kau ambil clown yang muka jahat, try ambil yang muka baik pulak lah"
Meh aku tunjuk clown muka baik pulak,








Still.
Scary weh!

Berani betul bebudak tu beramas-ramas beramah mesra, bergelak ketawa, bertepuk tampar dengan clown tu.


Aku berani tengok dari jauh je. HEH HEH HEH ;p



Eh! esok ada pc fair kat KLCC. Jom2?!! ;D


p/s: peh! syabas beteh! kau dah bebas dari belenggu aku-nak-update-tapi-tak-boleh-nak-update-sebab-malas! =P




Dari saya: