FOLLOWERS

TRY THIS!!

Kawan Baik lwn Kekasih Hati

::Salam readers::


Tajuk dah seperti; kes Ramachandran lwn Superguard Sdn. Bhd. 
Tiba-tiba teringat subjek law dulu. Subjek yang acap kali buat jantung berdegup kencang bila tiba waktu exam dan menunggu keputusan exam. Tapi akan bertambah kencang dan ribut lagi bila waktu pembelajaran. Pensyarah aim sesiapa yang beliau suka untuk jawab soalan yang secara 'kejutan'nya diajukan, dan setiap waktu itulah muka aku akan buat2 berfikir atau tiba-tiba menunduk. Walhal dalam ruangan kepalaotak dah berdoa "Please not me! pleaseeee! no! no! no!"
Ironi right? Second circumstance lebih 'menakutkan'?

Ok,sudah.
Berbalik pada tajuk entri.


Pilihan antara kawan baik dan kekasih hati.

Mana satu perlu diutamakan?


Perlu bergantung pada situasi juga.




Kawanbaik : Cik Ti, jom kita jalan-jalan esok..dah lama tak hangout..

Cik Ti: Jom! 


lima minit kemudian


Kekasih hati: Sayang..i miss u! Esok date lagi jom..

Cik Ti: Ok baby.. kita jumpa lagi esok ea..miss u too..


sepuluh minit kemudian


Cik Ti: Kawanbaik, plan esok cancel boleh..? aku ada hal.. sorry sangat..

Kawanbaik: Oh?! ok..




Kawan baik dan kekasih hati.
Mereka dua sama pentingnya.

Tapi,

Bila putus dengan kekasih hati,
siapa yang kau cari?

dan

Bila bergaduh dengan kawan baik,
siapa pula yang kau cari?

from google


Jadi, pentingkan dahulu mana yang lebih penting bergantung kepada situasi.




*contoh situasi hanya rekaan semata-mata berdasarkan keperluan entri. Tiada kaitan antara yang hidup mahupun yang telah pergi. Harap maklum.



p/s: Ini antara kawan baik dan kekasih hati sahaja. Janganlah pulak nak menambah 'ibubapa, adik-beradik, etc' ok? =)


p/s/s: hey girls! nak baju2 baru dan pre-loved, accessories serta shawls yang fabulous? Try here! XD










Sincerely me:

26 si penari jari menaip kata sendiri:

Solihin Zubir said...

kawan baik mestilah memahami kalau kita nk dating.. haha..

h.i.e.D.a.a said...

Sesetengah perempuan ni kadang2 mesti utamakan bf dulu bru kwn baik.hee..
:D

delarocha said...

betul la tu..perlu ikut situasi untuk menilai kepentingannya

pjah said...

kekasih ng kawan baik mana lagi penting..bg aku..2 tu penting tp orng ckp kawan yang baik gile susah nk cri..kekasih hati senang dicari.
hehe..ape aku merepek ni..=p

Ekmi Rabat said...

salam, semuanya kena ikut situasi tapi rasanya situasi rekaan tu kena ikut konsep menepati janji. siapa yg kita janji dulu and yg mn hal nya lebih mustahak. tapi kalu bf dah naik pangkat jd hasben tu of course hasben will be the 1st priority.

NOOR FATIN said...

kalau saya, kedua2nya sama penting. buah hati jugak penting. sbb dia selalu bagi semangat kat sini~ hee, saling melengkapi la kiranya buah hati dan kawan baik..

aleen aiden said...

kah3.jenuh oih nak hapal kes mase aku blaja law dlu!section bagai nak kne ingat.lega bila da pass.keh3

m!3yr4h_LolLy said...

ntah la, dah tak tau mane lagi penting coz sekarang nie macam2 ade lagak manusia. keh keh

Saiazuan said...

bff lebih memahami.. jd utamakn bff.. ;)

Hanis Azla said...

mmg kena ikut keutamaan siapa yg perlu kita utamakan mengikut situasi.. sbb kedua2nya sama penting utk kita..

Umie Artoqiemie said...

aku takdak bf.. senangnya hidop sebab takda yg sayang..kecuali family tercinta..haha

Prince Halilintar said...

jaga hati kedua2nya sebaik mungkin..elakkan salah paham klau boleh..

RinsyaRyc said...

he.. mencik la.. ><

kawan baek rin pernah buat camtu gak..

h A n Y S said...

Solihin,

hamboi..tau lah nak nikah dah..haha
TAHNIAH tau!
XD

h A n Y S said...

h.i.e.D.a.a


lelaki pon tak terkecuali gak..hee..;D

h A n Y S said...

delarocha,

yup! ikut SITUASI..

h A n Y S said...

pjah,


yup! 2 2 sama penting,

eh, kekasih hati SENANG cari ke? apa yg orang cakap tu sama skali tak betol..sebab? aku takde pon kekasih hati lagi? macam susaaah je nak carik? kihkihkih..

;p

h A n Y S said...

Ekmi Rabat,


yup, hasben mmg main priority lah..tp ni belom hubby lagi, tapi priority dah macam hubby, bahaya2..haha

h A n Y S said...

NOOR FATIN,

2 2 mmg sama penting, tapi dlm contoh situasi tu, it's all about sebuah janji..kan..

h A n Y S said...

aleen,

kan?!! kalau pass je kira heaven giler ah kaaan..kalau A lagilah heaven bertingkat-tingkat! tapi mimpi je lah nak A, kehkehkeh

h A n Y S said...

m!3yr4h_LolLy

antara 2 ni sama penting, tapi dlm contoh situasi, ianya tentang sebuah janji, kalau dah janji kenalh tepati kan..senang kata, first come, first serve basis lah kan..hehe

h A n Y S said...

Saiazuan,


bf/gf pon lebih memahami..jd kena utamakan bf/gf jgk..how is that? hehe

h A n Y S said...

Hanis Azla,


setujuu~ hehe

h A n Y S said...

Umie,


aku pon takda..so takyah pening2 kan? haha

h A n Y S said...

Prince,


yeap~ =)

h A n Y S said...

RinsyaRyc


ye? hehe..perkara dah lepas..maafkan aje lah..what else can u do..
;)

Related Posts with Thumbnails