FOLLOWERS

TRY THIS!!

Kawan Baik lwn Kekasih Hati

::Salam readers::


Tajuk dah seperti; kes Ramachandran lwn Superguard Sdn. Bhd. 
Tiba-tiba teringat subjek law dulu. Subjek yang acap kali buat jantung berdegup kencang bila tiba waktu exam dan menunggu keputusan exam. Tapi akan bertambah kencang dan ribut lagi bila waktu pembelajaran. Pensyarah aim sesiapa yang beliau suka untuk jawab soalan yang secara 'kejutan'nya diajukan, dan setiap waktu itulah muka aku akan buat2 berfikir atau tiba-tiba menunduk. Walhal dalam ruangan kepalaotak dah berdoa "Please not me! pleaseeee! no! no! no!"
Ironi right? Second circumstance lebih 'menakutkan'?

Ok,sudah.
Berbalik pada tajuk entri.


Pilihan antara kawan baik dan kekasih hati.

Mana satu perlu diutamakan?


Perlu bergantung pada situasi juga.




Kawanbaik : Cik Ti, jom kita jalan-jalan esok..dah lama tak hangout..

Cik Ti: Jom! 


lima minit kemudian


Kekasih hati: Sayang..i miss u! Esok date lagi jom..

Cik Ti: Ok baby.. kita jumpa lagi esok ea..miss u too..


sepuluh minit kemudian


Cik Ti: Kawanbaik, plan esok cancel boleh..? aku ada hal.. sorry sangat..

Kawanbaik: Oh?! ok..




Kawan baik dan kekasih hati.
Mereka dua sama pentingnya.

Tapi,

Bila putus dengan kekasih hati,
siapa yang kau cari?

dan

Bila bergaduh dengan kawan baik,
siapa pula yang kau cari?

from google


Jadi, pentingkan dahulu mana yang lebih penting bergantung kepada situasi.




*contoh situasi hanya rekaan semata-mata berdasarkan keperluan entri. Tiada kaitan antara yang hidup mahupun yang telah pergi. Harap maklum.



p/s: Ini antara kawan baik dan kekasih hati sahaja. Janganlah pulak nak menambah 'ibubapa, adik-beradik, etc' ok? =)


p/s/s: hey girls! nak baju2 baru dan pre-loved, accessories serta shawls yang fabulous? Try here! XD










Sincerely me:

KENAPA SAYA SUKA ANNAS EASKEY?




::salam readers::


Contest hebak punya by orang yang hebak jugak! Who else, title entry pon dah terpampang namanya, Annas Easkey. Photographer hebak nowadays. Hamboi kemain kau hanys oi. 




Syarat contest, simple je:


1. Entri korang mestilah bertajuk: KENAPA SAYA SUKA ANNAS EASKEY?
2. Bila dah siap jangan lupa letak link Blog atau Fanpage Annas kat entri tu
3. jangan lupa post link entri yang awak dah buat tu kat comment box bawah ni sebab memudahkan saya untuk check entri awak nanti!



Jadi, kenapa aku suka Annas Easkey?

Sebab,

He's awesome dude! 
But how? Why?

Kalau kau geledah gambar-gambar hasil dari sesi fotografinya, kau nampak betapa kreatifnya Annas dalam menghasilkan gambar yang terbaik. Annas pandai dan kreatif captured gambar dari pelbagai sudut dengan menggunakan teknik pencahayaan yang sesuai. Hamboi kau hanys, macam pandai benar lah kau nak judge, kan. But, hell yea, that's the truth dude! Tak percaya, come let me show ya:













[pictures source: Annas's fanpage, click if you want more]


See?! Aren't they gorgeous enough? Dari segi solekan, lokasi penggambaran, sudut gambar diambil, teknik pencahayaan dan juga gaya postur tubuh model ketika berada di hadapan kamera. 

Well, gaya postur tubuh model tu yang buatkan aku more interested untuk stalk album Annas sentiasa, hehe. Bukan sekadar berdiri biasa, and snap, NO. Gaya model-model pose, bagi aku, sangat kreatif, dan disebabkan ke'kreatif'an (maaf atas penggunaan perkataan yang entahapaapa) inilah Annas Easkey makin fofular (popular) sekarang, no doubt. Apa kena mengena ke'kreatif'an itu dengan pose models? sebab dia conduct model tu perlu bergaya macam mana, but how did I know? Sebab aku baca blog one of his model. =p

And one more thing, he does not discriminate women, bila Annas buat Project XL

Enough said, then. (Kalau buat entri panjang sangat readers might be sleepy or tak baca, kan? Let it be short yet meaningful!)


::Annas's blog::
::Annas's fanpage::


p/s: It's not all about the prize, it's all about Annas Easkey! =P

p/s/s: kemain excited aku memuji. Bukan apa, I just adore him, eh! his talent actually..hehe..




Sincerely me:


Pakkal Aku Sayang Kau, TAHU?!!!

::salam readers::



Balik dari kedai, Muaz terus menerpa ke aku, macam setahun tak jumpa. =.='
"tatah.." = "kakak.."
Dipeluknya kaki aku, syayang leteWWWW~ MySpace




Aku balas pelukan dia.
Pipinya aku jadikan penyinggahan bibirku (pergh! ayat novel kau!)




Tapi,
kenapa bibirku rasa macam.. ada 'benda' basah?




Aku buka mata,




CIT! ADA 'SISA HIDUNG' DIA KAT PIPI dan DIADUN PULA DENGAN MUCUS DIA YANG.. YANG... YANG....YAAAAAAAAAAAAAANG..... ARGHHHHHHHHH!!! MUAZZZZZZZZZ!!!!



Pakkal Aku Sayang Kau, TAHU?!!!
Jadinya aku hanya marah2 manja saja.. MySpace






padan lah dengan muka aku, main cium je tak spotcheck! kahkahkah


p/s: hey girls! nak baju2 baru dan pre-loved, accessories serta shawls yang fabulous? Try here! XD



Sincerely me:

#5 Wordless Wednesday

::salam readers::



-:: Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :: [klik sini]-


















Roti tisu dari kedai mamak kat seksyen 7. Gedabak besar!
Ok, macam jakun, tapi first time nampak kooot.. heh.
Tekejut aku masa mamak tu hantar sampai masuk keta, jadi femes sekejap bila mata2 kat kedai tu pandang kami, eh?! ke pandang roti? kahkahkah.






Till then, bai!
=D







Menantu Vs Mertua

::salam readers::


Baru lepas tengok 'Delima Wanita' di OASIS. Cerita ni dah lama tapi baru tengok. Kisah tentang hubungan yang tegang antara menantu perempuan dengan mak mertua, senang kata depa takde 'kimia' lah.haha




Cerita ni buat aku terfikir, cemanakegayanya keadaan aku esok2? esok2 bukan maknanya aku kawen esoklah! meaning in future. 




Adakah mertua aku nanti dapat menerima aku seadanya?
Adakah mertua aku nanti seorang yang bossy? fussy? choosy?
atau
Adakah mertua aku nanti seorang yang cooool, means, tak cerewet kalau masak tak sedap, tak marah aku kalau nak minta tolong suami buat kerja rumah, tak mengata aku depan jiran kalau aku ada buat sikit kesilapan, dan sebagainya. Aku harap yang ini.hehe


Berbalik pada cerita tadi, mak mertua tak berapa berkenan dengan menantunya. Apa yang si menantu buat, ada saja yang tak kena. Depan anak baik, belakang anak, terang-terang membenci si menantu. Tapi dalam masa yang sama sempat mengata si menantu depan anak. Sampaikan hubungan suami isteri bertambah renggang. Sempat pula mertua menjemput menantu-pilihan-yang-dahulu datang rumah untuk si menantu cemburu.






Teruk?

Tak mustahil in reality ada.


Bertambah 'huru-hara' lagi kalau menantu dan mertua yang mempunyai hubungan sebegini duduk di bawah satu bumbung. Naya.
Si suami mungkin pening kepala, mana nak jaga hati emak, mana nak jaga hati isteri.
Jadi, disini, ketegasan suami amaaatlah diperlukan. Kalau suami sendiri tak tegas dalam membuat keputusan, alamatnya 'HAPE PON TAK BOLEH' baca gaya kumpulan Jambu.



Mertua pula janganlah jadi macam dalam cerita tadi. Kesian kat menantu dan anak. Kalau menanTU macam hanTU takpe lah jugak. heh heh
Senang kata, kalau dah jodoh anak dan menantu, terimalah jodoh depa seadanya, janganlah sebab tak suka menantu, terus menerus membenci.
Kesiaaaannn....
Eh! Menantu jugak kenalah pandai ambil dan curi hati mertua tau!


Jadi, pada readers yang dah berkahwin, macam mana pula dengan mertua anda? Tak OK? OK? Terbaik?


Ok lah, sampai sini saja pandangan spontan dari aku.
Till then, bai!


p/s: Ada jugak depan mata aku mertua baikGILA, menantu pula macam hantu! Tak bersyukur!







Sincerely me:

Oh! HAI!

::salam readers::


"Weh! lama gila kau cuti beraya?!"
"Weh! lama gila kau tak update?!" baru 2 weeks je kot..
"Weh! followers kau dah 4 angka?!"
"Weh! update lah! tolong update weh!"



Ok, 'kau' should be 'aku'.
Semua tu monolog aku.
MySpace


Mood takde untuk menulis. Takde feeeeeeWWWLL..  =.='


g.e.d.i.k



Eh! honest TERIMA KASIH dari bikinibottom of my HEARTTTT kepada followers, visitors and readers anddddd commentorsss~

cau!
nak pi beraya lagi.


Oh! DUIT LAYA WA TALAK LAPAT LA INI TAONNNN...1 sen pon talakkkk...
T______T


Ok, bai!


Related Posts with Thumbnails