Kesan Kepada Mereka Yang Kuat Berparti

::salam readers::



Dua 'jelitawan' sedang berbual tentang solat terawih. Tiba-tiba entah macam mana timbul cerita tentang siAlibubu yang baru pulang dari solat terawih yang menunggang motosikal melintasi 'jelitawan2' tersebut. (hambik kau baca sekali napas, semput mak, nok!)



Seperti biasa, dialog mereka lebih kurang, tapi isipenting tetap sama.



tulipsibungatulip: blablublableblobleblabla..si Alibubu solat terawih kat surau depan..blublablibloble...tak kat masjid dah..blebelbloblablubli..


rayasibungaraya: Aik? kenapa pulak siAlibubu nak solat kat surau depan tu? Sebelum ni kan kat masjid belakang?


tulipsibungatulip: kawasan ni kan dah di'pegang' oleh parti Pink? Jadi, masjid kawasan ni mostly di'conquer' oleh orang parti Pink lah.


rayasibungaraya: Pulak?! nak solat berjemaah pon nak pilih bulu jugak ke?! Funny!


tulipsibungatulip: Biasa lah..dia kan penyokong kuat parti Ungu.. kadang2 orang yang kuat berparti ni stail dorang memang macam tu kot..


rayasibungaraya: ..................................


from google


Ya, tak semua orang yang 'berparti' macam ni. Tapi, percaya atau tidak, memang wujud manusia sebegini.


** Alibubu, might be u read this, but, well, I am not talking about you. Tapi kan, siapa yang banyak makan petai, kencing dia yang kuat bau petai nya, kan? lol (nampak sangat i'm talking about u. sengal berbelit tak aku? HAHA)


** I am not talking about the two 'gorgeous' ladies who talked about the Alibubu, walaupun gaya mereka kelihatan seperti you-know-when-girls-met-each-other. Boleh tangkap maksud aku tak?



Akhir kata, nak berpolitik, politiklah, tapi kalau dah membabitkan agama. It is such a waste.


p/s: aku akan tetap balas jejakasih kaurang kesini. Cepat atau lambat je soalnya. No worries ye sayang? *wink*



TQ for reading and commenting!
xoxo


Sincerely me:

14 comments:

Syazwan Che Deraman said...

heheh..ramai yang bersikap macam nie..ape masalahnya kalo parti lain g solat kat parti lain?..kena serang ke?

selamat bersahur,

AINI CHE DIN said...

strongly agree with u..nk berparti tak kena tempat tu...

L said...

pon2..lori milo L dtg dh... sori lambat seket.. xsempat nk dtg time shurnk supot milo ais 3in 1 utk berbuka nt.. k.. =)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/bangun-sahur-buat-aper.html

Prince Halilintar said...

betul tu jgn libatkan agama dlm politik..kite mencari rahmat dan keberkatan dari Allah yang diutamakan..=)

aleen aiden said...

yeah.skang nih 1 kampung dah ade 2 mesjid pulak.xmesjid pon surau.1 utk parti kelabu,1 utk pasti jingga.pffft!

d_LA said...

mmg ade pun kes camni..x fhm tol..

iPai said...

banyak orang2 yg lebih tua macam ni ..

tapi bagi saya, mereka ni pon ada sebab2nya

sebab 1
sebab pilih geng, macam hanys bgitau dalam entri ni .. so nak sama2 geng parti ..


sebab 2
ada kemungkinan, cara diorg beramal ni lain2 skit .. yg satu parti ni amal lebih2, dan yg parti satu lg ni tak suka sgt .. haa, gitu laa ..

tp kita jgn herankan sgt .. janji diorg g tawarikh .. eh salah .. tarawikh ..

Anonymous said...

kt tmpt aku so far so gud..cmpur sume parti..wahahhaa..

p/s : weh aktifnye ko brblog..penuh kt fb..hahha

Tapak Kaki said...

kat kampung atok aku pun sama.. ada 2 masjid.. kalau sape rajin banci, tengok jumlah makmum pun tahu sape yang boleh memang bertanding nanti.hehe.. Allah Maha Tahu

Klara Naimm, said...

kampung aku pon dah terjebak dengan perkara ni.




*sebenarnya aku taip panjang lagi tadi. tapi ayat aku macam mai mengumpat pulak kat belog hang pasai orang kampung aku. HAHA

tomato said...

aigggoooo -.-''
nak buat ibadah pon camtu ><

A'IM said...

kecian surau... di anak tirikan... haha.. nak nasihat orang mcm tu pun ssh dah skrg.. bior jer lah..

CikMiMiey said...

nak buat ibadah pon cam berkira .... 'berparti' di dunia je tak kemana pon . uhuuuu ~ realiti sekarang , CM prcaya je wujud lg mereka yg suka 'berparti' nih ...

Ayie said...

teman tak minat politik, tapi pernah sekali tuh, teman poie ke surau.. ada suara sumbang mengutuk teman kononnya teman nih penyokong parti seberang hanya disebabkan teman tak layan mereka ''berpolitik''.. rasa nak maki je mereka, tapi memandangkan mereka lagi tua dari teman, teman diamkan aje.. huh.. panas hati sebentar..