Entri Untuk Semua!

::salam readers::


Sabtu.
7.17am.
27/8/2011


In few days, kita akan menyambut Hari Raya.

Jadi, 



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.

KEPADA SEMUA, MAAFKAN SAYA DARI HUJUNG RAMBUT HINGGA HUJUNG kukuKAKI JIKA SELAMA MENGENALI DIRI INI, 
ADA TERKASAR BAHASA, TERSILAP KATA, TERMARAH, TERBENCI, TERKUTUK, TERPUKUL, TERSEPAK, TERTERAJANG DAN SEGALA JENIS 'TER' lagi. heh heh. HALALKANLAH APA YANG TERLEBIH TERKURANG..



MAAF ZAHIR DAN BATIN SEMUA! *senyum*



BALIK BERAYA KAT MANA? HATI-HATI DI JALAN RAYO YEEE.. ;)






Sesungguhnya yang baik itu datang daripada Allah S.W.T dan yang buruk itu datang daripada diri ini. =)







Ikhlas dari hanysnajib 
disebabkan budak ni comel gilak, maka bibir aku TERpaksa diitikkan. kahkahkah.
Ok, ada'TER' disitu, maka MAAF ZAHIR BATIN ye..
kehkeh ^^v
and oh,she's not my baby lah, ade ghupe same ke?hahaha~


Kaurang Nak Tahu Tak?!

::salam readers::




Danbo: baru kenal dah jatuh cinta. =P











btw,

jumpa lagi nanti!









ok jangan marah.
totally busy right now!
bai!






xoxo


p/s: aku tetap akan jenguk blog kau, kau, kau, kau yang datang ziarah sini. No worries..
(eh?! like who cares lah kan..haha)

Kenapa JANGAN LINK SPAM di kotak komen?

:: salam readers::



Aku baru tahu tentang kesan link spam kat kotak komen ni.

Kesian?

'haaaa...kesiannya....baru tau ke.....booooooooo...'
MySpace



Blog tutorial Maribinablog pon dah kena kesannya. Tak syok kot, sebab blog ni lah aku belajar semuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuua tentang html/bendabendablogging masa bertatih pasal blog construction dulu.


Baca sini untuk tahu lebih lanjut, boleh? =)



Btw, Maribinablog dah agak lama kot kena removed. Tapi baru sekarang aku tahu kenapa.


Jadi, lepas ni kepada yang letak link tu, MINTA MAAF sangat2 lah ye, aku tak boleh nak approved. Aku SAYANG blog aku, who didn't kan? heh. Kepada yang aku dah approved sebelum2 ni, biar je lah. ;p


Update:
Spam link tu macam ni:


klik gambar kalau agak2 rabun. =P


Ada paham..? Ni klik ke tidak kat link yang I bagi kat atas tu.........? Link CikguDahlia tu....? Kat situ kan dah ada contoh sayang... alaaahai.. sajeee je nak bagi I rajin tetiba untuk print screen ni tau....

Aik? maraaah?
Eh tak tak, geram je...

haha!
daa~*waving hand* I nak edit gambar item untuk Tri Fa lagiii..
;p

Sincerely me:

Hak Aku, Milik Aku. Hak Kau, Milik Aku.

::salam readers::



Cik Temah: Jijah, kau jahitkan aku langsir tu cantik-cantik tau, aku tak pernah pakai langsir yang cantik, kau buat design yang double kain macam tu tau.. Aku tengok kau jahit langsir kau cantik-cantik belaka.. Kat rumah aku tu ada 4 tingkap dan 2 pintu, pintu tu sliding door.. alah senang cite, nanti kau datang rumah aku tengok-tengok ye..



***Langsir siap dijahit***



Cik Temah: Cantik kau jahit Jijah! Berapa kau ambik macam ni?

Cik Jijah: hmm.. dalam RM300 boleh kak?

Cik Temah: ha??!! Mahalnya.. takde diskaun ke..?

Cik Jijah: Ni pon dah kira murah kak.. *senyum*

Cik Temah: hmm.. yelah, nanti aku cuba 'korek' kat mana-mana.. (ayat awak nak drama aje, heh)




Nak murah? Tapi nak cantik, bergaya, over, kuantiti yang banyak?! Try buat sendiri tengok?!

Try cari orang lain untuk buat macam yang awak nak tu dalam RM 300. Try carik tengok?! 
RM 300 ok, not RM 3000! Jahit simple lurus yang takde double-double, takde corak-corak, takde alun-alun pon dah hampir RM1000 ye awak. Oh lupa, awak sepatutnya lebih tahu kan? Oh lupa lagi.. Cik Jijah kenalan awak.. jadi perlulah mintak murahsemurahmurahnya ye? 'Kita kawan kan..'








Penat mak kita jahit siang malam berkobar-kobar dengan niat untuk menolong kenalannya ni. Sampai sakit-sakit pinggang dia.. (aku nak tolong jahit, memang tak gheti lah)




p/s: kan dah kantoi siapa Cik Jijah. haih!
p/s/s: Amacam tajuk? lebih kurang tak? Ah! gasak! Nak letak 'Kedekut' seketul je macam tak cantik pulak title aku. Heh.




Sincerely me:

#4 Wordless Wednesday

::salam readers::



-:: Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :: [klik sini]-









=)




Entah Kenapa..

::salam readers::



Entah kenapa...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


klik gambar untuk tumbesaran.


Ingat nak ambil 1, tapi sekali candid 4.

Abaikan dialog yang ntah apa-apa tu, tapi hey, ada makna bukan?
Dialog dia punya, nak sangat kan?hambikkkkk... (haha!)


Ada siapa2 yang nak bagi dialog yang boleh menggeletekkan hati aku? Just drop the dialog kat comment box. Top 3 penggeletek hebat akan aku review blognya. Mau ka?


Oh! btw, dia skandal aku nombor 2, Adi Rayyan, his younger bro. See?! banyak kot scandal aku. lol




p/s: Tajuk entri aku tibai, tak tau nak letak tajuk apa sebenarnya.


Till then, bai!
TQ for reading and commenting!



Sincerely me:

Firdaus Life : Seminggu 100 Follower Kembali

::salam readers::


Segmen lagi tatkala malas nak buat entri ayat berjela. =P







Mau join? singgah sini.
Cepat! mau tamat sudah!

cau!

Kesan Kepada Mereka Yang Kuat Berparti

::salam readers::



Dua 'jelitawan' sedang berbual tentang solat terawih. Tiba-tiba entah macam mana timbul cerita tentang siAlibubu yang baru pulang dari solat terawih yang menunggang motosikal melintasi 'jelitawan2' tersebut. (hambik kau baca sekali napas, semput mak, nok!)



Seperti biasa, dialog mereka lebih kurang, tapi isipenting tetap sama.



tulipsibungatulip: blablublableblobleblabla..si Alibubu solat terawih kat surau depan..blublablibloble...tak kat masjid dah..blebelbloblablubli..


rayasibungaraya: Aik? kenapa pulak siAlibubu nak solat kat surau depan tu? Sebelum ni kan kat masjid belakang?


tulipsibungatulip: kawasan ni kan dah di'pegang' oleh parti Pink? Jadi, masjid kawasan ni mostly di'conquer' oleh orang parti Pink lah.


rayasibungaraya: Pulak?! nak solat berjemaah pon nak pilih bulu jugak ke?! Funny!


tulipsibungatulip: Biasa lah..dia kan penyokong kuat parti Ungu.. kadang2 orang yang kuat berparti ni stail dorang memang macam tu kot..


rayasibungaraya: ..................................


from google


Ya, tak semua orang yang 'berparti' macam ni. Tapi, percaya atau tidak, memang wujud manusia sebegini.


** Alibubu, might be u read this, but, well, I am not talking about you. Tapi kan, siapa yang banyak makan petai, kencing dia yang kuat bau petai nya, kan? lol (nampak sangat i'm talking about u. sengal berbelit tak aku? HAHA)


** I am not talking about the two 'gorgeous' ladies who talked about the Alibubu, walaupun gaya mereka kelihatan seperti you-know-when-girls-met-each-other. Boleh tangkap maksud aku tak?



Akhir kata, nak berpolitik, politiklah, tapi kalau dah membabitkan agama. It is such a waste.


p/s: aku akan tetap balas jejakasih kaurang kesini. Cepat atau lambat je soalnya. No worries ye sayang? *wink*



TQ for reading and commenting!
xoxo


Sincerely me:

Produk 'APPLE' Yang Termahal

::salam readers::



mawarsibungamawar: eh, brand 'APPLE'! (sambil tuding jari ke arah produk tersebut) Wah! mesti mahal kan?!


akuyangjelitaohsilamuntah: hah?! (muka blur) KAHKAHKAHKAH

MySpace





















sticker logo 'APPLE' kat belakang kereta.






Mentang2 ada logo 'APPLE' belakang tu, boleh kau kata kereta jenama Hyundai tu APPLE punya?!    =.='










My lecturer once said (dialog lebih kurang, isipenting tetap sama),"apa yang bagus sangat brand APPLE ni? nampak dah buah tu dah dimakan separuh" Do u got what he really wanted to say? haha. No comment. Aku tak kayo. MySpace








Akhir kata, camat puace tat mua tawan2 tatak..puace tau..namo atan2.. (klik sini untuk keterangan lanjut)





p/s/s: TErindu waktu berpuasa budak2 Ground and First Floor Blok H09, MySpace Kolej Tun Fatimah, Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor Darul Takzim (hambik, kemain detail)






Kamus MuazqarynOxford:
Selamat Berpuasa kat (kepada) semua kawan2 kakak (aku)..puasa tau.takmau (jangan) makan2 (ponteng2) ...
Haih, budak kecik tu affect aku betol..
HAHA




Sincerely me: