FOLLOWERS

TRY THIS!!

They are able to learn by just watching

::salam readers::


Sejak ter'on' ke channel Nat Geo Wild ituituitu hari, Muaz tak nak bertukar ke channel lain dah. Puas aku pujuk, 'kita tengok peypen ye bang? best..' sambil buat muka terkinja-kinja dan tunjuk thumbs up. Ok2, fine, aku admit, aku yang nak sangat tengok spongebob squarepants tu =.='.
Tapi aku nak tengok peypen! nak peypen jugak! nak jugak! *haih, ringan je tapak tangan aku ni nak lempang pipi sendiri*


Tapi, still, budak botak tu tetap pada pendirian dia. Bagus, kecik2 dah tetap pendirian. =.='


Bila dia dok tengok uya, tata, waye, bu, imau, uda, dan sebagainya tu, mata tak pandang ke lain. Aku yang jalan menggoda depan dia pon dok buat donoo je. Heh! Kau tau tak susah kemain aku nak goda, buat daring, keluarkan suaragemersikkalbu, usapusap pipi, lentiklentuk kat dia tapi malangnya aku dijelingnya sahaja?!


Dan bila dah selalu dia tengok rantaian makanan haiwan2 dalam Nat Geo Wild tu,
dia dah dapat catch up kebanyakan rantaian makanan tersebut.


Sambil bermain animal toys dia tu;


"Tatak2, imau atan bu.." sambil ditepuk-tepuk bahu aku lalu disuakan toy harimau dan lembu ke muka aku sedang aku menyuapkan nasi ke mulut. Nasib tak tercekik. Kalau tak? tatak atan az karang!


"Tatak2, waye atan tata.." sambil ditepuk-tepuk bahu aku lalu disuakan toy buaya ke mata aku sedang aku dok syok layan blog. (buaya boleh makan gajah ke weh?! HAHA!)


"Tatak2, waye atan uda.." sambil ditepuk-tepuk bahu aku lalu dipalingkan muka aku mengadap toys dia.


"Tatak2, uya atan itusy.." Yang ini dia just mention je, sebab takde toys ular dan tikus.


Budak-budak sekarang.
They are able to learn by just watching!


Kita dulu?
Hm, entah, sebab aku rasa aku slenge je dulu. HAHAHA.


Jadi, careful! Jangan buat benda tak senonoh depan depa.. hahaha


See how macho he is?! 


Well, apa pon yang budak ni buat. Aku still chill!(walau kadang2 ada berangin jugak aku dengan nakal dia) Seronok melayan! Terasa SANGAT sayang! Walau kadang-kala ponat den melayan ekau tahu?




Till then, bai!
TQ for reading and commenting!
xoxo



p/s: Muaz tu sepupu aku ye..bukan anak. Aku tikam kau kang kalau kata anak. Jatuhlah amanahsaham aku weh. MySpace


Kamus MuazqarynOxford:
1-peypen - squarepants
2-uya - ular
3- tata - gajah
4-waye - buaya
5-bu - lembu
6-uda -kuda
7-imau - harimau
8-Tatak - Kakak a.k.a AKUlahweh
9-atan - makan




Sincerely me:

34 si penari jari menaip kata sendiri:

mr_right said...

comel nye !! hee

cik aisha said...

adeh kecik2 da ttp pndirian...bgs2...betoi la dak2 skang cpt je terikut2 bila tgk cite kt tv..blh hafal skrip tu...awesome...ahaha..:)

fiq. said...

ala shomelnye bahasa kamu budak botak, haha

Etong said...

machoo! kiyut nya diaa!

Syazwan Che Deraman said...

mereka senang belajar dengan programe macam tu..guwa masa kecik..selalu tengok cartoon..hehe.

kelakar gila pelat macam tu!.

awak dah atan?..

macho weh!

alif haris said...

hehehe comelnye kamus muaz :D

hamzah ian said...

comelnya budak.. hehehe

NOOR FATIN said...

haha serius comel! hehe. dlu pn ada org panggil saya tatak..uwaaa

vampire's lovex said...

hahahha gajah makan buaya..kah kah.lawak..

kem salam ke jejaka kecik macho hehe...

nk cop buat menantu boleh? ahhaha

soooooour said...

meh..rase nak sekeh dia la...hehe..

Tapak Kaki said...

kesian kat ang.. buaya makan gajah pun tak tahu.haha.. tapi apasal jauh besar bunyinya tata = gajah?

saiazuan said...

sronok lyn dak2 ni.. nsb jiran ad budak kecik umo2 mcm ni gk.. #LOL

Wanie said...

hehe..mula2 ingat anak, die panggil tatak tu paham la..

dulu zaman kite tak pandai mcm diorang sbb xde astro n tv pun xde maju mcm skarang..:)

h A n Y S said...

mr_right,


kan3?! hee

h A n Y S said...

cik aisha,


tringat si mia sara..haha

h A n Y S said...

fiq.


kan3?!!

h A n Y S said...

Etong,


haha..semestinya.. =))

h A n Y S said...

Syazwan Che Deraman,


hahaha..tite elom atan..

h A n Y S said...

alif haris,


hahaha, kamus limited edition..

h A n Y S said...

hamzah ian,



semestinya..hehehe

h A n Y S said...

NOOR FATIN,



haha, kalau bebudak yg panggil tatak tu kira ok lah...tapi dah mcm katak lah pulak kan..hahaha

h A n Y S said...

vampire's lovex,



buaya makan gajah lah..hahaha

dia cakap, "atom ayam" HAHAHA

nak buat menantu kene mintak pemisyen ibu dia dlu ah..hehe

h A n Y S said...

soooooour,



hamboi..kasar hang..hehe

h A n Y S said...

Tapak Kaki,



HAHAHAHA..entah2 ang baru tauuuu..
ala..pelat bebudak...

h A n Y S said...

saiazuan,



seronok kan?!! LOL

h A n Y S said...

Wanie,



ha! nak kena tikam ea?!HAHAHA..

bebudak dlu n sekarang..

cik azeya said...

haha. bile tengok kamus budak kecik ni, baru paham dia bebel ape. huhuhu. encem encem. :p

nick izzatie said...

nasib disediakan kamus kat bwh 2,, huhuhuhuhu pas nie kne bljr byk lgi perkataan budak2 nie tuk posting kat klinik kanak2,,,

pjah said...

tatak2..hahaha..

Nizam Ijam said...

comel jer panggil tatak2..hehe

Elih Japahar said...

aduuu! tak faham mula2..tengok kamus baru faham hehe..tatak pun comel mcm sepupu :P

aiman fanboy k-pop said...

cutenya adik.....haahaa...berebut channel ngan adik yew?haahaa.....akak knewlah mengalah sekali sekala..heehhee

Wanzi said...

Selamat menjalani ibadah puasa dan semoga penghayatan Ramadan kali ini lebih baik berbanding sebelumnya kerana kita tidak mengetahui, adakah kita masih ada peluang untuk bertemu Ramadan seterusnya. Wassalam

SweetLikeWhat said...

comelnye.. :D

Related Posts with Thumbnails