They are able to learn by just watching

::salam readers::


Sejak ter'on' ke channel Nat Geo Wild ituituitu hari, Muaz tak nak bertukar ke channel lain dah. Puas aku pujuk, 'kita tengok peypen ye bang? best..' sambil buat muka terkinja-kinja dan tunjuk thumbs up. Ok2, fine, aku admit, aku yang nak sangat tengok spongebob squarepants tu =.='.
Tapi aku nak tengok peypen! nak peypen jugak! nak jugak! *haih, ringan je tapak tangan aku ni nak lempang pipi sendiri*


Tapi, still, budak botak tu tetap pada pendirian dia. Bagus, kecik2 dah tetap pendirian. =.='


Bila dia dok tengok uya, tata, waye, bu, imau, uda, dan sebagainya tu, mata tak pandang ke lain. Aku yang jalan menggoda depan dia pon dok buat donoo je. Heh! Kau tau tak susah kemain aku nak goda, buat daring, keluarkan suaragemersikkalbu, usapusap pipi, lentiklentuk kat dia tapi malangnya aku dijelingnya sahaja?!


Dan bila dah selalu dia tengok rantaian makanan haiwan2 dalam Nat Geo Wild tu,
dia dah dapat catch up kebanyakan rantaian makanan tersebut.


Sambil bermain animal toys dia tu;


"Tatak2, imau atan bu.." sambil ditepuk-tepuk bahu aku lalu disuakan toy harimau dan lembu ke muka aku sedang aku menyuapkan nasi ke mulut. Nasib tak tercekik. Kalau tak? tatak atan az karang!


"Tatak2, waye atan tata.." sambil ditepuk-tepuk bahu aku lalu disuakan toy buaya ke mata aku sedang aku dok syok layan blog. (buaya boleh makan gajah ke weh?! HAHA!)


"Tatak2, waye atan uda.." sambil ditepuk-tepuk bahu aku lalu dipalingkan muka aku mengadap toys dia.


"Tatak2, uya atan itusy.." Yang ini dia just mention je, sebab takde toys ular dan tikus.


Budak-budak sekarang.
They are able to learn by just watching!


Kita dulu?
Hm, entah, sebab aku rasa aku slenge je dulu. HAHAHA.


Jadi, careful! Jangan buat benda tak senonoh depan depa.. hahaha


See how macho he is?! 


Well, apa pon yang budak ni buat. Aku still chill!(walau kadang2 ada berangin jugak aku dengan nakal dia) Seronok melayan! Terasa SANGAT sayang! Walau kadang-kala ponat den melayan ekau tahu?




Till then, bai!
TQ for reading and commenting!
xoxo



p/s: Muaz tu sepupu aku ye..bukan anak. Aku tikam kau kang kalau kata anak. Jatuhlah amanahsaham aku weh. MySpace


Kamus MuazqarynOxford:
1-peypen - squarepants
2-uya - ular
3- tata - gajah
4-waye - buaya
5-bu - lembu
6-uda -kuda
7-imau - harimau
8-Tatak - Kakak a.k.a AKUlahweh
9-atan - makan




Sincerely me:

Perempuan Yang Digeruni Lelaki

::salam readers::


Dialog yang lebih kurang. Dialog asal dah 'hilang'. Tapi isipentingnya tetap sama.



lilisibungalili: Kau tahu, masa aku nak ajak kau teman jumpa si Alibaba hari tu, dia tanya aku nak ajak siapa yang teman.


akuyangjelitaohsilamuntah: Kenapa nak kena tanya pulak?


lilisibungalili: Dia takut aku ajak si Aminah.


akuyangjelitaohsilamuntah: Lah?! Awat takut pulak? (sambil giggles. Alah, comel leteWW =.=)


lilisibungalili: Entah, katanya dia takut dengan Si Aminah. (sambil giggles. Ok, ini tak comel. haha!)


akuyangjelitaohsilamuntah: Ha?! Takut?! (sambil giggles lagi. Alah, comel leteWW =.=) Apasal pulak takut? (sambil giggles lagi lagi and lagi. Alah!! comel nyee! =.=')


lilisibungalili: Alah, kau tahu kan si Aminah tu macam mana..



Ye, aku tahu dia macam mana.
Tak perlu disebut disini ye. *senyum*
Bukan, bukan sebab fizikalnya. 
Tapi disebabkan oleh personaliti, sikap si Aminah.



Cuma aku wonder, 'Ada jugak lelaki yang takut pada certain wanita'.
It sounds usual kan?


Tapi apa yang aku nak tekankan ialah this phrase: TAKUT


Ya, ada lelaki yang TAKUT pada wanita tertentu.


Selalu aku jumpa atau kenal lelaki yang tak suka, tak 'main' takut2 dah. Terus tak suka. Benci. 
Hambik kau.


Jadi, wahai gantengS sekalian. 
Wanita bagaimana yang menakutkan anda?



Adakah begini?:






HAHA!
*pengsan*



Dan, kepada jelitaS sekalian,
Jejaka bagaimana pula yang membuatkan anda jelik? (Taknak soalan yang sama, sebab aku macam boleh expect, ya, i'm a girlnotyetawoman kan, hehe. Mengada! a girlnotyetawoman konon!)




hanys: Secara luaran, nampak kasar. Tapi dalam, pergh! ada taman bungakupukupuramarama segala ok! hahaha~



Till then, bai!
TQ for reading and commenting!
xoxo
:-*



Sincerely me:

Antara Sebab Anda Tidak Digalakkan Membeli-Belah Pada Hujung Minggu

::salam readers::


Aku rasa daripada banyak-banyak entri, tajuk entri ni paling gedabak panjang. Gasak.


Kau suka shopping waktu weekend?  *annoying gila mukadimah ni -.-'* 
Fine, tukar.
Siapa suka weekend shopping?! sila jelir lidah! *failed lagi. =.='*
Fine, terus jump pada isi penting. (kan senang?! =.=)


Aku tak suka weekend shopping. Oh bukan, tak berapa berkenan. Er? bukan sama ke? Tak, tak. Ada beza.


Kenapa?


Sebab 1- Parking! Dah kalau aku yang drive, aku lah yang kena cari parking. Bila dah aku yang kena cari parking, aku lah yang terasa tensionnya. Yelah, sebab aku yang drive, akulah yang kena carik parking. (dei minachi! cakap jangan berbelit boleh ka, dei?!) Parking time2 weekend ni, pergghhh! toksah cakap, tunjuk je. Berebut-rebut orang carik parking. Ada yang nak cilok parking orang (ni aku pernah kena, kawan aku drive, bagi honk sekali, hambik! honk je pon, hik!) Pulak tu, yang agak lecehnya bilamana, orang yang nak balik, nak keluar dari petak parking, dok pakai lipstick lagi..dok kemas2 kan rambut lagi.. dok betulkan tudung lagi.. dok main sep-sep-sep-tom-tom-tom-air-pasang-dalam-surut-pukul-lima lagi.. Dei! Berlambak kereta kat belakang ni dok tunggu kau keluar, tahu?!MySpace


Sebab 2- Ramai! Tang ni yang paling aku 'bercinta' sekali. Ghamai(ramai) kemain. Sampai bersentuh bahu (ye aku tipu, aku pendek +.+')  Bergesel-gesel, bersentuh-sentuh, berapat-rapat.weh! boleh claim as sexual harassment lah.


Sebab 3- Sukar nak membeli!  Bila dah ghamai beno lah pengunjung yang 'menziarahi' shopping mall, maka nak membeli -belah bersama pon susah. Susah macam mana? Ok, kau bayangkan dalam kedai tu jual barang2 perempuan yang pergh-cantik-aku-kata-kau, kedai tu pulak kecik, jadinya bila dah ghamai orang yang suka masuk kedai tu, boleh kau bayang keadaan kedai tu macam mana? Tak termasuk lagi kalau ada 'SALE', dok berebut! Bertolak! LOL! Boleh pengsan kau tahu?!   MySpace




Itu aje lah point yang aku terpikir buat masa sekarang. Kalau kaurang ada lagi, sila tambah, tapi aku rasa, 3 point ni lah the main point. Setuju? Heh.




'Kau cakap senang lah weeh..kau kerja macam tu, nak out waktu kerja pon boleh' Hoi! kau hingat company ni HAKU yang punya, ha?! *eceh, garang leteWW*



Aku selesa dok rumah tolong mak aku kat rumah, kalau tak pon, layan blog waktu weekend,. HEHE. Tapi, most of the time, TERPAKSA jugak keluar, aku kan driver ma'am besar.. else, kalau ada hal penting nak keluar dengan member2, KENA keluar jugak.. MySpace




Btw, pasal perubahan blog aku, HAHAHA, takde siapa perasan kecuali cikgu IMANSHAH dan adik aku WANI, cikgu dah tahu sebab aku tanya dia tentang domain ni awal2 sebelum soalan ditanya kat sini, jadi soalan dah bocor disitu. Adik aku tu pulak, of course lah dia tahu, dok satu rumah. -.-. Tapi tak pe, janji tetap janji, even ayat kau nampak macam gurau je kan? mai cikgu, bagi no. fon kat emel saya, lai lai.. MySpace


Terpandang header dengan link lama. Ni yang malas ni, nak adjust balik. -.-




p/s: saja aku bold 3 perkataan tu. heh heh.

Sincerely me:

OMG: Pe kehey nye ni yob?!

::salam readers::




Pe kehey nye ni yob?!



Agak mengganggu.

Anyone?





p/s: And, oh lupa, ada perasan tak perubahan kat blog ni (selain widgets kat sidebar)? Siapa perasan aku bagi topup RM3! MUAHAHA! =P


Sincerely me:

Movie Review: Gifted Hands (Must Watch)

::salam readers::


Aku tengok movie ni beberapa MINGGU lepas. Based on true story rasanya sebab ia biographical movie. Sebenarnya aku nak review movie ni sejurus selepas aku tengok, excited punya pasal lah kan. Tapi, kemalasan punya pasal lah kan, terus tergendala lah kan nak review bagai ni kan. Heh.



yang dok peluk dia tu ialah mak Ben.



Nampak tak caption kat bawah tu?

'HIS MOTHER GAVE HIM THE COURAGE, HIS FAITH HELPED HIM BELIEVE, HIS BRILLIANCE GAVE HIM THE POWER TO CHANGE LIVES'


Kisahnya macam ni *sambil dok bersila*, Cuba Gooding Jr. stars as real-life neurosurgeon Ben Carson in this made-for-TV biographical drama from TNT. Directed by Thomas Carter (Coach Carter), the film reveals Carson's inspiring life story as a poor, inner-city youth who overcame great odds to become one of the world's best surgeons, thanks to the love of his determined single mother (played by Kimberly Elise) and an unswerving Christian faith. 

MySpace


Kisah ni tentang Ben Carson, masa kecik dia agak tak pandai, senang kata, bodoh lah -.-. Dalam kelas, dia selalu dapat markah rendah, rendah-serendah-rendahnya. Selalu kena bahan, kena gelak oleh kawan-kawan sekelas dia sebab selalu dapat markah rendah. Dah cikgu dia sendiri tanya markah setiap test/homework depan-depan students lain, confirm2 lah semua tahu kan.


Ben rasa low gila lah bila kawan2 sekelas dia dok ketawakan dia, dia cakap kat mak dia yang dia tak pandai. Jadi, dari sini, mak dia main peranan tau, mak Ben tak macam mak yang dok tunjal-kepala-anak-kata-tak-guna tu lah. Mak dia main psikologi dalam nak didik anak2 dia, which Ben ada abang sorang. Apa cara yang mak dia guna? kaurang kena tengok sendiri.


You know what, mak dia sendiri tak tahu membaca, bila Ben atau abang dia tanya perkataan yang dorang sendiri tak tahu, mak dia bagi alasan apa tau "Mak tak nampak perkataan tu, cuba Ben sebutkan" lebih kurang ginilah ayatnya, see, nampak tak? bila mak Ben suruh dia sebut, perlahan-lahan dia dapat sebut perkataan tu keseluruhan dengan sendiri.


Mak Ben buat pelbagai kaedah untuk tingkatkan prestasi anak2 dalam pelajaran. Luckily anak2 dia dengar kata. Lama kelamaan, dia makin pandai dengan usaha yang mak dia buat. Bila dah kat high school, dia terpaksa berpindah sekolah sebab biasalah, dulukan ada diskriminasi antara orang kulit hitam dan kulit putih.. Dah masuk ke sekolah baru, perangai dia berubah sikit, melawan mak dan nak mak dia ikut cakap diaaa je, nak itu, bagi, nak ini, bagi, even maknya macam tak berapa ada duit, sebab faktor kawan.


One day, dia dah sedar kesilapan dia, based on what? haaa.. tengok lah ye.. macam mana dia boleh sedar, macam mana dia boleh jadi one of the world's greatest surgeon.. aku dah penat menaip ni, naik cramp dah jemari halus aku ni -.-


Tengok ye, serius seronok! Tapi bagi yang 'hantu' cerita action, thriller, horror etc, yang tak-layan-movie-lembik, silalah abaikan suggestion aku tu ye.
Kalau nak tengok, usahalah cari, download ke, carik dvd ke, sebab aku tengok kat HBO.


Till then, bai!


Oh! lupa, aku suggest ceghita ni sebab ia ada moral value nya yang tersendiri, eceeeeewah! XD


p/s: anak sekarang kalau mak tak bagi tengok tv, kaurang rasa apa tindakbalas depa?
p/s/s: masing-masing dok review Harry Potter, mentang-mentang aku belum tengok lagi. MySpace-.-




Sincerely me:

Aku Blogger Negeri Selangor

::salam readers::


Ok, hari ni TERlebih rajin masuk segmen. Tapi ok gak, boleh kenal2 blogger yang dok sini (Selangor), fine, reason cliche -.-

Baik, teruskan.



Cara - Cara

  1. Buat entry bertajuk Segmen : Aku Blogger Negeri * masukkan nama negeri anda *. DONE
  2. Tampalkan header di entry tersebut dan link kan ke entry ini. DONE
  3. Follow blog aku bagi yang suka * tak paksa * DONE
  4. Nyatakan nama daerah anda. DONE
  5. Nyatakan tempat dan makanan yang menarik di tempat anda. DONE
  6. If can, nyatakan sekali tempat anda belajar, kot-kot la tempat tu sama dengan blogger lain.so, boleh mengeratkan silaturrahim..:)..yang dah tahu result UPU tu, molek laa..boleh jumpa kawan + blogger baru. DONE
  7. Drop link tersebut di ruangan komen. :) DONE


klik gambar untuk flyyyyyyyyyyy away ke sana.


(4) SHAH ALAM (PETALING)

(5) I-CITY of course, dan SHOPPING MALLS yang tentu2 nya boleh mengopakkan poket anda. Makanan? errr.. frankly speaking aku sendiri tak sure makanan yang banyak ada kat sini memang asal dari sini atau import dari negeri2 sebelah. hehe


(6) Aiseyh.. baru grad tahun lepas..


Selesai!
MySpace

Antara Kesilapan Dalam Bersolek.

::salam readers::


Oh! Tajuk entri nampak macam aku ni 'kaki' make-up lah kan. Nak bagi tips atau nasihat bagai. Bukan, bukan, aku bukanlah 'kaki', aku 'tangan' je. -.-'


Aku TERbaca perihal ni pon dari majalah adik aku punya. Aku ulang, TERbaca ye, TER! TERbaca. ulang lagi sekali, TERbaca. Ok! ok! fineeee..! memang nak baca pon! -.-
Jadinya, nak share sikit lah ye.


1- Maskara

Kesilapan: sapu terlampau banyak. Jika comot, sangat mencacatkan penampilan.
Kata aku: kau sapu banyak2 kat bulu mata tu sampai melekat semua bulu mata. Barulah unik, plus, ada fungsi! Macam awning rumah. haha!

Wow! unik! boleh I jadi Lidi Gagap Malaysia. =))


2- Pembayang mata

Kesilapan: minta pendapat rakan2 jika pembayang mata yang digunakan terlalu banyak atau terlalu terang.
Kata aku: pakai pembayang mata warna pelangi, dipadankan dengan baju dan seluar warna pelangi. Wah! awak nampak pelangi hari ni! =.=

"U..U tengok pembayang mata I ni, cantik tak?I tengah buat experiment pembayang mata ni..cantik kan?!cantik kan?! say yes pleaseeeee..." kata bapok ni sambil hentak2 kaki dengan manja dan geleng2 badan. Ala, comel lah teWW..


4- Kening

Kesilapan: mungkin terlebih membuang bulu kening atau berselerak.
Kata aku: kening aku paling lawa antara kaurang! BHAHAHAHA! =.=

errr..tengok macam 2 ekor cacing dok syok posing kat atas mata tu. 



5- Penggaris bibir

Kesilapan: kerap memilih penggaris bibir yang berlawanan warna dengan gincu bibir.
Kata aku: leceh aih nak garis2 bibir ni. Pembaris stationery adik aku lurus, beber aku bengkang-bengkok. See how leceh it is? haih

Senang kau nak betulkan tudung kalau member sebelah kau make-up beber dia macam ni. 



5-Foundation

Kesilapan: bedak serbuk mahupun cecair sepatutnya menyerlahkan dan menyamaratakan ton warna kulit dan bukan semata-mata menutupi cela dan disebabkan itu, kaurang akan kelihatan seperti memakai topeng. Leher perlu disapukan juga supaya perbezaan ton warna kulit muka dan leher tidak begitu ketara.
Kata aku: aku pernah pakai sekali, dan cukuplah sekali tu aje, GHIMAS den ekau tau?!

*pengsan* - sebab terkejot mak, nok! *tangan didada*


Itu aje lah ye.
Kesimpulannya, ghimas lah make-up lebih2, kau tak ghimas ke?! =D
Tapi, kalau untuk occasion tertentu, bersolek lah sikit, bagi nampak segar sikit muka ang..sikit pon ok. =)


Gambar2 dari GOOGLE.


Ghimas = rimas






p/s: sekadar eye-liner (kalau rajin) dan lipbalm sudah memadai. =)
p/s/s: Maaf kalau TERkasar bahasa ya buk. MySpace



Sincerely me:

Siapa nak tiket wayang FREE?!!

::salam readers::


Alhamdulillah, rezeki..


Klik gambar untuk ia membesar dengan sihat dan kuat!



Terima Kasih Nuffnang dan TGV!

Oh! btw, tentang tajuk entri, sudah tentu adik-adik kecayangan hamba yang dapat.. =D





p/s: macam batak ea?! gasak ah. Entri aku.
pararappappaa...  MySpaceMySpace





Sincerely me:

Perkahwinan bukan perkara mainan!

::salam readers::


Situasi itu berlaku lagi.


Pagi semalam, di hotfm, topik yang dibincangkan adalah tentang 'seorang tunang ditinggalkan oleh tunangnya, dalam masa seminggu majlis perkahwinan mereka bakal berlangsung', you got what I mean?


Baru tadi, Zara juga bercerita perihal yang sama berlaku pada teman perempuannya.


Adakah situasi ni dah menjadi satu 'trend'?
Bukan 2 situasi diatas sahaja yang aku ketahui, sebelum ni ada 2 3 kes lagi.


Semasa mahu bertunang, sayang.
Dah tak sayang, lepas tangan macam TU aja, walhal majlis bakal berlangsung dalam masa terdekat.
Kad undangan sudah pun diedarkan,
Pelamin sudah mahu didirikan,
Baju pengantin sudah ditempah.

Apa seronoknya buat begini pada tunang kau yang kau tinggalkan? oh! bekas tunang.


What worst is when you give such crap reason!


Inilah yang berlaku bila kasih atau cinta yang diberi itu tidak ikhlas.



Jadi, what say you?




p/s: cuba berada pada situasi mereka.



sincerely me:

Dari 23 ke 24. Ok, sudah boleh tukar. =P


::salam readers::










dengan seluar yang selebet, baju takde, nak jugaaaak posing depan kek. Nasib baik ang hensem! XD



Syukur Alhamdulillah dipanjangkan umur. =)
Terima Kasih sayang kepada yang wish. xoxo :-*



Oh! btw, aku baru nak aktifkan balik twitter. search for hanys_najib, atau klik sini. Jom2! beramas-ramas sama-sama! haha!



p/s: kek untuk aku, wani dan muaz sekaligus untuk bulan ni, bajet. haha
p/s/s: sambut awal sehari semalam, konon nak suprise lah teWWWW~haha
p/s/s/s: no wonder mak aku ghajin bebeno masak nasi ayam semalam..kalau taaak.. "icah! bangun2! pi masak!" haha!




sincerely me:

Kan dah stuck! Kan dah sampai termimpi-mimpi!

::Salam readers::


Kaurang yang dah lama 'melekat' kat blog ni mesti dah pernah baca tentang kes lengan aku yang parah dulu tu kan? kat sini.

Ok, abaikan yaang itu dulu.

Sebenarnya aku ni dah lama jugak lah tak bermimpi. Tapi tak tahulah kalau ada, tak tahulah kalau aku je yang tak perasan atau tak teringat, kot.

Hm.

Kelmarin, aku tak tahu kenapa jari-jemari aku ni dok menggedik semacam bukak page 'POPLOOK'.
Jari-jemari aku dah gedik-gedik klik-klik kat POPLOOK ni beberapa hari sebelum kelmarin lagi dah!
Parcel belian pon dah sampai. Jadinya, aku berharap untuk stop dululah klik kat POPLOOK ni.


Tapi bila POPLOOK hantar email ada 'barang' baru, apa lagi, tahap kegedikan jemari ni mula lah meningkat, menyerlah dan bersinar! =.='
TERGEDIK-GEDIK! TERGEDIK-GEDIK! TERKINJA-KINJA!


Nah!


Kan dah stuck! Kan dah sampai termimpi-mimpi!





sumber: POPLOOK




p/s: Perempuan kan. So jangan hairanlah.  -.-
p/s/s/: apa kaitan mimpi lengan dengan yang ini? Kedua-duanya adalah mimpi kan? HAH HAH!


Till then, bai!

again, TQ for reading and commenting!
xoxo
;-*



sincerely me: 

KISAH HATI aku dengan CINTA MUKABUKU ku~

::Salam readers::




Aku ni bukanlah jenis yang suka dengar radio, oh *tepuk dahi*, sekarang trend mp3, mp4, ketinggalan tak aku? naaaah~ =p




Jadinya, aku hanya dengar lagu2 terbaru kalau aku outing je, turn on radio kereta, layan hotfm. Oh, aku tak layan stesen muzik yang speaking omputih, ketinggalan tak aku? naaaaah~ =p 




Jadinya, aku pon dah mula lah 'addict' dengan 2 lagu ni yang 24/7 dimainkan kat hotfm..
Addict ye! 24/7 dok nyanyi lagu ni *siapa percaya dia ngek! haha!*




Lagu pertama:

Cinta Muka Buku by Najwa Latif

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesanan suruh aku terima kamu ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu oohh.. Kenakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia Perlukah kita cari peluang pertama Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja Otak kata jangan hati pula kata ya Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja Setiap yang berlaku ada kebaikannya Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo… Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo… Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia Perlukah kita beri peluang pertama Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta Otak kata jangan hati pula kata ya Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja Setiap yang berlaku ada kebaikannya Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo Itulah cinta yang satu Cinta di muka buku

(Aku rasa lagu ni comel! Ditambah pulak budak Najwa yang comel ni nyanyi dengan suaranya yang comel. Jadinya serba serbi tentang lagu ni comellah! *hambik kau* [boleh pulak lagu yang takde ghupa tu ko kata comel ye? haih..])

*****

Lagu kedua:
Kisah Hati by Alyah
Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya


( Tak tahu nak cakap apa. Tapi bila dah lantunan suara Alyah ni nyanyi lagu balada, ber'feeling'2 gini, memang aku hanyut dengan 'feeling'2 gak lah. Tu yang aku benci tu! Tak   habis2 nak 'feeling'! =p )







p/s: lagu feveret nak jiwang2 ajee.. heh?! telinga sapa yang dengar? telinga ang ka? wahaha~ =p



ok, cau! let's dance! MySpace

sincerely me:

Mungkin..

::Salam readers::



Pernah atau tidak kita terfikir sesuatu situasi yang unpredictable berlaku terhadap kita? Keadaan yang totally twist our life around? TOTALLY.

Yang mana selama ini kita dok huhahuha dengan keadaan sekeliling, sampai kita kadang2 abaikan atau langsung pandang enteng apa yang mungkin kita face in the future.



Kita dok melawan cakap parents.. tuptup esok mereka 'hilang' dari pandangan kita. Hilang langsung tempat kita bergantung harap. Kematian mereka mungkin.


Kita dok tayang muka kita yang orang keliling dok puji ini dengan bangga.. tuptup esok muka cantik yang kita banggakan sangat ini 'hilang' dari pandangan orang yang memuji. Cacat dimuka mungkin.


Kita dok bangga kat orang yang kita punya kesihatan tubuh yang cerdas dan cergas dengan otot-otot yang 'menakjubkan' kononnya, tuptup esok kesihatan badan yang kita banggakan sangat ini 'hilang' daripada tubuh kita. Sakit kronik mungkin.


Kita dok bangga dengan kekayaan yang kononnya kita punya, rumah yang dibina diatas bukit dalam kawasan rumah elit, kereta mewah berteknologi tinggi yang mampu 'terbang' laju diatas jalan raya, pakaian yang hanya berjenama melekat ditubuh, tuptup esok kekayaan yang kita agungkan itu 'hilang' sekaligus hanya dengan sekelip mata! Kemalangan yang berkaitan, mungkin.





Kenapa aku tiba-tiba emo ni??!!

klik sini


Tabahlah kak..


Dan Rasulullah bersabda, "Sesungguhnya ada tiga pahala yang menjadi kepunyaanmu dikala sakit. Engkau sedang mendapat peringatan dari Allah SWT, doamu dikabulkan-Nya, dan penyakit yang menimpamu akan menghapuskan dosa-dosamu"




Jika tak mampu beri bantuan daripada segi kewangan, paling kurang hebahan seperti ini mampu membantu..





hanys: Alhamdulillah.. =)