FOLLOWERS

TRY THIS!!

'Tinggi Imaginasi Kau' 2

::Salam readers::


Since aku balik Terengganu itu hari, hati aku ni dah mula melalak-lalak, sel-sel otak kat dalam kepalaotak ni dah mula berlari-larian, berkejar-kejaran, berguling-gulingan. Jemari aku pulak dah mula merengek nak menari-nari atas keyboard (kemain over gaya bahasa kau kan) - sebab nak update entri baru punya pasal. Tapi mood lately merudum, wa talak mood la broW yoW. Bukan2, bukan tuuuuuuut ye, noW noW. MySpace


Hailaaaa..blog..blog..kalau ang takdak dalam hidup aku kan senang..takda lah aku asyiiik nak terfikir kan ang..risaukan ang selalu...rindukan ang selalu...tapi apakan dayaku.. Kaulah penyeri hidupku..penyinar dukaku..dulu.. kini..dan selamanyaaa..oh! oh! oh blogku sayaaaaaang.... MySpace


HOI HANYS!!! EKAU NI NAPO?! MEGHOYAN KO??!!
Oh! maafkan den yo.. eden sungguh terujo ari ni, sebab eden dapek update belog MySpace



Kaurang ada baca tak entri aku sebelum ni tentang 'Tinggi Imaginasi Kau?!' ? Ada tak? Ada tak? Ada tak?

Ok..Yela..Yelaaaa...Yelaaaaaa.... Tak semua yang baca.. Admit lah ye hanys.. Entri kau semuanya tak best, siapa yang nak baca.. Langit tak selalunya cerah.. *apa kaitan entah?! kahkahkah*


Ok (suka sangat letak 'ok' pada awal ayat!), untuk entri kali ni, aku nak sambung berimaginasi, kaurang pon dah baca kan pada tajuk entri.

Imaginasi aku kali ni bukan pada design kereta (of course lah, kau kan dah buat sebelum ni?! haisshhh yooo.. tu pon nak kabor ke deeer..) Imaginasi aku lebih pada idea untuk suatu produk (pergh! boleh tukar kerja aku lepas ni. haha)



Antaranya:



1- Untuk pengguna kereta dan motosikal dan van dan bas dan lori atau basikal mahupun pejalan kaki kat tepi jalan ataupun tengah jalan (hambik kau sekali napas)

Sekarang kan banyak kes kemalangan jalan raya, so untuk itu, aku berimaginasi untuk reka satu alat yang boleh detect kalau kita hampir nak face kemalangan (hape punya hayat kau letak ni?!). Bila kenderaan depan atau belakang atau tepi kau nak berlanggar dengan kau, kau jerit je atau kau bagi apa2 ayat hint ke kan (yang kau dah setting lah), then kenderaan kau akan ghaib dan akan muncul kat tempat yang kau dah setting, kat garaj rumah kau ke..  kat mana2 lah yang selamat untuk di'park'kan.

Aish yoooo..susah lah nak explain kan? Susah jugak lah kaurang nak faham kan? Kalau lukis lagi senang kan? Takpe lah, aku MALAS nak lukis, dan MALAS nak snap gambar lalu MALAS nak blutut gambar ke laptop. Scan? Jangan haghap..sebab? takde. kihkihkih. Maaflah ye. MySpace 



2- Untuk televisyen.

Kat rumah aku ni TV nya ada kat ruang tamu je. Takde nya letak kat setiap satu bilik. Yelah, aku kaya pon tak.. tak macam kaurang..TV ada kat bilik.. toilet ada kat bilik.. peti sejuk ada kat bilik.. sofa nak letak kat bilik.. dapor pon nak letak jugak kat bilik.. =.='

Haish! Dah Dah! Balik Balik! Suka sangat nak menyimpang.

Ok, memandangkan ratio TV dengan ahli rumah aku ni tak seimbang, jadinya, selalulah dengar bunyi2 yang tak berapa nak sedap didengar macam "acu! nak tengok cerita korea tadi!", "ani! tukar lah! nak tengok CSI! tak habis2 dengan korea!" dan banyak lagi dialog2 perebutan harta TV ni.. haha.

So, based on the situations, aku boleh pulak TERimaginasi 'kalaulah screen TV ni boleh siarkan 4 saluran sekaligus, kan best.. (kat screen tv divide 4 saluran)' sambil buat muka macam ni MySpace

Best kan?! Best kan?!

Macam mana pulak dengan audio/ sound system bagai? tak bercampur ke bunyi ke nanti?
Heh heh..jangan risau.. jangan risau tuan2.. puan2..
TV ni kalau nak set 4 screen sekaligus dalam satu masa, pakai bluetooth headphone/earphone ye.. So masing2 dengar dan tengok masing2..sambil tu boleh jeling2 tengok cerita orang sebelah.. hihi.. =D


Next!


3- Untuk pengguna kereta dan motosikal dan van dan bas dan lori

Idea ni pulak TERterbit kat dalam kepala ni bila aku sahaja a.k.a ONLY ME, diberi tanggungjawab untuk drive dari Shah Alam ke Johor Bahru, dari Shah Alam ke Perak, dari Shah Alam ke Melaka, dari Shah Alam ke Terengganu. Penat satu hal , ngantuk satu hal (bilamana yang lain dalam kereta dok bermimpikan bulan purnama), sakit badan pon satu hal lagi.

Jadi, dari situ, aku berimaginasi kalaulah ada kereta yang tak memerlukan driver. Yelah, kalau nak naik kenderaan awam ke JB/ Melaka/ Perak/ Terengganu tu, nanti kalau dah sampai, agak sukar pulak nak bergerak dari satu tempat ke satu tempat, ambil masa lagi nak menunggu kenderaan awam.. kan.. =D

So, kereta 'special' ni kau hanya perlu set ke mana yang kau nak pi. Then kereta ni drive kan lah Kereta ni ada letak alat no.1 tu jugak, so kau tak perlu risaukan keselamatan kau.

Dengan itu (eceh, ayat..), kau nak tidur sepanjang perjalanan gasak kau lah ye.



4- Alat untuk kecilkan barang.(dah macam cerita 'Honey, I shrunk the kids' lah pulak kan)

Aku tak tahu nak letak tajuk apa untuk point ni, so letak fungsi alat sebagai tajuk lah ye.
Alat ni aku TERimaginasi bila aku rasa susah nak alih barang2 berat.

Jadi, dengan alat ni, kedai2 perabot kalau nak hantar perabot, just kecilkan dulu barang yang besaQ gedabaQ tu, then hantar je pakai kereta kancil.. save minyak..bajet..cepat.. hihi

Lagi, kalau siapa2 student yang belajar jauh, tak kira lah dalam negara atau luar negara, kan senang kalau ada alat ni, kecilkan aja beg2 besaQ gedabaQ kaurang tu, then kecilkan sekali kereta (ahah!).




Ok, done! Rasanya panjang dah entri ni. Bukan kaurang nak baca panjang2 pon kan?MySpace

So, kalau kaurang ada 'ber' atau 'ter' imaginasi macam aku ni ha, ce citer kat kotak komen, orite bebeh?!

Btw, singgah SINI kalau nak beli shawls murah dan FREE postage! XD


Last, TQ for reading and commenting!
xoxo
:-*



Sincerely me:


13 si penari jari menaip kata sendiri:

Tapak Kaki said...

kereta boleh hilang tu macam mustahil.. tivi boleh divide 4 pun macam boleh jadi.. tapi macam banyak sangat je 4..hehe... kenderaan tanpa pemandu pernah terjadi dalam cite mission impossible.hehe.. alat kecilkan barang ang pergi mintak ngan doraemon.. dia ada menda alah tu. goog luck! :P

syafiqakarim said...

num 4 tu iqa ske.
nampak sgt mudah.haha.
padahal dok s.alam,belajar cheras.
dkt je -.-
oh..i baca ok entry u ;p

h A n Y S said...

Tapak Kaki,

no.1- hahaa~sangat mustahil.. :D

no2-oh lupa nak masuk kan info tambahan, utk TV jnis ni, mestilah tinggi dan lebar, so kalau screen divide 4 xde lah nampak kecik sgt, HE HE (hamboi)

no.3-o ye? aku x tgk..heheeee..

no.4-HA HA! ha'ah kan?! kan best kalau ada doremon btl!

siap gudluck bagai..hahaha~

h A n Y S said...

syafiqakarim,

kan2?! haha~
tu nampak no pmalas nye kan..hehehe~;p

tQ btw for reading..;)

Red said...

fuyyo.. ni boleh jadi 4 entri ni =="

pipoq said...

nombo satu tu ko cuba mintak kat FAA utk pasang responder kapal terbang kat keter ko..

nombo dua tu aku cadangkan ko convert dinding rumah ko kepada personal screen berserta TiVo..

nombo tiga tu ko kena pegi FAA lagi mintak diorang pasangkan autopilot kat keter ko..

nombo pat tu..err..bersyukur je la dengan apa yang ada ni..tak baik ooo mengeluh bebanyak..

NOOR FATIN said...

tv tu kalau bleh nak! hahaha. 4 saluran sekali. xperlu nak bergado. haha. pakai la headset utk dengar satu2 saluran tu kan :P

aleen aiden said...

hee.xpe,alin paham.alin pon klo lame xtengok blog macam henset xde kat depan mata.mula la nak menggagau kemane hala tah.hu3

h A n Y S said...

Red,

errr?

h A n Y S said...

pipoq,

no.4-HA HA HA HA~! lawak lah ang ni..aku x nampak entri aku ni entri keluhan? indeed bukan pon.. entri ni HANYA entri idea atas imaginasi aku melalui situasi2 yg aku lalui abe pipoq..

=)

h A n Y S said...

NOOR FATIN,

tp fatin kan anak tunggal..?ade berebut2 jugak ea? dgn parents ke? hehe..

h A n Y S said...

aleen aiden,

hanys kalo enset xde dpn mata, hanys relek jeee..HEH HEH HEH~

Tapak Kaki said...

ang beli je patung doremon tu..hehe

Related Posts with Thumbnails