FOLLOWERS

TRY THIS!!

#3 Wordless Wednesday

::Salam readers::



-:: Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :: [klik sini]-











MySpace MySpace MySpace







p/s: kat MBO je..sebab murah sikit.. hihi~ seat boleh tahan gak~
p/s/p/s: nampak sangat dah seminggu tak update bila #2 WW kat bawah entri ni, heh~



#2 Wordless Wednesday

::salam readers::



-:: Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :: [klik sini]-







p/s: ni boleh dikira gambar ke ha? gasaaaak.. aku guna 'paint' gak ni.. HA HA HA =P

Alahai NUFFNANG..

::salam readers::



Aku ni bukanlah seorang yang rajin bebenau ziarah si NUFF ni. Dulu masa jadi 'budak-comelbaru' dalam hal-hal blog ni, selalulah jugak, sebab apa? Alah, mestilah sebab, 'moneeeey..moneeeeey..moneeeey.. moneeeeeyy..' MySpace

Tapi tu dulu.. dalam kepalaotak ni fikir nak blog sebab nak peroleh duit. First thing yang aku klik kalau bukak nuff; 'EARNINGS' lah kan. Bajet kau femes gilerrr lah kan sampai nak kena selalu check! Bajet tiap-tiap hari duit massooooook lah kan sampai nak kena selalu check! Orang datang ziarah pon sekerat dua, dah kecoh! HA HA HA! 

Ok ok, fine fine.. relek relek.. relek bebah..


So, nak dicepatkan jalan penceritaan entri ni..aku rajinlah nak bukak nuff semalam (since tahun lepas last aku bukak kot), saja nak tengok kata hati kekunci, mana lah tahu kalau ada yang cari kata kekunci lucah2 ke..kaaan.. tak caya? (boleh klik sini.)
Mana boleh takda lagi keyword ni, masih ada ye. Tak pelik atau teruja pon.


Tapi yang membuatkan aku PELIK dan TERUJA ialah bila ada orang search for:

MONTOK TUDUNG!!


KAHKAHAKAHAKAAAAHAK!
Ok, *tarik nafas panjang, lepas, diam sebentar, betulkan kerongkong tekok lalu berwajah superserius*


Apakah itu MONTOK TUDUNG ye?
atau TUDUNG MONTOK?


Adakah si 'pencari' itu sedang mencari wanita-wanita yang sedang memakai tudung yang direkabentuk dengan bentuk yang montok?! *erk?!* MySpace


Atau


Adakah si 'pencari' itu sedang mencari seorang wanita montok yang sedang memakai tudung?! *erk?!*MySpace


Atau


Adakah si 'pecari' itu seorang warga bukan Malaysia yang ingin mencari tudung-tudung yang cantik, lalu menggunakan kata kekunci 'montok tudung'? (sebab 'montok' dalam bahasa mereka ialah 'cantik'). *faham tak apa yang aku bitau ni?*


Atau..



APAKAH??!!
Aku confiused ni..
Ada idea tak?

-hehehe-




and oh! TQ for reading and commenting!
xoxo




p/s: ramai jugak yang search for resepi masak lomak tu ye, lepas ni nak letak resepi apa plak ye? *muka serius bajet TERER masak, pffft*

p/s2: kesian nuffnang jadi mangsa keadaan (tajuk)





Sincerely me:

#1 Wordless Wednesday

::salam readers::



-:: Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :: [klik sini]-












'Tinggi Imaginasi Kau' 2

::Salam readers::


Since aku balik Terengganu itu hari, hati aku ni dah mula melalak-lalak, sel-sel otak kat dalam kepalaotak ni dah mula berlari-larian, berkejar-kejaran, berguling-gulingan. Jemari aku pulak dah mula merengek nak menari-nari atas keyboard (kemain over gaya bahasa kau kan) - sebab nak update entri baru punya pasal. Tapi mood lately merudum, wa talak mood la broW yoW. Bukan2, bukan tuuuuuuut ye, noW noW. MySpace


Hailaaaa..blog..blog..kalau ang takdak dalam hidup aku kan senang..takda lah aku asyiiik nak terfikir kan ang..risaukan ang selalu...rindukan ang selalu...tapi apakan dayaku.. Kaulah penyeri hidupku..penyinar dukaku..dulu.. kini..dan selamanyaaa..oh! oh! oh blogku sayaaaaaang.... MySpace


HOI HANYS!!! EKAU NI NAPO?! MEGHOYAN KO??!!
Oh! maafkan den yo.. eden sungguh terujo ari ni, sebab eden dapek update belog MySpace



Kaurang ada baca tak entri aku sebelum ni tentang 'Tinggi Imaginasi Kau?!' ? Ada tak? Ada tak? Ada tak?

Ok..Yela..Yelaaaa...Yelaaaaaa.... Tak semua yang baca.. Admit lah ye hanys.. Entri kau semuanya tak best, siapa yang nak baca.. Langit tak selalunya cerah.. *apa kaitan entah?! kahkahkah*


Ok (suka sangat letak 'ok' pada awal ayat!), untuk entri kali ni, aku nak sambung berimaginasi, kaurang pon dah baca kan pada tajuk entri.

Imaginasi aku kali ni bukan pada design kereta (of course lah, kau kan dah buat sebelum ni?! haisshhh yooo.. tu pon nak kabor ke deeer..) Imaginasi aku lebih pada idea untuk suatu produk (pergh! boleh tukar kerja aku lepas ni. haha)



Antaranya:



1- Untuk pengguna kereta dan motosikal dan van dan bas dan lori atau basikal mahupun pejalan kaki kat tepi jalan ataupun tengah jalan (hambik kau sekali napas)

Sekarang kan banyak kes kemalangan jalan raya, so untuk itu, aku berimaginasi untuk reka satu alat yang boleh detect kalau kita hampir nak face kemalangan (hape punya hayat kau letak ni?!). Bila kenderaan depan atau belakang atau tepi kau nak berlanggar dengan kau, kau jerit je atau kau bagi apa2 ayat hint ke kan (yang kau dah setting lah), then kenderaan kau akan ghaib dan akan muncul kat tempat yang kau dah setting, kat garaj rumah kau ke..  kat mana2 lah yang selamat untuk di'park'kan.

Aish yoooo..susah lah nak explain kan? Susah jugak lah kaurang nak faham kan? Kalau lukis lagi senang kan? Takpe lah, aku MALAS nak lukis, dan MALAS nak snap gambar lalu MALAS nak blutut gambar ke laptop. Scan? Jangan haghap..sebab? takde. kihkihkih. Maaflah ye. MySpace 



2- Untuk televisyen.

Kat rumah aku ni TV nya ada kat ruang tamu je. Takde nya letak kat setiap satu bilik. Yelah, aku kaya pon tak.. tak macam kaurang..TV ada kat bilik.. toilet ada kat bilik.. peti sejuk ada kat bilik.. sofa nak letak kat bilik.. dapor pon nak letak jugak kat bilik.. =.='

Haish! Dah Dah! Balik Balik! Suka sangat nak menyimpang.

Ok, memandangkan ratio TV dengan ahli rumah aku ni tak seimbang, jadinya, selalulah dengar bunyi2 yang tak berapa nak sedap didengar macam "acu! nak tengok cerita korea tadi!", "ani! tukar lah! nak tengok CSI! tak habis2 dengan korea!" dan banyak lagi dialog2 perebutan harta TV ni.. haha.

So, based on the situations, aku boleh pulak TERimaginasi 'kalaulah screen TV ni boleh siarkan 4 saluran sekaligus, kan best.. (kat screen tv divide 4 saluran)' sambil buat muka macam ni MySpace

Best kan?! Best kan?!

Macam mana pulak dengan audio/ sound system bagai? tak bercampur ke bunyi ke nanti?
Heh heh..jangan risau.. jangan risau tuan2.. puan2..
TV ni kalau nak set 4 screen sekaligus dalam satu masa, pakai bluetooth headphone/earphone ye.. So masing2 dengar dan tengok masing2..sambil tu boleh jeling2 tengok cerita orang sebelah.. hihi.. =D


Next!


3- Untuk pengguna kereta dan motosikal dan van dan bas dan lori

Idea ni pulak TERterbit kat dalam kepala ni bila aku sahaja a.k.a ONLY ME, diberi tanggungjawab untuk drive dari Shah Alam ke Johor Bahru, dari Shah Alam ke Perak, dari Shah Alam ke Melaka, dari Shah Alam ke Terengganu. Penat satu hal , ngantuk satu hal (bilamana yang lain dalam kereta dok bermimpikan bulan purnama), sakit badan pon satu hal lagi.

Jadi, dari situ, aku berimaginasi kalaulah ada kereta yang tak memerlukan driver. Yelah, kalau nak naik kenderaan awam ke JB/ Melaka/ Perak/ Terengganu tu, nanti kalau dah sampai, agak sukar pulak nak bergerak dari satu tempat ke satu tempat, ambil masa lagi nak menunggu kenderaan awam.. kan.. =D

So, kereta 'special' ni kau hanya perlu set ke mana yang kau nak pi. Then kereta ni drive kan lah Kereta ni ada letak alat no.1 tu jugak, so kau tak perlu risaukan keselamatan kau.

Dengan itu (eceh, ayat..), kau nak tidur sepanjang perjalanan gasak kau lah ye.



4- Alat untuk kecilkan barang.(dah macam cerita 'Honey, I shrunk the kids' lah pulak kan)

Aku tak tahu nak letak tajuk apa untuk point ni, so letak fungsi alat sebagai tajuk lah ye.
Alat ni aku TERimaginasi bila aku rasa susah nak alih barang2 berat.

Jadi, dengan alat ni, kedai2 perabot kalau nak hantar perabot, just kecilkan dulu barang yang besaQ gedabaQ tu, then hantar je pakai kereta kancil.. save minyak..bajet..cepat.. hihi

Lagi, kalau siapa2 student yang belajar jauh, tak kira lah dalam negara atau luar negara, kan senang kalau ada alat ni, kecilkan aja beg2 besaQ gedabaQ kaurang tu, then kecilkan sekali kereta (ahah!).




Ok, done! Rasanya panjang dah entri ni. Bukan kaurang nak baca panjang2 pon kan?MySpace

So, kalau kaurang ada 'ber' atau 'ter' imaginasi macam aku ni ha, ce citer kat kotak komen, orite bebeh?!

Btw, singgah SINI kalau nak beli shawls murah dan FREE postage! XD


Last, TQ for reading and commenting!
xoxo
:-*



Sincerely me:


Memori Kau Kau Kau Kau Kaurang dan AKU. =)

::Salam readers::


Aku tengah rajin tadi semalam punya semalam punya semalam punya semalam (sebenarnya entri ni dah basi dok dalam draft, heh heh), selongkar kejap album2 gambar kat facebook. Hentah hape demamkemaruk nya aku hentah. Setiap pelusuk dunia gambar aku amati, tersengih-sengih sorang2.






Outing



RICS Conference

ce teka mana aku? heh!


'Makan Besar' dengan budak QS pada akhir sem





  'Makan Besar' dengan budak2 kelas

 Convo =)




Picnic =))



BBQ-ing =))
abaikan iklan colgate disitu =.='

Class visit
first sem, muka suci gila masing2. HA HA HA

Siapa dapat teka mana aku, aku bagi choki-choki 1! yeay! yeay! Dapat choki-choki! =.='



Karoke!
errrrrr.. ok abaikan!



Class picnic before graduation. Had fun SANGAT! 
ce teka mana aku. and and and, abaikan model pantai kat depan tu.


Banyak lagi, gambar picnic tu, gambar lompat2 gumbira lepas hantar tesis (HAHA), gambar makan sama, gambar kat kelas, gambar kat balai cerap, gambar dinner, gambar lawan bowling, and many more!


Teringat gurau-gurau kaurang,
Teringat usik-usik kaurang,
Teringat gelak ketawa kaurang.



ARGGHHH!
Tetiba TErindu pulak!
Hish!
Mencik ah rindu-rinduan niii!
Grrrr! *konon comel lah tu nak guna 'grrr'* 






p/s: sempat post entri dalam kereta sementara tunggu pakcik isi minyak. On the way ke Terengganu ni! wuhu!

Sincerely me:


Related Posts with Thumbnails