FOLLOWERS

TRY THIS!!

Kisah Benar: Cita-cita budak sekarang

::Salam readers::


Masa kaurang kecik-kecik dulu, mestilah kaurang ada cita-cita kan? Nak-nak baru-baru ni celebrate Hari Guru, automatik kaurang teringat cita-cita kaurang masa kecik dulu kan?! kan? kan?


Cita-cita kaurang masa kecik mesti ada yang nak jadi cikgu kan? kan? mesti ada yang nak jadi doktor kan? kan? mesti ada yang nak jadi loya kan? kan? kan?kan? kan? kan? kan? kan? kan?

IYEEEEEEEEEEEEEEEEEE hanyyyyyyyyyyyyyyyys!


Tu cita-cita kita-kita masa kecik-kecik DULU lah kan..
Cita-cita yang MANTOOOP punya kan..


TAPI,


Budak-budak sekarang cita-cita depa lagi MANTHOOOOOP ok!




Cikgu Timah: Kamu dah besar nanti nak jadi apa Abu?

Abu: Saya nak jadi pencuri cikgu! (Abu jawab dengan terujanya)

Cikgu: APA?!! KENAPA?! (cikgu tu terkejut sebenarnya)

Abu: Sebab nanti banyak duit, pencurik kan banyak duit!

Cikgu: =.='


from google



See?!!
Aku dah kata kan?!


Sebenarnya, ni memang kisah benar.
Kawan aku seorang cikgu (walau cikgu sementara), dia yang cerita, sebab dialah cikgu tu. 
Aku ketawa. 
Tapi dalam masa yang sama,
GELENG KEPALA. 

Jom kita sama GELENG KEPALA macam ni MySpace



Btw, jom usya shawls cantik, murah n FREE postage here~

TQ for reading and dropping comments!
xoxo
:-*


Sincerely me:




36 si penari jari menaip kata sendiri:

ASaDa RyutaRo said...

sabor je lah ngan budak. entah mana dia dapat idea nak jadi pencuri. isk.. kalau mak ayah dia dengar, mau kena berus kaw2 punya..

adwafarahin said...

style gila klu jwb ngan cikgu cmtu smpai cikgu pon speechless hahaha

h A n Y S said...

ASaDa RyutaRo,

tu lah yg geleng kepala tu..entah mana dapat idea nak jadi pencurik..haih..

h A n Y S said...

adwafarahin,

haha~ tau x pe~ tapi tu budak darjah 1 tuuu~mana dia dapat idea nak menjawab mcm tu pon tak tau la..

Along Tapa said...

kreatif budak ni...ni mesti kaki dvd ni...ahaha...

masa aku dulu, cikgu aku tanya "awak dah besor nak jadik apa?"...aku dengan yakinnya jawab..."saya nak jadik dewasa cikgu.."....ngahahahaha

nub said...

nak jadi kakipukul.

harhar

pipoq said...

aku dulu kalo kena tanya cikgu pasal cita cita ni biasanya aku jawab "yg pasti sy tak nak jadik cam cikgu"..

ahahaha..

fadh leyanie said...

ni semua pengaruh televisyen la ni..apa nak jadi la..

NOOR FATIN said...

aduhai. sapa la budak tu. isk2. saya dlu cita2 nak jadi polis. keh3

akubiomed said...

Salam perkenalan. Jawapan ikhlas seorang anak walaupun tidak mengerti mencuri adalah jenayah dan berdosa

cucu umie said...

alamak, ad ker budak mcm tu..kuikui harap2 dia tak serius dgn apa yg dia ckapkan..

De Mois said...

Lama tak singgah blog ni woo.. haha

SS dulu masa kecik2 nak cita2 nak jadi ustaz. Semua orang puji SS. Alih2..hampeh


Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

melle amir said...

world needs money, so do kids, hakhak

mabk.abubakar said...

hehehe.. budak2 sekarang nie dah advance..

Hanis Azla said...

alahai.. itu cita2 yg negatif.. tp klu yg positif tu.. canggih cita2nya.. ada yg nak jadi saintis bidang angkasa.. dan mcm2 lagi cita2 yg advance.. kita yg dgr pun tercenggang dibuatnya.. sbb kita dulu manjanglah nak jd guru je...

Yua said...

tringat kat sorg kawan yg cakap dia nak jadi POWER RANGERS bila ckgu tnya bila besaq nk jd apa.. xleh blah...

aleen aiden said...

pergh,gile jujur budak tu.hu3.ke die cube buat lawak yg xlawak?hee

Ayie said...

teman nak jadi ottromen.. baru kacak bergaya.. HAHAHA

amirfazwan said...

bdk2 skang materialistik..hoho

h A n Y S said...

Along Tapa,

then, cikgu kau cakap apa??!! 'bijaaaak..bijaaak..'
gitu?!!
hahaha~

h A n Y S said...

nub,

macam ang?! ea?

hahaha~

h A n Y S said...

pipoq,

HA HA HA~ jawapan macam ada unsur2 kekurangajaran disitu~
hahaha~

then cikgu ang cakap apa??!!

h A n Y S said...

fadh leyanie,

nak jadi pencuri!

kan dia dah jawab tu?

HA HA HA~
;p

h A n Y S said...

NOOR FATIN,

hamboi2..polis naa...penyanyi tak mau?
ekekekeke~
;p

h A n Y S said...

akubiomed,

ya..
tapi takut je kalau pemikiran ni dibawa sampai ke besar..harap d jauhkan..
;)

h A n Y S said...

cucu umie,

tu lah..harap main2..
huhu~

h A n Y S said...

De Mois,

ha'ah kan?! haha~
wah~ ustaz~bagus~
hampeh? meaning sekarang dah jd apa?
hehe~

h A n Y S said...

melle amir,

hahaha~
kalau semua budak pikir mcm ni, habis laa..kecik2 dah jd pencuri kang~

h A n Y S said...

mabk.abubakar,

advance drp kite2 dlu kan,
hahaha~

h A n Y S said...

Hanis Azla,

ha'ah kan kak??!! akak ckp sy baru prasan..dlu2, cikai2 je cita2.. sekarang..hamboi..angkasawan lah..bagai.. advanced..haha~

h A n Y S said...

Yua,

HA HA HA~
apa klas jd power rangers yg mengharap pd suit semata..
jd lah superman ke...baru syoook~
hahaha~

h A n Y S said...

aleen aiden,

dr gaya kawan aku cite, macam siyes je gaya budak tu..
tp hentah ler..

heh heh~

h A n Y S said...

Ayie,

drp jadi otromen yg ghupe tak ghupa manusia tu..baik jd superman, hensem pon hensemmmmmm..HA HA HA HA~
;p

h A n Y S said...

amirfazwan,

sbb dorang dah diberi susu mahal2 kot masa baby..?

erk! ada kaitan ke??!!

HEHEHE~
;D

man yusoef said...

hati2 hanys...nanti diorg curik shawls ko...hahaha

Tapak Kaki said...

budak tu mungkin berfikir diluar kotak kot..haha..

Related Posts with Thumbnails