FOLLOWERS

TRY THIS!!

Kalau Wajahku dan Kau Sama..

::salam readers::

As usual, idea (entri merapu boleh kira idea ke? heh heh) aku untuk meng-update datang menghantui aku pepagi butatuli sekarang at 2.23 am.


Well, kaurang pernah dengar tak orang kata, ORANG KATA lah kan..yang jodoh kita selalunya punya wajah yang hampir serupa dengan kita?

Pernah dengar?

Ataupun dengar macam ni "muka kaurang sama, mesti ada jodoh"

Atau, "muka serupa.. jodoh panjang ni"

Atau

Bla..
Bla..
Bla..
Bla..


Kadang-kadang aku wonder ye,

siapa punya idea cakap macam tu ye?

Siapa ye?

How can that be ye?

Hanya dengan me-matching-kan wajah je boleh assume yang dia jodoh kita, atau jodoh kita dengan dia akan berpanjangan ye?


Hmmm...








Kalau macam tu,



keep looking kat minah tengah2 tu,


then,


try perhati dia ni jugak;




See?? senyuman kami lebih kurang sama kan? MySpace


atau,


perati betul2.. ada iras2 dengan dia yang kat bawah ni tak?


perati betul2.. ada iras2 tak.. (ni bukan persoalan ye, ngiahaha)
waaaaah gituuuuuWW~ MySpace
(takpeee.. dia baru tunang orang..bhahaha! MySpace) <--KEJAM do! 




So, amacam? ada can lah salah sorang daripada depa ni jadi laki aku esok2 ea??? *muka teruja*



Keee.. ada orang lain yang iras2 aku kaurang pernah jumpa? aaaaaaaahaks!






Hailaaa.. kalau muka kau dan dia macam langit dengan bumi sekalipon, kalau dah namanya JODOH, tetaplah akan bersama jugak, aite? 


Ikan di laut~
Asam di darat~
Atas pelamin~
Duduk rapat-rapat~

(tetiba?!)




Ok, sekian sahaja sesi merapu untuk hari ini. Kalau tak suka jangan marah ye.. ;)



p/s: esok dah Ahad, sekejap je masa berlalu..


Jom usha shawls yang cantik lagi murah dan FREE postage! mana nak dapat? sini jommm.. [link]


TQ for reading and commenting kaurang!
:-*
xoxo


entri siap ditaip at: 3.35 am. 

Sincerely me:


32 si penari jari menaip kata sendiri:

.:padie_eyla:. said...

huah huah huah. amboii.nak artis jeeeehh. kah3

Along Tapa said...

aku pun tak faham idea sape cakap cenggitu dowh...kalo cenggitu, aku berjodoh dengan adik beradik aku la sebab sah2 muka lebih kurang....

bongok sungguh!

Gorengbaek - Kata pasangan/berganda dalam loghat Johor

Hangit Habis dah - Kenapa benda ni selalu ada dalam kenderaan awam ha??

Kerat Senget - My Own Path

pipoq said...

freak woo kalo muka serupa..nanti orang ingat adik beradik pulak..hahahaha..

wanie m'nJ said...

ceh, taste tak hengat.

nak amek stok2 plakon gak! ==

h A n Y S said...

.:padie_eyla:.

heh heh heh~ nak buat mcm manee..dah 2 org tu je nampak tahap ke-iras-an nya yg lbh tinggi.. keh keh heh~
;p

h A n Y S said...

Along Tapa,

haha! tau xpeee~ tp, aku x de adik2 laki, how? hahaha~

h A n Y S said...

pipoq,

hahaha~ ntah lerrr~ sape punya idea ni pon aku x discover lg~

h A n Y S said...

wanie m'nJ,

habes, ko hingat aku ade simpan gambo2 member2 laki ke kat laptop ni ha..? hakak ko ni kannn suci murni..so ciplak je la gambo hero2 yg hensem yg ade iras2.. ngiaha! ;p

sue perbs.. said...

haha... rmai ckp mcm tu... hisyh2.. siti dngn dato' K tk same pon... hihi..

fadh leyanie said...

haha..ashraf muslim dah jadi tunang org la..:)

aleen aiden said...

memang pnah dengar tp kesahihan tu xtaula kan.eceh,kemaen ye,partner yg die nk suh compare tu bukan main kacak lagi.ha3

Solihin Zubir said...

org ckp sy mcm asyrap muslim.. so, adakah kami gay? ahaha.. ;-p

Hanis Azla said...

alamak.. mmg ada iras2lah.. klu dengan shahid kapoor tu akak mmg restu.. klu dgn ashraf muslim tu jgn nak buat pasal yer hanys.. he..he..

Klara Naimm, said...

ok sama.








puas hati? keh3

Ayie said...

lalala~ haha

h A n Y S said...

sue perbs..

kan?kan? rmai ckp mcm tu kan..? ish2..
my parents pon x brape sm pon..

h A n Y S said...

fadh leyanie,

hahaha~ gurau sj tu.. ;))

h A n Y S said...

aleen aiden,

hahahaha~ dah dorang yg ensem2 tu je yg ade iras2, nak buat mcm mn..hahaha~
;p

h A n Y S said...

Solihin Zubir,

bkn gay kott..ni kes kembo nii...
eh?! ha?!! kemba asyraf muslim??!! nak saiiinnnn..heheheh~;p

h A n Y S said...

Hanis Azla,

haaaa..~tang 'ada iras' tu yg nak dengo tu kak..hahaha~

hehe~gurau je tu.. ;D

h A n Y S said...

Klara Naimm,

xnak! xpuas ati! mcm x ikhlas!







keh keh keh~
;p

h A n Y S said...

Ayie,

apo kono eh jang..?

man yusoef said...

gila eh ko...hahahahhaa..sama okeh!! sebijik serupa!! cepatla kawen dgn shahid kapoor tu...baru la 1 Malaysia..hahaha

nub said...

apek..apek..haih mai nak tarbiah sikit., hahahahah

NOOR FATIN said...

AAH la. sama. hahahaha ashraf muslim xleh ye! aip!

asybedazzle said...

muka sama jodoh panjang? apa kedehal, ajal maut jodoh semua di tangan Tuhan kan :) tapi org dulu2 cakap ada double meaning sebenarnya, kesan yg dorg ckp tu tak bermaksud pun akan jadi macam tu :)

h A n Y S said...

man yusoef,

heiii yuuuuWWW!
cakap boleh sebarang cakap,
gila bukan sebarang gila,
siapa sruh cakap aku gila?!

pergh!

HA HA HA

welll~ bila ko dah cakap sama tu, maknanya aku ni ala-ala muka bollywud la ye~ welllll~

*ayat nak mintak maki hamun*
HA HA HA HA HA

=p

1 M'sia mende mung..1 Asia lah..dia kan dr Hindustanihe~

h A n Y S said...

nub,

heheeeeeee *malu2*

tarbiah pasai apa? pasal jodoh ka..?

HE HE HE~
;p

h A n Y S said...

NOOR FATIN,

hahaha~ no no nooo~ *gaya manja*

gurau2 je..ihik2~
;p

h A n Y S said...

asybedazzle,

tu lah pasal..agak ramai kot ckp mcm ni.. polik den.. ni mcm lbh kurang adat o pantang-larang org dl2 lah ork?

;D

cucu umie said...

pergh, nak yg artis juga tu..lala xboleh bla..hahaah

h A n Y S said...

cucu umie,

haha~ saje je letak.. ;))

Related Posts with Thumbnails