FOLLOWERS

TRY THIS!!

Kisah Benar: Cita-cita budak sekarang

::Salam readers::


Masa kaurang kecik-kecik dulu, mestilah kaurang ada cita-cita kan? Nak-nak baru-baru ni celebrate Hari Guru, automatik kaurang teringat cita-cita kaurang masa kecik dulu kan?! kan? kan?


Cita-cita kaurang masa kecik mesti ada yang nak jadi cikgu kan? kan? mesti ada yang nak jadi doktor kan? kan? mesti ada yang nak jadi loya kan? kan? kan?kan? kan? kan? kan? kan? kan?

IYEEEEEEEEEEEEEEEEEE hanyyyyyyyyyyyyyyyys!


Tu cita-cita kita-kita masa kecik-kecik DULU lah kan..
Cita-cita yang MANTOOOP punya kan..


TAPI,


Budak-budak sekarang cita-cita depa lagi MANTHOOOOOP ok!




Cikgu Timah: Kamu dah besar nanti nak jadi apa Abu?

Abu: Saya nak jadi pencuri cikgu! (Abu jawab dengan terujanya)

Cikgu: APA?!! KENAPA?! (cikgu tu terkejut sebenarnya)

Abu: Sebab nanti banyak duit, pencurik kan banyak duit!

Cikgu: =.='


from google



See?!!
Aku dah kata kan?!


Sebenarnya, ni memang kisah benar.
Kawan aku seorang cikgu (walau cikgu sementara), dia yang cerita, sebab dialah cikgu tu. 
Aku ketawa. 
Tapi dalam masa yang sama,
GELENG KEPALA. 

Jom kita sama GELENG KEPALA macam ni MySpace



Btw, jom usya shawls cantik, murah n FREE postage here~

TQ for reading and dropping comments!
xoxo
:-*


Sincerely me:




Kehilangan Seorang lagi Blogger..

::salam readers::



Aku baru dapat berita tentang kepergian seorang blogger menghadap Illahi..

Telordibasuh

Siapa yang tidak kenal?!

Aku SUKA baca blog beliau!

Beliau masih muda.


Yeah, kematian tak mengira tua atau muda, cantik atau buruk, kaya atau miskin, BERSEDIA atau TIDAK!


Aku berharap agar dengan berita kehilangan seorang blogger ni menyedarkan kita bahawa KEMATIAN ITU TIDAK BERBAU, as malang itu tidak berbau. Bila-bila masa nyawa kita boleh ditarik-Nya~



Semoga roh beliau ditempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman.. AMIIN..


p/s: buatku terfikir, andai suatu hari nanti aku tiada, siapa nak manage blog ni? ada ke? atau hanya biar 'mati' begitu aje.. =)


-entri curik masa-


Sincerely me:
Hanys ^^v

Sexual Harassment on ME . YOU . HER .

::salam readers::


Alhamdulillah, akhirnya hari ni aku paksa jugak jari2 aku ni menari tarian brekdens kat atas keyboard untuk update entri. Boleh kau bayangkan tak keadaan kau-memaksa-aku-terpaksa ni? Jari jemari ni meronta-ronta nak lepas dari tanggungjawab, aku pulak terkial-kial menekan-nekan, memaksa-maksa depa ni menari-nari atas keyboard? Nasib baik depa takda mulut n mata kan, kalau tak, nampak lah berair n berlobang2 jari2 aku ni sebab depa menangis dan meraung.. =.='


Recently aku agak sibuk dengan kerja part time instead of full time (HA HA) dan koje2 umah yang dipaksa oleh mak (HA HA HA) plus penyakit malas yang takkan pernah jauh dari diri aku (HA HA HA HA) plus band berok yang terkinja-kinja, eh salah, yang terlembab-lembab macam siput baby (kenapa selalunya kelembaban mesti dikaitkan dengan siput baby ea? takde binatang/insects lain ke yang sesuai dengan isu kelembaban ni? any reason/s anyone?) 


Tapi, as people say lah kan, 'NAK SERIBU DAYA, TAK NAK SERIBU DALIH'....MySpace


Ok, panjang benau mukahalimah mukadimah aku kali ni, so macam yang kaurang baca pada tajuk entri, 'Sexual Harassment'. Paham? Nak di 'translate' ke BM ke? Alah, kamus kan ada..apa guna kau beli kamus tobhal2 kalau tak diguna.. =P  Oh! lupa, sekarang semuanya di hujung jari, so kaurang carilah info kat ujung jari kau tu, tapi kalau kuku panjang, cari kat hujung kuku, tapi pastikan kuku jari tak hitham ye. =P



Actually ada situasi (kisah sebenar) yang aku nak share dengan kaurang pasal isu ni:



Kisah 1:

Pada suatu petang yang agak suamsuamkuku, seorang gadis cantik-jelita-pergh-ayunya sedang berada di dalam sebuah bas awam yang kontot-uzur-gaya-nak-roboh untuk balik ke rumah selepas waktu sekolah tamat, sedang si gadis itu duduk berangan dan melayan jiwang seorang2 kat tempat duduknya, tiba2 datang seorang penumpang lelaki tua lalu duduk di sebelah si gadis tersebut. Si gadis tu pon sambung lah tugasnya untuk berangan dan melayan jiwang seorang2..

TIBA2! TIBA2! TIBA2! T.I.B.A-T.I.B.A!!!

Si gadis terasa seperti ada cas elektrik voltan tinggi mengalir kat pinggang dia! *ZAAAAAAP* (lebih kurang cenggitu lah perasaannya kot,HAHA!) 


Lepas tu apa yang terjadi??!!
Adakah si gadis dah pengsan atau terus K.O disebabkan kerentungan??!!!


Jawapannya tidak!


Sebab si gadis tu ghupenye SUPERPOWER GIRL!!
wohoooo!


Eh, sori2, terlajak pulak.. meh u-turn balik.


Sebab lengan si tua-kerepot-tak-sodo-diri tu tengah dok tacing2 ke pinggang si gadis, tengah dok usap2 ke pinggang si gadis, tengah dok menekan-nekan ke pinggang si gadis!!!

#$$#$%#%$%!!!!!
*(&)(*^$$$^&**!@#$%^&^%;%$FFRT$%$%$!!!
MySpace


Si gadis lalu menekan balik lengan si tua-kerepot-tak-sodo-diri tu sekuat hati-jantung-limpanya menggunakan siku si gadis sendiri! Sambil si gadis menjeling tajam ke arah si tua-kerepot-tak-sodo-diri tu! Perghhh! Muka kerepot-keropok dia tu tengah buat deeeeerk je, ambik feeling ke OII?!


Si gadis tekan lengan si tua-kerepot-tak-sodo-diri tu dengan rasa geram-macam-nak-pelangkung-je-kepala dia! Si gadis nak bangun, tak boleh, sebab bas yang kontot tu full dengan segala jenis manusia, dari seluruh pelusuk negara.
Si gadis hanya boleh tahan je lengan si tua-kerepot-tak-sodo-diri tu daripada sentuh ke tempat2 lain!!




Kisah 2:

Tu je lah satu kisah aku nak stori kat kaurang.
Ada lagi 2 kisah sebenarnya. Tapi kalau sumbat sekali kat entri ni kang jadi berlebo-lebo pulak kan..
Nanti kaurang tanpa sedar, ternganga molot sambil melepaskan angin melalui molot dan hidong kang. Uish.. hensem dan cun sangat lah tu kan.
Kalau kaurang nak aku cerita lagi 2 situasi tu, let me know ye.. (bajet ada orang nak tahu sangat lah kan..) =P

"meh meh kat I meh.. alololooo~ meh le cayang bucuk intan umbrella.."






Jadi,
Moral of the story?
Pikir sendiri lah ea..


Btw, jom usya shawls cantik, murah n FREE postage here~


Akhir kata, TERIMA KASIH sayang kerana membaca dan mengulas~!
:-*
xoxo



gambar dari google
Sincerely me:

CONTEST SELAMAT HARI GURU, CIKGU!

::salam readers::

Hari ni aku nak join contest yang dijemput oleh one of my blogger pal ; CIKGU IMANSHAH. Tajuk as stated above. 

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN MUDAH JE :

1) Buat satu entri bertajuk CONTEST SELAMAT HARI GURU, CIKGU! (done!)

2) Kalau sudi follow lah HOK SENGOTI. Tiada paksaan. (dah lama follow pon~ ;D)

3) Jangan lupa letakkan banner contest ini. (letak kat entri ea? if yes, done!)




4) Tidak perlu untuk tag sesiapa. (done! =p)

5) Tuliskan ucapan SELAMAT HARI GURU yang paling kreatif, tulus dan bermakna buat guru-guru. Tidak kiralah guru-guru yang pernah mengajar anda, ataupun tidak. Juga boleh dalam bentuk puisi pendek . 

6) Pemenang dikira berdasarkan ucapan terbaik! Plagiat dari mana-mana mutiara kata tidak dibenarkan.

7) Setelah membuat entri ini, sila link kan entri anda di bahagian komen.

HADIAH? 

Pertama : RM 100
Kedua : RM 70
Ketiga : RM 50


**********

Sekolah Menengah Kebangsaan (P) Bukit Kuda, Klang

Tingkatan 3 (2002); Aku hanya tunduk tanda hormat mengucapkan "Assalamualaikum Cikgu" tanpaku ketahui namanya.

Tingkatan 4 (2003); Lama sudah tidakku terserempak dengannya. Namanya masih tidakku ketahui.

Tingkatan 5 (2004); Aku dan rakanku terserempak dengannya, lalu rakanku menegurnya dengan ramah. Daripada situ dapatku ketahui namanya Puan Yon Fathiah Jamaludin

Tingkatan 6 (2005); Gembira! Ya! Gembira pabila aku mengetahui bahawa beliau akan mengajarku matapelajaran Bahasa Melayu. Beliau yang kukenali melalui rakanku, merupakan seorang guru yang berkaliber, penyayang dan terbaik!

Ya!  She's the best! Beliau yang terbaik!

Kaedah pembelajarannya yang tidak membosankan dan cemerlang..
Personalitinya yang sopan..
Suaranya yang lemah lembut..
Ketawanya yang manja..
Senyumannya yang manis..


Senyumannya yang manis.. Setuju? =)

Cikgu..
Terima Kasih diatas jasamu yang berharga itu..

Cikgu..
Terima Kasih diatas pengorbananmu yang tak terhingga itu..

Cikgu..
Terima Kasih diatas nasihatmu yang lembut dalam tegas itu..

Cikgu..
Terima Kasih diatas kegigihanmu yang kental itu..

Cikgu..
Terima Kasih..
Terima Kasih.
Sesungguhnya semua itu tidak mampu untuk ku balas..
hanya mampu doaku mengiringi kehidupanmu..  


Walau sudah empat tahun tidak kita bertemu muka, namun ingatanku masih padamu, Puan Yon Fathiah.. =)


**********

(Entri ni terpaksa ditaip semula.. Draft asal dah terpadam separuh of the full entry.. sedih wooo~ponat den pikir sekreatif dan setulus ikhlas yang mugkin.. ambil masa untuk reconstruct balik ucapan ni..and ALHAMDULILLAH siap! XD)




Sincerely me:


REASONS WHY I LOVE THIS THING SO BADLY!

::salam readers::

Tajuk bajet kau takbolehnakcakapmelayu lah ye. Weeell..What can I say..I ada darah kacukan Melayu-Jhowo-Itali-Iran-Bollywood... So.. sometime-sometime I have to speak 5 different language-language like Italian (bedal je), Arab, Hindustanihe, Jhowo and English U knoww.. Yeah..I know U know what I want U to know what U wanna know.. MySpace<--imagine I'm doing this right now.

(kanan sekali) see! muka I hasil campuran 5 keturunan!
Buruk! sebab banyak no campur nya! HA HA HA

Welllll..MySpace
Apa yang aku CINTA kan SANGAT ni? (tekankan ayat yang di'bold')


Ahaks! malulah I nak cakap nyah..U know what nyah, I dah jatuh cinta dengan mende tu nyah..Ala..mende tu lah nyah.. mende tuuh... mende tu! mende tu! *jari tunjuk kat bawah* eh! otak ang jangan kotoqhijokelat boleh?! Bawah ni lah! kita scrooooooooll~ (gaya 'kita layaaaan' by Fara Fauzana)

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-





Yezzaaa.. INNER NECK COTTON! MySpace


Aku sure (not 100%) kaurang (lelaki) akan geleng kepala sambil berkata "perempuan..perempuan.."
atau
"haih..tak habis2 dengan fesyen tudung.."

HA HA HA~

ada aku kesah~? *tangan kanan di dada sambil mata menjegil ke kau* hihihi   =P


Dah lama actually aku usya mendealah ni. Dengan material yang aku inginkan (eceh, INGINKAN..) dengan bahagian depan (what should I call it ha?) yang panjang menutup pipi aku yang gebumontoktembam ni as U can see kat gambar 1st tadi lah.. T_____T


Finally tadaaaa! =.='

Ada dijual ghope nyeee! (of course lah! kalau tak dijual, mana nak keluar mende ni! =.='. heh heh heh~ ayat propa yoW!) 

Mostly aku usya blogshop yang jual ni, rege(harga) nye agak mahal lah, tu belum campur lagi dengan kos postage.. Ada yang sampai RM30++ bila dah campur dengan kos postage, U knowww~

Pengsan mak, nyah~ *tangan kanan di dada, mata jegil ke atas* (entah kenapa dalam entri ni aku rasa macam gedik semacam guna perkataan2 ni, =.=')


Then then, aku discovered yang murah nok! =.='

RM25 with FREE postage! 
(ha! gedabak beso aku mention! hambek ko! HA HA)


Hoyeah! Hoyeah! Muuurah! Muuurah! MySpace

Aku suka inner neck cotton ni sebab apa tau..

1- Of course macam aku mention tadi, bahagian depan (what should I call it ha?) yang panjang, menutup pipi aku yang gebumontoktembam ni haa.. So, dapatlah aku bajet pipi aku kurusmulustulusfulus! Hoyeah!

2- As named as inner neck, dah tentu-tentu menutup leher kau nyah! So, senang dan takde lah kau nak risau pakai shawl nampak leher kau yang jinjangpanjang tu kan.. Hoyeah!

3- Based on reason no.2, dapatlah kau pusing2, lilit2, belit2 shawl kaurang sesuka hati makbapak kucing belaan kaurang kan..no worries pasal 'eh, nanti nampak leher', 'eh,nanti tutup leher, tak boleh tutup dada pulak', and bla..bla..bla....

4- Bila dah ada inner ni, pin tudung pon x banyak guna ok! Inner tak mudah gerak,  guna jarum peniti  1, 2 sudah.. cepat, mudah dan tangkas! (pergh!)


Sebelum ni aku risau nampak leher kalau pakai shawl ni dengan gaya ni.
Tapi sekarang TAK lagi.. Hoyeah!

Maafkan aku atas kesilapanku membuatmu jelik dengan muncungku yang saja dibuat! HA HA HA!
Sarung inner ni, then pin 1 kat atas kepala dengan shawl ni, then selempang kan aje, pin 1 kat bahu bagi kemas!
Tak belit2 sangat! Senang nye!
Hoyeah!

Pin 1 kat atas, then selempang aje! Mudah!
Hoyeah!

Takde pin langsung! HOHOHOyeah!

So, mende mung pandang2, jeling2 lagi?!

Moh ler ke sini yong!  (pelbagai dialek aku campur.haha! 1 Malaysia katanya..)


Sini haaa.. [klik]




As usual, I MUST say that:

TQ for reading and commenting dear!
:-*
xoxo




Sincerely me:

Kalau Wajahku dan Kau Sama..

::salam readers::

As usual, idea (entri merapu boleh kira idea ke? heh heh) aku untuk meng-update datang menghantui aku pepagi butatuli sekarang at 2.23 am.


Well, kaurang pernah dengar tak orang kata, ORANG KATA lah kan..yang jodoh kita selalunya punya wajah yang hampir serupa dengan kita?

Pernah dengar?

Ataupun dengar macam ni "muka kaurang sama, mesti ada jodoh"

Atau, "muka serupa.. jodoh panjang ni"

Atau

Bla..
Bla..
Bla..
Bla..


Kadang-kadang aku wonder ye,

siapa punya idea cakap macam tu ye?

Siapa ye?

How can that be ye?

Hanya dengan me-matching-kan wajah je boleh assume yang dia jodoh kita, atau jodoh kita dengan dia akan berpanjangan ye?


Hmmm...








Kalau macam tu,



keep looking kat minah tengah2 tu,


then,


try perhati dia ni jugak;




See?? senyuman kami lebih kurang sama kan? MySpace


atau,


perati betul2.. ada iras2 dengan dia yang kat bawah ni tak?


perati betul2.. ada iras2 tak.. (ni bukan persoalan ye, ngiahaha)
waaaaah gituuuuuWW~ MySpace
(takpeee.. dia baru tunang orang..bhahaha! MySpace) <--KEJAM do! 




So, amacam? ada can lah salah sorang daripada depa ni jadi laki aku esok2 ea??? *muka teruja*



Keee.. ada orang lain yang iras2 aku kaurang pernah jumpa? aaaaaaaahaks!






Hailaaa.. kalau muka kau dan dia macam langit dengan bumi sekalipon, kalau dah namanya JODOH, tetaplah akan bersama jugak, aite? 


Ikan di laut~
Asam di darat~
Atas pelamin~
Duduk rapat-rapat~

(tetiba?!)




Ok, sekian sahaja sesi merapu untuk hari ini. Kalau tak suka jangan marah ye.. ;)



p/s: esok dah Ahad, sekejap je masa berlalu..


Jom usha shawls yang cantik lagi murah dan FREE postage! mana nak dapat? sini jommm.. [link]


TQ for reading and commenting kaurang!
:-*
xoxo


entri siap ditaip at: 3.35 am. 

Sincerely me:


Persoalan dan Jawapan

::salam readers::


Saat(eceh) menaip entri ni, dah pukul 3 pagi lebih. Fine, orang yang minat kat panda memang macam ni, nak samakan kaler bawah mata tu. Fine. Fine. Dah agak sama pon. =.='


cuma badan je belom ah. Dalam proses.
Eh, tapi cute what?!


Actually, ada yang bertanya :




1- Umur kau dah 24 (hampiiiiir.. highlight this! =p), tapi apasal entri kau kebanyakannya gaya macam bebudak ha?!


2- Kau takde facebook 'like' fanpage ke?


3- Simple gila (blog). (Fine, ni bukan persoalan. =.=')




Soalan 1 dan 2 ditanya secara komunikasi lisan (pergh!). No. 3 tu bertaip. Malas nak printscreen, as usual. Heh~






Jadi, aku Malas jugak nak menjawab sebarang pertanyaan kat atas. 
No comment. I lebih suka kalau U tanya pasal kerjaya lakonan I. (lempang kang, siyes boleh?!)




Ok2, disebabkan Cik Hanisah dah marah. Makanyaaa.. kaurang bacalah skema jawapan kat bawah:




1- Errr... banyak ke entri aku yang macam si polan tu cakap? Entah, aku tak kira lah pulak purata entri serius-tak serius ni. heh heh. Relek bibah bebeh! kamooon.. realiti kau dah serius, takkan kat blog pon kau nak serius jugak. Aku, secara realitinya, takde lah asyiiiiik nak bergurau. Ada masa kita serius, ada masa kita kurang serius, ada masa kita tak serius. (Kalau nak 24/7 bergurau, gila namanya tu, haha) Kalau aku serius, seriously member2 aku pon takut nak tegur, kan Nor? kan Fati? kan Azi? kan Hani? kan Fira? Pia? err...kau macam berani je.. ngiahaha! =p 


Kalau kurang serius dan tidak serius pulak, (dengan Ain n Nad-kadang2, memang tak boleh serius. ish! haha, Rafi, kau memang selalu serius =p) sampai aku boleh bertepuk tampar ketawa (kaurang yang pernah kena dengan aku, confirm faham.haha) sampai ada yang cakap, 'kau ni kenapa? giler?!', sampai  ada yang geleng kepala. haha! So, kita balance kan lah ye. Kalau 24/7 kau nak serius, alamat, aku nampak lebih muda dari kau. Kalau 24/7 kau nak serius, alamat kau nampak lebih tua dari aku. ngiah! =p


Bak kata si Nora Danish dalam 'Puteri'--- 'Kita Enjooooy' (agak2 lah, janganlah enjoy sampai tak hengat dunia dan akhirat)






2- Errr.. part ni aku rasa macaam.. errrr..MySpace ok2,  errrr... ermmm... blog aku ni best ke ha???!! best ke sampaikan nak kena buat 'like' FANpage???!! ce kabo! ce kabo! Ok, fine lah, ada antara kaurang yang dah buat 'like' fanpage. Yelah, kau nak, kau buat lah kan. Takkan aku nak marah. Kau punya blog. aish. 


Tapi bagi aku lah, BAGI AKU, untuk blog aku, aku punya blog ni sekadar blog personal biasa, yang penuh dengan entri2 yang biasa, yang dihias biasa, yang ditaip pon oleh orang biasa (eceh). Aku rasa macam.. tak sesuai lagi kot untuk blog aku ni ada FANpage. FAN ok! FAN! bukan kipaih! 


Aku sure kalau aku buat, berapa kerat je yang like, sebab kalau boleh aku tak nak lah kaurang terpaksa tekan 'like'. Kalau boleh, aku nak lah kaurang ikhlas tekan 'like'. eheh. =p






3- Last. Blog aku ni memang simple dimple je sayang.. Dulu masa aku baru dalam dunia gelap blogging ni, kalau boleh semua widget yang aku nampak, aku nak sumbat dalam blog. Then, lama2, blogwalking, dapat tips, aku buang widget yang hentahhapehape. Sampaikan kalender pon kau nak sumbat bakpe mung?! macam kat ghumah kau takde kalender, macam kat handphone kau takde kalender, macam kat LAPTOP kau takde kalender. hahaha.. biasalah kan masa tu, orang baru nak bertatih, takkan kau nak suruh berlari meloncat teroih (terus)?!
 
Sekarang, yang perlu je, aku letak. Bagi ringan blog. Bagi readers mudah masuk sini. Readers senang hati, aku lagi lah sonang hati.
Formspring tu perlu ke?? perlu ah~ kalau tak perlu, aku tak letak. heh heh heh MySpace
Yang gambar aku dan wani tu perlu gak ke??!! Yezzaa..perlu..nak promote blog dia, biasalah, aku kakak yang mithali lagi penyayang lagi pemurah lagi pengasih.. MySpace








p/s: kadang2 aku rasa, entri adik aku lagi nampak matured. heh heh heh =p  (but please jangan dibandingkan, dia cara dia, aku cara aku. pergh! tetiba serius beb!=p )


p/s: dari hari tu nak buat review kedai makan. tak buat2 sampai sekarang. Kejam lah kau hanisah.. errr.. akan dibuat lah. But not here. Kat blog baru.Tungguuuu (eceh, bajeeeeeeeeeeeet orang tertunggu-tunggu kau lah kan?!)








Sincerely me:

Related Posts with Thumbnails