kekasih-kekasih terangku!

TRY THIS!!

Entri Untuk Peminat Artis Korea.

::Salam readers::

Actually kan, aku tak tahu lah kenapa sel-sel kat dalam otak aku ni aktif bebenau nak melincahkan diri demi satu entri pada time makhluk2 asing kat atas-permukaan-bumi-yang-rata-tapi-berbentuk-sfera ni kebanyakannya tengah layan mimpi2 indah dan permai =.=' (kemain kau sekali napas!)


Oh ok, I knew why! Lebih kurang pukol 8 pm tadi aku pekena teh ais. Bagus! =.='  Hmmm..no wonder aku tak letih2 and ngantuk sedangkan drive pegi balik Shah Alam-Simpang Pulai plus tak tidur2 dari lepas subuh tadi (eh! 'tadi' ke 'semalam'?!) Pergh! Terasa seperti jadi Super Girl doww~haha!


Sebelum aku lanjutkan entri ni dengan cerita2 pasal artis korea yang kaurang tengah langau angau sampai dalam toilet pon dok berangan depa tu kan. Aku nak cerita pasal artis lain bangsa dulu. Boleh kan?!


Masa aku around darjah 4/5 dulu. Boleh dikatakan cerita2 hindustan memang terhangat dipasaran. Siapa yang tak tahu kau memang lebih muda dari aku lah kan. (apa kaitan?)
Siap dulu ada terbitan surat khabar edisi mamat2 minah2 hidung mancung tu lagi weh.
Tapi kan, macam mana aku tahu semua ni?
Mak aku lah punya pasal! (gaya macam carik gaduh je kau)
Mak aku ni dulunya, kira peminat-tak-berani-mati stok2 mamat2 minah2 hidung-mancung-mata-bundar-kening-tebal tu lah. Nak dikatakan, berlambak tape movie diorang mak aku beli. Dulu kan 'stail' tape gedabak besar tu. Jadinya, bila mak membeli, aku lah peneman. Bukan saja teman beli, aku join sekali jadi teman menonton. Bila dah selalu tonton, lama2 jatuh hati gak lah dengan movie hindustan ni. Kira macam peribahasa 'sikit-sikit lama-lama jadi bukit' lah kan. Errr..ada kena mengena ke? *maafkan saya pencinta bahasa* ;)




Ok, tu lah sedikit informasi on how I fell in love with Hindi movies.

So, isi seterusnya:

Kaurang nak tahu tak, aku atually pelik NAU bila sekarang ramai bebeNAU yang suka NAU dengan artis2 Korea ni. Sebab apa pelik tau? Antara sebab2 nya:


1- Kaurang gila kat depa sebab apa? sebab diorang cute ke? hensem ke? ish! depa ni lagi cute and hensem! Depa punya muka ori..tak macam Korea punya artis yang kebanyakannya tak ori.. *jelir lidah gaya ejek* <--KEJAM dow!

Shahid Kapoor
gilak kau tak cute?! ;p

Arjun Rampal
pergi check mata kalau kau kata dia tak hensem. ;p


2: Kaurang gila kat depa sebab depa cute dan cantik?? Diorang ni lagi comel dan cun wo!

Amisha Patel. Comel!

Sonam Kapoor.
Anak Encik Anil Kapoor. Cun gilak! Maniissssnyaaaa senyuman diaaaaaa MySpaceheheeee.. ;p

 3: Body depa ada 6 packs?? depa ni lagiiiiii lah banyak packsSSSS!

Aku letak gamba sopan sikit lah ye. Malu aih nak letak gambo tak pakai bajuuu.. MySpace
dia ni takde lah packs nye! haih! tapi badan cun jugak dari aku.
ni kira sopan gak lah kan? =P

4: Depa pandai menari? Diorang ni lagi pandai. Mana taknya, dalam 3 jam bagi 1 cerita, boleh kira banyak gak lah step tarian dorang kena hafal untuk 1 lagu. Dibuatnya dalam movie 3 jam tu ada 10 lagu, plus dibuatnya pulak kalau dia ambik kontrak 4 movie sekali! (gilak!) Kira ah berapa step dia kena hafal. perghhhh~ =P

Uday Chopra
suka gila aku tengok dia menari dalam Mohabbatien!

bini orang ni pon pandai menari!

5: depa pandai menyanyi?! pelakon2 hindustan ni pon pandai gak menyanyi ok! plus diorang boleh menyanyi sambil berlakon lagi! plus diorang boleh menyanyi sambil menangis lagi! plus diorang boleh menyanyi sambil guling2 atas padang rumput nan hijau lagi!  hik hik!  MySpace



Tapi sayaaaannnggggg..*buat muka sedih sikit* sekarang ni aku dah slow dah dengan hindi movies. Tengok lah jugak sikit, tapi tak macam dulu. Aku tengok pon kalau Shahid Kapoor berlakon *hik hik* atau kalau movie tu best macam sebelum ni. Sebab apa, nak tau?


1- Dulu pelakon perempuannya sopan dalam lakonan, mana tak sopannya, kalau dah angin tiup menampakkan pusatnya, dah malu meow2. Konon macam 'ah! maruahku tergadai sudah!' =.='

Sekarang? aku tengok kejap, tutup mata kejap, tengok, tutup mata, tengok, tutup, tengok, tutup, tengok, tutup. Sebab apa tau? sebab pakaian macam mengalahkan omputih! Nak2 tang menari. Macam pakai bra and spender je masa menari! Macam orang utan dah aku tengok. Scene2 ni bolehlah melelehkan air liur kau yang suka meleleh tang bila tengok benda2 macam ni. =.='


2- Dulu lagu2 dalam movie ni best gilak. Contoh lagu2 dalam cite Mohabbatien, Chori2 Chupke, Dil To Pagal Hai, and banyak lagi lah.

Sekarang? Lagu hentah hapa-hapa! Dicampur dengan rap bagai. Jadi macam rojak! Nasib baik rojak buah sedap. =P


3- Dulu kalau depa ni menari, alahaii...best nya..sopan nya...seronoknya..rasa nak naik kaki tangan ni sekali ikot depa joget. heh heh~

Sekarang?? Diorang menari macam nak buat aksi lucah je! Takkan aku nak ikot jugak kot?! Patutnya sekarang movie hindi yang ada joget2 ni patutnya letak 18sx lah kan? heh. =.='

Tu je lah buat masa sekarang.


Disebabkan 3 sebab tu lah aku dah mulaaaa suka pada Korean movies/dramas/songs. Belum jadi 'hantu' lagi, baru nak start jadi anak didik 'hantu'. haha!
Ni sepupu aku and budak Nad lah ngajo ni! grrrr! (konon2 marah lah tu kan, cit! =P)


Kalau nak dibandingkan dengan cerita Hindi sekarang, sopan lagi cerita Korea. Takde pakai bra and spender then terkinja-kinja menari macam orang utan (kesian orang utan jadi mangsa). Paling2 pakai seluar pendek gila. Ok lah tu dari spender kan?! (apa aku asyik sebut spender ni?! seluar dalam lah! seluar dalam!ish! =p) Tapi,kalau ada pon yang pakai macam tu dalam cerita Korea, tak sebanyak macam Hindi punya cerita kan.. ^^v


Ok, tu je lah so far aku nak taip. Kang kalau semangat lebih sangat kang jadi macam entri sebelum ni.
Jadi, kaurang nak bagi pendapat juga tak? Bagi lah..bagilah..bagilah..bagilah..bagilah....bagilahhh... *paaanngg*
=P


p/s: Rindu pulak dengan dish korea yang Nad belanja hari tu! Tapi lupa nak ambil gambar. Nanti aku pi lagi aku review kedai and dishes nya ok?!

p/s/p/s: tajuk entri ada kaitan tak dengan isinya? heh heh heh~ *gelak sinis* =P


TQ for reading and commenting!
xoxo
:-*

Entri siap di'publish' pada 3:55 AM. Bagus! *clap2* Pagi nanti bangun muka macam Panda! Takpe, Panda comel!  =P

 sincerely me:

27 si penari jari menaip kata sendiri:

nub said...

wahaha. hindustan dulu mmg syiokk oo. korea cita nak jiwang2. hehe

H A N S said...

waaaahhhh!!! org suker shah rukh khan n hrithik roshan!! hohoho..suker giler hindustan, tp zaman2 srk n hr ni la. yg skang x baper minat da, byk muker baru :(

aliesha kirana said...

sebab AK mmg suka dua2 genre, hindi n korea. so AK xkesah.. sbb btol pun ape yg awak tulis. hehehe.. AK mmg giler Hindustan smpai skrg, cuma xske citer2 baru yg terlebih over, baju seksi tak hengat! AK ske citer Vivah, sopann jer.. heeheh.. Shahid Kapoor sgt somel! tehee..
n citer korea pun AK ske..especiallly Your Beautiful. heehhe..

Anonymous said...

tgk cita korea the princess..best!!

Anonymous said...

ehy slh..my princess..heroin cita love story in harvard

Cik Nathrah said...

yeayyy! sokonngg sgt! skng da x kenal lsgs pelakon hindustan yg baru2. tak layan dah. dulu zaman shah rukh khan mmg layannnnn sgt. hehehe

h A n Y S said...

nub,

hindustan pon jiwang what..lagi jiwang kot..haha

h A n Y S said...

H A N S,

muka byk br n cite pon ntah hape2 kan..? dah kurang.. :(

h A n Y S said...

aliesha kirana,

shahid kapoor comel gila kan?! dah tak pandang yg lain dah! hahaha

h A n Y S said...

Anon,

heronya encem tak? hehehe~;p

h A n Y S said...

Cik Nathrah,

plus, lagu2 ms SRK dlu best2 kan?! :D

^ai-mie : 아이-미^ said...

nmpk je tjuk entry ade korea trus stuck kat sini.. cite korea memang besh walaupun rupa paras dorang mostly dah tak ori lagi... wee~ skarang ni tgh addict dgn korean variety show... cubala tgk running man, oh! my school, strong heart and byk lagila... konpem tergelak je manjang... wee~

six.september said...

eh kacak jugak shahid kapoor tuh.


kuch kuch hota hai filem sepanjang zaman. patploh kali tengok pon meleleh ayaq mata. kahkahkah






pergh tukar header baru tuh

man yusoef said...

wahahaha...pitam nak baca...pnjg gila..aku minat lagu korea dri group girl jek...tu pon yg aku tau..wonder girls...SNSD..hahaha...dulu time kecik2 dibesarkan dgn lagu boyband cam westlife, bsb, nsync, blue..tak tahan, nak omputih jek..HAHAHA

pipoq said...

aku dari dulu sampai la sekarang tak leh nak ngadap tul citer hindustan..

aku bukan racist..tapi memang tak leh nak tengok owh..

h A n Y S said...

^ai-mie : 아이-미^

ha'ah! kawan sy NAD tu pon ada bitau jugak pasal reality show doranggggg~ mmg best dia ckp, dr sehari ke sehari nak nengok,tp x tertengok pon lg..ishhh.. :(

h A n Y S said...

six.september,

hensem kan?!! heh heh~
ha'ah! kuch2 hota hai pon best! mujse dosti karoge pon best kan?! ;D

h A n Y S said...

man yusoef,

panjang sbb gamba banyak..yg sblm ni lg panjang kot..haha,
biasa ah, kalu lelaki slalu suka yg pompuan, yg pompuan slalu suka yg laki, aku suka SUJU! sbb suka gler tgk dorang joget.. yg Girls Generation tu pon best gak..
masa kecik dl pon sm ngan aku gak ah beb! nak2 westlife! sbb? henseeeemmm.. hahaha~ then linkin park, blue, BSB, avril..siap ngadeh beli cd n kaset bagai..haha! biasa ah kan..budak2, cpt sgt terpengaruh..heh heh~

h A n Y S said...

pipoq,

heh heh~ lain org lain taste..
tp awat ang x leh tgk ea? gelik ngan joget2 nye ke ape? haha
;D

NOOR FATIN said...

sy xsuka korea. xtau kenapa. haha hindustan lagi best kot :P

aleen aiden said...

hu3,dulu memang cite hindustan bes kemaen.smpai lagu pon dok putaq slalu.skang ni citer hindustan da xbrape nk awesome mcm dulu.heh~

faiq said...

cube tengok citer thailand..tajuknye Fan Chan..best abes

h A n Y S said...

NOOR FATIN,

tp skang hindustan dah seksi dan seksa sangat...;(

h A n Y S said...

aleen aiden,

btl2..lagu ntah hape2..;D

h A n Y S said...

faiq,

ok! will do! tQ ye!XD

h A n Y S said...

faiq,

ok! will do! tQ ye!XD

Anonymous said...

sekarang aku mula minat kembali citer drama Hong Kong, Ron Ng, Sammul Chan, Raymond Lam, Bosco Wong, Kevin Cheng ....lagi hensem comel, lagipun ratis HongKong muka ori juga, bukan takat tu, muka diorang unik, langsung tak sama

Related Posts with Thumbnails