kekasih-kekasih terangku!

TRY THIS!!

Lawak Hilang Ngantuk

::Salam readers::


Tag dari member aku di FB aku buka. 
Tajuknya 'Lawak Hilang Ngantuk'.
Excited nak baca, almaklum, Hanisah Mohd Najib seorang pencinta alam tidur. Ye, aku admit, tak sesuai jadi bini MySpace






Lawak pertama dibaca.
Hati berkata 'hahahaha! sengal!'






Lawak kedua pula,
Hati berbisik 'hahahaha..aduhai..'






Tiba giliran lawak ketiga iaitu yang terakhir,
Hati tiba-tiba buat muka blur


macam ni: *comel jugak hati aku ye*
from google




Kenapa?


Kenapa?


Kenapa?






Bacalah








1)Alahai Makcik..
- Suatu hari,seorang makcik menyewakn slh satu biliknye utk seorg pemude penyelidik nk buat kajian kt kampongnye..
Penyelidik yg da b'setuju tu pun myewa lahh..
Malam tu...time penyelidik tu nk mandi..maklum lerr bilik air kampong..
dahtu ensem lak die..mude lg..
Makcik tu pun ''semcm' lerr..die pun nk pi ngendap si pemude tu yg tgh mandi..
Makcik ni kantoi sekali..oleh pemude tu..
Kali keduanye pun kantoi..nk ngendap nie..
Kali ketigenye..pemude tu naik bengang dan bg warning..
"Kalau makcik ngendap saye sekali lg...saye rogol makcik..!!!!''
Kemudian makcik tu tunjukkn jari kelingkingnye dan berkate...
" JANJI taw..!!!"


2)Burung Spesel..
-Pade 1 ari,sorg suami bru pulang dr Brazil dan m'bw burung kakak tue yg plg spesel..
Si isteri b'tye pd si suami...
"Abg,watpe beli burung tu?Kan mahal tu..!''
Si suami pun m'jwb..
"Alaa..takperlah..burung nie spesel..tgk nie.."
Si suami m'angkat tgn kanan dan memetik jarinye..
Burung itu terus menyanyi lagu POP..
Si isteri sgt suke..dan menyuruh si suami m'angkat tgn kiri plak..
Si suami pun b'buat demikian lalu memetik jarinye...dan
burung itu pun terus menyanyi lagu ROCK..
Si isteri pun suke dan b'tye lg..
"Abg,lo kite angkat kedue-due tgn plak cmner..?"
Si suami pun m'jwb...
"Awak cube lah buatt..."
Si isteri pun m'angkat kedue-due tgnnye dan memetik jarinye..
lalu burung itu pun berkate...
"SATU-SATU LAH BODOHH!!!"



3)Mengandung anak gajah???
-Seorg lelaki yg bdnnye gendut naik kete api.Penumpang sgt penuh maka lelaki itu t'pkse b'diri.
Die merase de yg menyenggolnye..lalu die pun meliht ke belakang..
Ade seorg ibu hamil yg juga sdg b'diri..Melihat wanita hamil itu maka lelaki itu b'tye pd wanita itu..
Lelaki itu : "Hi..kakak hamil yaa?"
Wanita Hamil : "Iyaa..suda tahu tye lagi..(dgn nade kesal)"
Lelaki itu : "Isinye org ya kak?"
Wanita Hamil : "Iyaa..(dgn nade kesal lalu b'tye pd lelaki itu)..Encik hamil gak yaa?"
Lelaki itu : "Iyaa..(sambil ketawa)"
Wanita Hamil : "(merasekn jwpn lelaki itu tidak sopan lalu b'tye lg)..Isinya org yaa..?
Lelaki itu : "Bukan..isinya anak gajah(sambil ketawe)..
Wanita Hamil : "(terkejut lalu ketawe)..hahaaa.."
Lelaki itu :"Laa...kenapa ketawa?"(dgn bingungnye)
Wanita Hamil : "Oh..isinye ank gajah yaa...ptotlah belalainya keluarr (sambil menunjuk seluar lelaki itu yg  tak dikancing).."




errrrrr
MySpace










ok bai, tu je.
Mau tidur sudaaa..MySpace






sincerely me:



18 si penari jari menaip kata sendiri:

Along Tapa said...

situasi pertama:

psiko la lu makcik...aku suka...


situasi kedua:

aku dah dapat bayangan burung masak tiga rasa tu dowh...

situasi ketiga:

tula sebab orang cipta spender...adoi..


kesimpulannya:

hanys..hanys...suka ko ek cerita2 cenggini..ish2..dah kena kawen dah ko ni..hahaha


Gorengbaek - Cara bergaya nak menangani manusia psiko

Hangit Habis dah - Mujur....

Kerat Senget - Memori Hidupku

nub said...

ceit. haha. memalam buta melawak hang ni. har3

H A N S said...

hahahaha..yg last tu sengal..hahaha :D

nurkaloi said...

hahahahaha
adehhh pecah perot gelak
nak share nak share eaaa
hahahaha

Taufiq Tiramisu said...

hahaha..
lawak yg kedua tu syok..
;)
nice!

entri terbaru : Kau Ada Pensyarah Yang Macam Ni?

EZAN IDMA said...

lawak yg no 1 tu . hehe

pipoq said...

apesal aku tak ketawa pun ?

bertambah mengantuk pulak rasanya..

h A n Y S said...

Along Tapa,

aku baru letak 1 ceghita cenggini, ang da kata aku suka, haihhhhh... aku blm nak kawen lg lah~ grrrrrr

heh heh
;p

h A n Y S said...

bkn aku yg buat lwk, si pencipta lawak ni yg buat, heh heh
;D

h A n Y S said...

H A N S,

sengal kan? agk nye laki kot yg design lawak ni, haha

h A n Y S said...

nurkaloi,

hehee..amek lerrr..bkn sy pny pon.. heh heh
;D

h A n Y S said...

Taufiq Tiramisu,

hehe..
;D

h A n Y S said...

EZAN IDMA,

tau xpe! haha

h A n Y S said...

pipoq,

kalau ada lawak, xsemestinya kena ketawa, mgkn ade tersengih skit? tp kalau ang x tersengih pon, x tau lah aku nak kata apa..haha

tu tajuk aku copy je, heh heh

Nasuha Salleh said...

semua ending tak ley blaaaaa
haha

niniem said...

adoyaii..mmg ilang ngantok laaa:)

Ninie@Aini said...

hahahahaha...
ngekek gelak guling2 psl ngandung ank gajah...sempoiii ahh..
ngeeee =D

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

eeeeeeeeeee!!!!
bongokkkkkkkkk!!!
lawak ke3 lucah..grrrrrr
hahahaha

Related Posts with Thumbnails