kekasih-kekasih terangku!

TRY THIS!!

Antara Sebab Masuk Kedai Ambil Masa Hanya 5 Minit

::Salam Readers::

Faham tajuk entri? Actually kedai2 kat dalam shopping mall.. Bukan kedai runcit kat sebelah rumah mak Temah tu.. Tak tahu rumah mak Temah? alah, abaikan, sebab aku pon tak tahu. *apa kaitan dengan mak Temah pulak nih??* MySpace


Wait, wait! Sebelum tu kan, ehem ehem *betulkan kerongkong tekok*, aku nak ucap Terima Kasih kat Along Tapa sebab review hanysapek ni. Kalau nak baca klik sini, sebarang komen, meaning, nak menambah apa yang Along taip atau nak me'reject' apa yang Along taip atau nak memuji apa yang Along taip atau nak, STOOOOPPP, sudah!! silalah komen kat link tu. ok, tu je intro untuk ang, Along. ^^


Ok, back to the future point, aku sure antara kaurang yang membaca, mesti pernah alami satu situasi yang mana kaurang masuk kedai kat dalam shopping mall ambil masa hanya 5 minit sahaja, atau lebih 1 2 minit atau kurang dari 5 minit *pergh! semput napaih!* Tak pernah? tak peee..kaurang memang taknak ambil hati aku. *buat2 sedih, cit!* Tapi aku pernah.


Kenapa macam tu? Mai sini aku bitau antara sebabnya. Mai mai! lelong lelong!




1- Masuk kedai "Selamat datang..semua barang lima ringgit..masuk dulu..tak beli tak pe.."  =.='
Fine, masuklah nak usya2 mana yang hensem. Start masuk, sampai dah melangkah keluar kedai, pembantu kedai asyik dok membontot aje! apa muka aku yang cun melecun kedebabom ni ada ghupa perompak mahupun pengemis yang perlu mencuri ke? ce citer, ce citer *demm..wajib ke guna quote ni? =.='*  -bukan kedai ni je, kedai2 lain pon sama-


2- Masuk kedai BONIA *pergh!*, bajet ada jual handbag RM100++, RM200++ mahupun RM300++. Tapi, hambik kau! beg harga RATUSAN takde dalam kedai tu ye.. hanya RIBUAN. *pengsan*


3- TERmasuk bahagian NON-HALAL. Then keluar dari bahagian tu dengan muka merah pink hijo pepel sambil kontrol muka cun dan kontrol cara jalan bagaikan Miss World. MySpace



Kaurang pulak?
ce citer ce citer  MySpace



ok, bai. Tu je.
TQ for reading and commenting!
xoxo


p/s: gila ah tak tidur lagi!



sincerely me:

34 si penari jari menaip kata sendiri:

IMANSHAH said...

saya masuk kedai selalunya sejam..huhu

H A N S said...

hahaha..smua point hanys org setuju!! btul3!!! :)

pipoq said...

hahaha..aku kalo masuk kedai RM5 tu selalu nak berdebat ngan pekerja dia sebab ada gak barang yang bukan RM5..seronok tul aku kasik diorang pening nak jawab segala persoalan aku pasal harga..

Heidi Shafiq said...

masuk then tgk pelayan tak lawa.. terus tak jadi beli.. keluar laju2.. :P

Hanis Azla said...

bila budget takde tp nak juga masuk kedai tu, jdnya sblm air mata menitis lebih baiklah cepat angkat kaki dulu.. klu tak org tahu pulak mmg kita takde budget.. he..he..

h A n Y S said...

IMANSHAH,

sejam? tu utk 1 kedai ke? kalau 10 kedai? 10 jam?wahhh..blh pengsan kalau siapa2 tman cikgu shoping ni, haha

h A n Y S said...

H A N S,

hee..mekasyih..
wink2

h A n Y S said...

pipoq,

jahat ahhh ang wat mcm tu..sian depa,bkn salah depa..salah owner kedai, hahaha
;p

h A n Y S said...

Heidi Syafiq,

hahahaha~ ni mata bola keranjang ke ni?
heh heh~
;p

h A n Y S said...

Hanis Azla,

kalau sy kak, xde duit pon sy msk gak, tgk je pon xpe, buat ilang kempunan org kata..hahaha
;D

Cik Nathrah said...

betol2. tak suka org follow2 je. suke hati lah nan tngok ke ape. macam lah kite nak curi sgt. nyampah kan?

azalia hjsalleh said...

x suka gk kedai pekerja yg membontot. ase rimas
tp kalo dpt kedai yg cm x kesah pelanggan pun sakit hati gk

MiZi said...

hahahaha kalau saya masuk kedai harap ada barang rm2 ker rm 3 ker tapi yang ada belas2...

http://www.contengcorner.com/2011/03/tsunami-di-jepun.html

iwan_dextrous said...

masuk kedai sekejap kalau x ad bunga.hahahah

Epul said...

masuk kedai, cek2 slua, dompet ttngl. haha

KinosKoko said...

x suka org folow bontot dari masuk smpai la kuar..rimas2..mcm la nak curik barang dia..dem

Yua said...

plg x suka yg no1 tu. bila diorg asyek ikot, nak mmbeli pon rasa x selesa.. hisssh

SyedGraphiX said...

bengang sungguh kalo pkerja dia dok membontott aku. grrr.mmg x smpai 5 minit da kuar

six.september said...

aku paling tak suka part membontot tu. ehh? taksuka la asyik mengikut ja. nak memilih pon tak reti

Solihin Zubir said...

haha.. tak suka jugak kalau ada pmbantu kedai asik nk membontot ja.. rimas.. mcm la kita nk curi.. adess... muka suci ni! haha..

h A n Y S said...

Cik Nathrah,

yeah! nyampah dan rimas!

h A n Y S said...

azalia hjsalleh,

a'ah, btl tu,dpt yg x ksah pon ssh jgk..so mcm mn tu? haha

h A n Y S said...

MiZi,

harga yg belas2 pon x ok ea..?

h A n Y S said...

iwan_dextrous,

eh? asal?? pelik no tu..haha

h A n Y S said...

Epul,

haha! tu mmg kena klua sndri tu dr dikluarkan..

h A n Y S said...

KinosKoko,

betol..

h A n Y S said...

Yua,

betol! x selesa! grr

h A n Y S said...

SyedGraphiX,

dia suka kat ang kot, tu yg aseyik membontot je, haha

h A n Y S said...

six.september,

jd kekok aite?

h A n Y S said...

Solihin Zubir,

muka ang suci ke?hmm..mcm musykil je, bhahaha!
;p

r-5 said...

hahaha, pe lah camna boleh termasuk kt non halal puloks? ni mesti melalut ja kerja. ohohoh

EZAN IDMA said...

no 1 tu setuju. no 2 pon setuju sebab tak mampu, haha. no 3 tak pena lagi. tp kalo masok saje nak tengok2 pon 5 min gak . hehe

h A n Y S said...

r-5,

heh heh heh hehhhh..tgh brangan kot.. *tipu*
;p

h A n Y S said...

EZAN IDMA,

a'ah kan, sj nak tgk2 kan? nak tgk kaler kulit pig warne apa..
hehehehe

Related Posts with Thumbnails