Kepada Ex-candidates of SPM 2010 Yang Kecewa Dengan Result Anda

::salam readers::


Keputusan SPM 2010 dah pon diumumkan. Adik-adik (sopan pulak aku tetiba, hik hik) yang ambil result tadi macam keadaan kaurang? macam mana result kaurang? macam mana penerimaan kaurang? macam mana tahap ketinggian suara kaurang menjerit? macam mana frekuensi tangisan kaurang? macam mana? macam mana? macam mana? macam mana? macam mana? *ok, enough. nanti ada pulak orang nak lempang kau kang*

Bila cerita pasal result SPM ni, tiba-tiba (eceh, boleh pulak tiba2 kan?) teringat masa aku dulu. Frankly speaking, aku bukanlah dalam golongan budak2 yang semak2 belaka. semak? eh sorry..heh heeeeh.. SMART.. ha baru betol. =P

Dulu, masa form 4 and 5, aku dalam geng yang boleh kata agak nakal lah. Not fully nakal, tapi 'agak' lah. Time cikgu takde dalam kelas, hape lagi, masing2 tarik kerusi dok gossip2. Then ketawa2. Then cerita bukan2. *sila geleng kepala sambil picit dahi*

Masa nak dekat exam SPM pulak, masing2 (masing2 ke? macam aku sorang je? keheheheh) barulah terhegeh-hegeh, terngendeng-ngendeng nak bercinta dengan buku2. Lagi teruk, the exact period of the examination, masa tengah ada waktu rehat antara paper2, kononlah, dok nak study sama2, tapi hampeh. 5 minit study group, 15 minit ber-hihihihi. 5 minit study group, 15 minit ber-kah kuh kuh kah. 5 minit study group, 15 minit ber-BHAHAHAHAHA. Adik-adik...(sila sebut dengan gaya sopan), tolong jangan tiru aksi berbahaya ni ye..pihak hanysapek.blogspot.com takkan bertanggungjawab atas apa2 eksiden yang berlaku sama ada disengajakan atau tidak disengajakan.

Masa ambil result SPM pulak, takde apa yang excited. Sebab? Result teruk! err..takde lah teruk sangat, tapi 'agak' lah. MySpace (boleh ketawa lagi aku kan? alah, past tense..ketawa je lah. HA HA HA) Cop! aku bukan nak malukan diri sendiri dengan result yang agak teruk tu. TAK. TAK. baca dulu sampai habis. Baru tahu apa aku nak tekankan. OK?! =)

Lepas dapat result yang agak frust tonggeng2 tu, aku frust pulak dengan keputusan nak sambung kat mana lepas SPM. Kenapa aku frust? Aku pening sebenarnya. Tak tahu nak kemana. Nak kesini, keputusan tak membolehkan. Nak kesana, keputusan tak membenarkan. Macam mana aku nak buat? ce cite, ce cite.

Atas nasihat kaum kerabat diraja keluarga, aku ambil STPM. Ya, aku admit aku ambil STPM tak 100% rela (masa mula2 masuk). Baju sekolah, kasut sekolah, datang sekolah pukul 7 pagi, bla bla bla.. Masa tu aku malas nak lalui zaman sekolah lagi.

Tapi, hari ke hari, dengan motivasi bagai...(yang dianjurkan oleh  pihak sekolah). Aku slow2 terima STPM dalam hidup aku (pergh ayat!) Aku mula berubah. lambat kan untuk aku berubah? macam dah terberak baru nak gali lobang (ada kaitan tak? heh heh) Aku buat study group. Masa ni lain dari form 5 dulu. 5 minit study, 15 minit study, 5 minit study, 15 minit study, 5 minit study, 15 minit study,bla bla blaa..haha.

Masa exam STPM berlangsung, time break antara paper2, aku buat study group lagi, 5 minit study, 15 minit study, 5 minit study, 15 minit study, bla bla blaa..haha! Gigih kan? even cara ni tak berapa digalokkan ye adik-adik..
Time ambil result STPM pulak, ALHAMDULILLAH. Result tak mengecewakan langsung. Dapat diterima masuk U untuk sambung ijazah sarjana muda di Universiti Teknologi Malaysia. SYUKUR. (Sekarang pulak dalam dilema sama ada nak sambung Masters kat sini or tak, nak ke tak ea? MySpace)



Ok, kenapa aku cerita semua ni? Actually apa yang aku nak tekankan disini ialah:

- Jatuh sekali, tak semestinya kau akan jatuh selamanya. Bangun! Pandang ke hadapan. Kau masih ada peluang! Selagi ada peluang, selagi tu kau kena selok-selok masuk dalam peluang tu.

- STPM tak susah mana.. Siapa kata STPM susah gila? ce kabo. ce kabo. haha! Siapa yang kata susah tu sebenarnya dia tak berusaha. Same goes to SPM gak lah. Kalau tak usaha, memang lah kau akan kata "pergh! susah dowh paper tadi!" (untuk aliran sains wallahu'alam lah ye, heh heh)

- Jangan dok lekaaaaa ja semedang!


Ok, tu je.babai!
Thank You for reading and commenting dears!
Pandangan dalam entri ni semuanya secara spontan. So, kalau tak berkenan, sila mangapkan saya.

Nak tambah opinion? sila2.. buat muka tak malu je.

Akhir kata, TAHNIAH pada yang BERJAYA! dan JANGAN PATAH SEMANGAT kepada yang tak BERJAYA! =)


p/s: bila teringat pada lagu Fikirkan Boleh, otomatik jadi 101% semangat! hehe



Sincerely me:

Kenapa Dengan Warna PINK?

::salam readers::

PINK.

Siapa suka warna pink? sila angkat kening kanan.
Kenapa aku nak cerita tentang warna pink hari ni? Errr..entah, sajeeee.. keheheh.
Ok,ok *muka serius* actually aku nak cerita tentang warna pink untuk entri kali ni sebab.. sebaaab..seeebaaab.. akhir entri nanti aku bitau lah! tak menyabo! =P

Untuk yang tak tahu (yang dah tahu tu silalah ambil hati aku by saying "hah?! ye ke? laaa...tak tahu poonn.." heh heh), based on apa yang aku baca, pink adalah warna kasih sayang dan warna kesucian. Warna ni mempengaruhi keceriaan dan semangat setiakawan. Bila melihat dalam aura, menunjukkan kesunyian, kasih sayang dan kecantikan. Warna ni juga menunjukkan seseorang itu tidak matang, terutama warna pink yang agak keruh. Warna ni juga menunjukkan seorang yang amat amanah, mempunyai rasa kasih sayang dan juga seorang yang berwawasan. (Huraian tadi aku pinjam dari sini.)

So, lelaki yang dok baca ni ada tak yang minat warna pink. Eh? *gigit jari telunjuk* Apasal aku tak tanya perempuan ye dak? alaaaa.. tak yah tanya.. aku sure ramai antara gegels yang dok baca entri ni sambil makan choki-choki tu SUKA atau MINAT atau MANIAC atau senang kata HANTU warna pink, kan? kan? *big grin sambil kelip2 mata* So, balik pada yang tadi, kaurang2 yang lelaki ni ada tak yang HANTU pink or paling2, sukaaa pink?
What??!!
pink so girly?!
pink so soft?!
pink tak kena dengan jiwa lu yang rock tu?! yeah! yeah! *gaya bandi amok*<--tiba2? MySpace 
pink so gedik?!
and bla blaa blaaa blaaaa..

Itulah stigma masyarakat sekarang (perghhhhh! ayat paper SPM seyh!), kalau lelaki suka warna pink je, mesti dicop lelaki lembut atau lelaki jambu atau lelaki patah atau gay. Dey tambi! poooodacit!


By the way, aku cerita panjang-panjang pasal warna ni macamlah aku minat. heh hehMySpaceKenapa tak minat ye? cacat apa aku ni? aku; perempuan; tak suka pink?! alahai..apa nak pelik? manusia kot.

Ok, akhir entri, aku nak kata bahawa 'siapa kata pink tak rock?' 'siapa kata pink untuk orang yang berjiwa soft je?' pink pon ganaaaaz apa..
Nak bukti?
Nah
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Body blakang pon full with pink jugak. Ni assistant yang tolong snap kan. =D

So, ganas tak? ganas tuuuuu... terus lori yang warna pink, bukan keta lagi dah. HA HA HA. (aku rasa kan, owner company ni mesti hantu pink, kan?hehe)

Itu lah sebab aku tetiba nak cerita pasal warna pink sebab aku nampak lori ganas ni warna pink. heh heh





p/s: ada anon cakap kat aku, lelaki yang suka ungu sebenarnya gay. Aku rasa nak ketawa melompat-lompat time tu jugak, dah rasa macam tak boleh nak cover kesopanan dah masa tu. Mitos mana dia dapat pon aku tak tahu. HA HAH HA.
 So, kaurang (lelaki) yang suka ungu ni sila beri ulasan anda. HA HA HA.


 sincerely me:

Di satu pagi yang sunyi..

::salam readers::


Di satu pagi yang sunyi..
Mata memandang tepat kearah skrin komputer riba,
Dahi berkerut-kerut, 
Mata dikecilkan, 
minda menerawang..
terfikir-fikir..








APA AKU NAK HAPDET NI WEHH?!! haha!




Jadi, bila ada seorang awek ni (terbang tinggi- aku hingat si hamzah terbang tinggi2 tu) shout kat shout box aku, katanya "hany di tag (^_^)". 
Terus aku smile lebo! hahaSeraya melompat dengan girang dan menjerit "yey yey.. boleh update! boleh update!" *ok, tipu ah!*MySpace




Jadi, silalah layan soalan2 dibawah (kalau teringin nak melayan lah, kalau taknak, takpe..MySpace)



1- Sila beritahu nama penuh kamu. Tak kisahlah sampai nama datuk , moyang kamu....
Hanisah , nama moyang tak ingat  =p


2- kamu suke warne pink tak??
TAK! buahaha!




3-kalau kamu ditakdirkan bertemu dengan pemberi taggi ni, apa kamu nak cakpa dengan dia?
'weh, ang ea yang tag aku ri tu? wahhhh..mekasih banyak ahh.. aku terhutang budi aih. Disebabkan tag ang, aku berjaya update blog' 
keh keh keh



4-siapa paling comel? maher zain atau kamu?
kalau dah tanya 'comel', of course akuMySpace. kalau tanya 'hensem', mesti lah Maher wat..




5-mana lagi sedap? kek atau aiskrim?
kek?! aiskrim?! kek?! aiskrim?! kek?! aiskrim?! kek?! aiskrim?! *panggg*
errrr.. 2 2 tak sedap, indeed SUPER DUPER sodap!



6-bila tarikh birthday si pemberi taggie ni? (kalau kamu ingat, kamu memang hebat)
-18/8- macam mana aku tau walhal br kenal? apa lagi, tembak ah beb. haha 


7-ain maisarah, siapakah dia?
dia jiran belakang umah mak temah punya sebelah umah jiran mak temah. erk?! 




8-ceritakan sejarah kamu membuat blog, ikutlah sampai berapa perenggan pun
perenggan pertama: start since Feb 2009. tak hingat exact date. 
perenggan kedua: teruja nak buat blog since baca blog sorang abang ni *ecehh..abang yuuu..* 'Blog aku, kau dan dia' Blog bro ni sempoi, fun, and best aku cakap kau. Maybe sebab dia sibuk *arkitek maa..* tu yang kurang publisiti kot.. ^^
perenggan ketiga: Akhir kata, sekian terima kasih.
Hambik, 3 perenggan aku bagi. haha



9-apabila hari jadi kamu, kamu nak saya (pemberi taggie ini) beri apa pada kamu?
Iphone, Ipad, I-liner, I-contact, I-lap-u. eh?!! 


10-taggie ni ada sepuluh soalan, jadi wajib tag sepuluh orang ye!
wajib? jadikan sunat boleh? 
Jadi, sepuluh orang pertama baca entri ni sunat jawab.
heh heh





Ok, tu je.
bai..
tQ for reading and commenting! xoxo



sincerely me:

Antara Sebab Masuk Kedai Ambil Masa Hanya 5 Minit

::Salam Readers::

Faham tajuk entri? Actually kedai2 kat dalam shopping mall.. Bukan kedai runcit kat sebelah rumah mak Temah tu.. Tak tahu rumah mak Temah? alah, abaikan, sebab aku pon tak tahu. *apa kaitan dengan mak Temah pulak nih??* MySpace


Wait, wait! Sebelum tu kan, ehem ehem *betulkan kerongkong tekok*, aku nak ucap Terima Kasih kat Along Tapa sebab review hanysapek ni. Kalau nak baca klik sini, sebarang komen, meaning, nak menambah apa yang Along taip atau nak me'reject' apa yang Along taip atau nak memuji apa yang Along taip atau nak, STOOOOPPP, sudah!! silalah komen kat link tu. ok, tu je intro untuk ang, Along. ^^


Ok, back to the future point, aku sure antara kaurang yang membaca, mesti pernah alami satu situasi yang mana kaurang masuk kedai kat dalam shopping mall ambil masa hanya 5 minit sahaja, atau lebih 1 2 minit atau kurang dari 5 minit *pergh! semput napaih!* Tak pernah? tak peee..kaurang memang taknak ambil hati aku. *buat2 sedih, cit!* Tapi aku pernah.


Kenapa macam tu? Mai sini aku bitau antara sebabnya. Mai mai! lelong lelong!




1- Masuk kedai "Selamat datang..semua barang lima ringgit..masuk dulu..tak beli tak pe.."  =.='
Fine, masuklah nak usya2 mana yang hensem. Start masuk, sampai dah melangkah keluar kedai, pembantu kedai asyik dok membontot aje! apa muka aku yang cun melecun kedebabom ni ada ghupa perompak mahupun pengemis yang perlu mencuri ke? ce citer, ce citer *demm..wajib ke guna quote ni? =.='*  -bukan kedai ni je, kedai2 lain pon sama-


2- Masuk kedai BONIA *pergh!*, bajet ada jual handbag RM100++, RM200++ mahupun RM300++. Tapi, hambik kau! beg harga RATUSAN takde dalam kedai tu ye.. hanya RIBUAN. *pengsan*


3- TERmasuk bahagian NON-HALAL. Then keluar dari bahagian tu dengan muka merah pink hijo pepel sambil kontrol muka cun dan kontrol cara jalan bagaikan Miss World. MySpace



Kaurang pulak?
ce citer ce citer  MySpace



ok, bai. Tu je.
TQ for reading and commenting!
xoxo


p/s: gila ah tak tidur lagi!



sincerely me:

PADAN MUKA AKU!!

::salam readers::


"kakak! muka kau lah masuk kat gambar ni"
Aku wonder, muka aku masuk majalah ke?? surat khabar ke?? wow! femes! berdebar-debar, teruja!



Yeah!

PADAN MUKA ANG!!!


PADAN MUKA AKU!!!


PADANG MUKO AKU!!!


PADE MUKO KAWE!!! *kalau salah penggunaan ayat, sila abaikan*


hambik kau!


haaa...tu lah ekau..
Bak kata pepatah,
terlajak kereta boleh U-turn, terlajak speed trap, tang mana pulak kau nak U-turn???


RM 100++ ni boleh beli 2 maxi skirt!
RM 100++ ni boleh beli 10 shawls santek2!
RM 100++ ni boleh beli baju banyak2 kat Times Square ok!
*shopping je lah yang kau tau!*


kereta tu ada gambo rimo depannya, kenalah bergaya rimo sikit masa drive, ye dok? 


Kesian tak tengok muka aku tu?
Dengan hidung kembang, mulot terjuih macam itik yang dok termenung belakang umah.

Aku lebih 12 kph je kot.. keh keh keh..MySpace



(Aku pinjam kereta pakcik aku masa tu, pakcik aku keep questioning sape yang bawak keta masa tu sebab dia memang tak bawak sebab dia jadi penanggah kat kenduri kawen sebab dia tak lalu laluan tu pon time tu, sebab sebab sebab..ahhhh! Ye..ye..aku yang bawak..SEBAB aku sorang je pompuan dalam umah ni yang tahu bawak keta SEBAB tu lah aku sure pompuan dalam tu adalah aku SEBAB aku sure pakcik aku tak kahwin lagi satu, eh? ahhhhhh~!!! RUGI RM100++ aku..MySpace)


Jadi, selaku seorang yang bertanggungjawab, aku kena lah 'menghulur' sendiri..
Saman ni dari tahun lepas lagi, tapi disebabkan pakcik aku wonder siapa, so dia kena tengok gambar who drove his car, tadi baru boleh tengok dan ambil gambo tu untuk tunjuk kat aku due to his kesibukan *erk?!*MySpace





Morals of the sadness:
1-Sila drive laju-laju jika mahu muka anda femes MySpace
2-Kaurang tambah sendiri.



p/s: Mujur ada diskaun, hehe..TQ 'abe' menteri.. *wink-wink*
p/s/s: 1st time kena saman and 1st time bayo saman pakai duit sndiri..heh heh




Sincerely me:

DON'T, PLEASE..

DON'T..

PLEASE DON'T..



DON'T 

JUDGE

ME

BY

MY

COVER

eh?

*correction*


BY

MY

WRITING in here







So,what do you think I am? <--a question to u, yeah u! who being loyal reading hanysapek.blogspot.com.




tQ for reading and commenting.
xoxo





*kalau nak bagi komen, sila beri dalam bahasa malaysia, sebab aku tak berapa paham omputih nye bahasa.MySpace









sincerely me:





Lawak Hilang Ngantuk

::Salam readers::


Tag dari member aku di FB aku buka. 
Tajuknya 'Lawak Hilang Ngantuk'.
Excited nak baca, almaklum, Hanisah Mohd Najib seorang pencinta alam tidur. Ye, aku admit, tak sesuai jadi bini MySpace






Lawak pertama dibaca.
Hati berkata 'hahahaha! sengal!'






Lawak kedua pula,
Hati berbisik 'hahahaha..aduhai..'






Tiba giliran lawak ketiga iaitu yang terakhir,
Hati tiba-tiba buat muka blur


macam ni: *comel jugak hati aku ye*
from google




Kenapa?


Kenapa?


Kenapa?






Bacalah








1)Alahai Makcik..
- Suatu hari,seorang makcik menyewakn slh satu biliknye utk seorg pemude penyelidik nk buat kajian kt kampongnye..
Penyelidik yg da b'setuju tu pun myewa lahh..
Malam tu...time penyelidik tu nk mandi..maklum lerr bilik air kampong..
dahtu ensem lak die..mude lg..
Makcik tu pun ''semcm' lerr..die pun nk pi ngendap si pemude tu yg tgh mandi..
Makcik ni kantoi sekali..oleh pemude tu..
Kali keduanye pun kantoi..nk ngendap nie..
Kali ketigenye..pemude tu naik bengang dan bg warning..
"Kalau makcik ngendap saye sekali lg...saye rogol makcik..!!!!''
Kemudian makcik tu tunjukkn jari kelingkingnye dan berkate...
" JANJI taw..!!!"


2)Burung Spesel..
-Pade 1 ari,sorg suami bru pulang dr Brazil dan m'bw burung kakak tue yg plg spesel..
Si isteri b'tye pd si suami...
"Abg,watpe beli burung tu?Kan mahal tu..!''
Si suami pun m'jwb..
"Alaa..takperlah..burung nie spesel..tgk nie.."
Si suami m'angkat tgn kanan dan memetik jarinye..
Burung itu terus menyanyi lagu POP..
Si isteri sgt suke..dan menyuruh si suami m'angkat tgn kiri plak..
Si suami pun b'buat demikian lalu memetik jarinye...dan
burung itu pun terus menyanyi lagu ROCK..
Si isteri pun suke dan b'tye lg..
"Abg,lo kite angkat kedue-due tgn plak cmner..?"
Si suami pun m'jwb...
"Awak cube lah buatt..."
Si isteri pun m'angkat kedue-due tgnnye dan memetik jarinye..
lalu burung itu pun berkate...
"SATU-SATU LAH BODOHH!!!"



3)Mengandung anak gajah???
-Seorg lelaki yg bdnnye gendut naik kete api.Penumpang sgt penuh maka lelaki itu t'pkse b'diri.
Die merase de yg menyenggolnye..lalu die pun meliht ke belakang..
Ade seorg ibu hamil yg juga sdg b'diri..Melihat wanita hamil itu maka lelaki itu b'tye pd wanita itu..
Lelaki itu : "Hi..kakak hamil yaa?"
Wanita Hamil : "Iyaa..suda tahu tye lagi..(dgn nade kesal)"
Lelaki itu : "Isinye org ya kak?"
Wanita Hamil : "Iyaa..(dgn nade kesal lalu b'tye pd lelaki itu)..Encik hamil gak yaa?"
Lelaki itu : "Iyaa..(sambil ketawa)"
Wanita Hamil : "(merasekn jwpn lelaki itu tidak sopan lalu b'tye lg)..Isinya org yaa..?
Lelaki itu : "Bukan..isinya anak gajah(sambil ketawe)..
Wanita Hamil : "(terkejut lalu ketawe)..hahaaa.."
Lelaki itu :"Laa...kenapa ketawa?"(dgn bingungnye)
Wanita Hamil : "Oh..isinye ank gajah yaa...ptotlah belalainya keluarr (sambil menunjuk seluar lelaki itu yg  tak dikancing).."




errrrrr
MySpace










ok bai, tu je.
Mau tidur sudaaa..MySpace






sincerely me:



YOU WON THE 'GURAUAN TERLAMPAU' CONTEST! CONGRATES!

::salam readers::

As I promised before; I would mention the winners of my contest right now; 2 March 2011 at 2pm.

Juri? --> CIK HANISAH yang cun melecun meletop kedebOOm ni. =.='
Memandangkan aku jurinya, maka, siapa yang suka kipas aku, memang ada can nak menang. tapi kesiannya, takde siapa yang dok kipas aku, sedihnye T__T
MySpace
heh heh


Ok-ok, terus jump to isi penting entri.
Mereka yang menang ialah:






SAGUHATI (TOP UP RM10):




TEMPAT KETIGA:





TEMPAT KEDUA:





TEMPAT PERTAMA:
*drum roll pleaseeee*
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
MySpace


TAHNIAH kepada yang menang..
MySpace

Kepada yang tak menang, jangan frust ye....^^
Apa-apa pon, TERIMA KASIH sebab join!
REALLY-REALLY APPRECIATE!


Kepada yang menang, sila emelkan nama penuh, alamat, no. fon, makanan feveret, status (dah kahwin atau single), hobi.
ok serius. Jangan merepek.


Jadi, tempat pertama till ketiga, sila emelkan pada saya *tetiba sopan,hek hek* NAMA PENUH, ALAMAT RUMAH dan NO. FON ANDA (sebab nak pos barang kena isi no.fon kat form kan? *tetiba kalut apasal kau?haha*). Then, bank in pada saya bayaran postage. Ok, sila jangan percaya ayat terakhir tu, anda hanya perlu percaya ayat yang di capslock sahaja. ^^

Pada yang dapat hadiah saguhati pula, sila emel pada saya which user are u, celcom? maxis? digi? Nanti I'll email u nombor2 ajaib kad topup ea.


Email me A.S.A.P ok? malas dah nak simpan hadiah ni lama-lama.. heh heh..

emel hanys: nisapek_5@yahoo.com










p/s:terasa nak buat segmen teka-teka lah pulak lepas ni..

sincerely me:
   



Siapa Menang Contest Gurauan Terlampau??

::salam readers::

Terima Kasih pada yang join contest 'Gurauan Terlampau'.
As I mentioned before, the due date of the contest was on 28.feb.2011 which means; yestersday. So dah tutup lah contest ni ye ^^
TQ SANGAT-SANGAT kepada yang participated!

The contestants are:


( inform me if your name not stated here)




so here we go,
 THE WINNERS are *drum roll please*
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


I'LL LET U KNOW ON


 WEDNESDAY (2.MARCH.2011)
at 2PM


keheh heh heh heh heh heh
*jangan bengang eaaa..hik hik*









apa jadahnya aku speaking omputih tetiba?

MySpace