kekasih-kekasih terangku!

TRY THIS!!

Tersalah or Tersilap?

::salam readers::

Pernah kaurang tersalah menggunakan perkataan pada sesuatu ayat?

Situasi Pertama:

A mencari ruang untuk dia meletakkan beg sekolahnya (diatas lantai) dalam longgokan beg2 lain yang bertimbun. Tiba-tiba B menyampuk, dan bercakap dalam loghat omputihnya.

B: There have a shape. (Sambil menunjuk ke arah longgokan beg tersebut dengan muka yakin)

A: huh?!

Selang beberapa saat, B terasa seperti something wrong happened.


yeah, kaurang boleh detect apa yang tak kena?
Mai aku translate ke dalam bahasa Malaysia.

B: Sana ada bentuk.

Konpom2 lah A akan 'HUH?!'
apa jadahnya dia nak 'bentuk' padahal dia nak 'ruang' untuk letak beg.
kah kah kah!



Situasi Kedua:

Y beli air Minute Maid Pulpy berperisa buah-buahan campuran Tropika. Dia bagi Z rasa minuman tersebut sebab Z tak pernah rasa.

Z: Hmm..sedap..

Y: Sedapkan? lagi, campur buah-buahan apa lagi ye? ce cite, ce cite. (sambil teruskan pemanduan)

Z: (sambil cari info tu kat botol) hmm..campuran epal, oren, nanas, mangga, buah markisah, and iguana.

Y: owh.. eh? iguana? (Y pelik. terasa seperti pernah dengar perkataan tu.)

Z: ........








apa gila nya iguana nak join sekali dalam pembikinan air ni weh??!!



It's GUAVA lah.
Not IGUANA.


GUAVA a.k.a Jambu Batu. Lain kali sebut je Jambu Batu. Kan senang, takde lah kena bahan.
kah kah kah!



Maaf, nama-nama pelakon realiti hidup diatas terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab kemaluan. HA HA HA.

Siapa pernah faced these kinda circumstances either??
ce cite!
ce cite!
hahaha!




p/s: Lagi beberapa hari je lagi contest nak due date. Ingat nak batalkan je sebab no one join pon.(Takpe, no hard feeling, siyes! jangan kesian dengan situasi ni, coz i dont like sympathy, hehehehe  ^^v) Tapi since ada yang dah start join, terasa untuk lanjutkan.

p/s: Sama-samalah kita mendoakan keselamatan mereka-mereka yang di Mesir sana. Harap mereka sampai Malaysia dengan selamat. Alhamdulillah sepupu aku dah balik dulu sebelum situasi ni berlaku. Btw, ada terbaca pasal 1 isu tentang hal tolong-tolong mereka di Mesir ni. Katanya, mereka di Mesir ramai penyokong 'teeeeet', so tak yah tolong. Tolong yang menyokong 'tuuuuuut' sahaja. Whathefish? boleh tak ketepikan unsur politik dalam hal ni????


gambar-gambar dari google








41 si penari jari menaip kata sendiri:

nub said...

ahahah. selamat la guarana naa...

apek, ang jgn mengada ngada tutop. aku tengah dok pikiaq idea lagi nih.
lau kontang sangat tadak idea baru ang ttup. hahaha

wanie m'nJ said...

sengal jerk!!

LOL

i mengidam iguana la..ops,GUAVA lah!!ahahaha

Amiey White said...

hahaha amiey selalu salah cakap =.="

NOOR FATIN said...

hahaha iguana! adess. mau terkejut pengsan!

lolitasinta said...

ta mao lahh tersalahh .
weee^^
iguana uh comel leyy ??!!
ngeee
haha

iwan_dextrous said...

hahaha..elok dirakam je kalau mcm tu..hihi..top views..

IMANSHAH said...

guava a.k.a jambu..sangat femes di sekolah jantan macam kami..hehe

tak gitu NUB

JIJI YU said...

muahah iguana..bes kot aer tu..

asybedazzle said...

seriosss lawak. guava jd iguana pulak. ke laut :D

diana said...

sedap la IGUANA..
cicah dengan asam boy..
air IGUANA pun best jugak..
hahahahha..
sedap lak bunyi nye..
siapa kah yang malang itu??

NaniE said...

camno leh tersilap sebut tu..? hehe

pipoq said...

ape yang ko nak rahsiakan nama nama pelakon tu sume..ko mengaku je la sebagai pelakon utamanya..

h A n Y S said...

nub,

ala, nak mengada ngada sekali skala pon tak bagi,
haha
;p

h A n Y S said...

wanie,

i ngidam? dah brape bulan dah perot tu?
heh~
;p

h A n Y S said...

Amiey White,

hahaha..

h A n Y S said...

NOOR FATIN,

tau takpe!
hahaha

h A n Y S said...

lolitasinta,

comel ke?menakutkan adalah..
hehehe

h A n Y S said...

iwan_dextrous,

tu situasi spontan..x terpikir nak rakam..haha

h A n Y S said...

IMANSHAH,

haha~lelaki jambu ea?
tu word budak2 remaja skang..
hehe

h A n Y S said...

JIJI YU,

hahaha.air campuran buatan terbaru!

h A n Y S said...

asybedazzle,

hahaha..tau takpe..
;D

h A n Y S said...

diana,

a'ah kan, rasa macam aayam kepci kan?
ikikiki..
;p

h A n Y S said...

Nanie,

tersilap sebut kot tu..
ehahaha..
;D

h A n Y S said...

pipoq,

bukan aku lah..kalau aku, aku ckp lah aku..just aku join dengar sekali dalam conversation ni,
hoho~

Along Tapa said...

kesalahan dalam bahasa omptuih jarang aku jumpa..tapi orang cakap salah dalam bahasa melayu byk..nak2 diorang try2 nak cakap loghat johor dengan aku...contoh:"ulor besor menjalor bawah pasor..bergegor"...jadik "ulor besor menjalor bawor pasor...bergegor"..kepala otak...

Gorengbaek - Cinta itu....

Hangit Habis dah - Ke mana aje baran ko tu boleh pegi...

gEe said...

haha, nakal..

H A N S said...

hahahah..mmg malu giler klu kna bahan :) sabor jer la..heheh

Tapak Kaki said...

aku selalu gak tersalah cakap.. tu sebab tersalah dengar.. kawan aku ajak pergi GENTING.. yang aku ni pulak rilek je jawab.. "jom pergi GUNTING rambut"..hahaha.. tak memasal kena bahan.ces..

Azza Firza said...

guava best, eh iguana, gulrpsss, larikk, hahaha

acul said...

yeah.. like guava but not marijuana :p

arep_lockermonth said...

salam kenal! arep follow blog awk! kalau free singgah singgah la ke teratak sy plak k!hehe :P selamat BW

http://www.arepnakbebel.com/

nazirulhazwan~ said...

klu den tgh minum air tu mase tu, komepem den da sembur muke die.hauhauha

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

hahahaha
sy selalu tersasul!
tp x salah perkataan.
tp salah bunyi.

cth :
milo = moli.
yogi bear = yogear bi
botol = botal

mcm2 la..mmg teruk kena bahan..hahahaha

tiaris ahmad said...

org melayu nak ckp omputeh.camtu laaa..

pipoq said...

oooi..rumput tak potong ni..dah bersemak aku tengok rumah ko ni ha..

EZAN IDMA said...

haha. Iguana

h A n Y S said...

Along Tapa,

hahaha, kalau dah semua hujung ayat dah kena bunyinye 'O', kire semua kena bantai letak 'O' lah,
LOL

h A n Y S said...

gEe,

sape yg nakal?
haha

h A n Y S said...

H A N S,

tau takpe,hahaha

h A n Y S said...

Tapak Kaki,

tu bukan tersalah cakap,
tp sbb ang tak bape dengar, dah brape lama tak gali tlinga tu?
hahaha
;p

h A n Y S said...

Azza Firza,

yewww! iguana geliks!
hahaha

Related Posts with Thumbnails