I AM NUMBER FOUR DAN BUDAK HITAM

::salam readers::

Hye guys! how was your saturday? Ok,enough, cukup lah dua ayat je ayat omputih I. Malu lah I nak speaking lebih2 kat sini, BI I teruk. MySpace

Baiklah, terus jump kepada isi penting entri ye (takde masa nak buat entri leybo-leybo, tengah penat ni) 
So, I AM NUMBER FOUR (IANF)! dah tengok??!! Aku suka tengok cerita superhero cenggini. heh heh.
Sila tengok! Sila tengok! Sila tengok!  Woi! Pi tengoklah!!MySpace MySpace
HA HA HA! MySpace garang tak? garang tak? MySpace

Aku baru tengok semalam, dengan siapa? kat mana? Alah, kaurang taknak tahu pon..
Nak tahu jugak??Alahhhh..takyah lahhh..takyah laaah...I maluuu...maluuu...auwwww... *PANGGGGG!*

Ok, berbalik pada IANF, tapi, sebelum tu, aku nak bitau lah yang aku ni bukan lah pengulas sukan movie yang terbaik, terbagus hatta termantop sekalipun. So kalau kaurang tak setuju dengan ulasan sikit2 ni, silalah mangapkan saya ye.

Cerita ni tentang John (Alex Pettyfer) yang sebenarnya seorang alien dari planet pluto Lorien. Dia ada guardian namanya Henri which he's an alien jugak. Dorang datang ke satu small town iaitu Paradise sebab nak lari dari dibunuh oleh geng jahat of coures iaitu orang2 Mogadorians. Kenapa nak lari dari dibunuh?
Sebab, actually hanya tinggal 9 aliens (hero2 untuk lawan orang jahat) yang masih hidup, yang lain dah mati (if not mistaken; lupa,hee) . Si geng Moga ni nak bunuh depa 9 orang ni ikut turutan.

Alien number 1 dah mati, alien number 2 dah mati dan jugak number 3. So si hero ni namanya Number Four. So, lepas si number 3 dah mati, hero plak kena buru dek Moga. So, guardian nya tu iaitu si Henri ni kenalah bawa dan protect si hero pi Paradise sebab dia taknak bagi hero ni mati, yelah hero still remaja and tak berapa tahu nak kawal power dia. Kiranya dia macam freshie lagi lah dalam bab power nya tu. Bila dah sampai Paradise tu lah dia jumpa heroin. Kat Paradise jugak lah hero ngan orang jahat lawan (time ni dah boleh kawal power and power dah mantop), sebab si Moga2 tu dah jumpa dia kat sana. Masa kat Paradise tu nasib baiklah si Number 6 dapat jejak si Number 4, nak tolong kot. Masa depa lawan2 tu of course best ah, dengan sound system nya bagai. Perghhh! terangkat kening, ternganga molot  *over plak aku* heh heh.

I Am Number Four Publicity Still



Ok, sampai situ jelah review aku. Aku sure lepas ni ada sambungan sebab scene last cite ni si no.4 dan no.6 pi cari nombor2 lain nak buat gathering kot, haha!. Bila dah ada sambung, for sure lah nak tengok lagi,heh heh. Btw, si Moga2 tu mukanya gelik ah! sebab dia macam ada insang tepi hidung (2 2 belah), bila dia hidu something, insang dia gerak2, then mende tu bunyi macam pisang yang kau lenyek nak buat cekodok pisang. Perrghhh! bunyi macam, YEWWWW!

Lagi, diorang ni alien, tapi hensem?! cun?! WOW!!
Lagi, wow! ada planet Lorien, info baru, maybe planet ni jiran belakang umah si Pluto kot. hihihi ;p
Lagi, hero tu HENSEM dan COMEL BILA SENGIH! HA HA HA! MySpace

I Am Number Four Publicity Still



Ok, then tentang budak hitam. Bukan budak hitam kereta tu. Tapi the real orang hitam.
Alkisah, lepas tengok wayang and pusing2 kat OU, kitorang pi dekat2 The Curve jap sebab nak usha apa ada kat Street Market situ. Tengah usha2, tiba2 adik and member aku suruh aku berhenti. Aku wonder why, then dorang bitau bahawa adik aku kena ngorat dengan orang hitam. HA HA HA! (kan dah bocor rahsia aku pi mana, ngan sapa! ;p)

Actually aku mula2 tak perasan yang si hitam tu nak ngorat wani. At first, si itam tu kat depan aku, then cakap apa ntah kat belakang aku, aku tak clear sangat. Then aku dengar member aku cakap 'it's ok'. Lepas berhenti kejap (untuk bagi si itam tu jalan dulu), baru depa cita yang si itam tu baru buat perkara tersebut:


1- KENYIT MATA DAN MUNCUNG BIBIR pada wani. Dia muncung beber menggeleber dia tu gaya nak ciom si wani. Ngok ngek tol lah SI ITAM tu! adik aku yang 100% sopan masa tu pon kau nak baham gak ke ngok? Dia siap dengan pakai tudung tutup dada 100% plus pakai sarung tangan plus baju longgar lagi. Kalau dah yang cenggitu pon kau nak baham, apatah lagi yang jenis macam fasha sendat *upss*. Haihhh.. u got wrong victim lah oi itam.

2- Dia cakap 'I LIKE UR SISTER (seingat aku lah, kalau nak tanya wani skang, dia dah tido) pada kawan aku, maybe kawan aku tu putih so dia ingat tu kakak wani as wani pon putih, aku je golap, haha!


Bila dah jadi macam tu, punya lah wani gelabah, macam nak nangis muka dia, dia paksa kami suruh balik. hahaha..kesian plak adik aku tu..Then aku relief kan dia by pegang tangan dia separuh perjalanan street market tu (Dah serupa macam aku bawa budak 2 tahun berjalan) and cakap "TAKPE, KITORANG ADA", perghhhh! gaya macam hero tenangkan heroin.

Lepas cakap macam tu, terus dia sound "KAU LELAKI KE?" hamboi ekau...even aku bukan lelaki, tapi aku ada tali pinggang taek wondo ok! tali kuning lagi! errr.. ok lah tu kan? kalau dibandingkan dengan tali warna putih. KI KI KI KI. Poyo je kan? kalau ada tali pinggang Gucci sekalipon kalau dah aku pakai maxi skirt masa tu kau nak tendang cemana ke gayanya cik hanisah oi? hahaha

comel kan?
ok, aku dah puji kau kaw kaw wani, so kau puji aku balik kat next entri kau ok! it's an order! ;p

Maybe kulit dia merah2 pink plus no jelawat at all plus no jelagat at all plus pipi gebu plus putih, tu sebab si itam tu berkenan kot? Takpe lah wani..paling2 kau dah ada pengalaman kena ngorat dengan orang overseas.. Orang oversea yuuu..jangan main-main...bukan senang orang luar negara nak suka n nak ngorat kita kan?
HA HA HA HA!
MySpace


Tak de masa nak buat entri leybo-leybo kohnon! dah leybo dah pon! heh! ;p


credit pictures
Btw, tq for reading and commenting dears! :-*
xoxo





11 comments:

nub said...

habaq kat adik hang, aku nak ngorat hang jgak. harharhar

FaiZaH YaaKuB said...

eh perempuan tu berlakon cite glee ke??Yg jd Quinn Fabray tu..

h A n Y S said...

nub,

adik aku kata "kalau nub tu tak sehitam si hitam, so,silakanlah ngorat" tu lah katanya dlm keadaan mamai tido.

so, silalah ngorat aku, aku rela!
HA HA HA HA HAAAAAH HAH!
;p

h A n Y S said...

FaiZaH YaaKuB,

ye kot.. x sure.. sbb x pnah tgk GLEE, errr.. hehehe
;D

Tapak Kaki said...

hahaha.. cakap tak lebar sekali 2-3 muka surat jugak ang karang. ;P

rasa macam nak tengok jugak citer tu, tapi sayang kat kampung aku tak da panggung wayang..

pipoq said...

ahahaha..awat ko tak tanya mamat itam tu kot kot dia tu sedara ngan Sean Kingston ke, Akon ke, Mike Tyson ke atau Obama ke..ada gak glamer nanti..

h A n Y S said...

Tapak Kaki,

hahahaha..tauuu takpaaa..bila dah re-read, baru pasan panjang! hihi..
xpa..tunggu kluar cd or kalau snang, ang DL ja.. heh heh..
;D

h A n Y S said...

pipoq,

tu lah pasal..masalahnye aku x pasan yg dia nak ngorat adk aku, ble dia dah blah baru lah depa 2 tu nak ceghite..

JIJI YU said...

ahaha aku rela je budak itam tu ngorat adek hang..ahaha

h A n Y S said...

JIJI YU,

ee yeeeewwww..aku tak rela dia jadi adk ipar aku.. T__T
hahaha

H A N S said...

makkkk..mnakutkan org itam tu..eeiii..diorg ni smua jenis diorg sapu kan? ish3...