FOLLOWERS

TRY THIS!!

I AM NUMBER FOUR DAN BUDAK HITAM

::salam readers::

Hye guys! how was your saturday? Ok,enough, cukup lah dua ayat je ayat omputih I. Malu lah I nak speaking lebih2 kat sini, BI I teruk. MySpace

Baiklah, terus jump kepada isi penting entri ye (takde masa nak buat entri leybo-leybo, tengah penat ni) 
So, I AM NUMBER FOUR (IANF)! dah tengok??!! Aku suka tengok cerita superhero cenggini. heh heh.
Sila tengok! Sila tengok! Sila tengok!  Woi! Pi tengoklah!!MySpace MySpace
HA HA HA! MySpace garang tak? garang tak? MySpace

Aku baru tengok semalam, dengan siapa? kat mana? Alah, kaurang taknak tahu pon..
Nak tahu jugak??Alahhhh..takyah lahhh..takyah laaah...I maluuu...maluuu...auwwww... *PANGGGGG!*

Ok, berbalik pada IANF, tapi, sebelum tu, aku nak bitau lah yang aku ni bukan lah pengulas sukan movie yang terbaik, terbagus hatta termantop sekalipun. So kalau kaurang tak setuju dengan ulasan sikit2 ni, silalah mangapkan saya ye.

Cerita ni tentang John (Alex Pettyfer) yang sebenarnya seorang alien dari planet pluto Lorien. Dia ada guardian namanya Henri which he's an alien jugak. Dorang datang ke satu small town iaitu Paradise sebab nak lari dari dibunuh oleh geng jahat of coures iaitu orang2 Mogadorians. Kenapa nak lari dari dibunuh?
Sebab, actually hanya tinggal 9 aliens (hero2 untuk lawan orang jahat) yang masih hidup, yang lain dah mati (if not mistaken; lupa,hee) . Si geng Moga ni nak bunuh depa 9 orang ni ikut turutan.

Alien number 1 dah mati, alien number 2 dah mati dan jugak number 3. So si hero ni namanya Number Four. So, lepas si number 3 dah mati, hero plak kena buru dek Moga. So, guardian nya tu iaitu si Henri ni kenalah bawa dan protect si hero pi Paradise sebab dia taknak bagi hero ni mati, yelah hero still remaja and tak berapa tahu nak kawal power dia. Kiranya dia macam freshie lagi lah dalam bab power nya tu. Bila dah sampai Paradise tu lah dia jumpa heroin. Kat Paradise jugak lah hero ngan orang jahat lawan (time ni dah boleh kawal power and power dah mantop), sebab si Moga2 tu dah jumpa dia kat sana. Masa kat Paradise tu nasib baiklah si Number 6 dapat jejak si Number 4, nak tolong kot. Masa depa lawan2 tu of course best ah, dengan sound system nya bagai. Perghhh! terangkat kening, ternganga molot  *over plak aku* heh heh.

I Am Number Four Publicity Still



Ok, sampai situ jelah review aku. Aku sure lepas ni ada sambungan sebab scene last cite ni si no.4 dan no.6 pi cari nombor2 lain nak buat gathering kot, haha!. Bila dah ada sambung, for sure lah nak tengok lagi,heh heh. Btw, si Moga2 tu mukanya gelik ah! sebab dia macam ada insang tepi hidung (2 2 belah), bila dia hidu something, insang dia gerak2, then mende tu bunyi macam pisang yang kau lenyek nak buat cekodok pisang. Perrghhh! bunyi macam, YEWWWW!

Lagi, diorang ni alien, tapi hensem?! cun?! WOW!!
Lagi, wow! ada planet Lorien, info baru, maybe planet ni jiran belakang umah si Pluto kot. hihihi ;p
Lagi, hero tu HENSEM dan COMEL BILA SENGIH! HA HA HA! MySpace

I Am Number Four Publicity Still



Ok, then tentang budak hitam. Bukan budak hitam kereta tu. Tapi the real orang hitam.
Alkisah, lepas tengok wayang and pusing2 kat OU, kitorang pi dekat2 The Curve jap sebab nak usha apa ada kat Street Market situ. Tengah usha2, tiba2 adik and member aku suruh aku berhenti. Aku wonder why, then dorang bitau bahawa adik aku kena ngorat dengan orang hitam. HA HA HA! (kan dah bocor rahsia aku pi mana, ngan sapa! ;p)

Actually aku mula2 tak perasan yang si hitam tu nak ngorat wani. At first, si itam tu kat depan aku, then cakap apa ntah kat belakang aku, aku tak clear sangat. Then aku dengar member aku cakap 'it's ok'. Lepas berhenti kejap (untuk bagi si itam tu jalan dulu), baru depa cita yang si itam tu baru buat perkara tersebut:


1- KENYIT MATA DAN MUNCUNG BIBIR pada wani. Dia muncung beber menggeleber dia tu gaya nak ciom si wani. Ngok ngek tol lah SI ITAM tu! adik aku yang 100% sopan masa tu pon kau nak baham gak ke ngok? Dia siap dengan pakai tudung tutup dada 100% plus pakai sarung tangan plus baju longgar lagi. Kalau dah yang cenggitu pon kau nak baham, apatah lagi yang jenis macam fasha sendat *upss*. Haihhh.. u got wrong victim lah oi itam.

2- Dia cakap 'I LIKE UR SISTER (seingat aku lah, kalau nak tanya wani skang, dia dah tido) pada kawan aku, maybe kawan aku tu putih so dia ingat tu kakak wani as wani pon putih, aku je golap, haha!


Bila dah jadi macam tu, punya lah wani gelabah, macam nak nangis muka dia, dia paksa kami suruh balik. hahaha..kesian plak adik aku tu..Then aku relief kan dia by pegang tangan dia separuh perjalanan street market tu (Dah serupa macam aku bawa budak 2 tahun berjalan) and cakap "TAKPE, KITORANG ADA", perghhhh! gaya macam hero tenangkan heroin.

Lepas cakap macam tu, terus dia sound "KAU LELAKI KE?" hamboi ekau...even aku bukan lelaki, tapi aku ada tali pinggang taek wondo ok! tali kuning lagi! errr.. ok lah tu kan? kalau dibandingkan dengan tali warna putih. KI KI KI KI. Poyo je kan? kalau ada tali pinggang Gucci sekalipon kalau dah aku pakai maxi skirt masa tu kau nak tendang cemana ke gayanya cik hanisah oi? hahaha

comel kan?
ok, aku dah puji kau kaw kaw wani, so kau puji aku balik kat next entri kau ok! it's an order! ;p

Maybe kulit dia merah2 pink plus no jelawat at all plus no jelagat at all plus pipi gebu plus putih, tu sebab si itam tu berkenan kot? Takpe lah wani..paling2 kau dah ada pengalaman kena ngorat dengan orang overseas.. Orang oversea yuuu..jangan main-main...bukan senang orang luar negara nak suka n nak ngorat kita kan?
HA HA HA HA!
MySpace


Tak de masa nak buat entri leybo-leybo kohnon! dah leybo dah pon! heh! ;p


credit pictures
Btw, tq for reading and commenting dears! :-*
xoxo





Bila Orang Dulu-Dulu Cakap..

giler lembabun berok ni loading! GRRRRRR!

eh?!MySpace hai semua! SALAM READERS.. sorry, teros menyembur, heh heh.. tapi siyes lah, GILER2 punya lambat loading celcom ni lately. Tu lah salah satu sebab aku tak BW kebelakangan ni. Eh, tapi ada sebab lain, sebab lain tu tak boleh bitau ahhhhh..pelaivet!MySpace

Ok, errmmm.. errrrr....hmmm....hurrmmmmmmmm...MySpace

actually, tak tahu nak mula macam mana, dah berminggu-minggu tak post apa2, rasa tak tahu nak buat ayat dah. Latest entry pon takde ayat. haha!

Ok,*tarik napas jangan lepas*

Untuk entri kali ni, aku nak menaip tentang mitos/petua/pantang larang orang dulu2.
Aku sure ramai yang dah tahu tentang 'anak dara tak elok menyanyi kat dapur, nanti dapek laki tuo', or 'anak dara tak elok duduk kat tangga, nanti takde orang nok pinang' or 'anak dara tak elok biar tangan sampai kering lepas makan, nanti mak mertuo tak suko ekau!' and bla bla bla.. kebanyakannya perihal anak dara, anak teruna tak de ke? hamboiiii..MySpace
hihihi


Tapi kali ni aku nak menaip tentang mitos/petua/pantang larang orang dulu2 yang MUNGKIN kaurang tak pernah dengar lagi.



Orang dulu2 kata, kalau anak bongsu yang hisap atau gigit2 manja ibu jari kakinya, nanti dia dapat adik lagi.
Jadi, kepada yang anak-anak tunggal kat luar sana tu, silalah hisap ibu jari kaki anda sekarang ok?Even umur  emak anda dah masuk 80 tahun. 


Mak Timah (bukan nama sebenar): Eh, adik kau hisap ibu jari kaki dia tu, turunkan kaki dia, jangan bagi dia hisap lagi. 
Jenab (bukan nama sebenar): Awat pulak mak?
Mak Timah: aku dah penat nak beghanak lagi. cukup lah 10 ni ha.
MySpace


agak2 kau, boleh buat macam ni tak?
btw, rasa nak lempang budak ni! COMEL GILER!!grrrr!
-gambar dari google-




Next, kalau kaurang berada dalam situasi dimana kaurang tak tahaaaaaan sangat nak buat pelaburan Amanah Saham kat Jamban Bank, memang tak tahan sangat2 dah kan? solution nya, orang dulu2 punya petua lah ni..
Kaurang sebut 'kepala, bontot, kepala, bontot' banyak kali sampai kaurang reda *heh!*, yang mana tang kepala kaurang, kaurang sebut as bontot, tang bontot pulak, kaurang sebut as kepala. *bontot? MySpace*



Yang last ni pulak, aku baruuuu je dapat tahu, tapi petua ni orang sekarang punya lah.

Tipah (bukan  nama sebenar): uhuk uhuk! uhuk uhuk! *batuk* sopan batuk kau?! =.='
Joyah (bukan nama sebenar): *tutup telinga*
Tipah: Asal pulak kau tutup telinga?
Joyah: Sebab kak tipah batuk, kak long cakap, kalau orang batuk, kena tutup telinga..
Tipah: MySpace

Untuk makluman, Tipah berusia 27 tahun, Joyah berusia 5 tahun dan kak long berusia 7 tahun.



Actually kan, selalunya mitos/petua/pantang larang orang dulu2 ni ada sebab tersurat tersiratnya..benar atau tidak? tepuk dahi tanya hati.eh?
Contoh macam 'anak dara tak elok menyanyi kat dapur' tu kan, actually kalau dipikir-pikir balik, sebenarnya tak nak bagi anak dara tu leka masa tengah memasak. Sebab apa aku bitau reason nya yang ini? sebab..sebab..sebaaaaaaaaaaab...errr...
malulah ai nak jawab sebabnya...MySpace

And, petua masa tak tahan nak buat pelaburan tu, sebenarnya tu macam mainan psikologi je..kan..nak bagi kau relek2 dari asyik buat muka cekelat kelaaaaaatt macam

NI!!



p/s: dah hari Jumaat?! rasa macam baru semalam hari Jumaat..makin cepat masa berlalu, makin cepat tua aku rasa.. heh heh heh ;p



tQ for reading and commenting! :-*
xoxo




Tarikh Tamat Contest Gurauan Terlampau ialah pada:

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

30 28 February 2011

at 

11.55 PM


MySpace

tQ kepada participants! 
xoxo

ini scheduled post
;)




Tersalah or Tersilap?

::salam readers::

Pernah kaurang tersalah menggunakan perkataan pada sesuatu ayat?

Situasi Pertama:

A mencari ruang untuk dia meletakkan beg sekolahnya (diatas lantai) dalam longgokan beg2 lain yang bertimbun. Tiba-tiba B menyampuk, dan bercakap dalam loghat omputihnya.

B: There have a shape. (Sambil menunjuk ke arah longgokan beg tersebut dengan muka yakin)

A: huh?!

Selang beberapa saat, B terasa seperti something wrong happened.


yeah, kaurang boleh detect apa yang tak kena?
Mai aku translate ke dalam bahasa Malaysia.

B: Sana ada bentuk.

Konpom2 lah A akan 'HUH?!'
apa jadahnya dia nak 'bentuk' padahal dia nak 'ruang' untuk letak beg.
kah kah kah!



Situasi Kedua:

Y beli air Minute Maid Pulpy berperisa buah-buahan campuran Tropika. Dia bagi Z rasa minuman tersebut sebab Z tak pernah rasa.

Z: Hmm..sedap..

Y: Sedapkan? lagi, campur buah-buahan apa lagi ye? ce cite, ce cite. (sambil teruskan pemanduan)

Z: (sambil cari info tu kat botol) hmm..campuran epal, oren, nanas, mangga, buah markisah, and iguana.

Y: owh.. eh? iguana? (Y pelik. terasa seperti pernah dengar perkataan tu.)

Z: ........








apa gila nya iguana nak join sekali dalam pembikinan air ni weh??!!



It's GUAVA lah.
Not IGUANA.


GUAVA a.k.a Jambu Batu. Lain kali sebut je Jambu Batu. Kan senang, takde lah kena bahan.
kah kah kah!



Maaf, nama-nama pelakon realiti hidup diatas terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab kemaluan. HA HA HA.

Siapa pernah faced these kinda circumstances either??
ce cite!
ce cite!
hahaha!




p/s: Lagi beberapa hari je lagi contest nak due date. Ingat nak batalkan je sebab no one join pon.(Takpe, no hard feeling, siyes! jangan kesian dengan situasi ni, coz i dont like sympathy, hehehehe  ^^v) Tapi since ada yang dah start join, terasa untuk lanjutkan.

p/s: Sama-samalah kita mendoakan keselamatan mereka-mereka yang di Mesir sana. Harap mereka sampai Malaysia dengan selamat. Alhamdulillah sepupu aku dah balik dulu sebelum situasi ni berlaku. Btw, ada terbaca pasal 1 isu tentang hal tolong-tolong mereka di Mesir ni. Katanya, mereka di Mesir ramai penyokong 'teeeeet', so tak yah tolong. Tolong yang menyokong 'tuuuuuut' sahaja. Whathefish? boleh tak ketepikan unsur politik dalam hal ni????


gambar-gambar dari google








Related Posts with Thumbnails