FOLLOWERS

TRY THIS!!

Mari Menyenamkan Lidah Anda

::salam readers::


'Menyenamkan?!' kau dulu masa SPM, failed BM ke??!!


Baik *gaya shin chan*, cikgu Bahasa Malaysia sekalian alam..maafkan saya..Nak sebat saya? Meh ler sebat saya..
MySpace <-- gaya cikgu selepas menyebat (gila kejam) hihi..*peace* *big grin*




Baiklah, sebelum memulakan senaman hari ni, macam biasa, kena warm up dulu.


First, muncungkan mulut dan sebut UUUUUU. (Dalam kiraan 8, then stop)
Then, sengihkan mulut dan sebut EEEEE. (Dalam kiraan 8, then stop. Ala..macam kaurang warm up sebelum jog petang2 tu, kiraan kena ada.)
Kemudian, jelirkan lidah dan sebut errrr..sebut..errr..*jap ea, aku pikir nak sebut apa*
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----
-----


ok, givap. tak boleh sebut apa-apa. haha! sengal!


Last, tarik napas....tahan! jangan lepas! Dah pengsan baru lepas. MySpace






Lepas wamap, pi senam lah! Apa lagi?! aisyooo..tu pon nak kena bitau. =.='










Aceruloplasminemia

Acetylcholinesterase

Achondrogenesis-hypochondrogenesis

Acrocephalosyndactyly

Adrenoleukodystrophy

Agammaglobulinemia

Cephalothoracic lipodystrophy

Chlorobenzylidenemalononitrile

cholangiopancreatography

Craniopharyngioma

Dacryocystorhinostomy

Dehydroepiandrosterone





















MySpace




MySpace


Amacam? kurus dah lidah kaurang? lol
;p






p/s: Doc, how aa..u plonounce these telms aaa..? Waaa..lu munya lidah aaa..manyak bagus woo! *sambil angkat thumbs* (alah bisa, tegal biasa..ye dak..? *angkat dua-dua kening*)





updated: sorry, aku lupa nak bitau, semua terms diatas adalah Medical Terms.
(kaurang klik je kat terms yang boleh diklik untuk lebih info pasal terms tu)
*bukan rekaan aku, of course*
;)





40 si penari jari menaip kata sendiri:

iwan_dextrous said...

sumpah ak x reti nk sebut.hahaha

zik said...

terbelit-belit lidah dibuatnya..huhu

tiaris ahmad said...

weh sengal. ko bgi alfonde de al bukerque baca pun dye kompem xreti nk sebut..haha

nub said...

ok fine.rasa nak pukul apek

wanie m'nJ said...

kau reka sendiri ke kak???adoi.bkn je lidah ni dah kurus.dgn badan2 skali kecut.LOL

ijatnuar87 said...

aiyark..perkataan ape nih?wujud ker?atau rekaan semata2?

H A N S said...

hahahahaha..x tsebut terms2 tu..adehh..hbis selim lidah i! hahaha

h A n Y S said...

iwan_dextrous,

hahaha~
;p

h A n Y S said...

zik,

tau tak pe..
huhu..
;D

h A n Y S said...

tiaris ahmad,

ahahaha~ takde name laen ke ko nak bagi..
lol
;p

h A n Y S said...

nub,

eh, jangan lakukan penganiyaan terhadap perempuan,
kih kih~
;p

h A n Y S said...

wanie,

of course not~
semua ni medical terms.


*btw,aku dah update*

h A n Y S said...

ijatnuar87,

semua ni medical terms..

h A n Y S said...

H A N S,

tau takpee..
hahaha

Solihin Zubir said...

adoii.. terseliuh lidah nk baca semua perkataan tu.. huhu.. gilo toi..

pipoq said...

ko ingat doktor2 tu sebut dengan betul ke semua tu..diorang pun main sedap lidah je tau..makhraj tak betul, baris tak betul, asalkan ada bunyik sama sket orang lain mane tau..aku tau la..

Along Tapa said...

aku bodo bio..jadik aku tak tau nak sebut benda tu...

senaman lidah dan fokus yang paling berkesan ialah

sebut "red lorry yellow lorry" sebanyak 10kali...try r buat..hihi..

Gorengbaek - Tips untuk dapat idea buat entri..

Hangit Habis dah - Entri jiwang versi Along..cuba korang tafsirkan...

Tapak Kaki said...

sebab ni la aku tak nak jadi doktor...haha

Hanim Mahali said...

patutlah tak pernah jumpa terms tu semua... mau tergeliat lidah nak menyebutnya...

Hanisah Safian said...

pehhhh pehhhh mau koma nih! HAHHAHAHAHAHAHA :P

six.september said...

kagum dengan dokter.

ada sapa bakal dokter kat sini? ai nak tekel.

sissyira said...

salam

syira senam pipi kat sini...senyum smapai telinga ..heheh



ziarah rakan yang saya follow =)

pipoq said...

wei sapek..lidah ko tegeliat teruk ke ni ? mane entri baru ni ? hahaha..

NOOR FATIN said...

lidah dah terbelit. tolong2!! hehe

h A n Y S said...

Solihin Zubir,

haha~betulkan lah balik lidah tu, kesian plak lidah terseliuh..
;D

h A n Y S said...

pipoq,

kalau dorang main terjah sebut/makhraj tak betol/baris tak betol/harkat tak betol/bla bla bla,
paling2 dorang blh sebut dgn skali sebut, kau boleh?
kalau kau boleh,
kau TIPUUUU!!
buwelllkkkk *jelir lidah*

ahahaha
;p

h A n Y S said...

Along Tapa,

boleh je aku sebut red lorry yellow lorry tu, snang je?
tak mencabar pon?
*nada bangga*

(padahal sebut sebutir2, keh keh keh!)
;p

h A n Y S said...

Tapak Kaki,

ye ke?
takde sebab lain ke?
hahaha
*kidding*
;p

h A n Y S said...

Hanim Mahali,

haha~terpikir nak letak terms ni as an entry sbb ari tu pi ospital, then nampak terms pelik,hehe..
;D

h A n Y S said...

Hanisah Safian,

*paaaaaaaaaanggggg*
ha, dah sedar dr koma belom?
kih kih kih kih!
;p

h A n Y S said...

six.september,

ai! ai!
ai dokter cinta kat sni, u nak tekel ai ke? *blushing*


*muntah*
;p
;))

h A n Y S said...

sisyira,

senam pipi je?taknak senam lidah skali?
ehehehe..
eh?follow sy?heee..*sengih sampai telinga*
tQ!!!
:D

h A n Y S said...

pipoq,

eh?eh?
asal aku rasa macam terharu semacam je komen kau ni?
ahahahaha~

tQ weh!
XD

h A n Y S said...

NOOR FATIN,

takpe2, teruskan belitan lidah tersebut,
kikikiki~
;p

Cikgu Tie said...

Tak berani Cikgu Tie nak sebut habis. Takut tergeliat lidah.huhuhu....

Cikgu Tie said...

Cikgu Tie follow hanys...sebab nanti nak datang sebut lagi(senaman lidah)

h A n Y S said...

Cikgu Tie,

hahaha..sampai mcm tu skali ye kak..takut nak menyebut sbb takut tergeliat..hehe..
;D

tQ cikgu! XD
tp sy rasa entri ni je kot entri senaman lidah..
hehehe..
;D

Tapak Kaki said...

aha.. memang sebab tu je aku tak nak jadi doktor even aku memang ada bakat sejak azali lagi untuk jadi doktor.wakaka... ;P

h A n Y S said...

Tapak Kaki,

cet~!
masuk bakul angkat sndri,
haha
;p

akie said...

berjaye sebut semua. :)
beberapa perkataan tu agak biase kot kalo belaja kedokteran
:D

Related Posts with Thumbnails