Kau Lelaki Dayus!

::salam readers::

Ternampak drama depan rumah tadi at 1.03 AM, seorang perempuan dan lelaki bergaduh. Tak tahu relation mereka, tapi dengar si perempuan panggil 'abang'.

Si perempuan dalam kereta (sit driver), si lelaki pegang pintu kereta driver. Bukanlah nak jaga tepi seluar mereka, tapi kalau dah bising2 kat luar ni, depan rumah aku pulak, macam agak mengganggu ketenteraman aku nak berblog dan mengganggu ketenteraman mak nak layan bollywood *haha!*,
kami pi jenguk lah sat, and dalam berapa minit tengok, 
tiba-tiba si lelaki BONGOK ni tendang perempuan tu dengan 2 2 kaki dia!
Macam mana guna 2 2 kaki??
1 tangan dia paut pada pintu kereta, 1 tangan pada bumbung kereta.

HOI JANTAN! kalaupun perempuan tu salah, takkan kau sampai naik kaki??!!
DAYUS! BONGOK! GILA!
ok, aku emo. tapi siapa yang tak emo weh tengok lelaki keparat cam tu??!!
Belum lagi berkahwin dah naik kaki terus.
Sungguh! sungguh aku kesal dengan lelaki tu. He is my neighbour ok!
Hensem!
Tapi sayang..
Manner kau 0! Zero! illek!

Mana sikap dan tanggungjawab kau untuk melindungi wanita..?
*sigh*


hanys: buat aku takut nak bercinta kembali bila ramai lelaki sekarang yang macam 'tak betul'. 






42 comments:

iwan_dextrous said...

nape x rakam..hihihi...x ad org tegur ker?

h A n Y S said...

iwan_dextrous,

a'ah kan..?*tepuk dahi*
mana nak ada..jiran2 dah tido, pukol 1 pagi pon..semua rumah gelap dah, kitorang je trang lg, hik hik

gabanMorka said...

tu baru betol flying kick tu..kesian pulak pompan tu

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, dramatiknye..
klaw u rakam or tangkap gambaq,
sure MELODI pown kalah.. HAHA

h A n Y S said...

gabanMorka,

kesian perempuan tu..menjerit dia..huhu..

h A n Y S said...

ZWAN SABRI,

tu lah pasal..kalau rakam confirm traffic blog ni naik kan? muahaha*gelak jahat*
;p

mimieismail said...

iisyhhh sgt sedih ok!!!
laki mcm 2 mmg x patut wujud!
biar kodong kaki die bru thu!!

Fariq said...

erk,, sampai camtu skali dia tendang, memang dayus la, agaknya dia tak jumpa lagi lawan dia yg sebenar..

EP3 - Khurafat Volume 2

nub said...

yillex naa...hahaha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kesian perempuan tu..
at least klo slh sekalipun, jgn smpai naik kaki!

six.september said...

tak semua laki camtu weh

ehh apsal tetiba aku backup laki ni

NaniE said...

sampai hatikan buat macamtu..

pipoq said...

hangus lak otak aku membayangkan camne la mamat tu tendang guna 2 2 kaki tu..ahahaha..gaban pun tak leh buat camtu..

tapi kalo jantan gitu bukan dayus dah, tu namanya jantan taik hanjing..

awat ko tak telepon pulis sebab mengganggu ketenteraman awam tu ?

mia said...

uikks..pastu ape jadi hanys??huhu...nk tahu ni..

kalau jmpe gitu, mesti trkedu tak tahu nk buat ape sbb marah sgt..huhu

tiaris ahmad said...

err..cibai gila laki tu. nth2 dye stuntman kot..

Anonymous said...

siyesly????
mcm yg dlm utube plak..

h A n Y S said...

mimieismail,

tak sedih, tp geram, hoho
;D

h A n Y S said...

Fariq,

sape lawan dia yg sebena? ang ea? haha!
;p

h A n Y S said...

nub,

haha! aku marah sekejap je lah~
peace! ^^V
haha!
;p

h A n Y S said...

FIFIEY LYCHEE MARATION,

tu lah pasal..nak tolong pon, kami sendiri pon takut.. masa tu pon mana ade org laki dlm umah..
huhu~
;)

h A n Y S said...

six.september,

haha! ayat last tu tu time emooo..marah2..hahaha!
;p

h A n Y S said...

Nanie

kalau tak sampai hati dia tak buat kak..
haha!
;D

h A n Y S said...

pipoq,

sbb kau berat kot! tu yg tak bolehh tendang dua kaki skali gus tu.. bhahaha!
actually, dia ada lompat skit lah tok tendang tu, pergh! siap bg cara lagi!hahaha!

nape taik hanjing? nape tak taik lembu ke? muahaha! ;p

tak terpikir pon, keh keh keh~
;p

Along Tapa said...

diorang main wrestling-wrestling tu kot...

sarkastik ok...sarkastik...apa da...kalo marah sangat kat awek, kawen je la...baru padan muka dia dengan muka ko sekali...kan??

Gorengbaek - Tebiat manusia kan??

Hangit Habis dah - cukup-cukup la tu....

h A n Y S said...

mia,

maybe diorang perasan kitorang tgk, then laki tu marah2 sket lg, then bla..ye lah,laki tu jiran kami, so tu yg dia stop kot, malu kot..

eh?kalau marah sgt, terkedu ea? bukan muka berkerut tahan marah? hihihi..
;D

h A n Y S said...

tiaris ahmad,

ahaha! tu lah pasal..nak berlatih kot..berlatih ngan pompuan tu..ahaha!
;p

h A n Y S said...

Anon

err..entri ni ada unsur-unsur tak siyes ke..?hehehe
;p

Solihin Zubir said...

terajang guna dua2 kaki? hebat! hehe..
kalau dapat kt sy, sy tampar laki tu pakai dua2 kaki, sy terajang dia pakai dua2 tangan.. :D

pipoq said...

suka ati je ko cakap aku berat..aku ni baru je bertambah berat sikit je..hahaha..

ko tak terpikir ? ke ko saje nak tengok drama realiti tu sampai berkesudahan ?

kejam la ko..ahahaha..

NOOR FATIN said...

jahatnyaaaaa!!! geram!

h A n Y S said...

Solihin Zubir,

wah! ni dah boleh masuk jadi stunt utk OM BAK 4 ni!
haha!
XD

h A n Y S said...

pipoq,

even gambar kau hanya sekerat, aku boleh tau kau berat!
pergh! cantik pantun! ahaha! ;p

siyes x terpikir weh..heee *sengih muka innocent*
;p

h A n Y S said...

NOOR FATIN,

jahat kan..?
:)

h A n Y S said...

Along Tapa,

ye kot dorang main wrestling.. bajet nak wakil malaysia ke WWE kot..
heh heh~

sarkastik ke..sarkas ke..badut ke.. awat muka aku pon nak padan skali?haha

pipoq said...

aku nak tau la kisah selanjutnya..hahaha..

ko citer sampai mamat tu tendang je..

citer la sampai abis..

p/s : aku tak berat ooi..

h A n Y S said...

pipoq,

ahahaha! still nak ckp dia tak berat, LOL! yeee..encik pipoq..aku tau kau tak berat..aku gurau jaaa.. hahahaha~
;p

berita selanjutnya, akan kembali selepas iklan ini. *kih kih*
ok2, *muka siyes*
lepas dia tendang tu, dia bertekak lg, then aku rs mcm dorang perasan kitorang intai kot, tu yg lepas sambung bertekak sikit tu laki tu blah.. then pompuan tu pon blah.. then aku and mak aku pon blah, (haha!)
tu je lah pengakhirannya..
sekian berita dari TV HANYSAPEK!
;P

pipoq said...

hahahaha..camne la korang ni ngintai tapi dapat di kesan..tak leh nak jadi spy lansung ah..

agaknya diorang gi begaduh kat tempat lain lak kot peh tu..ahahaha..

iniialahaku said...

ouch...giler dayus abes..pmpuan pon dia wat g2..apa da

h A n Y S said...

pipoq,

ahahaha~aku memang tak nak jd spy pon~ lalala~
;p

a'ah kan?entah2 dorang ckp "abg,ada org ngintai, jom kite sambung kat lorong gelap sana tu" ahahaha! semacam plak aku buat dialog tu.LOL

h A n Y S said...

iniialahaku,

jahat kan..?
huhu..

Tapak Kaki said...

aksi macam ni memang tak boleh dimaafkan.. patot ang kol polis je.. aku syorkan ang belajar silat kuntau ke hape ke at lis ang pun boleh terajang balik in case yang macam tu..hehe

h A n Y S said...

Tapak Kaki,

silat kuntau tu apa ea?ahahaha! siyes tak pernah dengar,tp aku dah ade taekwondo tali kuning, kira orait lg tak? kah kah kah! talii kuning dah kecoh~! LOL
XD