Jatuh

::salam readers::

Maaf sebab dah berapa hari tak update. Hanya approved komen dan mengomen pada beberapa blog sahaja. BW pon hanya sekejap. SORRY dear pengomen tegar dan silent readers blog aku sekalian. *perghhhh! bajet ramai ternanti-nanti kau update! takpe..sekali-sekali bajet 2011..buahaha* Atas sebab kesibukan kerja yang melanda lately. Yeah..alasan cliche kata kau.. =.='
Plus, kalau nak update pon, TIBA-TIBA kekeringan, ketandusan, ketiadaan, kebantutan idea. *maybe ini alasan utama kot? heh!*

Btw, lepas kaurang dah puas bermain lidah dalam entri ni, *puas bermain lidah?!! eh?!MySpaceaku nak cerita/bermain pulak tentang/dengan : 'JATUH'. *oh! maafkan aku dengan ayat yang simpang siur,demmm*

Kaurang pernah jatuh? Tak kiralah dalam kategori apa sekalipun. Jatuh Hati/Jatuh Cinta*bukan sama ke??=.='*/Jatuh Tangga/ Jatuh Bukit/ Jatuh Pengsan/Jatuh Bangunan?

So, dalam entri ni aku nak cerita tentang pengalaman 'JATUH' aku. Tak berminat nak tau? Takpe..aku tak femes untuk kau berminat ambil tahu halnya.. hik hik ^^

1- Jatuh Cinta.

(Kenapa point ni mesti jadi yang pertama? Weh jari-jemari! kau saja kan?! Aku patah-patahkan kau nanti! Kau tunggu lah nasib kau lepas aku hapdet nanti!) haha!
Aku agak susah nak jatuh cinta. Maybe disebabkan kemaluan sifat malu aku masih menebal (tapi kurang sikit dah kot, malu pada certain circumstances yang sesuai dimalukan sahaja, tak mahu malu sangat, andartua aku nanti.haha!). Hanya sekadar admire gitu-gitu dalam diam adalah. ramai kot?!*gelak jahat* Actually, once aku dah jatuh cinta, aku akan setia (insyaallah,tapi so far which means, dulu punya cerita, alhamdulillah aku setia habis,) Then, dia buat  taik (muahaha!*gelak jahat*) Dia curang *ececeeceh* Tapi tak tahu lah pulak aku, kalau perempuan tu yang goda dia lebih sangat sampai dia layu tak bernyawa habis or tahap kegatalan dia dah sampai naik ruam-ruam sampai bernanah satu badan. haha!
Masa dapat tau tu, tipulah kalau aku kata aku tak nangis langsung kan. First love kot beb! MySpace
Tapi takpe..aku ok dah, sebab selama kami bercinta, dia baik terhadap aku *optimis habis!haha!*. And bila aku fikir-fikir balik, maybe ada jugak salah aku (tak seromantik habis macam dia kot?haha).. MySpace
Ok, enough lah cerita pasal ni. Aku tahu kaurang bosan. MySpace

Next! next!

2- Jatuh Tangga

Oh! malu! malu!MySpace Kes ni jadi masa aku tahun pertama kat u. Masa tu aku excited gila nak try baju baru. So? apa kaitan dengan jatuh kan? Takpe-takpe..teruskan membaca.
Ok, bila dah excited mulalah niat buruk nak menunjuk kan? Eh! apa kaitan dengan jatuh, kan? Takpe-takpe..teruskan lagi membaca.
Ok, bila dah nak menunjuk tu, mulalah nak berjalan depan orang, kan? eh?! tak paham? haha! ok2,
Time tu lecturer nak bagi test paper yang dah di marked. Lecturer tu naik atas (dalam lecture hall) bagi paper kat setiap students, maknanya students hanya duduk kat tempat masing-masing aje. Time nama aku pulak, aku menggedik turun dengan santunnya nak ambil paper tu, nak menunjuk baju baru kan?! WTHell?! LOL! budak getah mentah sungguh masa tu! ish! tak suka! haha!
AND, masa nak naik ke atas pulak (tempat duduk aku), TIBA-TIBA entah macam mana, kaki aku tersadung kat tangga! ha! hambik kau! niat tak baik, dan kaurang tentulah tahu apa jadi lepas tersadung tu kan? MySpace LOL!

Next! next!

3- Jatuh Bukit

Kes ni jadi kat blok hostel. Masa tu aku nak turun ke tempat parking kereta. Kalau ikut laluan pintas (pintas lah sangat..), jalan yang agak bukit tu paling pintas, takdelah tinggi sangat bukitnya, macam slope sikit. Hm..agak macam tinggi aku, er..tinggi ke? (tinggi aku pon kaurang tak tahu, haha!) Masa aku nak turun tu, aku pakai selipar jamban murah je, nama pon selipar jamban kan.. tang tapaknya paham-paham sendiri sudah. So, tengah syok-syok nak turun tu, sekali dengar bunyi GEDEBUK!, eh? kenapa? laaahh..aku jatuh rupanya..hahaha! Malu woi! member-member aku dok pakat ketawa meroyan sakan. Dah macam orang gila aku tengok. ihik ihik. (peace weh korang-yang-tukang-ketawa-masa-tu!hihi!)

Next! next!

4- Jatuh Pengsan.

Yang ni aku tak pernah rasa. Teringin nak merasa. Macam mana rasanya ye? Anyone? haha!
Tapi actually, aku pernah sebenarnya jatuh pengsan..Tiap-tiap hari ok!
Yelah, pengsan, a.k.a membongkang a.k.a TIDUR! MySpace


5- Jatuh Bangunan

KAU GILA HAPE?!


tambahan:

6- Jatuh Atas Mamat HANDSOME seyyyhhh!! 

Sila baca di sini.
heh heh~
MySpace



Actually kan, aku TERada idea buat entri ni sebab TIBA-TIBA TERingat pasal video 'model jatuh kat runway' yang aku tengok 3 tahun lepas. LOL. (3 tahun lepas baru terpikir??!! ye lah beb, gigih nak mencari idea untuk upadate entri sampai kenangan video 3 tahun lepas pon jadi lahhh..haha!)



So, anyone? ada cerita 'jatuh' yang nak dikongsi?







50 comments:

ceghap said...

ha ha ha ha... lawak btol carmen elektra.. seb bek tak terselak semua...ahaha

ARC™ said...

lol

TunTeja said...

aku baru je jatuh longkang semalam.hahaha!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

fifiey pernah jatuh basikal. wuhuhuhu, msih ada kesan di lutut..:(

NOOR FATIN said...

haha sy slalu jatuh cinta dan tangga :P

anamizu said...

adehhh JATUH jiwa cik ana nengok video tuh..hik3

recent post : |pernah jawab panggilan camni???|

Shaofie said...

yang carmen electra jatuh tu memang lawak. pastu ade model jatuh after that. kena pakai sandal je la jalan. tak pyh pakai 6 inch heels. hahahaha..

PendekarPetai said...

terbaik lah jatuh tangga.... kalu tersadung siap patah gigi lagik la sadis... hahaha

senorita said...

haahaha,..bab2 jatuh ni mmg lawak la..
jatuh cinta??..x kot
jatuh tangga?jatuh bukit tu?kalu diingatkan kembali,,trase lawak giler,.aku duk bace bole tersengih sorang2,,da la pg.,,so tahan gelak..jd sengih je la..hahaha

Anonymous said...

ooo..bru tau cter sbenar..
ko nk tyg bju la ek yg smpai jtuh tngga dlm lecture hall???kah3..lwk sioot..
jatuh bukit???kah6..

tiaris ahmad said...

ak pnah jadi sumeeeee jatuh tu kcuali jth bggunan.

shahjiehan said...

hahaha.. itu menunjukkan kita x bleh nk riak..~ kerana kita manusia yang lemah~

Hanis Azla said...

ada pengalaman jatuh depan org yg semuanya lelaki.. aduh, malu gila.. sampaikan teringat balik pun rasa malu lagi.. he..he..

Solihin Zubir said...

jatuh sakit? jatuh saham? heheh..
apa saja berkenaan dgn jatuh mmg menyakitkan dan kdg2 sgt memalukan.. heheh..

pipoq said...

ko guling guling tak masa jatuh bukit tu ? ahahaha...

aku jarang jatuh jatuh ni..kalo terjatuh pun mesti orang tak perasan punya sebab cepat cepat cover..hahaha

h A n Y S said...

ceghap,

lawak giler kan??lg lawak yg perempuan yg datang kemudian tu..

h A n Y S said...

ARC™,

*big grin*

h A n Y S said...

TunTeja,

what??longkang besa x??
ramai org ke nampak??
yg nampakk tu ketawa ke buat muka pity??
n yg paling penting,
ada mamat hensem tak yg nampak???
ekekeke
;p

h A n Y S said...

FIFIEY LYCHEE MARATION,

masa kecik2 ea? nakal la ni ea..?
hehe

h A n Y S said...

NOOR FATIN,

hahaha~tgk blog pon tau selalu jatuh cinta..ehehe..
;D

h A n Y S said...

anamizu,

ahahaha..mcm mana tu jatuh jiwa ea cik ana? hehe..
;D

h A n Y S said...

Shaofie,

runway tu pon licin gak kot..tambah plak 6inch punya heels,
perghh~mmg terbaik!
hahahaha

h A n Y S said...

PendekarPetai,

uish..takmo2 patah gigi ni,
gigi arnab ni mahal niii~~!!
terbaik dari diri sendiri!
hahaha

h A n Y S said...

senorita,

hahahaa~korang memang!!!!
grrrrr!!
;p

h A n Y S said...

Anon,

ko n nor memangggggggG!!!!
tp bile tringat balik, aduh..rindu plak nak gelak ketawa ngan korang lg..hahahaha

h A n Y S said...

tiaris ahmad,

jatuh atas mamat ensem pon penah ke???
really???
hehehe

h A n Y S said...

shahjiehan,

hahaha~manusia kan...
lg pon tu dlu..zaman poyos..ahahaha

h A n Y S said...

Hanis Azla,

ye ke kak???gilerrrr maluuuuuuuuuu!!!!
owwwww~mesti muka pink giler masa tu kan??hahaha

h A n Y S said...

Solihin Zubir,

yeah! betul! nama pon 'jatuh'.. perasaan pon kadang2 pon ada 'jatuh' jugak disebabkan perkataan 'jatuh' ni kan..
*erk?!paham ke tak ea?*
hahaha

h A n Y S said...

pipoq,

at first, aku nak berguling, tp takde feel sebab tak pasang lagu hindustan,
bhahaha!

ceh~asyik nak cover, takde cabarn lah mcm tu..hahaha

Anonymous said...

rndu jgk kt k.long..muahaha..
rndu kek cekelat..rndu asam pds..rndu msk lemak..rndu aym bkar yg mak ko bt..hehe..
yg plg pntg rndu nk tgk......

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

rndu nk tgk ko jatuh lg..hik3..

h A n Y S said...

Anon,

rindu nak main masak2 ngan ko jgk weh!!
sobs~
;p

ko mmg suka tgk aku jatuh kan???!!
welkkk!!
;p

ferra ferro said...

tak pernah jatoh !! haha *tipu

Along Usop said...

gilak.. jatoh muto tade?..
Along dah byk kali dah.. huk3..

try la.. best woo... hahaha

pipoq said...

hahaha..cabaran la kalo gitu..jatuh + cover = cabaran terhebat di abad ini..

kalo takde lagu hindustan tak leh guling guling ye ?

Anonymous said...

plg best tgk ko jatuh cinta!!
sembunyi2 plak tu..hehehe..

Hanisah Safian said...

JATUH...JATUH...JATUH.. jatuh beskal? :P

h A n Y S said...

ferra ferro,

mmg tipu!
haha

h A n Y S said...

Along Usop,

takde jatuh moto sbb tak tau bawak moto,jatuh kete boleh?
ehehehe....
;p

h A n Y S said...

pipoq,

takleh guling2 kalau takde lagu hindustan! sbb takde feeeeeeel~!
hahaha
;p

h A n Y S said...

Anon,

hahaha~
hehehe~
;p

h A n Y S said...

Hanisah Safian,

jatuh beskal?jatuh bangunan taknak try plak?
hahaha
;p

mR.sYaH said...

aku jatuh dalam kolam.. ditolak kejam oleh member aku..

Along Usop said...

hahah.. jatoh kete buleh2 tgh2 nak kuar kete tu, bley plak kaki tsangkut kat tali kledar kan..
hahah.. rekaan semata.. ade org pnah kene?.. taktau la. =?

Mohamadazhan hjDesa said...

haha, jatuh bangun sendiri la...bertatih, jatuh2.hehe

h A n Y S said...

mR.sYaH,

perghh~kejam kot member ko tu~
nasib bek tak lemas..
haha

h A n Y S said...

Along Usop,

of kos lah takde..KOT?
hahaha..
sape yg pernah tu mmg kalut lah org nye..
haha..memandai2 je kan?
hihi

h A n Y S said...

Mohamadazhan hjDesa,

tp best kalau org lain yg bangunkan,
perghh~mengade kot!
hahaha

Tapak Kaki said...

aku jatuh cinta memang tak pernah..
yang biasa jatuh katil je la..hehe.

yang ang jatuh atas mamat hensem tu memang terbaek lol..haha

h A n Y S said...

Tapak Kaki,

hahaha~ tau takpe, sgt terbaik situasi tu, tak luput dr ingatan!
;D