CONTEST GURAUAN TERLAMPAU BY ME!

::salam readers::



weeehoooo!
clap2!

Buat julung kalinya (ecececeh) hanysapek.blogspot.com buat contest!
Ni first time aku anjur contest.
Ehee..
Idea untuk buat contest ni tiba2 datang, bila teringat aku pernah bergurau garau dengan member, yang bagi aku sekarang, agak melampau gak lah. Alah, kisah dolu2, time tak berapa matang. alasan! hik hik.


Makaaaanyaaa..
Contest ni kaurang ceritakan lah GURAUAN yang bagi kaurang agak MELAMPAU, TERLAMPAU, atau masa LAMPAU. yang pernah kaurang buat kat orang, atau yang orang pernah buat kat kaurang atau yang pernah kaurang nampak depan mata, yang berlaku masa kaurang tengah duduk bersembang dengan member2 ke, yang berlaku masa birthday kaurang ke, senang kata yang berlaku pada bila2 masa lah. Berlilit-lilit ayat! haha!

Tak kiralah gurauan ni kelakar nak pengsan ke, sedih nak nangis ke, geram nak bertumbuk ke..
Tapi paling best kalau ada unsur-unsur terlampau. Nama contest pon terlampau kan..yang bila aku baca, aku akan terkejut! tertakut! terketawa! (rosak bahasa!) hihi


Ok, macam mana nak join?



1) Buat satu entri pasal situasi kaurang yang berkaitan dengan gurau2 terlampau ni ha, as macam aku cakap kat atas tu. Kaurang nak letak gambar yang berkaitan pon boleh. Boleh dapat extra mark, may be? ;D

2) Letak tajuk entri 'CONTEST GURAUAN TERLAMPAU BY HANYS'

3) Letak banner kat atas tu kat entri kaurang and letak kat side bar juga. *wink2*

4) Link kan terus banner tersebut ke contest ni.

5) Follow blog hanysapek.blogspot.com? (optional) TAPI, kalau ada apa2 update pasal contest ni yang kaurang tertinggal, jangan syalahkan syayeee... oh! ni bukan ugutan mahupun pungutan. bukan bukan. *geleng kepala muka innocent* ;p

6) Bila dah siap entri, letakkan link entri kaurang tu kat bahagian komen pada entri ni..

7) Tag 4 orang dan inform mereka.

8) Tarikh expired contest ni ialah pada 5.Februari.2011. (mungkin akan dilanjutkan. depends) updated: DILANJUTKAN SEHINGGA DIBERITAHU KELAK. ;)


Ok, tu jelah. 
MySpace

oh! hadiah?!
jeng jeng jeng~!
;p

Tempat Pertama, Kedua dan Ketiga: Barangan dari IKEA. Klik sini.
2 hadiah saguhati berupa topup RM10 setiap satu
Nanti aku update gambar2 hadiah tempat pertama, kedua dan ketiga tu ye..
;)


UPDATED: TARIKH TUTUP CONTEST IALAH PADA 28 FEBRUARI 2011




65 comments:

nub said...

cayalah apek! wa respek sama lu!
haha.
aku nyebok sat tmpat org letak link contest ni.haha

man yusoef said...

wah cik hanysapek kite yg hot mabeles dah wat contest *rasa macam pujian yg lain mcm...apekah niatnya???*...ahahahha

h A n Y S said...

@nub, respek? ha, tabik hormat cepat!!
ehehee~
join2~ mali2~
haha
;p

h A n Y S said...

@man yusoef,

erk!apsal semacam je aku bc komen ang ni ea?hahaha~aku tauuuuu~mesti ada meatball disebalik spageti niiiii~
ahahaha~
;p

so, ape lg, join2~ sila2~
;D

six.september =_= said...

dok tengah mikir gurau-gurauan dahulu kala ni..

TiKa LEh said...

wah, contest mcm menarik..xsabar nk tgk lawak peserta..heheh

Fariq said...

aigoo2,, takde idea la,,
tak penah lak gurau2 terlampau ni,,
papepon gudluck la utk contest ni ye,,

H A N S said...

hanys, pic tu can be edited or not? hehehe

Si Bunga said...

kwang2.. otak gile2 kuar contest pon giler2.. hadiah mesti lagi giler2 kan.. haha..

ok masih ader masa utk aku memikirin... bulan 2 eyh tarikh tamat.. kehkehkeh.. :P tunggguuuu

IMANSHAH said...

ada masa saya join..tengah tak dapat berfikir lagi ni

pipoq said...

eh..kat sini tempat letak link contest ke ? alamak..aku tak tau la pulak..miahahaha..

ape hadiahnya wei ? kabor la..

h A n Y S said...

@six.september, sila2..silalah pikir..haha

h A n Y S said...

@Tika LEh, kalau menarik, join lah sekali..ehehehe~
;D

h A n Y S said...

@Fariq, kalau tak pernah kena, pernah nampak pon tak pe..hee~ tQ~ ;D

h A n Y S said...

@H A N S, edit utk apa ye dear..? meaning resize ke..? ;D

h A n Y S said...

@Si Bunga, ahahaha~ gila12 takpe, jangan gila sudah~ haha

ko wajib join ok! ehehe~ mmg mengugut~ welkk~ *jelir lidah*

h A n Y S said...

@IMANSHAH, takpe2..take ur time cikgu~ ;)

h A n Y S said...

@pipoq, ahahaha~ saje je kau kannn? ;p

perlu ke kabo? tak perlu kot~muahaha
ok2, hadiah2 nye, tempat pertama, ke-2, ke-3 dapat barangan dari IKEA.
2 hadiah saguhati topup atau wang tunai RM10!

nanti aku update gamba2 hadiah ea, skang tak berkesempatan lg pi IKEA..huu~

amacam? best tak?? jom join cepatttt~ ehehee

H A N S said...

edited tu mcm pic yg hanys wat tu, tambah katun2 or dialog2 tu..heeee :P

Hannan Al-Qudsey said...

macam nak mencari contestant untuk Program Raja Lawak aje.. huhuhu

seram lak nk join ujibakat ( contest ni )
takut kang tak terpilih.. i tau gelak terlampau aje.. nk buat lawak terlampau tu yg bahaya :p HAHAHA gudluck to all contestant..

h A n Y S said...

@ H A N S, meaning, mcm mana hanys buat ke..?heee~ sorry dear, kurang faham~
pic tu hanys tambah2 katun n dialog guna Photoscape, errr~ btl ke jwpn utk soalan tu..? heh heh~ ;D

Phat Lee said...

lu bagi gua menang terus boleh? hehe

Adam Haiqal said...

bg lerr satu citer contoh drpd awk..xfhm..:)

NOOR FATIN said...

best! mcm best! nak join la. nanti ya. nak cari idea dlu..keh3

h A n Y S said...

@Phat Lee, BOLEH! tapi..lu kena join contest wa dulu ah~ ehehe~
;p

h A n Y S said...

@Adam Haikal, senang je..
contoh : gurauan masa birthday member2 baling telur busuk ke.. simbah air longkang ke..haha~ apa2 gurauan je~
join2 jom..
;D

h A n Y S said...

@Hannan Al-Qudsey, ahaha~ lebih kurang kot..tp ni edisi blog,ehee~

ish~takyah seram2..takde contestant hantu pon kat sni..hahaha, jom2 join~
;D

h A n Y S said...

@NOOr FATIN, jom join~ takpe2..take ur time..eheee~ ;D

H A N S said...

maksud org, klu org nk join contest n letak pic, pic tu kna pic original ker or blh touch up2/edit2 msuk kan katun2 x? heee..tanyer myk2 tp x sure nk join lg :P hehehe

tiaris ahmad said...

wei, xprasan due dte. xsmp nk join... =(

h A n Y S said...

@ H A N S, ow~ahahaha~ misunderstood lah~
blh je hans..ikot kreativiti.. jom2 join..ahahaha~
;D

h A n Y S said...

@tiaris, wei..lama lg lah due date nye,..sempat2..hee
jom2 join..
;D

TunTeja said...

waaaa...da buat cntest tuuu...cayalah!! :)

h A n Y S said...

@Tun Teja, tQ..huhu~
;)

nabila izyani said...

hoho contest2...bw

lama lagi kan.. nak g cari idea.. =)

Mr. BLB said...

ada contest!

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

menarik ! kalau gurauan khayalan boleh ?! hahaha

h A n Y S said...

nabila izyani,

dah nak due dah..hehe..
carik..jangan tak carik..hehe
:D

h A n Y S said...

Mr.BLB,

yes! join jom!
XD

h A n Y S said...

Khairul Atikah @ Cik Yuki,

kalau buat pon bukannya hanys tau tu khayalan ke tak..
ekeke..
suits u..
*wink*

kay_are said...

comelnye header contest 2.. tbe2 ade kartun lak kat c2 kan.. huu

IMANSHAH said...

dah join

http://www.abgshah.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-hanys.html

adol ihsan said...

dah join,, huhu...

http://adolihsan.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-hanys.html

Areef Ibn Naim said...

http://ibnunaeem.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-hanys.html

mR.sYaH said...

saja join kontest ni.. dgn berkobar2.. heeh..

http://syahthebest.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-hanys.html

pelangi tomey said...

haha tiqa dah join!! jgn lupa singgah yerk..!!
http://atiqahchomel.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-hanys.html

relevan said...

Mencari idea dulu ..

NOOR FATIN said...

saya join ni awak. hehe

bagitau sy kalau awak dah ada tarikh tutup k. nanti sy nak update kat side bar!

http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-hanys.html

tatiana said...

gadis jawa dah jOin..follow gadis nnt yee...

http://tatiana-adauntukmu.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau.html

salam perkenalan dr gadis jawa ^^,

arep_lockermonth said...

hai,,,thnx sebab singgah my blog! arep dah follow blog kamu! selamat berblogwalking okeyh! singgah2 lah ke blog arep..hehe!

http://myamigosspace.blogspot.com

Nana said...

join
http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-hanys.html

MiMie AddNin said...

join jugak...
http://chinky-winky.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-hanys.html

EZAN IDMA said...

Join :) kalo0 ade yg tak betol bgtau yee


http://hanysapek.blogspot.com/2011/01/contest-gurauan-terlampau-by-me.html

EZAN IDMA said...

eh salah bg link ahahaha


http://ezanidmacontest.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-hanys.html

aLL abOut famiLy said...

huhuh..!!..suda join yerrr..

http://lailavi.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-hanys.html

enjOy..!!

~dYaHaHa~ said...

salam, amor join

http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-me.html

and nak menang adiah no.1 je..haha

tq

nanakimie said...

join:)xtaw da ttp ke lum contest neh..hehe..

http://nanakimie.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-hanys.html

PutRi_nAdiA said...

me mhu join,, tp tggu la yee,, tgah xd ideda nyy,, hehhee,,

juelee said...

dah follow n join

http://jueleecontest.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-hanys.html

Kehelan said...

salam

dh joined

ID: kehelan

http://kehelan-contest.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-hanys.html

EZAN IDMA said...

saye rase dah join. hehe. ke takde comment saye?

h A n Y S said...

EZAN IDMA,

sorry dear..lama tak online, ni baru approve comments,
entry contest tu nanti hanys terjah ye..
;)
tQ sbb join..:D

~dYaHaHa~ said...

salam..amor da edit...

http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-me.html

dtg cek ya!!! tq

EZAN IDMA said...

oh okee :) btw saye dah link kan :) k Tengss

terbang tinggi said...

da join!! tepat pada jam 11.52 p.m 28/1/11

http://skehatibaekhati.blogspot.com/2011/02/contest-gurauan-terlampau-by-hanys.html

sila3..hik3