Cara-cara Menolak Pelawaan Si Jejaka Untuk Berkasih

::salam readers::

Ada pernah baca blogger lain buat entri ni tak? atau, ada pernah baca web lain bagi tips ni tak?
Selalu aku baca atau terbaca atau membaca atau dibaca *ok.stop!* tentang cara-cara mengayat awek atau cara-cara nak ajak awek dating atau paling baik, tips nak rampas tunangMySpace MySpace

Pernah tak kaurang (yang perempuan lah~) diajak untuk 'berkapel'? (perkataan budak bawah umur) Atau ada mat salih hensem nak kat kaurang? (mamat yang tak bersunat jugak kau suka ea?),  bila dah ramai2 admire and nak kat kau (bajet kau hot ea?), kau pening lalat nak pilih, so kau nak tolak pinangan dia as your lover. *berlilit-lilit ayat!*
So, hari ni aku nak bagi tips tentang cara-cara menolak pelawaan si jejaka untuk berkasih:MySpace


1- Senyum dan kata, "saya dah berpunya lah, sorry.." padahal kau single available triangle lagi.

2- Senyum dan kata, "saya belum bersedia nak bercinta". padahal kau dah lama bersedia and tahap keterujaan nak bercinta dah berada pada tahap tertinggi.

3- Senyum dan kata, "parents tak bagi bercinta buat masa sekarang.." padahal parents lagi dok tanya dah ada boyafren belum.

4- Senyum dan kata, "saya lebih selesa jadi kawan awak je.." padahal jadi kawan pon tak selesa.

5- Senyum dan kata, "awak terlalu baik untuk saya" padahal laki tu jahat macam pakcik sethon! MySpace

6- Kalau dia mesej, buat-buat tak baca.

7- Kalau dia call, buat-buat tak dengar.

8- Kalau jumpa, buat-buat tak terjumpa.

9- Buat muka sedih dan kata, "saya ada penyakit berjangkit, awak nak ke..?".  MySpace bhahaha!

10- Geleng-geleng jari telunjuk, buat muka cun giler dan mula berkata, "awak? awak nak kat saya? huh! u are totally not my cup of tea!" lalu kau berlalu pergi.  Perggghhh! giler berani! Kang tak pasal-pasal kena minyak senyonyong *betul ke ejaan?* kang!MySpace

Ok, tu jelah. Kalau kaurang ada lagi, sila tambah, jangan segan jangan malu, buat macam blog sendiri. heh heh!

Oh! btw, harap tips ni berguna untuk gegels yang tak tahu macam mana nak tolak 'pinangan' lelaki yang suka kat u olls tu.. *mode gedik-gedik*
hehehee~
;p

comel giler!
XD






40 comments:

nub said...

apek, aku nak pukoi ang.lagu mana ang nak tolak tu?

whahaha

pipoq said...

apesal ko kasik tips ni kat kawasan umum macam ni ?

kalo makhluk lelaki baca, diorang dah tau la tips korang pompuan nak menolak ajakan berkapel tu..

hahaha

vampire's lovex said...

hahaa..idea nbo 10 best...

muhsin aminudin said...

how will u handle if thing turns out that the guy u like, admire, love or etc turns down u?

TunTeja said...

hahahaa..hanys ni nak tolak sape ni!!! :p

h A n Y S said...

nub,

ang pukoi, aku kick! watchaaaaa!
LOL
XD

h A n Y S said...

pipoq,

baguslah kalau tau, sonang cite,
LOL
XD

h A n Y S said...

vampire's lovex,

ahahahha~jangan kena minyak senyonyong sudehh..
LOL
XD

h A n Y S said...

muhsin aminudin,

if he turns down me, i wont force him to love me of course,let him be..
;)

h A n Y S said...

TunTeja,

ahahahaha~takde nak tolak or tarik sesiapa..
just entri suka-suka..
ecehh..dah macam pantun dah..
ehekehekke..
;p

Tapak Kaki said...

aku pernah dapat alasan 4&5 sekali gus.. heartbroken lorh..hahaha

six.september said...

tips yang mustahil aku nak guna sebab tak penah ada orang mengorat aku pun..wakaka

IMANSHAH said...

jgn amik nub ni, huhu..haha..ank murid saya ni..tak bleh2

h A n Y S said...

tapak kaki,

perghh! no.5 tak tahannnn..ang baik sangat kee...hik hik!
;p

h A n Y S said...

six.september,

ahahaha~next year or nex month mungkin blh guna kot..?aheheha

h A n Y S said...

IMANSHAH,

kenapa tak boleh amik anak murid? nak suruh amik cikgunya ke?
buahaha!
XD

iwan_dextrous said...

hihihi..ske2 dy je..hahaha

h A n Y S said...

iwan_dextrous,

heeheee..memang tengah suka2 pon..
ahaha
;p

ijatnuar87 said...

heheheh...kalu ader 40 orang pompuan guna tip2 nih,mknanyer ader 40 orang lelaki akan kecewa,heheheh...bahaya btol nih,heheh

aibaks said...

hehe.. klu laki plak nak tolak makcik ajak kapel cane ye? hehe

Hanis Azla said...

cakap taknak aje.. terus terang tu lagi senang dari berselindung. he..he..

Eazy Izzuddin said...

bujang sokmo lah jejaka nnti
haha
xD

Solihin Zubir said...

sy pernah dpt mesej drp pompuan tak dikenali..
dia ckp nak berkenalan..
sy malas layan, trus ckp sy dh kawen dan ada anak..
xde masa nak mesej2.. haha...

NOOR FATIN said...

haahha best ayat ni, 'awak terlalu baik utk sy' perli je tu..ekekek

h A n Y S said...

ijatnuar87,

ini alasan2 kalau taknak..kalau nak takyah la guna..so takde la 40 lelaki akan kecewa..hahaha

;D

h A n Y S said...

aibaks,

cara yang sama je..takyah pening2 kepala..copyn paste je cara2 ni..
ahakaakakaka..
;p

h A n Y S said...

Hanis Azla,

cara yg ke-10 tu kan dah terus trang kak..?hehehehe..
;D

h A n Y S said...

Eazy Izzuddin,

eh..takk..ni kalau yg taknak..kalau yg nak..takde lah guna cara ni..ahahakakaka..
;p

h A n Y S said...

Solihin Zubir,

ahahaha..apasal tak terus cakap sy dah bercucu..?
eheheee..
sy pon penah kena mcm tu, tp tak balas lgsg sebab entah sapeee ntah..takut2 kalau2 member2 buat prank..
;p

h A n Y S said...

NOOR FATIN,

hahaha..taknak bagi die hatbroken terang2..kikiki..
;p

zubir othman said...

ni mst ade sebab ni yang wat ent3 cmnih...hek2...

salam perkenanal
jom singgah ke blog saya, komen2 n jd follower sy:
http://zubir5588.blogspot.com

NaniE said...

saya penah guna no 4 ngan no 6 tu..haha..

IMANSHAH said...

haha cikgunya lagi nampak muda..wehehe

h A n Y S said...

Zubir Othman,

hahaha..takdelah..saje2 buat..tgh ade idea merapu..ahakakaka
;p

h A n Y S said...

Nanie,

kesian pulak buat2 tak bc msj..ntah2 dia menunggu sampai tersengguk-sengguk tidor..ahaha
;D

h A n Y S said...

IMANSHAH,

ok, nak muntah.



ehekekeke!
;p

gabanMorka said...

alasan lain: cakap je camni, "saya ada kemaluan yang sama seperti awak"


hehehehe

h A n Y S said...

gabanMorka,

ahaaahahahahahahahahaha~!!

*ok,stop.tarik napas,lepas..fuh!*

LOL!
;p

Along Tapa said...

aku ada idea lain...cakap je "mak saya pesan, kalo nak kapel dengan orang, orang tu kena ada tanah, keta sukan dengan umah bangga loh...lepas tu mesti takde waris..lepas tu semua-semua reta tu dah letak nama saya jadik waris..baru saya boleh terima.."...amcam?haha

Gorengbaek - Tips nak nampak lebih muda...psichologically...

Hangit Habis dah - Ko ingat aku kisah kalo ko pandang slack??!

h A n Y S said...

Along Tapa,

LOL!
XD
maunye andartua terus beb!
kah kah kah
;p