Ayu Raudhah dan Zaquan Adha.

::salam readers::

Wah! wah! Ayu Raudhah dan Zaquan Adha dah nikoh! tahniah ler..
Hmmm..lately aku perasan ramai gak lah yang pilih teman hidup yang perempuannya lebih tua dari yang lelaki.
Contoh lain, biras si Ayu Raudhah ni, Rita Rudaini. Tapi tak tahu lah status Rita dan suaminya ni apa sekarang.
Next, bekas isteri Akhil Hayy (betul ke aku eja?gasak lah).
Next, Rosnah Mat Aris.
Next, abang sepupu aku,
Next, makcik saudara aku,
Next, aku.
Eh! tak tak.
MySpace


Yelah, kalau dah jodoh namanya kan..tetap lah akan dijodohkan, walau dia lebih tua atau dia lebih muda.
Mak dan arwah abah dulu pon beza 11 tahun. Tapi arwah lebih tua lah.

Kawan aku pernah tanya dulu, lebih kurang ayatnya gini:
"Kau kalau dapat lelaki lebih muda dari kau, kau nak tak"


Aku jawab lebih kurang gini:
"Kalau dah jodoh..tapi kalau boleh taknak lah.."
MySpace


Kenapa ye taknak?
Entah.
Aku rasa macam janggal.
Sebab?
Si lelaki lebih muda, tapi kau akan KENA panggil 'ABANG'
tak ke janggal?  agak janggal kot, sebab dalam mind aku dah di set kan yang dia ni muda.
memang ini sebab utama aku. 'JANGGAL'.


Lagi, selalunya lelaki muda ni kurang matang.
Tak semua.
Certain.
Aku ulang, CERTAIN sahaja. (kalau tak ulang, nanti ada bantahan beramai-ramai bakar blog aku,haha)
Ada jugak yang tua tapi tak matang what.


Lagi, diri terasa lebih tua lah kalau dapat lelaki muda ni.
MySpace


Ok,entri pendek. Nak tidur. Esok kena kerah pi pasar. T.T


p/s: agak addict membaca posts dan comments kat Sahabat Blogger. Aduh! tolong!!







14 comments:

nub said...

ala apekk..jeles laa tu..hihihi

De Mois said...

Ha..suka dengar cerita pasal mindset ni sebab i baru je buat entry pasal mindset. Mai lah singgah di
SuaraSendiri

Along Tapa said...

hehe...tak kisah kalo tua ke muda..tapi pada aku biorla carik bakal bini lagi muda...sebab laki kan lambat tuanya... :p

tajuk tu takleh blah...membuatkan aku jeles dengan zaquan adha..

Gorengbaek - Tips nak nampak lebih muda...psichologically...

Hangit Habis dah - Ko ingat aku kisah kalo ko pandang slack??!

mie said...

itu la..
zaman skrg, banyak camtu..
ehehehe

h A n Y S said...

nub,

syyhhh! senyap2 suda nub!
ahahaha
;p

h A n Y S said...

De Mois,

ok! akan diterjah!
hehe..
;D

h A n Y S said...

Along Tapa,

haha..tau takpe!
asal jeles??sebab ayu tu hot? or sebab zaquan tu lebih macho dari kau?
buahaha!
;p

h A n Y S said...

mie,

dah jodoh..
;)

pipoq said...

apa nak susah..kalo ko kawen ngan lelaki yang lebih muda, ko panggil la dia 'adik'..hahahaha...

adoii...tak tahan aku nak gelak...

bukak balik buku sejarah Islam, Nabi SAW pun berkahwin dengan wanita yang lebih berusia apa..yang penting keserasian bersama..jangan nanti ko pegi kawin dengan budak sekolah sudah la..ahahhaa

tiaris ahmad said...

suke yg nie
"Ada jugak yang tua tapi tak matang what."

ini mmg betul2 jadi..

cik-terompah said...

jodoh... apadahal..
tua setahun 2.. xde hal la.. mak ayah aku tua lima belas hari .. alhamdulilah bhagia.. kn..

h A n Y S said...

pipoq,

LOL~
Nabi SAW der..hamba Allah yang sempurna..dan tu jodoh baginda..
ni aku cite pasal aku der..hamba Allah yang tak sempurna..and tak mustahil mungkin jodoh aku yg muda kot..tapi entri ni mindset aku skang..
LOL~
ahahaha~
*ok stop ketawa!*
ahahaha

h A n Y S said...

tiaris ahmad,

memang ada..
;D

h A n Y S said...

cik-terompah,

yeah~ jodoh..kan dah cakap kat entri, kalau dah jodoh..ahahahaha~
*wink*