kekasih-kekasih terangku!

TRY THIS!!

Antara Situasi-Situasi Yang Meng'EMO'kan seorang pemandu

::salam readers::

Selama kaurang dan aku memandu, aku berani gigit rambut kata kaurang akan memaki atau meng'emo' atau memarah atau meng'stress' atau menggeleng kepala atau mengistighfar panjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang masa sedang memandu. *perosak bahasa lah aku ni. Sorry kepada semua cikgu Bahasa Malaysia MySpace)
Kaurang tak pernah buat??!!
Dey! Lu jangan tipu gua lah brader. MySpace

Antara situasi yang meng'emo'kan *rosak lagi,hee* pemandu macam kaurang, macam aku, adalah:

1- Tiba-tiba masuk lane orang lain, tak bagi signal!

2- masuk simpang pon tak bagi signal. Kedekut!

4- Parking belakang kereta-orang-yg-parking-dalam-box (mangsa) padahal parking banyak kosong. Then keluar entahdiabuatapa sampai mangsa nak keluar kena bunyikan hon bertubi-tubi. Dey!consider lah sikit brader. (paham tak situasi ni,hee..)

5- Ambil parking space sampai 2! Pe hal ni? Cikgu-ajar-kereta dulu lupa nak ajar ye?
6- Kau rampas parking aku! Aku dah bagi signal dulu dey! Nasib baik aku perempuan AYU (MySpace), kalau tak, memang aku nak bertumbuk ngan kau. Cit! cacing pon takut! Ni kan pulak nak bergaduh. Poodah! ahahaha!

7- Bawak kereta macam siput baby,tapi guna laluan paling kanan.

8- Memotong dari laluan kiri (emergency lane). Serious lah, kau memang 'HEBAT'!

9- Bas dan lori drive macam diorang tengah berlumba kat sepang. Then nak 'cucuk-cucuk' belakang kereta pulak. Bajet hebat sangat. MySpace

10- Tengah drive di laluan paling kiri, then tiba-tiba ada kereta main 'cucuk-cucuk' pulak kat belakang. Dey! kau rabun ke buta? ni laluan paling kiri lah!

11-Masa hujan lebat, tak bukak lampu. Alahai.. silalah buka..bahaya lah kalau driver lain tak nampak..MySpace

12- Drive laju macam kilatpetirguruh tengah2 hujan lebat. MySpace

Ok, tu je kot situasi yang aku terfikir buat masa sekarang. Kaurang ada nak tambah lagi? Sila-sila..buat macam rumah sendiri.haha!

Btw, macam mana dengan kulit baru aku? eh?! erk? silap-silap, macam mana dengan kulit baru blog aku, haha.
Aku tukar purple pulak. Feveret color jugak. Header, as usual, simple and dimple.  MySpace







34 si penari jari menaip kata sendiri:

iwan_dextrous said...

hihihih..normal r tu sume..kdg2 terjadi kt dri sendiri gak..hahaha

ika~~ said...

aah sume tu aku prnah experience.
paling takleh blah kalo org yg ske ptong Q.ase nak bagi makan penampar je.

*btw mak sedara aku ckp, org yg ske mrh2 time drive ni ada mslh jiwa.saket jiwa kecil.
ahahaha!

nub said...

memandu pon boleh menyebabkan aksi memukoi berjalan..ahahaha

pipoq said...

ko lupa ke atau ko selalu buat satu perkara ni ?

kalo aku la, paling aku hangin sekali kalo driver yang sambil memandu sambil bergayut kat hempon..kalo camni kalu, signal tak nak kasi, bawak pun slow, terhoyong hayang macam mabuk bercinta..

mesti ko selalu buat camni kan ? kan ? kan ?

Along Tapa said...

tapi ko pernah tengok pemandu yang sambil bawak keta, sambil dapat kerja tiup??menyirap jek tengok...jeles pn ada...hahaha

purple?i like~~

Gorengbaek - Kelemahan-kelemahan kaum jantan..

Hangit Habis dah - Transformasi HHD

mie said...

segelintir pemandu mnemang macam tu...
gue pun pelik..
tambah2 yang xsuka bg signal

H A N S said...

yg x bg signal tu yg mmg hangin..kete besor2, tp kedekut giler nk on signal..sia2 pakai kete besor..eh, emo plak. hahaha

Eazy Izzuddin said...

mmg boleh meng emo kan driver..
aish2..
xD

Anonymous said...

nie ceq nk tmbah..org kluar dr smpang even xsmpai 10m jrak...klu duit byk nk je aku lnggar kete tu..rasakn xsbr sgt nk kuar...

Hanis Azla said...

mmg perkara2 tu buat kita emo masa driving.. cantik rupa baru blog hanys ni.. gambar kat atas tu pun cantik..

NOOR FATIN said...

num 6 tu sy slalu sakit ati! grr. haha

hamzah ian said...

gua emo.. grrr

h A n Y S said...

iwan_dextrous,

jadi yg mana 1? si mangsa or pemangsa?haha

h A n Y S said...

ika~~

maknanya kau n aku ade masalah jiwa lah ni ye?ahaha~ tak pasal2 kena dicop sakit mental..ahaha
;p

h A n Y S said...

nub,

tau takpe..
lagi2 ang, ang kan kaki pukoi..
hihiii..
;p

h A n Y S said...

pipoq,

hello bradeerr..tak main lah gua nak bwk slow2, tak bagi signal,terhuyung hayang bwk keta masa tgh on call.. gua ni pro braderrr.. *muka ganas*
bhahahahahahaa!
;p

h A n Y S said...

Along Tapa,

erk? 'sambil dapat kerja tiup'? apa maksud kau? heeeee.. ;D

i lap pepel tooo!
;D

h A n Y S said...

mie,

tau tak pe, maybe tangan yang 1 lagi tu patah kot.. heh!
;D

h A n Y S said...

H A N S,

hahaha..rilek2..
;D

h A n Y S said...

Eazy Izzuddin,

tau tak pe~!
ish!
;D

h A n Y S said...

Anon,

hon je lah, bio terkedu skit driver tu, haha
XD

h A n Y S said...

Hanis Azla,

hehe..TQ kak..gambo atas tu actually gambo tak jadi, tangan gerak2 masa captured, tp guna je sbb gambo tu blur, so takde lah nampak muka saya sangat...hehe

h A n Y S said...

NOOR FATIN,

sama2!! kita penat2 carik, dia boleh cilok pulak, lagi2 kalau parking penuh..hehe

h A n Y S said...

NOOR FATIN,

sama2!! kita penat2 carik, dia boleh cilok pulak, lagi2 kalau parking penuh..hehe

Solihin Zubir said...

haha.. aku paling tak suka kalau ada org hon aku...
walaupon aku salah, aku akan hon balik seolah-olah aku x salah.. haha.. ;-p

Anonymous said...

hon xpuas...buat derk je...
tgk ah klu aku byk duit..aku nk lnggar je trus..bg pngajaran sket..hehhe

Aduka said...

nak tgk org baik jadi 'jahat'.. tgk je time die bawak kete atas jalanraye.. siyes.. hahaha..
=P

Hanisah Safian said...

sume setuju!! hamsapppp sungguh mereka kan kembar?

ehhh.header awak cantek! :)

Tapak Kaki said...

aku pun hangin dengan corak pemandu berkala kat daerah aku ni.. macam harem..nasib baik aku jenis yang segan silu mau tekan hon..hehehe. sabau je la..

h A n Y S said...

Anon,

giler ah nak langgar trus, kalau ang jamin nyawa ang boleh ada lg, boleh la truskan..ahaha
;p

h A n Y S said...

Aduka,

ye ea?ahahahaa~ mcm tak leh pakai je teori ni..ahahaha
;p

h A n Y S said...

Hanisah Safian,

hahaha! memang sungguh hamsap berasap! hehe~
ehh..malunye i yu puji i..eh?! header i..*blushing*
buahaha!
;p


tQ btw!
;*

h A n Y S said...

Tapak Kaki,

ang segan nak tekan hon?! auwww...ayunyaaa...ehehehehe..
;p *kidding*
aku pon kadang2 takut nak tekan hon, sebb takut kalau org yang aku aim tu kaki pukul/kaki marah/kaki hangin..haha

h A n Y S said...

Solihin Zubir,

ahaha~boleh pulak??!
;))

Related Posts with Thumbnails