FOLLOWERS

TRY THIS!!

'Tinggi Imaginasi Kau?!'

::salam readers::

Memandangkan aku ni dah kering tekak idea SANGAT2 untuk hapdet ini belog. Maka dengan ini, saya mengisytiharkan bahawa esok RAYAAAA!! *pangggggggg!!!* *dushhhh!!*  =.='

Ok, actually, cerita ni dah berkurun yang lepas, heh~ jadi aku gigih lah mengorek hidung kepala dan otak aku untuk menghasilkan 1 idea sebagai entri. Oh shoot! apa yang aku merepek kerepek ni labu?! =.=' Maafkan aku, 2 3 hari ni aku mereng sikit, sikit je, tak banyak.

Actually, hari tu, aku and member2 ada dalam kereta on the way pi mana, aku tak ingat. Dalam perjalanan tu, aku ternampak 1 kereta. Ouh! aku tak ingat lagi kereta apa! *hentak kaki*.
Then aku cakap "eh weh! rupa kereta tu macam tapir la!"
Si sorang ni balas "pergh! tinggi imaginasi kau?! kah kah kah"
Then, mulalah masing2 ketawakan aku, kalau dah si Ain + si Nad, of course equal to meroyan.
oh ok..aku admit, diorang memang sengal. kih kih kih. ;p

Haiyoo..ok lah..ok lah..gua tipu lu olang, bukan macam tapir,
tapi ayat lebih kurang lah, yang bermaksud design kereta yang aku tuding tu macam an animal,hee..

Cakap pasal kereta yang design nya membuatkan 'imaginasi' aku tinggi, ada lagi kereta lain, jom jalan2 usya jom!


Kereta Suzuki ni kalau tengok, macam takde apa rupa pelik, tapi 'imaginasi' aku kata, "hmmm..awat matanya nampak macam..err..macam..macam...ENTAH! speechless!" hahaha! ;p


Ok, next,


Perodua Savvy. 
Aku pernah membontoti kereta ni waktu malam. Aku tenuuung je lampu belekang kereta ni (sah takde kerja!) bila tenung lama2 kan, rasa seram ah! hahaha.. sebab macam mata someone yang tenung kau macam ni


atau macam ni



Ok, next, 


Proton Juara. Ramai cakap kereta ni macam peti sejuk. Aku admit, hehe


Next, 


Renault Kangoo. Kereta ni dari dulu lagi aku aim. Design depan macam mulut itik.


Sama tak? sama tak? Kalau rasa2 tak sama, tinggikan imaginasi kaurang. ;p

Next, 


Nissan Cube.
Serius agak kurang lah design depan nya. 
Adakah macam ni?

Tengok hidung kerbo tu. Sama tak?


Next, design kereta (bagi aku) yang TERBAIK dari yang atas2 ni

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

TERBAIK ah!
jimat duit minyak.
kahkahkah
;p



Lastly, kaurang yang guna kereta2 kat atas ni janganlah terasa hati ye,
ini semua salah imaginasi aku *tears*
;p


Gambar2 dari incik google. ;)

30 si penari jari menaip kata sendiri:

mizz_aainaa said...

hahaha..

proton juara = peti ais?? haha..

saya pula cakap macam kotak kasut..
heee~

faryzh said...

waa..
tinggi ek imaginasi.bagus2.
jom jadi industrial designer or product designer..leh design kete yang lagi cun nanti.hehehe.

Along Tapa said...

aku ingat aku sorang jek ada imaginasi cenggitu..buat penat jek aku pendam sorang2...ada gak yang sama...haha

Gorengbaek - Ini kah tahap kewartawanan Malaysia??

Hangit habis dah - What the hell??Fcuk off damn it...

Tapak Kaki said...

keta lembu tu yang paling style.. entah engineer mana yang design aku pun tak tahu..haha

sarah abadan said...

wakaka...yg mcm idong lembu tu mmg sebijik cam lembu la...waaahh tahap imaginasi saye pon setaraf dgn awk la hanys...haha

H A N S said...

hahaha..sgt tinggi imaginasi anda. hehe..xper2, teruskan!

pipoq said...

imaginasi = membayangkan

masa aku belum kawen, sebelum jejak kaki kat negeri wifey aku [Sabah], dia selalu cakap nak gi umah dari KK kene naik bas.
aku mengimaginasikan perjalanan dua jam yg selesa dalam bas. rupanya yg dipanggil bas tu adalah Van panjang tu.
ahahaha..aku tertipu oleh imaginasiku sendiri..

omurice said...

hahaha kereta macam kerbau tu...memang kenelah...hahaha...bagus2...

h A n Y S said...

@mizz_aainaa,a'ah mcm peti sejuk,hehehe..
kotak kasut x pnah dgr plak..hehe

h A n Y S said...

@faryzh, haha, jd fashion designer blh?err..apa kaitan ngan kete?hahahaha

h A n Y S said...

@Along Tapa, tu lah gunanya blog,muntahkan apa yg kau rs,lain kali muntahkan ajeee..
;D

h A n Y S said...

@tapak kaki, stylo gile kan? jimat minyak pon jimat!hahaha

h A n Y S said...

@sarah abadan, hehehehe...same gilerrrr kan? ntah mcm mane designer nye tu design, ntah2 mimpikan kebo baru dapat idea kot?haha ;p

h A n Y S said...

@hans,hehe..adakah itu 1 pujian?agagaga~ ;p

h A n Y S said...

@pipoq, hahaha..xpe2,bkn slh kau, cuma salah bahasa, hahaha~

h A n Y S said...

@omurice, hahaha..sebijik kan?! ;D

Myra Jay said...

Hehe, samolah MJ kalau tgk bentuk kereta ada sj imaginasi yg kluaq, dari bentuk lampu depan & belakang, bentuk kereta, mlh belakang kereta pn MJ akan imagine something..hehee

fasha said...

betul tue, mata keta savvy kadang2 menakutkan ! ;p

Ikah said...

betul la..kete nisan cube tue mcm idung kerbau..:D

✿ CikCimi said...

haha.
yang last sekali tabole blah.
:DD

Abun said...

Nice post..nak gelak terbahak2 aku tgk kereta yang xde tayar tue..heheheh...nway,kereta Malaysia still ade nilai lagi...tgk la kereta Gen 2 and BMW X6..mmg gila ngam...sebijon!!!

eiela said...

haha tingginya imagination.. tapi kalau ikutkan memang ade pun macam yang diimaginekan tuh.


Latest Entri :
1) Ayam Pencen Askar Dan Polis
2) Asma Oh Asma

Ain Zulaikha said...

nissan cube tu semart kot..

h A n Y S said...

@myra jay, haha..daya imaginasi kite tinggi ye?
;D

h A n Y S said...

@fasha, haaa...kan2??!! hee ;D

h A n Y S said...

@ikah, sama kan?!;D

h A n Y S said...

@cik cimi, tu namanya kreativiti dan inovasi tu,haha..apa kaitan?eheee..;P

h A n Y S said...

@abun,haha..kreatif giler kete xde taya tu! of cos keta m'sia ada nilai, kalau tak, takkan ada atas jalan.. hee ;D

h A n Y S said...

@iela, haa..mmg ada sama pon.. hee...;D

h A n Y S said...

@ain zulaikha, errr..smart ke..? hmm..lain org lain citarasa,,hehe..;D

Related Posts with Thumbnails