Soalan Famous Amos.

::salam readers::

Soalan2 yang cik kiah cik tipah selalu tanya start dari baby sampai muka dah berkedut macam crumple shawl. Ni soalan umum je kot. tapi ada gak certain2 soalan yang kena kat aku.hi.


Masa Baby:
"bila nak mula merangkak ni?"
"bila nak bercakapnya?"
"bila nak berjalan?"
(of course lah ni bukan baby yang jawab dey~)

Kanak2:
"ang periksa nombor berapa?"
"UPSR dapat berapa A?"

Awal remaja:
"PMR dapat apa?"
"nak masuk aliran apa?"
"SPM dapat berapa?"
"nak sambung mana lepas ni?"

Pertengahan dan agak2 nak masuk akhir remaja:
"bila nak habis stadi kat ipt tu?"
"dah ada boyafren belum?"
"bila nak kahwin?"
"dah ada calon belum?"
"calonnya orang mana?"
"calonnya kerja apa?"

Kahwin doh:
"bila nak ada anak?"

Dapat anak doh:
"bila nak tambah anak lagi?"

Dapat anak doh:
"taknak tambah anak lagi ke?"

Anak2 dah besar kembang:
"bila nak bercucu?"

Dah bercucu sorang:
"bila nak bercucu lagi?"

Dah berbilion cucues (kena tambah 'es' sebab ramai.haha)
"bila nak ...............................?"
sila isi sendiri ikut cintarasa-sayang kaurang lah.


dari google.
agak2 ni ke soalan terakhir tu?

and sekarang aku sedang ditembak dengan soalan2 yang kaurang sendiri boleh tau kot. haha.






30 comments:

shahjiehan said...

nice idea....suka pada entri nih..pnh gak terfikir~

Along Tapa said...

soalan yg mana??spm dapat bape ke??hahaha

Gorengbaek - Ini teknik-teknik penting untuk berjaya...

Hangit habis dah - Aku pantang betul jenis orang cenggini

pipoq said...

soalan terakhir tu "bila nak [membersihkan kubur]" kan ?

ahahahaha...

aku rasa ko mesti kene soalan yang nak masuk akhir remaja tu..sape la yang tanya 'dah ada boyafren' tu..lawok tul..

h A n Y S said...

@shahjiehan, thanks dude~ ;)

h A n Y S said...

@along tapa,soalan SEKARANG lah, spm mendenye,dah bertaon tinggal, hahaha
;D

h A n Y S said...

@pipoq, ahahaha~pandainyee..cucu sapaaa lah ni..even ayat macam tersurat n tersirat, heh heh~

lawok ke dok, tapi mmg ada ye. itu realiti, siapa yg tanya? haha~ relatives of course~ heh~

IMANSHAH said...

Erm, yg last tu paling x besh..boleh tambah soalan untuk kaum ADAM??

BIla nak tambah cawangan??ekekeke

Hanis Azla said...

ha..ha. nice. betullah.. itu semua soalan2 lazim tu..

TunTeja said...

hahaha! memang betol la sangattttttttt.masalahnye kan.bile kena tye bile nak kawen tu.kalo bf pun takdak lagi tu yang bengkek je~hahahaah

h A n Y S said...

@imanshah, haha..tak boleh soalan nii~tak boleh masuk carta calon suami ni, sbb dah ada niat,ahahahaha~
;p

h A n Y S said...

@Hanis Azla, so sekarang akak nye stage soalan kat mane? tang bila nak tambah anak lagi ke? ehehehe
;D

h A n Y S said...

@Tun Teja,hehehe..tu pasal ada soalan dah ada boyafren belom?tp kalau dah terus lompat bile nak kawen tuu..jawab je "beruk belakang rumah tu belom bersedia nak kawen ngan sy.."
ekekekeke
;p

miss hunnybunny said...

haha..betul apa yang diperkatakan di entri ni..i like la..haha.

nUmara... said...

soalan yg same macam saye kowt!?tehehhe....
bil dijawab, disambut pula dgn jwpn " da akhir tahun pulak dah niiiii..."..
kuikuikui...

Tapak Kaki said...

aku tak pasti samada nak insaf atau tak lepas baca entri ang ni.hoho..

Odah+One = OdahOne said...

"bila nak tulis nama atas batu?"..."bila nak pindah rumah? nak rumah batu ke kayu?"

man yusoef said...

persoalan yg sentiasa disoal..hahaha

h A n Y S said...

@miss hunnybunny, kan2??hee..
tQ dear~ ;D

h A n Y S said...

@numara, kebanyakan soalam ni mmg kite2 faced jgk..hehe
hmm..jwpn tu utk soalan yg mn ea?heee..
;D

h A n Y S said...

@tapak kaki, err...kenapa nak insaf? sbb kubur tu ke? or utk soalan bila nak kawen? haha~
;D

h A n Y S said...

@OdahOne, hahaha~pandaii...ada tambahan soalan..haha

h A n Y S said...

@man yusoef, tau takpeee..haha
;D

pipoq said...

pehtu ko jawap ape ? ahahaha..

h A n Y S said...

@pipoq, hehehe~ sengih je la mcm kerang busuk, ekeke~
;p

De Mois said...

Ke soalan bila nak jalan ni?? haha..ada gak ke org tnya bila nak mati ni??

h A n Y S said...

ahaha~of cos lah tak ade org tanya..mau nye kena lempang bertubi-tubi kalau tny soklan tu..haha

shahjiehan said...

nak paw soklan bocor ni..bleh x??hahhaa

h A n Y S said...

nak paww?? paw ape? ayam? daging? kaya? kacang merah??hahaha~

means nak copy ke? copy lerr..tapii..kenalah backlink ye..heee~tQ~
;D

Hanisah Safian said...

suke entri nih kembarrrr!! :D

moga sama2 menginsafi diri. :)

h A n Y S said...

@Hanisah Safian, heheee..tQ dear..
;)