Situasi Yang Berlaku Pabila Lengan Aku yang Parah Perlu Dijahit

::salam readers::

Dimana silapnya,
lengan aku tergores dengan satu benda tajam,
SAKIT.
Mulanya, aku tak berapa ambil endah,
hanya tampal handyplast.

Tapi pada malamnya,
bila aku mula menanggalkan handyplast tu,
luka aku bertambah parah!
Isi luka mula kelihatan dan sikit terkeluar.
SAKIT OK!
SANGAT SAKIT.

Mak mula paksa aku ke SMC (Selangor Medical Centre).
Bila dah berada disana,
aku menangis.
Aku TAK SUKA jarum suntikan!
Aku kata pada mak, "tak pelah mak, tak payah" sambil menangis bersungai-sungai.
Mak mula paksa.
Aku mula ronta2.
Serius, itu yang berlaku.
Aku menjerit tak nak kena suntik mahupun kena jahit.
Aku TAKUT!!!!!!!!
Nurse2 mula pegang aku yang meronta ni.
Aku menjerit gila-gila!
Sumpah aku menjerit gila-gila!
Macam scene klimaks Bella kena gigit oleh pakwe si Victoria dalam cerita Twilight tu. Macam tu lah jeritannya.

Sambil aku menjerit, aku cuba angkat lengan aku, sebab doktor dah nak cucuk tang luka tu.

Tapi tak terangkat!

Aku cuba lagi untuk angkat, sambil menangis.
Tapi still tak boleh.

Sebab

lengan

aku

kat

bawah

comforter

dan

bantal2 dua tiga bijik!

HELL!!

AKU BERMIMPI GHUPENYE!!

Ni mesti terlelap sat tadi atas katil!
penat sangat ke aku?!

Aisyooo..berdegup-degap jantung limpa hati aku tahu?!!




40 comments:

six.september =_= said...

LOL ingat betul2 tadi

nub said...

wahh!!!!!!!!!!!

ceqq terkena di situh.

tp mang sakit oo..baru ni jaa 3 jari ceq dijait n dalam jari penoh ngan batu.adeh! pedih kot!

nurse tu lak wat ganeh gila...haiyhhhh

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

ciss !! aku tertipu,, grr !

Intan suhaila said...

ahhhhhhh . kenapa .? mengapa .? aku ditipu .?

ZWAN SABRI said...

ceyh! mimpi rupanya..
noty ek.. HAHA..

Aizuddin Hanis said...

wah....bermimpi rupenye...

h A n Y S said...

@six september,haha~jgn la btl~x sanggop! heee..;D

h A n Y S said...

@nub,mimpi tu yg mengenakan ang,haha~

dlm jari pnoh ngan batu???!! mcm mane tu??? giler ah~confirm sakit! *pergh!semangat!*hahaha
;p

h A n Y S said...

@siti farihah,mimpi tu yg mnipu.. aku tak bersalah..hahaha

h A n Y S said...

@intan suhaila, ahhhh..kenapa..? mengapa..? mimpi tu mnipu..?
hehehe

h A n Y S said...

@zwan sabri, mimpi tu yg noty roty~hahaha

h A n Y S said...

@aizuddin hanis, nasib baik mimpi..fuh!
;D

H A N S said...

huhuhu..tido x bsuh kaki ni..hehehe

pipoq said...

ahahaha..kalo bebetul ko buat camtu, elok elok dari kat SMC tu terus kene antar gi HB [Hospital Bahagia] lak..

nabilah_2908 said...

la...mimpi rupanya...tp macam real je mimpi tu...huhu.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
PINGBOX

Ain Zulaikha said...

haishoooo mimpi ropenye... heheh mcm ne lah leh jadi gitu.. hahha

omurice said...

hahaha...kene tipu Omu...mimpi rupanya...hehehe...oklah tu...Omu siap nangis2 basah bantal...mimpi ape tah lupa lak...

lolitasinta said...

mimpi daaa !!
haha;DD

h A n Y S said...

@hans, terlelap.. hee..;D

h A n Y S said...

@pipoq, ahahahahaha~ a'ah kan?! lol

h A n Y S said...

@nabilah 2908, nasib baik mimpi tau..fuh! ;D

h A n Y S said...

@ain zulaikha, hehehe..ntah ler..nasib bek mimpi je.. ;D

h A n Y S said...

@omurice, uish?! sampai nangis2 basah bantal?! mimpi basah ke??! ahahahahaa~
;p

h A n Y S said...

@lolitasinta, tu lah, nasib bek! hehe..
;D

tqaAwesome said...

cehhh cuak je bace tadi ^_^
macam karangan dulu2, akhirnya saya bermimpi.. ^_^ kikikiii

Mama JnJ said...

saya selalu juga mimpi camtu..hihi

ab@h_Izz said...

mimpi.........

Hanis Azla said...

mula baca tu dah rasa ini mesti mimpi.. tp kat tengah tu pula rasa mcm kisah benar.. tp akhirnya terkena juga..ha..ha.. pandai betul mengarap cerita.. boleh puji ni..

Hanisah Safian said...

hadoiiiiiiii!!

bikin saspen lah! hahahha:D

a'im said...

haha..kejam seyh....tension2...mimpi rupoanya

Mr.IX said...

nk tinggal jejak kunjungan balas n follow ur blog ni.....

h A n Y S said...

@tqaAwesome, a'ah lah, tringat karangan dolu2..hehe

h A n Y S said...

@mama JnJ, selalu??mimpi yg same ke??haha

h A n Y S said...

@ab@ah_Izz, ye..mimpi.. ;)

h A n Y S said...

@Hanis Azla, hehee...TERIMA KASIH..agak2 blh jadi novelist x? ehehe~
;D

h A n Y S said...

@kembar hanisah, hahahaha..sakit ke..??ekeke ;p

h A n Y S said...

@a'im, hahaha..mimpi tu yg kejam.. ;D

h A n Y S said...

@Mr.IX, ouh..! TERIMA KASIH~! ;D

geekz36 said...

mesti mimpi sampai peluh2 ni

h A n Y S said...

@geekz36, err.. ntah lah ye? tak perasan pulak? ngiahaha!
;p