Perkara Dalam Biasa Yang Berlaku Hari Ni.

::salam readers::

Ada 3 situasi luar dalam biasa yang dah berlaku depan mata aku hari ni.

Situasi pertama:

Mak Jah: Pak Abu tu dah balik dari haji dah, hidup lagi dia ye?

Aku: *senyum* (speechless)

Aisyoo Mak Jah..saya tau lah Pak Abu tu perangainya membuatkan Mak Jah sekampung meluat, menyampah, membenci, bla bla bla. TAPI, takkan sampai kata gitu kot. It seems like u wanted him to stay there (Makkah) forever (meninggal) ?! adakah?! aisyoooo MySpace


Situasi kedua:

Aku, mak and member ada kat satu mall ni. Depan kami ada 2 orang berok lelaki.
Depan berok lelaki tu ada 2 gegels yang berjalan bertentang dengan kami2. (erk, paham tak? buat2 paham lah, aisyooo..)
Then, aku terpandang salah sorang lelaki tu buat putaran 270 darjah ke arah gegels tu sambil buat cenggini

from google
yea, jelir2 lidah macam nak jilat aiskrim atau kepingin sesuatu yang memberangsangkan. pergh, ayat!
Aku heran, dia jelir lidah sambil pandang belakang perempuan tu (sebab perempuan tu dah melepasi kami2), aku teleng gak ah, wonder apa yang memberangsangkan sangat kat perempuan tu.
Sekali..
aisyooo..


ops! censored! ngeh! *from google*

ha! hambik ngkau! patot lah?! dia tengok montot perempuan tu pakai legging ghupenye?!
bongok betol berok sekor tu.
Jadi, salah siapa? lu pikir sendiri ah.
Makanyaaa *slang indo*
perempuan tu pon bongok.
ha! hambik kau 2 2 kena bongok ngan aku. Pakai legging pon nak pakai dengan baju pendek!

Psstt..nak tau aku google pakai keyword apa untuk dapat gamba kat atas?
'pakai legging nampak bontot'
bhahaha!
;p



Situasi ketiga:

Baru terbaca pasal kes Azwan Ismail yang MENGAKU gay.

dari youtube

First of all, dia buat kenyatan berani hidup ni tanpa censor kan matanya or hidungnya. Meaning, 1 Malaysia boleh kenal dia. Kalau macam tu, ada terfikir tak tentang feedback/ penerimaan/ situasi family dia?
Entah..hanya Allah, family dia and dia je yang tau..
Moga dia diberi hidayah untuk kembali ke pangkal jalan (yea, ayat cliche, tapi real ok)

Lastly, video ni kemungkinan boleh meningkatkan ethusiasm golongan orang2 macam dia yang beragama islam. tak mustahil golongan ni akan bertambah sebab ada dia untuk menjadi inspirasi.
Bila dah bertambah, MAKANYAAA...
kuranglah lelaki yang straight,
bila dah kurang,
huwaaaaaaaaaaaaa~!!!!MySpace
Aku nak kawen dengan siapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....????!!!
ekekeke..
;p
(siyes, aku sebak bila dengar pengakuan dia, sebab apa? sebab dia melayu, dia islam, dia patut tau hukumnya)


Jadi, kesimpulan cerita,
situasi2 kat atas dah tak de luar biasanya dah,
hanya dalam biasa..
tak paham?
tengok kamus lah.
apa guna kamus tebal2 kaurang beli kalau tak guna,
ehe~
;p



*thank you for reading and commenting*
lap yu!
:-*




34 comments:

nub said...

ni lah sindrom manusia.

part ang search google tu..gigih gila! bahahha..bagus3.berusaha bagi yg tebaik utk reader2..

IMANSHAH said...

ish berani gila mamat ni

AfiQ said...

hahaha.. bab jelir2 lidah tu yg x ley bla.. hahaha

h A n Y S said...

@nub, yea..dah jadi perkara biasa..

ouh?!hehe..utk readers tersayang, of course kena gigih! yeah! pergh, gila semangat!hehehe..

h A n Y S said...

@imanshah, mamat tu berani, perempuan tu pon berani jgk, haish~

Solihin Zubir said...

eurgghhhh... sgt benci dgn gay! geli mat!

lolitasinta said...

berani seyhh .
cmne islamm na maju ne .
hukhuk

h A n Y S said...

@solihin, haha~ relek2..
;p

E.d.Y said...

umat akhir zaman...kita tak tentu baik lg

H A N S said...

hahaha..klakar giler part no 2 yg dalam biasa tu :D heheh

Along Tapa said...

first situation, memangla pak abu tu masih hidup..kalo perangai stan layakkah meninggal kat mekah??

second situation, tu masih ok..jujur..banyak budak masjid tempat aku kalo ternampak awek cemtu, mulut cakap astaghfirullah..mata terbelalak tengok...

third situation, aku ada...dan aku straight...hahaha


Gorengbaek - Hello Malaysia!!!apa sudah jadik??

Hangit habis dah - Kali ni giliran sok kabor online pulak..

Tapak Kaki said...

si azwan tu kena laknat baru taw..

pipoq said...

apa yang mak jah bengang sangat kat pak abu tu ? sian pak aku, ntah ntah dah insaf peh balik haji tu..hehehe..

tu la zaman sekarang, ada org pompuan bila kene usik pelik pelik ngan jantan, marah. tapi sendiri yang buat jantan2 tu meleleh air liur tgk dressing tak hingat punya..

mamat gay tu pulak, tak khatam Quran kot..patut lucutkan je kerakyatan dia..wat malu agama dan negara je..

Ain Zulaikha said...

hhahahaha eh hanys, dia orang ni syndrome nasi lemak okey.. haha jangan layan..

yang las pasal gay tu nak muntah je tgk muka dia, arg geram la.. dah la tak hemsem patut lah tak de org nak.. hehe

Siti Safiyyah said...

tula bila mende di luar kebiasaan dah jadi kebiasaan..adeh la,

betul cakap awak ritu..susah nak maafkan org tapi tak baiklah macam tu kan? :)

h A n Y S said...

@afiq,hahaha~tau takpe..:D

h A n Y S said...

@lolitasinta, err..mn 1 yg berani ea? bab jelir lidah ke bab gay tu? heee.. apa2 pon, 2 2 bab tu mmg brani..;D

h A n Y S said...

@edy, yea~ ;)

h A n Y S said...

@hans, haha..gelik pon ada ble dia jelir2 tu..haha

h A n Y S said...

@along tapa, 1st stuatn- tu mmg slh satu persoalannya jgk, tp mana lah tau kat sana dia betobat habis-habisan..so x bes ah ckp gtu~

2nd sit,haha~tu pon situasi dalam biasa gak tu~

3rd-haaa..jom kawen?! ahahhaha~

h A n Y S said...

@tapak kaki,err..no komen..haha

h A n Y S said...

@pipoq,tau takpe...haha~

h A n Y S said...

@ain zulaikha,syndrome nasik lemak??hahaha..

haha..relek2..
;p

h A n Y S said...

@siti safiyyah, skang sume nye dr lua biasa jd biasa dah..

Anwar Faiz said...

seksinye awek pakai legging tu..huhu..

TunTeja said...

haha.dasat2...yang situasi ke2 tu geli arrr..bleurghhh

Suraya said...

salam...sy nak komen tentang si GAY yang lupakan tuhan tu.....atau lebih tepat lagi, ALLAH SWT....lau xsilap sue, tengok tulis kt video tu, dia engineer kan?kira pelajaran agak tinggi n cukup kan...ayat dia, cikgu or ustaz ade nsihat n ckp ape yang betol, tp mereka tidak faham perasaan "GAY"...nak tahu mengapa mereka xthu, sebab mereka dah tahu,xperlu menghayati perasaan tu sebb 100% melanggar fitrah manusia dan hukum...dia bercakap seolah2 xde tuhan...jadi, semoga ALLAH SWT membuka hatinya dan memberi hidayah kepadanya untuk kembali ke jalan yang benar,ke jalan Islam kembali...dia xptut rasa bangga ngan video ni,tapi perlu rasa malu, sebab sekaligus dah cemarkan agama sendiri,iaitu ISLAM...wallahualam..

h A n Y S said...

@anwar faiz, ha! mata dah tejojol la tu~! haha

h A n Y S said...

@tun teja,hahaha..tauuu takpe~

h A n Y S said...

@suraya, agaknya dia dah lupa yg dia sorang islam..tu sbb buat semua ni..huhu..
;)

ANATI SOKI said...

bontot die mantap!!! wahahhaahah

BLADE EDGE said...

salam...

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni.

skrg ni ramai sgt pmpuan suka pakai legging gitu..walhal mmg xkene langsung dgn pemakaian tudung n baju yg tutup aurat..fesyen dah cacamarba..buka sana tutup sini, buka sini tutup sana..ntah ape2...

yg video gay tu pun bongok jugak..muka jer islam..memalukan! (adakah ni salah satu tandanya dunia semakin dekat dgn kiamat?? nauzubillah..)

anyway, kalo ada masa silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

h A n Y S said...

@anati soki,hamboi~ tu yg ditengoknye..? hahahaa

h A n Y S said...

@blade edge, tQ bw sni.. ;)

yea~tp yg situasi sy tu dia x bertudung..hehe

bkn muke, tp namanye islam..hehe~

mmg sy akan terjah blog blade edge~!
;D