Mari Menari Untuk Senang Peroleh Anak.

::salam readers::

Ni kisah semalam sebenarnya.
Aku baca paper Metro, TERberhenti sekejap kat page pasal Mari Menari (astro) atau dalam bahasa jawanya, Let's Dance!
Baca sat lah bab ni, sebab aku minat jugak lah tengok mak2 orang/ bapak2 orang/ adik2 orang/ abang2 orang/ orang-orang, ni menari.
Tiba2, pembacaan aku TERhenti sekejap,
Err..
Jom baca sama!


klik gambar utk ia membesar dengan sihat dan kuat!

Aku rasa nak ketawa lompat2 je bila aku baca,
"saya dan suami menyertai Mari Menari kerana berusaha untuk mendapatkan zuriat. Menerusi Program Sehati Berdansa, ramai artis hamil selepas itu."


Apakah? Mengapakah? Dimanakah? Siapakah? Bagaimanakah?
ouh! banyak sangat persoalan kat ruang otak aku ni.
Kefahaman apa yang 'jurucakap' ni pakai ye?
Adakah dengan masuk Mari Menari, adalah salah 1 usaha dia untuk mendapatkan zuriat?
Macam mana tu?
Arggh~ tak paham aku..hehe
upss! jangan laser2..nanti u kena saman..no..no..no..

Jadi, kesimpulannya, siapa yang nak anak, cepat2 masuk Mari Menari. Eh, ada lagi pertandingan menari lain, macam So You Think You Can Dance?
Ouh! masuk Showdown pon boleh! yeah!
lol~


p/s: adakah maksud si 'jurucakap' yang kalau menari boleh senang dapat anak? entahhhh leeeerrrr..

Apa-apa pon, GOODLUCK untuk semua peserta!! SAYA SUKA TENGOK ANDA2 MENARI!! (siyes ni ye, takde nak mengipas,hehe..)




30 comments:

IMANSHAH said...

ayo, jngan bercerai lepas masuk menari macam pasangan sehati berdansa udah..hehe

h A n Y S said...

@imanshah, ha~ itu lagi 1 kefahaman tentang sehati berdansa, LOL~ kelakar la pasal mitos yg entah apa2 ni.. hehe..;D

areteacar said...

hahaha.. jom menari syg. nanti kita dpt anak. :p

CikguCikgu said...

berita baiknya eratkan hubungan,

tak baik kalo dh dpt anak cerai.

+ mari menari konfem2 program rosak akhlak. :D

Thalhah Amir said...

suspen seketika. kalau menari sorang2 cmne ek? hahaha

♥ nana i am ♥ said...

haha.apalah punya orang boley cakap camtu kan.HAHA.agak klaka jugak :D nak mengandung sebab masuk mari menari.K E L A K A R.

* aah banyak pasangan sehati berdansa bercerai lepas join SB.huhu hopefully jangan laa ade lagi lepasni.sedey pulak denga artis artis ni cerai berai kan :'(

h A n Y S said...

@areteacar, yay! i suka baby, syg, let's dance syg!
bhahaha~
;p

h A n Y S said...

@cikgucikgu, kesian kat anak lah, kalau cerai2 ni..
;)

h A n Y S said...

@thalhah amir, err..rasanye tu takkan menjadi..sbb proses persenyawaan memerlukan 2 benda hidup yg berlainan jantina, kah kah kah~

aduhh..sakit perut lah jawab komen anda2 sekalian..
hehe..

h A n Y S said...

@nana i am, haa..tau pon kelakar!
jadi, moral o the story, sebelum bercakap, pikiaq betul2 dulu ye..
heee..
;D

ajiem said...

haha..cool gle cm2.. hany xnk try kerr.. heee..

h A n Y S said...

@ajiem, ish..sape taknak baby..tambah2, kalau menari jer, snang dapat baby, tapi hanys takde pasangan utk menari lah, mcm ne?
keh keh keh~
;p

ajiem said...

ooo..ske yek..bgus2..
dh de petnda tue..leh jdi ibu pnyyg..hehe..
xpe2..insyaallah de t..(^_^)

putERi-kAtEk said...

mcm tu pun ada ka...hehehhee

h A n Y S said...

@ajiem,hahaha..penyayang la sangaaaat..
insyaallah ade nye nanti..;D

h A n Y S said...

@puteri-katek, hahaha..ade puteri..jgn lah tak percaya.. hehe

Muslimah Optimis said...

salam klik klik dari MO.. hehehe...

anak tu kan rezeki yang Allah bagi...

hehe... tak boleh la diorang nak kata lepas masuk pertandingan tu hamil kan...

huhu...

woot-woot said...

ngarut..zzz

h A n Y S said...

@muslimah optimis, itu lah.. itu dah kira khurafat kan..? tak blh diterima dek akal apa yg dicakap..huhu..

h A n Y S said...

@woot-woot, sangat karut! :)

Hanis Azla said...

gitu pun boleh yer... harap2 menjadi usaha mereka tu.

man yusoef said...

mauahahha...lagi satu kepercayaan khurafat...merepek2 jela diorang ni...ckap tak pkai otak ape...eh hanys..nak tnye..camne buat bar facebook, formspring semua tu??..dah try cari..xjumpe...lebih tepat lagi..xtau nama benda alah itu..title bar ke???..ahah

h A n Y S said...

@hanis azla, usaha utama utk dpt anak bkn pd menari...tp pd usaha 'lain' + tawakkal, hehehe

h A n Y S said...

@man yusoef, tau takpe! ckp tak blh nak fikir dlu..aduhai..

tu menu bar la en.man~ahaha~
ni hanys pakai cara simple je, malas nak pakai cara yg panjang2,hehe
hmm..cane nak bitau ea?
ok,nanti hanys buat entri pasal ni..
;D

acepa weet said...

alahai comel sgt neh..cmtu nanti da kawin kenela masuk mari menari hahaha
boleh caye ke

h A n Y S said...

@acepa weet, of cos lah tak blh pcaye syg.. rezeki tu kan dtg nya dr Allah..bkn dari berjoget bagai.. hehe..

senorita said...

haha,,mcm2,,yg pnting yg dlm pantang and sarat mengandung jgn masuk program ni sudah,ish2

Idalara said...

hany..
yg akak tguk dah 3 artis bercerai lepas sehati berdansa..dan ada pulak sorg peserta tu snggup buka tudung sbb nk masuk MM...karut tol.

h A n Y S said...

@senorita,mmg mcm2 skang ni, haha~ of cos la tu.. ;D

h A n Y S said...

@kak idalara, haa..yg buka tdung tu sy ada terbca.. blh pulak mcm tu kan kak? nak pakai, pakai. taknak pakai, bukak..dah mcm xde tujuan dah dia pkai tdung..huhu..