Anugerah 'Kehormatan' 3 dalam 1.

::salam readers::

"AND THE AWARDS GO TOOOOOOOO MISS HANYS!!! GIVE HER A BIG APPLAUSE!!"
clap clap clap!
hai? takkan baca je? clap lah sekali! tu pon nak kena bitau?! hehehe

Ok, ok,
Firstly aku nak beritahu yang aku TERAMATlah SORRY pada cik anamizu dan cik joyah, sebab aku lembab lambat ambil anugerah2 kehormatan yang anda2 sekalian beri. MAAF dearer2..    :(

Secondly, aku nak ucap TERIMA KASIH sayang pada anda2 yang beri awards ni. I'm honoured! ecececeh..

Thirdly, aku nak post awards yang anda2 bagi ni dalam entri ni.

Fourthly, aku nak, aku nak, aku nak, aku nak... ouh~shadap~!

ok2, relaks2.
First award ialah daripada cik anamizu:



COMEL kan?! COMEL giler! hee..
Ok, dah dapat award. So aku kena jawab 3 soalan:


1-nama ikot ic dan makne disebaliknye
~ Cik Hanisah (Itu je nama aku, pendek kan? tapi aku suka)
~makne : kalau ikut firasat measat aku, makna nama aku is yang terJINies di dunia! wahaha! abaikan itu. Real meaning is Yang Bertakwa. AMIN.. ;)  

2-tinggal kat mane skrg ni? *permanent address = ikot ic jugak tau
~Padang Jawa, Shah Alam, yang dekat JPJ tu. Rumah aku yang sebelah rumah cik yah dan cik tipah tu..

3-describe ana guna ayat ni “anamizu ni kan…
anamizu ni kan.. dia kan.. dia kan..
ada blog 'Diari Kecilku' yang COMEL! eh, silap, yang SANGAT COMEL! siap ada specky baby lagi! comel!!  


Akhir sekali, aku kena tag 5 orang yang aku rasa rock habis langsung! hehe..

-puan hezesuze
-cik bunga 
-cik melle
-cik iela
-cik cute (aku tak tau namanye, hehe.. ;D)


**********

Second award ialah daripada Cik Joyah! hahahaha..suka lah nick name ni!
ok2, teruskan, jangan nak menyimpang!
Aku dapat Anugerah Persahabatan! Kalau dalam bahasa jawanya, Friendship Award.


COMEL KAN?! cik joyah ada 2 award ni, dia suruh pilih 1 atau both, and aku pilih yang ini.
As usual, kena jawab soalan lagi.
Ok, takpe, orang dah berbudi, aku mestilah berbahasa.. ;)



1. Apa pendapat korang mengenai blog JOYAH ni ?
* kalau korang nak bagi award ni kat orang lain..just tuka jek soalan tuh ganti dengan nama blog korang :)*

Pendapat aku pasal blog cik joyah ni is..
blog cik joyah ni disumbatkan dengan pelbagai keturunan entreis yang menarik, tertarik, ekau memang da BOM! KEDEBABOOOOMMM!! hehehe.. chill ye cik joyah.. ;p

2. Listkan nama-nama sahabat baik anda .
* list la seberapa banyak yang korang ada..jangan nak malas-malas :)*

sahabat baik yang kat alam bunian realiti ke alam mayat maya cik joyah?
Kalau realiti, aku ada ain, nad, rafi, fai, ina, azi, fati, nor, hani, pia, za n fira. 
Kalau maya, semua followers aku.
hanys SAYANG anda semua2! cayang cikit, cayang cikit, muuuuuah! *gediknya?!*



Jadi, memandangkan ni Friendship Award, jadi aku nak bagi award ni pada kaurang2 yang gigih mengomen/ menerjah/ mengintai blog ni, iaitu:

-cik MIA!
-kembar nama aku, cik HANISAH! hehe..
-en. IJJATNUAR!
-cik TIARIS!
-cik ANAMIZU

dan juga pada followers yang lain (adeh..tak larat nak tag dah ni). Ambik lah ye kauarang, sebagai tanda persahabatan kita (ouh! ayat skema jawapan  SPM!)

**********

The third award ni aku dapat dari En.Shafawi.
 Soalan2 yang kena jawab:

Nickname:
icah and kakak (family aku panggil) hanys, nisa, nisapek (member2 panggil, tp sekarang nisapek dah tak laku, nisapek ni ms zaman sekolah dulu je) 

Ucapan Kepada Pemberi Award: 
TERIMA KASIH SANGAT en.Shafawi! Tiada ucapan lain selain daripada ucapan terima kasih ni...  :) 

6 Favourite Artists:
Faizal Tahir, Lisa Surihatiku Surihani, Yuna, so far tu je yang terfikir kat dalam kepala ni. heee.. ;D

Tag kepada 10 orang bloggers:
Anda2 yang rasa2 blog anda cantik (penat dah nak menge'tag' ni..kasihanilah daku wahai kaurang..hehe), maknanya anda dah ditag! Jadi, sila ambik award ni! WAJIB ambik! (memang paksaaan, ngiaha!)






Sekian, itu saja laporan dari bilik berita dunia.




12 comments:

IMANSHAH said...

rajin nyer menjabaw tag an..wah orang padang jawa..JAWA ke??

cempakamelati said...

Ala!!! malas la nak jawab-jawab soalan ni...nak ambik jer boleh ke!!

h A n Y S said...

@imanshah, as i said, org berbudi,kite berbahasa, org bg tag, kite mengambilnye,ekekeke..pantun takde kerat..

haha, duduk je kat padang jawa, tp bukan nye jawa.. heh heh..;D tau ke tmpt nye?

h A n Y S said...

@cempakamelati, takpe kak..ambik je.. sy macam dik aiman jugak, tak kesah.. hehehehe..:D

anamizu said...

cantek award cik joyah kasi!!
time kaseh tau hany!! ^^

melle. said...

fuiyoh aku kena tagged, haha

h A n Y S said...

@anamizu, semua award cantik! hehe..sama2 ana.. ;)

h A n Y S said...

@melle, fuiyoh, melle excited.. hehe
;D

Si Bunga said...

ouch... yahhhoooooo!!!!! dpt 2 award sekali guuusssss nyaa..... hahahah
jadi giler jup.. kejup jer.. tak leh lama2 karang tak pasal2 kat tanjung.. hahah ok dah habis dh..

TQ2 cik nisa.. :P

h A n Y S said...

@rafi, cisss~! ;p
sm2~ ;D

tiaris ahmad said...

tag aku ke?hehe...sori xprsan.haha..thnkz.sbg tharu.ngee~

h A n Y S said...

@tia, yup!kau leer..hehe..
ecececeh..teharuuuuuu..haha!