perkara yang agak cliche, tapi STILL kegemaran aku.

::salam readers::SALAM AIDILADHA..::

ni entri lepas tengok cerita hantu. heh heh
lepas aku tengok cerita hantu ni, baru aku perasan beberapa perkara.
perkara/situasi sama yang berlaku pada hampir semua cerita seram.
ada tak kaurang perasan?MySpace
so, apa dia yang sama?

from google


1- bila time klimaks or agak2 time hantu nak muncul (selalunya ni part last), MESTI guruh berdentum-dentum, bukan je guruh, kilat, petir, semua tetiba muncul.

2- lampu rumah or apa2 jenis lampu lah, tiba2 takde, tiba2 tak boleh switch on, tiba2 tak terfikir pon untuk switch on. tiba2, tiba2, dan segala jenis tiba2. (sebelum ni takde pulak lampu rosak ek?)

3- kalau hantu yang mengganggu tu, ganggu kat rumah yang baru duduk, mesti sebab roh hantu tak tenteram. takde sebab lain ke ea? sebab nak berkenalan ke? yela, baru duduk kat rumah baru kan? so kenalah berkenal-kenal dengan 'jiran' serumah, tak gitu cik yah? ;p

4- hantu yang muncul, selalunya rambut panjang, baju putih gedoboh yang cantik bersih wo! (confirm pakai Varnish Yakini Merah Jambu yo!). tapi ni sebelum2 ni lah, sekarang aku rasa, dah kurang, muka2 hantu dah pelbagai. ada yang cantik, ada yang 'aduh! rasa nak lempang berirama' je muka hantu tu. heh heh~

hmm.. apa lagi ea?  tu je kot. nanti kalau ada lagi, maybe aku sambung part 2 pulak. tu pon kalau ada yang nak baca (aceyhhhh..pendek diri konon, heh)

so, walaupun perkara2 kat atas ni agak cliche dalam certain cerita seram, tapi aku still minat untuk tonton. kenapa? SAJEEE NAK JERIT2 MEROYAN.. MySpace

3 comments:

izulman said...

hahahaha lempang berirama.
suke si gelak putih tu, sllu pkai mase MSN hehe

chibiehazs said...

ak suka cita hantu.. kalau hantu tu hantu bungkus.. x yah la nk makeup tebal2 kasi hodoh.. dah mmg sedia menakutkan..
cita hantu lin fail.. baru nk takut.. tibe2 gelak tgk muka hantu yg kelakar.. hahaha

h A n Y S said...

@izulman,suke gune siputih tu sbb comel giler! heh heh~ ;D

@chibiehasz,hahaha~ boleh plak gelak2?? sunggh berani ekau yea? heh heh~ ;p