Pakcik oh pakcik~!

Salam readers::


Rindu aku tak? ouh! mestilah tak, kan? aku bukannya famus amous pon, kan2? ;p  
Dah beberapa hari aku varnish sekejap, sebab sibuk sikit plus balik kampung, jadinya, buat sawang lah kejap blog ni.
Btw, sebelum aku continue entri, izinkan aku untuk KETAWA dulu jap.
kah kah kah kah!
LOL!
ok, cukup, anak dara yang ayu macam aku tak elok ketawa kuat2.
hik2~ ;p


Erk?! kenapa aku ketawa??
alaa...nak meroyan kejap pon tak leh ke??
heh heh~


Actually weh, alkisahnya,
malam tadi, aku and pakcik aku nak buat pemulangan kereta masing2. Dia pakai budak itam, and aku pakai kereta dia.
Sebab apa? alaa..tak yah tau boleh? heh heh~  ;p
Ok, masa nak tukar tu, kami jumpa kat SACC mall Shah Alam, sebab dia dah ada around situ, and aku pulak memang nak ke sana.
Masa aku arrived sana, aku nampak pintu budak itam (tang driver) dibukak sehabis2 nya.
Aku pelik, awatnya pakcik aku ni? 
Aku turun kereta, tanya pe ke halnya, ala2 mekanik master yang datang untuk menyelamatkan mangsanya. =.='




Pakcik: Kakak, kunci kereta kau ni tak boleh tanggal lah. (masa ni dia tengah godek2 kunci tu untuk keluar)

Aku: Ea? nape pakcik?? 

Pakcik: Ntah lah.. dari tadi pakcik try2 tarik keluar, tapi tak keluar2. Pakcik rasa kereta kau ni ada orang pernah nak curik lah.

Aku: Ha?? (blur) sal pe pulak?? (betul2 aku blur masa ni. Apa kena mengena pulak kunci kereta tak boleh tarik keluar dengan perompak kereta pulak?? kan3?? )

Pakcik: Yelah, cuba kau tengok nih (suluh lampu hp ke kunci kereta), macam ada kesan screwdriver, lepas tuh, kau tengok (main2 kan kunci tu atas bawah), longgar kan??

Aku: A'ah lah, ada kesan..A'ah lah, longgar..

Pakcik: Ha..pakcik rasa ada orang nak curik kereta kau ni. Pakcik rasa, pencurik tu nak curik masa pakcik bawak ke hulu langat semalam. (dengan gagah perkasanya, pakcik still bagi alasan ni)

Aku: Hmm..tapi takkan lah ada orang nak curik, kereta ni kan ada alarm? Pakcik kunci tak kereta semalam?? (aku ragu2)

Pakcik: Eh, kunci.. tapi boleh je pencurik tu nak curik, kalau kopakkan belah pintu sana (tunjuk pintu sebelah)

Pakcik pi intai2 lubang kunci pintu sebelah driver, and pintu driver pon dia cek.

Pakcik: Yelah kakak..ni MESTI ada pencurik nak curik kereta kau ni.. (gaya pakcik bercakap memang yakin giler ah! sampai aku pon hampiiiir je percaya, bukan hampir, tapi dah percaya pon!)

Kami checked stereng kereta, agak2 ada kena mengena tak dengan masalah ni. Tapi, oh! bukaannnn...takde kena mengena.. 

Then aku dok usya2 lah handbreak ke..TAPI tetiba..
eh??
aku raba2 tang 'situ'
eh??
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ni letaknya kat N
eh??
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
PAKCIKKKKK!!!!! (aku menjerit sambil pukul ala2 manja gedik ke pakcik) ;p

gear ni pakcik letak ke N laaaaaaaaaaaaaaahhhh!!!

no wonder lah tak boleh tarik keluar kunci kereta ni. Kalau kereta auto memang lah tak boleh tarik, kalau tak letak gear ke P! 
MySpace




hahaha~! lawak lah pakcik ni.. lawak tang KEYAKINANnya bagi reason yang ada pencurik nak curik budak itam.  giler punya yakin, yakin pon tak giler macam tuh. Siap bagi bukti tang kesan tu lagi!

aduh pakcik..pakcik lupa ea..?? takpe2, akak paham.. hak hak hak hak hak!


6 comments:

Si Bunga said...

aduh... lawak dowh ... pagi2 dh buat aku gelak baca entry ko nie.. :P

tia said...

kahkahkah!
pacek neh patotnye da tua lg tau,
adoi adoi!

h A n Y S said...

@si bunga, hahaha~ pakcik aku lah, yang buat lawak..bukan entri aku.. kikikiki~ ;p

@tia, hahaha~!!tapi dia muda lg tau, 30++ baru,sian dia.. keh keh keh~ ;p

fndrocka said...

Kahkah.konfiden tu yg penting..betul atau salah belakang cerita.kahkah

MiSs RaHaIDa said...

hehe..kelakar lak..teringat pengalaman kene cmtue..hahaha maklum la..xbiase bw kete auto hehe

h A n Y S said...

@fndrocka, hahaha~ tau tak pe! ;))

@miss rahaida,hehehe..mmg sangat klakar..waaahh..ni kire pro manual la ni ea? hehe~ ;D