kekasih-kekasih terangku!

TRY THIS!!

10 PERKARA BUKTI LELAKI ITU RUMIT

::salam readers::


Tentunya aku dapat baca perkara2 as tajuk diatas dari dalam pecepuk facebook.
Aku menarik tertarik dengan beberapa perkara as stated tu.
Sebab?
Kaurang bacalah dulu! (nak aku guna scroll2 bawah tak? bhahaha!) ;p




Caution: Wahai lelaki, sila pasang air-cond (nak yang air-cond aje!), takut2 anda PANAS nanti. ;p



1.Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya. Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.

2. Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya. Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala. Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi.

4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka. Jika dia yang lebih pintar, dia bilang hebat.

5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian. Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.

6. Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan. Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya. .

7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh . Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.

8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai. Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.

9. Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam. Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukaruntuk dijaga hati.

10. Jika mereka yg bernama lelaki membaca ini, mereka pasti bersumpah semua ini tidak benar.......







Ulasan aku pulak:


No.1- Aku pernah kena. Aku layan dia baik punya cilok. Aku mesej2 dia utk beritahu perkara2 yang penting samada tentang assignments yg kena buat togeder-geder or else. Tup2, dia ngadu kat one of our friends yg bunyinya macam aku nak getek2 ngan dia, sukakan dia. OUH! PELIZZZ yow! i am NOT that kind of girl! Terus aku malas nak layan lagi. Lantak kau sana. Susah kalau layan orang suka PERAH SANTAN macam kau. =.=' 


No.2- Ni aku tak tau. Tapi ada member lelaki aku tak berapa berkenan perempuan yang dress up nya over sangat. Simple sudah.. SIMPLE ITU MENAWAN. ;)


No.3 dan 4- No comment. ;D


No.5- Ni TIBA2 teringat pasal ex-special-boyafren aku. Masa nak dapatkan aku, gunung sanggup dipanjat, sungai sanggup direntas, and what-so-ever lah kau sanggup buat (kau ingat senang hape aku nak bagi hati aku kat kau masa tu?advise dari masing2 aku tanya tahu?). Bila dah dapat, haih..no comment. (lebih berhati2 sekarang)


No.6, 7, 8, 9- No comment.


No.10- "Sumpah yang..abang tak tipu.." (macam pernahku dengar quote ni, tapi di mane ye?) heh.






p/s: masing punya karektor masing2, mungkin kaurang tak termasuk dalam bukti2 kat atas. so, peace yow! ^^v


25 si penari jari menaip kata sendiri:

SERVER is here. said...

saya sokong no10.
heh heh. :)

Solihin Zubir said...

ahhh!!! saya bangkang sejuta peratus! itu suma dusta belaka.. hahhaa...

h A n Y S said...

@server is here, hahaha~ TAU takpe.. ;D

h A n Y S said...

@solihin, dah terbukti masuk dlm golongan no.10! ngehehe~

tiaris ahmad said...

haha..lelaki mmg ckp macam paria..

ohujan said...

http://www.ohujan.co.cc/2010/11/peranan-lelaki-kalau-berpacaran.html

nice info sis! caya semua

Zairie Husin said...

selamat saya tak rumit.. hehe

h A n Y S said...

@tiaris,tak semua..hee~;D

h A n Y S said...

@ohujan,heh heh~tQ, ni pon copy dr note kawan kat FB..

h A n Y S said...

@zairie,adakah anda pasti? hehehe~ ;D

mia said...

heeheheh 50-50..hhhhhahha..ade btol jgak..ekhekeh

mia said...

yang..mia nk pnjam ni, bole hanys?

h A n Y S said...

@mia,hehe..ada yg btl..
eh, ambik lah..ni pon dapat dr FB, sharing is loving, eh, sharing is caring, ekekeke *wink*

ijatnuar87 said...

ahaks...mmg kasi panas btol deh...heheh...tp xper la,mekacih kerana berkongsi,hehehe
by the way,dah folow,nice blog & entri...

h A n Y S said...

@ijatnuar,haha..kipas2 sikit muka tu bg sejuuk..tQ anyway! XD

ijatnuar87 said...

bukan stkt kipas,dah ekon siap nih,hehehe...sensama gak...

h A n Y S said...

@ijatnuar,pergh! dah ekon pon panas jgk ea? econ tu brand cap ayam ke?...ekekeke~ ;p

ijatnuar87 said...

nth la brand aper...tp xkisah la,yg penting mmg kasik panas,hehehe...

h A n Y S said...

@ijatnuar87,hahaha..mmg kasi panas..tu pasal siap letak 'caution' lg.. ;D

Anonymous said...

byk exp ye cik kak???heheh

h A n Y S said...

@fati, erk?! meaning? tak faham?

Anonymous said...

from experience ko eh??hik3..

h A n Y S said...

@fati, ni aku dpt dr FB la.. =.='

Anonymous said...

ececcece...
aku bce byk je ko ltk exp ko..hehhe

h A n Y S said...

@fati, loorrr..yg bwh tu mmg la exp aku..kalau tak, tak kan lah sesedap ajinomoto aku mengulas, adehh...haha~

Related Posts with Thumbnails