10 PERKARA BUKTI LELAKI ITU RUMIT

::salam readers::


Tentunya aku dapat baca perkara2 as tajuk diatas dari dalam pecepuk facebook.
Aku menarik tertarik dengan beberapa perkara as stated tu.
Sebab?
Kaurang bacalah dulu! (nak aku guna scroll2 bawah tak? bhahaha!) ;p




Caution: Wahai lelaki, sila pasang air-cond (nak yang air-cond aje!), takut2 anda PANAS nanti. ;p



1.Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya. Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.

2. Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya. Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala. Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi.

4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka. Jika dia yang lebih pintar, dia bilang hebat.

5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian. Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.

6. Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan. Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya. .

7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh . Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.

8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai. Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.

9. Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam. Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukaruntuk dijaga hati.

10. Jika mereka yg bernama lelaki membaca ini, mereka pasti bersumpah semua ini tidak benar.......







Ulasan aku pulak:


No.1- Aku pernah kena. Aku layan dia baik punya cilok. Aku mesej2 dia utk beritahu perkara2 yang penting samada tentang assignments yg kena buat togeder-geder or else. Tup2, dia ngadu kat one of our friends yg bunyinya macam aku nak getek2 ngan dia, sukakan dia. OUH! PELIZZZ yow! i am NOT that kind of girl! Terus aku malas nak layan lagi. Lantak kau sana. Susah kalau layan orang suka PERAH SANTAN macam kau. =.=' 


No.2- Ni aku tak tau. Tapi ada member lelaki aku tak berapa berkenan perempuan yang dress up nya over sangat. Simple sudah.. SIMPLE ITU MENAWAN. ;)


No.3 dan 4- No comment. ;D


No.5- Ni TIBA2 teringat pasal ex-special-boyafren aku. Masa nak dapatkan aku, gunung sanggup dipanjat, sungai sanggup direntas, and what-so-ever lah kau sanggup buat (kau ingat senang hape aku nak bagi hati aku kat kau masa tu?advise dari masing2 aku tanya tahu?). Bila dah dapat, haih..no comment. (lebih berhati2 sekarang)


No.6, 7, 8, 9- No comment.


No.10- "Sumpah yang..abang tak tipu.." (macam pernahku dengar quote ni, tapi di mane ye?) heh.






p/s: masing punya karektor masing2, mungkin kaurang tak termasuk dalam bukti2 kat atas. so, peace yow! ^^v


A TAG from Ms.Edziani

::As-salam Readers::


TERIMA KASIH daun selasih Cik Edziani (sedapnya nama) sebab tag hanysapek.blogspot.com. 




Apa benda paling penting dalam hidup anda?

- Duit (adakah aku mata duitan? TAK! tapi zaman sekarang semua guna duit, nak kencing kat Mall pon kena duit la bro) ;)




Benda terakhir korang beli guna duit sendiri?
- beg baru! (perempuan..heh)




Dimana tempat perkahwinan dan apa tema perkhawinan korang?
 Erk! *tercekik* tiba2 tanya pasal kahwin?? (ok2, jawab je)
-Tepi pantai! yeah! (pergh! tinggi angan2 kau)
-Tema putih. bersih, suci, cantik! (berangan lagi, kesian. =.=')



Adakah korang tengah bercinta sekarang?
- SUDAH TENTU tidak. ;)


Berapa lama korang akan mencintai kekasih orang?
- aku soloooo la. =.='




Novel/buku/majalah terakhir yang korang beli?
- Majalah Wanita?  heh heh. banyak info dalam tu oi.


Apa benda paling penting dalam hidup anda?
- er. bukan ke ni dah tanya tadi?




Antara mak dan ayah korang,mana korang lagi mesra?
- Mak of course. ;)


Namakan orang yang betul betul korang nak jumpa dalam hidup korang?
- Rasulullah ;) 




Adakah korang basuh baju korang sendiri?
- Apa guna mak aku hire mesin basuh kat rumah ni kalau tak diguna. ;D




Dimanakah tempat yang betul betul korang nak pergi?
- Sudah tentu Mekah  


Pilih satu, peluk atau cium?
- Tiba2? ada kena-mengena ke? =.='




Beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?
- blog dia menarik even ringkas.
-pandai dalam penggunaan our second language (BI lah, takkan jawa kot)
-namanya SODAP! hehe.. (sila berterima kasih pada parents anda, hehe)



5 lagu yang korang suka dan selalu dengar?
- Inshaallah by Maher Zain
-For the rest of my life by Maher Zain
-Ku ada kamu by Adira
-Kekanda Adinda by Monologue dan Atilia
-Pujaan Malaya by Adzrin Adzhar



5 bloggers yang dipertanggungjawabkan  untuk jawab tagged ini?
aku pick 6, randomly lah ye, 3 girls and 3 guys, adil. ;D



Tammat!
Terima kasih kerana membaca 
*wink*

Kolotkah?

::Salam Readers::

Aku berborak dengan Puan Sipolan tadi.


Puan Sipolan : Eh, kau jangan lalu situ. Situ jam selalu. Karang calar kereta ni. 

Aku : A'ah, laluan situ selalu jam, ramai sangat orang datang makan kat kedai tu.

Puan : Ramai sangat, entah apa yang 'dipakainya', mesti pakai jampi lah tu. Kalau tak, takde nya ramai orang datang makan kat situ.

Aku: Haish..puan ni, tak baiklah. Tu macam dah satu fitnah tu. 

Puan: Alah! Mesti pakai nya tu. Sekarang ni ramai orang pakai, nak lariskan kedai. Jarang ada orang yang tak guna benda tu.

Aku: Rezeki dia tu puan, tak baik cakap macam tu. Mana kita tau dialah orang yang jarang tu. Kita tak tau. 


from google


Diam terus hamba Allah tu. Jawapan terakhir yang aku bagi tu sebenarnya macam satu sindiran. 
Aku bengang. Tak pasal-pasal kedai tu kena tuduh pakai jampi. Puan ada bukti?
Kalau kedai tu ada guna pon, apa bukti yang puan ada?
CONFIRM lah takde. 
Pemikiran puan sungguh, sungguh, SUNGGUH, SUNGGUH KOLOT. betulkah?
Maafkan saya, 
saya tau puan tak baca blog saya. ngiahaha!





Oh! Aku Pon Terkejut BERUK, tengok kau wahai BERUK.

:salam readers::

Tajuk entri dah macam ntah hape2. Berlilit-lilit, berbelit-belit.
Kaurang faham? Ouh. Tak faham? Bagus. Teruskan begitu =.='


Ye,aku terkejut.
Memang beruk punya stail kejutan aku ni,
pabila aku sendiri tengok kau wahai beruk.
Kaurang nak terkejut jugak?
Mai cik yah, cik tipah, meh scroll bawah. (scroll lagi?! dem lah. heh~ saje.. ;p)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-





Sekarang baru aku tau kenapa perkataan 'terkejut beruk' mesti guna 'beruk'.

Kenapa tak 'terkejut cipan' ke, kan?
atau 'terkejut rimau' ke?
Memang sesuai sangat guna beruk.



p/s: rasa2 nya reaksi aku macam mamat atas ni ke kalau terkejut ea? rasanya tak, aku kalau terkejut, sopan sikit, hanya cakap 'ouh?' dengan gemalai nya. =.=' 


Rumah BANGLO 3 TINGKAT di Jalan Hanysapek.blogspot.com sudah dicat baru!

:salam readers:

Pergh! Tajuk entri kemain kau!
RUMAH BANGLO 3 TINGKAT. *ok. admit, aku berangan. =.=' *

Dari sehari ke setahun aku nak tukar cat baru rumah ni.
Tapi, haihh..idea tak sampai2. Geram jangan cakap ah. Aku dah bosan dengan cat rumah lama.
Tapi!hah! semalam idea tiba2 menusuk ke dada kepala dan terus menyerap ke otak kanan dan kiri sekaligus! lalu terhasilnya header dan cat dinding ni! *sila baca dengan PENUH SEMANGAT WAJA, PERSONA serta INSPIRA*


Sebelum ni warna biru.
Nyamaaan je kaurang tengok rumah aku sebelum ni kan? *bajet dow!*




ex-rumah biru
heh heh~


Hari ni dan hari2 seterusnya (sampai aku fed-up), aku guna warna hijau,
so that siapa2 yang tengah stress tu kan,
tak payahlah nak keluar rumah tengok keindahan alam,
usya rumah hijau aku ni je cukup. *bajet lagi* =.='
keh keh keh.


Ada 2 3 kerat member aku tak suka warna hijau, diorang kata, hijau BUSUK!.
gilak lah hidung diorang! fungsi macam superman punya mata. heh heh heh  *joking ye sayang2 ~ ;p*




p/s: kaurang ada bau busuk tak sekarang ni? *hell NO ok!*




Mati Pucuk kena hentak dek Mertun

Salam readers::

Sambil aku online, sambil aku layan adik2 sepupu aku tonton Animal Planet, discovery channel pasal animals. Mulut montel diorang asyik bertanya, "kakak, tu apa?" "kakak, kenapa lion makan dia?", "kakak, kenapa tu?", "kakak, kenapa ni?" "kakak, bla bla bla bla~".

Biasalah, budak2 yang nak membesar, diorang punya curiousity agak tinggi. Bagus macam tuh, aku suka. Tapi, at certain time, agak penat jugak lah nak melayan soalan2 diorang bak maksirazzi and bapaksirazzi ni. Tapi fun weh layan mulut montel diorang bercakap, siyes!

You know what, bila situasi ni berlaku, aku teringat masa aku kecik2 dulu, soalan yang aku pernah tanya kat mak aku. Aku tak ingat exactly umur aku masa tuh. Tapi, for sure, aku kecik lagi, agak2 macam 6 or 7 year-old kot.

Masa tu aku tengah syok tengok movie/drama omputih dengan family. Kalau dah omputih punya cerita, of course lah ada subtitle nya. At certain time, aku terbaca kat subtitle tu 1 perkataan. Perkataan apa? mai jenguk bawah meh.. heh heh heh~ (saja suruh kaurang main scroll2 bawah..  ;p)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

MATI PUCUK
MySpace
keh keh keh~

"apa MATI PUCUK tu mak?"
Yeah! tu soalan cepuk2 aku tanya mak aku. ngiahaha! and u guys nak tau apa reaksi mak aku?
She just laughed at me! aku pon buatlah muka comel aku masa tu a.k.a muka blur, heh~
apo kono nye mak aku ni? ketawa meroyan tiba2?  aku tanya elok2, dia pi ketawakan aku pulak. Then, sambil dia gelak2 tu, dia jawab, "pi tanya pakcik". Haishhhh..lagilah bertambah curious aku. Apa misteri sangat ke perkataan ni?

And one day, esoknya kot, bila pakcik, mak, makcik aku berkumpul, aku tanya lagi, "Pakcik, mati pucuk tu apa?" Pakcik aku punya reaksi memang cool, dia sengih je. heh~
Dia punya jawapan pon memang cool jugak, dia jawab, "mati pucuk tu, pucuk kat pokok yang dah mati.."
hahahaha~ sangat cool kan jawapan pakcik aku ni?
Aku pon "OOOOoooooo..." MySpace

ni lah pucuk yang dah mati kena masak lemak.
*gambar dari google*

Sekarang, dah besar panjang dah boleh kahwin, baru aku tau apa kebenda nya tuh. Entah kenapa diorang tak beritahu aku maksud sebenar perkataan tu masa aku tanya dulu. Kenapa ea? Kaurang rasa kenapa ye? heh heh heh~ (buat2 tanya)

**********

Ni lagi 1 kes, member UTM aniaya aku, sob sob, sadis sekali. heh.

member: "weh, kau tau mertun tu apa?"

aku: "tu bahasa inggeris apa tu?"

Member aku bantai gelak ke aku. hampeh ah kau fati~ mentang2 kau orang kedah~ ;p
Esoknya, dia canang ke member2 lain yang tengah mengumpat berkumpul, pasal soal jawab semalamnya,
and as I expected, diorang bantai gelakkan aku. =.='
heh heh heh~

ni lah mertun nya
*gambar from google*

FULLHOUSE ke HOUSEFULL?

::salam readers::

ada siapa2 yang tengah stress sekarang ni tak??
tension2 ke??
tekanan perasaan ke??
tekanan jiwa ke??
tekanan mental ke??
tekanan fizikal ke?? 
tekan tubi ke??
ada??
ada??

aku ada penawarnya,
mai sini, 
mai cik yah, cik tipah..
mai jenguk bawah ni.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
copy dari google

yeah! tu dia, cerita hindustan.
heh heh heh~
tajuknya HOUSEFULL ok, bukan FULLHOUSE,
dah2, lupakan FULLHOUSE si Rain tuh, hik hik~
so, maybe ada yang dah tengok cerita ni,
or
maybe ada yang tak berapa minat dengan cerita2 hindustan ni,
tapi trust me, 
kaurang akan ketawa meroyan bila watch this movie.
macam aku lah, baru lepas meroyan sat ni
keh keh keh~

so, try tengok ok?

sinopsisnya (aku copy je dari sini):

Well, the movie is about a unlucky loser Aarush (Akshay Kumar) for whom nothing seems to go right. He hates his job, he loses his girl, and he goes to London to meet his childhood friend Bob (Ritesh), where some more misadventures follow only to get married to the wrong woman. But in the process, meets Miss. Right, Sandy (Deepika Padukone). Surprise! Sandy is the sister of Aarush's first girl friend Pooja (Malaika Arora) and also happens to be the sister of a strict secret agent Major Krishna Rao (Arjun Rampal). What happens next?....

ha..what happened next??
pi tengok lah.
kat sini pon boleh DL.

ingat..HOUSEFULL ok!
bukan FULLHOUSE!
;P

Aku sukew kew?

salam readers::

sedang aku gatal tangan godek2 FB, jadi stalker kejap, (keh keh) MySpace
tiba2 lidah aku jadi gelik2 pulak bila baca post member aku ni.
kaurang pon nak gelik2 jugak tak??
jap eaa..
aku print screen jap.
-
-
-
-
-
-
-
-
jap eaa..
MySpace
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
jap ea..
MySpace
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
keh keh keh~
ok2..
dah print screen awal2 sebenarnyaaa..miahaha ;p



so? lidah kaurang ada rasa gelik2 tak??
camane ke gaya nya nak nyebut 3 words tu ye??
jom kita sebut sama2 ok?!
sediakan lidah anda ye, eh, jangan lupa bibir montel kaurang tu pon kena ada gak.
ok, jom sebut perkataan 'kjew' tu, sebut KEJEW ye, muncung pada suku kata akhir tu kena panjang sikit YEWWW~
ok, next, erk! camane nak sebutnya ni, ermmm, ok2, try2! jom sebut MANEW, lidah kena ada gulung2 sikit ye, sebab ada 'R' kat perkataan asal. heh heh.
next, eh? sama lah dengan perkataan sebelum ni. =.='

jadi, diakhir sesi latihan lidah ni, sila betulkan semula kedudukan lidah anda ye puan2, tuan2.


kesimpulan entri pula,
aduh..penggunaan bahasa sekarang dah jadi macam rojak buah, macam2 buah ada, buah dada je tak ada. (wo! lucah kau ye?!)
kalau perkataan yang ditambah-tambah tu menyenangkan sebutan, aku boleh tolak ansur lagi kot, yela, sebab aku pon ada guna juga kadang2.
tapi, kalau dah penambahan perkataan yang menyusahkan lidah untuk bekerja, kan susah tu..
siapa yang susah?? lidah kaurang jugak yang susah.. tak kesian ke??
aku kesian kan lidah aku ok.


oh. dah lah, malas nak ngomel panjang. penat!
heh heh~


perkara yang agak cliche, tapi STILL kegemaran aku.

::salam readers::SALAM AIDILADHA..::

ni entri lepas tengok cerita hantu. heh heh
lepas aku tengok cerita hantu ni, baru aku perasan beberapa perkara.
perkara/situasi sama yang berlaku pada hampir semua cerita seram.
ada tak kaurang perasan?MySpace
so, apa dia yang sama?

from google


1- bila time klimaks or agak2 time hantu nak muncul (selalunya ni part last), MESTI guruh berdentum-dentum, bukan je guruh, kilat, petir, semua tetiba muncul.

2- lampu rumah or apa2 jenis lampu lah, tiba2 takde, tiba2 tak boleh switch on, tiba2 tak terfikir pon untuk switch on. tiba2, tiba2, dan segala jenis tiba2. (sebelum ni takde pulak lampu rosak ek?)

3- kalau hantu yang mengganggu tu, ganggu kat rumah yang baru duduk, mesti sebab roh hantu tak tenteram. takde sebab lain ke ea? sebab nak berkenalan ke? yela, baru duduk kat rumah baru kan? so kenalah berkenal-kenal dengan 'jiran' serumah, tak gitu cik yah? ;p

4- hantu yang muncul, selalunya rambut panjang, baju putih gedoboh yang cantik bersih wo! (confirm pakai Varnish Yakini Merah Jambu yo!). tapi ni sebelum2 ni lah, sekarang aku rasa, dah kurang, muka2 hantu dah pelbagai. ada yang cantik, ada yang 'aduh! rasa nak lempang berirama' je muka hantu tu. heh heh~

hmm.. apa lagi ea?  tu je kot. nanti kalau ada lagi, maybe aku sambung part 2 pulak. tu pon kalau ada yang nak baca (aceyhhhh..pendek diri konon, heh)

so, walaupun perkara2 kat atas ni agak cliche dalam certain cerita seram, tapi aku still minat untuk tonton. kenapa? SAJEEE NAK JERIT2 MEROYAN.. MySpace

Meroyan

salam readers::


wuuhu!
berat badan udah naik dong!
lemak berkrim dibadan pon dah bertambah dong!
jadinya, bila diajak berjoging tadi,
bagai orang mengantuk disorongkan bantal,(tak disorongkan bantal pon, aku still suka mengantuk,heh heh~) aku ON terus! tapi yang peliknya, dulu dok hostel,sebelah padang, tak pulak ON terus. =.='


jadi, tempat pilihan, kat tasik seksyen 7.
tapi kan, kalau dah berjoging dengan si ain, alamat tak berjoging lah jawabnya.
hanya bercerita, bertepuk tampar dan KETAWA bagai pontianak lah jawabnya.
kenapa begitu?
sebab dia GILA,
dan
aku pon GILA,
jadi, bila GILA + GILA, equal to MEROYAN.
senangkan soalan add math diatas?
ops! jangan tertipu, aku hanya GILA dengan orang2 yang GILA sahaja.


bila dah hanya bercerita, bertepuk tampar, apatah lagi ketawa yang hampir menjadi MEROYAN,
aku pon hampir muntah.
tapi aku kaver beb!
even ain pon tak tau.
and syukur, aku tak termuntah,
heh heh heh~ ;p


JADI, moral of the story bagi entri kali ini is,
JANGAN MEROYAN KETIKA ANDA SEDANG BERJOGING!


meroyan seperti dia kah??
*gambar from google*




p/s: apa lah orang2 yang dok berjoging dekat2 kitorang tu fikirkan, kan? asyik ketawa je, mesti dorang meluat. heh heh~



Pakcik oh pakcik~!

Salam readers::


Rindu aku tak? ouh! mestilah tak, kan? aku bukannya famus amous pon, kan2? ;p  
Dah beberapa hari aku varnish sekejap, sebab sibuk sikit plus balik kampung, jadinya, buat sawang lah kejap blog ni.
Btw, sebelum aku continue entri, izinkan aku untuk KETAWA dulu jap.
kah kah kah kah!
LOL!
ok, cukup, anak dara yang ayu macam aku tak elok ketawa kuat2.
hik2~ ;p


Erk?! kenapa aku ketawa??
alaa...nak meroyan kejap pon tak leh ke??
heh heh~


Actually weh, alkisahnya,
malam tadi, aku and pakcik aku nak buat pemulangan kereta masing2. Dia pakai budak itam, and aku pakai kereta dia.
Sebab apa? alaa..tak yah tau boleh? heh heh~  ;p
Ok, masa nak tukar tu, kami jumpa kat SACC mall Shah Alam, sebab dia dah ada around situ, and aku pulak memang nak ke sana.
Masa aku arrived sana, aku nampak pintu budak itam (tang driver) dibukak sehabis2 nya.
Aku pelik, awatnya pakcik aku ni? 
Aku turun kereta, tanya pe ke halnya, ala2 mekanik master yang datang untuk menyelamatkan mangsanya. =.='




Pakcik: Kakak, kunci kereta kau ni tak boleh tanggal lah. (masa ni dia tengah godek2 kunci tu untuk keluar)

Aku: Ea? nape pakcik?? 

Pakcik: Ntah lah.. dari tadi pakcik try2 tarik keluar, tapi tak keluar2. Pakcik rasa kereta kau ni ada orang pernah nak curik lah.

Aku: Ha?? (blur) sal pe pulak?? (betul2 aku blur masa ni. Apa kena mengena pulak kunci kereta tak boleh tarik keluar dengan perompak kereta pulak?? kan3?? )

Pakcik: Yelah, cuba kau tengok nih (suluh lampu hp ke kunci kereta), macam ada kesan screwdriver, lepas tuh, kau tengok (main2 kan kunci tu atas bawah), longgar kan??

Aku: A'ah lah, ada kesan..A'ah lah, longgar..

Pakcik: Ha..pakcik rasa ada orang nak curik kereta kau ni. Pakcik rasa, pencurik tu nak curik masa pakcik bawak ke hulu langat semalam. (dengan gagah perkasanya, pakcik still bagi alasan ni)

Aku: Hmm..tapi takkan lah ada orang nak curik, kereta ni kan ada alarm? Pakcik kunci tak kereta semalam?? (aku ragu2)

Pakcik: Eh, kunci.. tapi boleh je pencurik tu nak curik, kalau kopakkan belah pintu sana (tunjuk pintu sebelah)

Pakcik pi intai2 lubang kunci pintu sebelah driver, and pintu driver pon dia cek.

Pakcik: Yelah kakak..ni MESTI ada pencurik nak curik kereta kau ni.. (gaya pakcik bercakap memang yakin giler ah! sampai aku pon hampiiiir je percaya, bukan hampir, tapi dah percaya pon!)

Kami checked stereng kereta, agak2 ada kena mengena tak dengan masalah ni. Tapi, oh! bukaannnn...takde kena mengena.. 

Then aku dok usya2 lah handbreak ke..TAPI tetiba..
eh??
aku raba2 tang 'situ'
eh??
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ni letaknya kat N
eh??
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
PAKCIKKKKK!!!!! (aku menjerit sambil pukul ala2 manja gedik ke pakcik) ;p

gear ni pakcik letak ke N laaaaaaaaaaaaaaahhhh!!!

no wonder lah tak boleh tarik keluar kunci kereta ni. Kalau kereta auto memang lah tak boleh tarik, kalau tak letak gear ke P! 
MySpace




hahaha~! lawak lah pakcik ni.. lawak tang KEYAKINANnya bagi reason yang ada pencurik nak curik budak itam.  giler punya yakin, yakin pon tak giler macam tuh. Siap bagi bukti tang kesan tu lagi!

aduh pakcik..pakcik lupa ea..?? takpe2, akak paham.. hak hak hak hak hak!


budak ini sudah pandai bermesej lucah?!

salam readers::


haih.. budak2 sekarang (tak semua), tak tau lah aku nak cakap macam mana..bagi mesej macam haram! 


alkisah, aku saja selongkar inbox (dengan permission ;p ) adik sepupu aku (13 year-old), 
mungkin dia tak ingat yang kawan dia (tak ingat boy/girl) ada delivered 1 mesej yang berbaur lucah, (tu pasal dia rela aku selongkar kot, heh~) 
selongkar punya selongkar, tiba2,
aku terkesima sekejap dengan 1 mesej member dia ni.
oiiiii~! lucah wehhh~!!
rasa nak sekeh lelaju je member sepupu aku tu!
mesejnya (aku dah translate 1 1 perkataan yang mudah kaurang faham) :-

-
-
-
-
-

harap 1 malam nanti kite dapat bersama dalam 1 bilik,
-
-
-
-

masa ni aku dah, ouh?!! errrr.. (blur2 lagi)
-
-
-
-
-
atas katil kita tutup lampu,
-
-
-
-
oi2!! apa main mesej2 'atas katil'  ni oiiiii!!! (darah dah mula masak dah masa ni!)
-
-
-
-
-
-
bawah selimut,
-
-
-
-
kuang ajaq punya budak!!! ang nak ajak sepupu aku ni buat apa oiiii?!! (darah dah mula mendidih oi)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
saya akan tunjukkan saya punya,
-
-
-
-
ouh!! masa ni aku rasa dah nak kol budak ni, siyes ah! bagi anasir buruk kat sepupu aku. (darah dah menggelegak punya pasal)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
JAM TANGAN yg ada lampu
-
-
-
-
-
-
-
-
masa ni aku dah campak handphone tuh!
SENGAL punya budak, dah buat aku berdosa basah je pikir bukan2. 
kah kah kah kah!
MySpace