rezeki... syukur.

::salam to all readers::

hari ni hari rabu. kerja tak habis lagi. kerja tolong mak buat kuih raya. asal tak siap2 lagi?? sebab mak aku buat bisnes kuih raya secara kecil-kecilan. tu lah sebabnya, kalau buat untuk makan sendiri, confirm lah dah siap. so, nanti aku upload gambar kuih2 raya yang dah siap tu ye. esok or nanti, maybe? tengok pada mood mak aku menjerit-jerit nama aku untuk kembali pada meja makan (meja kuih raya di'publish'). kalau berkali-kali dia teriak 'icah..', 'icahh..', 'icahhhh..' ok,itu aku kena pamit. tapi right now, saat sekarang, mak aku tengah leka buat dengan ada 2 3 'pembantu' yang lain. bagus mak!  tolong leka sekejap ye.. orang nak update blog jap, kejaaaa....p je.. plissss.. *kelip2 mata + genggam tangan + muka takde sen!*

anyway, pagi ni aku nak stori jap pasal blog ni.blog 100penulis. apa yang bestnya pasal blog ni? actually aku baru je lagi join blog ni.  atas 'nasihat' adik aku. baru buat first entry tadi. at first, aku malas nak ambik port pasal benda nih. but then bila aku tengok adik aku godek2 blog ni, aku macam tertarik. sebab 100 penulis dijemput untuk menulis dalam 1 blog. don't u think it's interesting? dah macam one BIG happy family pulak. masing2 share entry dalam satu blog. bagi aku, apa yang lain dari yang lain blog ni is jumlah penulisnya - limited. that's kinda interesting to me. 100 je tau. betul2 macam 1 BIG family yang punya pelbagai kerenah/ragam/jenis, etc. anyway, thanks to the admin sebab accept aku as one of ur family member. i am excited ok. haha

ok, next. aku nak ucap syukur SANGAT. Alhamdulillah... peroleh rezeki lebih hari ni semalam.
apa dia?
let us see..

-
-
-
-
-
-


wehoooo!!! dapat hamper!!! from my BIG bos, even dia tak berapa BIG. untuk hari raya ni. even baru koje, dapat gak..caya lah bos! sayang bos lebih ah! hehe.. and bukan ni je ok. else, aku dapat, teng3...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
BONOOOOSSSSS~!!!
tolong jangan jegilkan mata anda sebab gambar ni pinjam Mr. Gugel je.

miahaha~!! berganda gaji aku bulan ni, dan berganda jugak sayang aku pada bos, ngeh ngeh ngeh..
terima kasih sayang BOSSS...

15 comments:

Tapak Kaki said...

aku kalau dapat YOSSS tu pun dah ok..haha.

kaya la ang dapat bonos.. kalau tak kasi duit raya kat aku, tak tahu la nak cakap macam mana lagi..ngee~

Anonymous said...

kak...mcm masyuukkk ja bonus...nk duit rya!!~ ;p;p

tiafazunia said...

nak hamperrrr jugakkkk!
uwaaaa! :'(

h A n Y S said...

@tapak kaki, hahaha..mai2, datang umah, aku bg duit ry :P
@fati,hehehe..masyuuuuukkk..
@tiafazunia,sila2 datang rumah, kite share geder2..haha

nizam omar said...

dasyat betul tengok duit sebanyak tu..kalau awak duit..heheh, raya kat mekah kot tahun ni.hehehe

six.september =_= said...

nak hamper + duet raya bulih?
kita kongsi :)

Pencacai Alim said...

mau duit raya..slamat hari raya

h A n Y S said...

@nizam omar,memang dasat! jgn terpedaya dgn gambo duit tu ye, haha
@six september,blh2, mai datang umah... :D
@pencacai alim,mai2 datang umah,hehe
Selamat Hari Raya~! :D

Raja Fiqri Fauwaz said...

salam ziarah rakan 100penulis.. Memang terjegil tengok duit 2.. Hihi..

Alhamdulilah murah rezeki..
:)

Fynn said...

geng 100 di sini!
HAHA
duet itu ter sangat sangat lah!phewww

HELLO,hanys ^^

http://fynfantasy.blogspot.com/2010/10/pengumuman-pengumuman.html

ASaDa RyutaRo said...

AS6

kaya la hari tu ea. dapat bonus. belum masuk gaji tolong buat kuih raya lagi. waaahh.. belum kira duit raya yg dapat lagi.. wOOoaaaaa~~

hehe..

asada datang ikut susur masuk 100penulis.. lalala~

salam ceria hanyss.. ^^

Amni said...

AS6

dia dapat jani editor. hehe.. saya nampak! t dapat duit, share la sikit ee....=P

Salam Aidiladha dear...

Latest entri : Lagu Baru Aku dan Kamu by Mirul

loveynyza said...

AS6
datang singgah kat sini
Salam Aidiladha

Latest entri : http://adorablenyza.blogspot.com/2010/11/love-between-friends.html

MuJE said...

AS6

hanys, nak duit tu sekeping! hehe...

Tips tengok Youtube tanpa sambungan internet

h A n Y S said...

@raja fiqri fauwaz, confirm terjegil!haha~

@fynn,haha~nama pon duit.. :)

@asada,kaya sekejap je.. heh heh~ ;D

@amni,share skit je blh? heh heh~ :D

@loveynyza,salam aidiladha.. ;D

@muje,nah! ambik sekeping SINGGIT ni. heh heh~ ;p