belog punya pasal

alhamdulillah...kenyang.. :D
hari ni berbuka dengan lauk ikan cencaru masak asam pedas, sayur kubis goreng, ikan cencaru goreng, and masak kicap jek.

asam pedas aku! XD

even simple, tapi terangkat beb! bila ada ASAM PEDAS!
lagi2 aku wat, hak2, masuk bakul mau angkat sindili!

nampak tak yang macam hijau2 dalam kuah tuh? tuh bendi..aku suka letak bendi dalam asam pedas aku, kalau tak de, aku suka letak terung, 2 2 pon sodap! tapi hari aku rasa tak begitu memukau lah aku punya asam pedas ni,sebab daun kesum tak da.. :( bunga kantgan pon tak da.. :( even daun kari pon dah tak da,.
mana taknye, tetiba merancang nak masak asam pedas, mengejut! so guna je la bahan2 yang ada je..
tapi bila dah melantak. pergh! toksah cakap..memang sodap.. ekeke..

lauk2 lain aku tak sempat nak snap. sebab mak aku dah bising dulu dah. dia marah2 katanya lauk poooon nak diambil gambar. aku sengih je lah, blog punya pasal. heheee

10 comments:

naz said...

hahahaha! mak i pun marah lauk pun jadi gambar

Insan Marhaen said...

alamak... gecur pula air liur ni...

h A n Y S said...

@naz,mak kita2 ni jeles kita tak snap beliau kot..hahaha
@insan marhaen, haip~!! puasa2~! haha :D

Pencacai Alim said...

pos la kat sini skit..

~kuyam~ said...

omaigod asam pedas!i like!nyum2 :)

Siti fairuz yusof said...

Hi, tumpang blogwalking di blog kamu..nwy, sedapnya dpt mkn asam pedas..ley la share resepi kt sini..:D

Gochika said...

One of the fevret ni. Sodap ja asam pedas tu

h A n Y S said...

@pencacai alim,mintak alamat, nak pos xpress/ pos laju? agaga~ ;p
@kuyam,me too!! XD
@siti fairuz,hehe..sdap2..nanti kalau rajin insyaallah sy share kat entri br ea.. :D
@gochika,feveret jgk! XD

Tapak Kaki said...

pandai je ang ni ek.. tapau kat kedai pastu snap mengaku masak sendiri... wakaka.. jangan marah noo

h A n Y S said...

@tapak kaki, ala ang niiii.. senyap2 sudah ah..jangan kecoh2..agagaga~
:P