cerita Salleh Gregor Samsa lagi

salam readers.. dah bape hari rasa nye tak update,aiyak! sy senanye ade nak wat entry pasal things happened surrounding me, tp Mr.Lazy dok temankan sy tiap masa sy nak update, mcm mn sy nak wat?? *sigh*..so sy kene turutkan jgk arahan Mr.Lazy ni.. ahaks~
so,hari ni Mr.Lazy takda, *big grin*

anyway, few days before, sy ada joging ke blog2 bloggers malaya.. kebanyakan entry bloggers ni cite pasal Salleh Gregor Samsa. i wondered, sape ni die??apa pulak yg dia dah buat? yela..sebelum ni kan kecoh pasal budak yg hina arwah pelawak terkenal..latest, akak yg hina johor plak just sbb takde biskot famous amos (kalau tak salah la..tlg betulkan kalau sy silap)


then, bila dah baca entry one of blogger yg wat entry pasal Salleh ni, sy tau dah.
sy wonder, budak salleh (budak ke??)  ni saje carik publisiti murahan gak ke..?
of course not, takkan budak ni saje2 nak carik publisiti murahan membabitkan agama??
so, apa yg sy rs, dia ni memang saja buat post kat Fb nye cam tu dengan niat,
yang terkejutnya, members dia pon ramai yang setuju dengan apa yg di'post'nya tuh,
sedihnya..

Ya Allah..tak takut ke tetiba Allah bagi balasan direct kat dunia ni??
dia perlu dibimbing..

sedih rasa..
bila agama diperkotak-katikkan oleh orang yg beragama islam sendiri..
T.T

gambar credit to terbangtinggitinggi

4 comments:

ataicha said...

mamat ni dah terlalu sesat.. selalu terikut budaya PUNK yang diagung2kan tu.. so dia rasa dia dah betul...

Hamzah Ian said...

wa~~~ ko bace entry lame2 rupenye..hehe.. tenkiu2...

Salleh Gregor cakap, "Kepada Yang Berpuasa: Fuck You Off"

Si Bunga said...

the 1st thing i want to said : OMG.... mmg rase sakit hati la kan org kutuk2 ttg agama kita..
tp aper patut sebenarnyer saudara seislam perlu buat utk manusia yg telah kehilangan akal dan otak yg diberi oleh ALLAH.. nie la manusia lupa diri.. fikir la sendiri saper yg jadikan u sebagai manusia.. hurm.. nie la manusia yg berhatikan syaitan..

and d 2nd thing i want to said:
hurm betul kew dier nie agama islam?? atau ader manusia yg mahu boikot menggunakan nama islam?? biasalah kristian skang kan nk sedang usaha utk memesong kan anak2 nabi adam.. klau dier betol2 islam.. kiter doa2kan la supaya ALLAH tunjukkan jalan yang betul kat manusia seperti tuh..

h A n Y S said...

@ataicha,budaya punk dah sebati dlm dri dia kot..
@Hamzah Ian,dah bc since entry ni jd entry baru g,tp br ri ni rajin nak wat entry psl ni, hehe..welcome2..
@si bunga,moga die bertaubat.. :)