wAniTa

salam~

tiap kali sy baca papers,
selalu je ada kes berkaitan dengan wanita,
lebih tepatnya : wanita yang dianiaya,
sy rasa sebak, geram pon ada!
rendah betul martabat wanita pd pandangan penganiaya ye?
senang2 je diorang nak pukul, sepak, terajang, rogol & BUNUH!
alahai..

anyway,
entri ni bukan nak cakap pasal mende2 yg sy mentioned tadi,
ehee..
sy senanye nak share 1 wadah/pujangga/nota/karangan or what so ever it called lah,
yang sy dapat dari adik,
untuk sekelian wanita yang baca blog ni..
(guys pon boleh..)

Wahai wanita SOLEHAH,
jangan risau akan jodohmu..
kerana muslimin yang bijaksana itu,
tidak akan terpaut pada wanita 
hanya pada kecantikan,
lirikan senyuman,
bicara manja yang menggoda,
pujuk rayu yang meruntun iman...

Sesungguhnya..
lelaki itu adalah pemimpin kepada wanita,
andai belum sampai jodohmu,
anggaplah bahawa adam yang kau nantikan itu,
sedang membina sahsiah kepimpinannya
bagi dirimu..

Kerana pada wanita itu
pasti ada kekurangannya,
dan adam yang benar-benar layak
akan hadir untuk melengkapkan mu..
dan ketika itu kamu akan merasai 
begitu indahnya dunia ini 
apabila dipertemukan dengan jodoh yang 
SOLEH..


so amacam?
touching tak?
touching tak?
baca la dengan sehabis feeeeeel..
baru lah touching..

so..
for those yang still single minggel lagi,
jangan risau..
peace yo!
haha
akan ada jodoh kita kat luar sana.. (kita??erk! kuang3..)
cepat/lambat je bezanya (betol ke?kuikuikui..)
sesungguhnya..
"Wanita-wanita yang jahat adalah untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat adalah untuk wanita-wanita yang jahat, dan wanita-wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik."

nota tambahan:
Rasulullah saw bersabda yang maksudnya:
"Janganlah kamu nikahi wanita-wanita kerabat terdekat, maka sesungguhnya anak yang bakal lahir nanti berakhlak lemah fikiran dan akal." 



2 comments:

Fatin Zulkifli said...

i like this one.

got touched by it.

wuu~ wuuu~

h A n Y S said...

i love this too~
*wink*
;D