kerja dan belajar,belajar dan kerja

my teacher once said "zaman sekolah ni lah zaman yang paling seronok sekali"


masa tu aku pertikaikanlah jugak apa dia kata..
sebab aku sendiri tak rasa seronok,
bosan adalah
bosan ngadap buku2 tiap2 hari, MySpace
masa tuh aku nak je masa tik tok cepat2,
sebab aku nak cepat kerja,
dapat duet,

tu pendapat aku masa 'muda' dulu lah..

then masuk UTM,
aku pon nak cepat2 habis,
nak kerja,
nak duet,
tu je la yang aku pikir ek?
duet3!!
heh!

and sekarang,
aku dah habis study,
sedang bekerja,
at first,
yes,i had fun bekerja!
lagi2 first month dapat first gaji,
woohoooo~
sakan aku,
sampai duet belum cukup bulan,
dah 'lesap'!
ekekeke..

then..
nak masuk ke bulan kedua..
aku dah mula rasa kurang seronok..
tak joy macam dulu..
aku mula rewind balik masa 'zaman2' sekolah dulu..
gelak ketawa ngan member2..
keluar pi CC pas abes school period..
syyyhh..ni mak tak taw..
MySpace

then rewind pulak masa kat UTM..
pi karok..
pi outing jalan2 danga..
pi tengok wayang..
berseronok gosipping dalam bilik..
menjerit sakan bila watched horror movie dalam gelap ramai2..


owhhhh~
aku rindu saat2 tuh semua!!!
sumpah aku rindu..
MySpace

kalaulah aku boleh putarkan balik masa..
mustahil!

3 comments:

Hamzah Ian said...

nice entry weh.. blog lu simple je.. nice2..

liz said...

aah btol blaja best lg dr keje... bnyk mse nk enjoy cme kurg duit jew time blaja dl

h A n Y S said...

@Hamzah Ian,TQ for the compliment!
ngehee~
ni yg excited nak 'menaiiiip' jek ni,
tQ~

@liz,yup!mmg time blaja lg bes,
rindu!
T.T