kekasih-kekasih terangku!

TRY THIS!!

jadi driver ni memang banyak menguji kesabaran kan?

jadi driver kereta ni banyak menguji kesabaran kita kan?
betul tak?
betul kan je la..
sebab mmg betul pon..

antara contoh yang saya faced,
sorang mamat ni 'potong' kereta sy,
ok, kalau nak memotong tu ok la,
TAPI, masalahnya dia 'cilok' dari belah kiri, tetibe je plak tuh! mana sy nak expect?? nasib baek perasan, kalau tak?? anda pikirlah sendiri.. *sigh*
awak ingat awk tu bagus sangat ke??
then sy pon apa lagi,
tekan pedal minyak tu and 'vrooommm' (bajet ekzos turbo) untuk 'potong' dia balik,
apa, ingat pompuan ni lemah sangat ke?? (hehe.. aksi ini jangan ditiru)
tapi..unfortunately.. tetiba lampu oren,erk oren ke kuning? (ah, lantak la)
dan terus bertukar ke MERAH!
alamak!
'sreekkk' bunyi geseran tayar akibat sy tekan pedal brek tetiba,
ok tipu, tak de lah berbunyi..
tapi tetiba jugak what..
MySpace
and mamat tu dengan selamberrr nya redah je lampu merah tuh!
heh, memang sengal la dia ni.

gambar atas kereta mamat tuh, wira je pon,
tapi berlagak macam bawak lancer/ferrari,
MySpace


seterusnya,

driver ni agak2 lah..
ambik parking sampai 2 spaces!
kalau banyak parking space kat situ tak pe lah..
tapi,
memang ciput,
adoiii..
masa tu pulak sy bawak atuk pi klinik, parking laen dah penuh,
parking kat kereta ni paling dekat,
bila tengok2,
dia ambik sampai 2 spaces,
nasib  baek mak ada,
so mak bawak atuk pi klinik,
and sy duduk dalam kereta tunggu untuk 'terkam' parking yang bakal kosong.

seterusnya,
kereta2 yang nak masuk simpang tapi tak bagi signal,
awk, kan senang kalau awk bagi signal,
takde la sy tercongok tunggu kereta lalu lalang..
takde la tetiba sy kena tekan brek sebab awk masuk simpang tetiba
*sigh* lg

seterusnya,
tetiba driver tu 'honk' sy,
padahal dia yang salah!
jalan yg sy lalu ni one way ok!
awk tu yg salah masuk way!
aiyahhh..
bikin gua panas la lu der...

seterusnya,
jalan jammed teruk,
lebih2 lagi lane kiri, (ni highway 3 lanes)
sebab ape??
sebab driver2 kereta yang 'pandai2' tu menggunakan emergency lane!
apa ke pandaiiii la kome ni..
nama pon emergency lane..
*sigh*
ha, sekali polis trafik dah tunggu depan sana,
apa lagi, masing2 kelam kabut bagi signal ke kanan,
mana laa lane kiri tu tak jammed terukk..
aiyaaa...

so,
u see..
so far korang faham kan kenapa jadi driver kereta ni banyak menguji kesabaran kita,
yang mana kadang2 korang akan mengeluh @ memarah @ memaki @ menghamun orang2 yang seperti diatas dengan ayat paling2 kurang pon--> 'apa dia ni??' @ 'bodoh la..' @ 'sengal la..' etc

sebenarnya, bukan itu aja circumstance yang sy faced since sy bawak kereta,
ada lagi..
tapi itu je lah yang mampu sy masukkan dalam entri ni,
kalau panjang lagi, orang pon malas nak baca kan?
sy taw, sy pon bukan sorang driver yang bagus,
tp paling2, kita saling ingat-mengingatkan @ ingat-mengingati kan?

MySpace


2 si penari jari menaip kata sendiri:

Oong-ong said...

tau xpe..kadang2 smpai bassah ketiak..nk2 bile nk parking..hhahaha

h A n Y S said...

eh,
nape smpai basah ketiak ea?
ehehehe~
;D

Related Posts with Thumbnails