FOLLOWERS

TRY THIS!!

kemaluan yang nyata

oh! sy kemaluan!
sy kemaluan!

duhhhhh!!
circumstance yg malu! malu!
*tumbuk muka*
MySpace

ceritanya senang aje..
cenggini..


sy kene hantar invois company pd TNB,
i went alone,
actually i pernah went there once,hihi..
biasa la..
kalau dah pi sorang2..
takda teman nak bual2,
layan jiwa la kan..
agagaga..

sy masuk main door bangunan tnb,
opppp..pelawat kene daftar nama dulu
ok fine..
tulis Hanisah,from company SYCJE,bla bla bla..signature..
amek pas pelawat,

pi ke lif,
tekan button 'anak panah atas',
lif bukak! cepatnya!
masuk,tekan level 14!

wah..sy sorang2 dalam lif..
best2..
pe lagi,
layan jiwa la..berangan!MySpace
tetiba!
ting! *bunyi lif dah sampai level*
eh?!
cepatnya??
ok..sy kuar dengan lagak yakinnya!
ya! kena yakin beb! even hantar invois jek,ekekeke..

aik?
awat ofis ni nampak lain?
o..br pas renovate kot..
sy teruskan jgk niat utk masuk even ofis nampak lain,
eh! akak kat kaunter pon lain?! (terus terang, ada unsur sengal disitu! dah terang2 nampak lain awat hang pi masuk???!!! SENGAL!!!)

"salam kak.."*senyum*-->mesti!
"sy nak hantar invois.." sambil tangan bawak kuar invois + muka yakin lagi,
"invois?"
"a'ah.." pelik disitu kan?nape akak tu cam tak tahu plak? dia kan keje kat financial department ni.. adesss...
"nak anta invois sendiri ke company punya?"
"er..company punya" nape akak ni banyak tanya plak..adeyh...sebelum ni anta kat akak lagi satu tu ok je, takde sesi Q&A pon! leceh la akak ni..(merungut lg dalam hati)
"nape kak?ni tingkat 14 kan?"tanya sy lagi
"ha? ni tingkat 5 dik, tingkat 14 kat atas" akak tu cakap sambil dia gelak! dia gelak beb! gelakkan sy!

perghhhhh..muka CONFIRM dah purple!
lg 1, sy taw la level 14 kat atas,takkan kat bawah kot kak..saje je nak menambah malu sy!
"oh,bla bla bla" actually sy dah tak ingat sy melalut apa dah masa tu utk cover kemaluan,
sumpah malu!
bayangkan, dengan muka yakin yang giler, tapi tetiba termalu sendiri! *dush*

bila kuar ofis tu,
sy buat2 bizi susun2 papers + invois dalam fail,
malu beb! takmo pandang muka akak tuh! dia ketawa lagi!
then picit button 'anak panah atas' kat lif sambil2 wat2 bizi lagi


aha! lif dah sampai!
haaaa! thank god!
sy meluru masuk!
picit button level 14 again!
MySpace





so, moral of the story, kalau nak YAKIN sangat pon, agak2 ah..

facebook dah tak kaw!

facebook sekarang dah memBUHSANkan!
sape setuju??*bajet ramai orang baca belog kau je ea?*
angkat kening kanan!

kalau dulu,bukak je lappy,
FB!
bukak je FB,
lappy!

sekarang,
bukak je lappy,
HANYSOLITUDE,
bukak je HANYSOLITUDE,
lappy,
MySpace
sengal!

apa ada pada cinta FB??
tak de apa dah..
dah tak menyegat,
balik2, tengok status orang,
i lap u,
u lap me,
i mis u,
u mis me,
i single,
i dah ade yang punya..
owwwwhhh..and what so ever lah!
tak ade status laen ke nak wat?
aiyooo...
amma appa..
anyway, tu korang nye fb, 
i admit, korang nye suke la kan..?
ekeke..


penah rasa nak delete je FB ni,
tapi..
kat FB ni la dapat jumpa balik member2 lama,
and salah satu medium untuk spread apa2 news antara member2,
kan3??
even hp ada..
tapi tak sume member nak spread news via hp,
huhu..
so, tak jadilah nak delete FB..



p/s: selsema & batuk.. sobs..



wAniTa

salam~

tiap kali sy baca papers,
selalu je ada kes berkaitan dengan wanita,
lebih tepatnya : wanita yang dianiaya,
sy rasa sebak, geram pon ada!
rendah betul martabat wanita pd pandangan penganiaya ye?
senang2 je diorang nak pukul, sepak, terajang, rogol & BUNUH!
alahai..

anyway,
entri ni bukan nak cakap pasal mende2 yg sy mentioned tadi,
ehee..
sy senanye nak share 1 wadah/pujangga/nota/karangan or what so ever it called lah,
yang sy dapat dari adik,
untuk sekelian wanita yang baca blog ni..
(guys pon boleh..)

Wahai wanita SOLEHAH,
jangan risau akan jodohmu..
kerana muslimin yang bijaksana itu,
tidak akan terpaut pada wanita 
hanya pada kecantikan,
lirikan senyuman,
bicara manja yang menggoda,
pujuk rayu yang meruntun iman...

Sesungguhnya..
lelaki itu adalah pemimpin kepada wanita,
andai belum sampai jodohmu,
anggaplah bahawa adam yang kau nantikan itu,
sedang membina sahsiah kepimpinannya
bagi dirimu..

Kerana pada wanita itu
pasti ada kekurangannya,
dan adam yang benar-benar layak
akan hadir untuk melengkapkan mu..
dan ketika itu kamu akan merasai 
begitu indahnya dunia ini 
apabila dipertemukan dengan jodoh yang 
SOLEH..


so amacam?
touching tak?
touching tak?
baca la dengan sehabis feeeeeel..
baru lah touching..

so..
for those yang still single minggel lagi,
jangan risau..
peace yo!
haha
akan ada jodoh kita kat luar sana.. (kita??erk! kuang3..)
cepat/lambat je bezanya (betol ke?kuikuikui..)
sesungguhnya..
"Wanita-wanita yang jahat adalah untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat adalah untuk wanita-wanita yang jahat, dan wanita-wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik."

nota tambahan:
Rasulullah saw bersabda yang maksudnya:
"Janganlah kamu nikahi wanita-wanita kerabat terdekat, maka sesungguhnya anak yang bakal lahir nanti berakhlak lemah fikiran dan akal." 



Mantra

siapa dah tengok cite Mantra??
sila angkat kening kanan!
ala..
cerita melayu yang pasal ilmu2 hitam tu..

sy dah!
MySpace
tengok semalam (rabu)
murah sikit,
kan2??

pi tengok dengan mak & kakak angkut angkat
perghh..
mak pon pi tengok wayang gak ea?
hehe..
mak sy memang sport rim sporting!
tengok pukul 11pm lagi tuh..
habis dalam 12.40 am,
then pi uptown,
pe lagi..makan lahh..
MySpace

masa tengah tunggu untuk kitorang masuk hall,
sy tengok,
semua remaja2 yang tengok midnight movie,
kebanyakannya macam students uitm,
ish3..
diorang ni..
apa nak jadi??
tengok macam sy,
pi tengok midnight movie dengan mak,
(cit, poyo la kau cik kak! dulu masa kat utm, kau tengok midnight movie gak kan??dengan sape??dengan member2 gak kan??)
MySpace

ok2,
balik pada cerita ni..
boleh tahan la ceritanya,
mak paling banyak tekejut!
MySpace
ha..ketawa2,
tak baik taw..
kuikuikui..

hantu dalam cerita ni lain dari cerita hantu yang lain,
apa yang lain??
hahaha
hantu nye hantu lumpur (panggilan manja dari sy & kakak angkat)
sebab apa??
sebab memang macam badan hantu tu disalut coklat lumpur,
tak de la macam hantu keturunan yang sama je berlakon, ye dok?
yang mestinya rambut panjang mengurai..
baju putih bersih..(pakai varnish!)
mengilai-ngilai..

anyway,
cerita ni kan ada kontroversi bab2 bogel-memogel & seksi-memeksi tu kan??

demi Allah ko mati!

ni ada kes gaduh2 kat FB,
sampai guna nama Allah untuk bunuh orang yang dia tak puas hati,
apa ke 'pandaaiiiii' la wat cam tuh kan??

kalau dah nafsu kuasai diri,
macam ni la jadinya,


part 1: 'dia' sound baekkk punya,
just because grammar kat description gambar ada silap sikit,

next part 2:


part 3: 'scene' member2 saling 'tolong-menolong'
hangat..
next..part 4:
ha,
yang ni makin hangit!
baca yang dah digariskan merah tu!

huu..
takut pon ada,
mana taknya,
dah masuk bab bunuh2 ni,
lagi2 zaman sekarang yang suka bunuh2 orang,

dia ni cakap tak pakai akai la kan?
pakai nafsu!

so, moral of the story :
1)jangan senang2 add/approve orang yang kita tak kenal,
(nasihat ni untuk sy gak)
MySpace
2) kalau post apa2 dalam english version, pastikan betul grammar nya, dapatkan nasihat dari pakar rambut bahasa english, kuikuikui..
3) kalau dah orang macam tu ada dalam friend list, remove kan aje..
senang cite ye dok?
MySpace

p/s: comot pulak sy conteng gambar2 tuh,ehee..takpe kan?
anyway, gambar tak berapa jelas?? klik je kat gambar tu and dia akan membesar dengan sihat dan kuat!

in pain

sakit,
terlalu sakit,
hanya mampu menangis
selain berdoa,
tak mampu bertahan,
ketawa
ceria
semua ini hanya pada pandangan luaran..
tapi didalam?
hanya Allah yang tahu,

Ya Allah..
kuatkanlah hamba ini..



jadi driver ni memang banyak menguji kesabaran kan?

jadi driver kereta ni banyak menguji kesabaran kita kan?
betul tak?
betul kan je la..
sebab mmg betul pon..

antara contoh yang saya faced,
sorang mamat ni 'potong' kereta sy,
ok, kalau nak memotong tu ok la,
TAPI, masalahnya dia 'cilok' dari belah kiri, tetibe je plak tuh! mana sy nak expect?? nasib baek perasan, kalau tak?? anda pikirlah sendiri.. *sigh*
awak ingat awk tu bagus sangat ke??
then sy pon apa lagi,
tekan pedal minyak tu and 'vrooommm' (bajet ekzos turbo) untuk 'potong' dia balik,
apa, ingat pompuan ni lemah sangat ke?? (hehe.. aksi ini jangan ditiru)
tapi..unfortunately.. tetiba lampu oren,erk oren ke kuning? (ah, lantak la)
dan terus bertukar ke MERAH!
alamak!
'sreekkk' bunyi geseran tayar akibat sy tekan pedal brek tetiba,
ok tipu, tak de lah berbunyi..
tapi tetiba jugak what..
MySpace
and mamat tu dengan selamberrr nya redah je lampu merah tuh!
heh, memang sengal la dia ni.

gambar atas kereta mamat tuh, wira je pon,
tapi berlagak macam bawak lancer/ferrari,
MySpace


seterusnya,

driver ni agak2 lah..
ambik parking sampai 2 spaces!
kalau banyak parking space kat situ tak pe lah..
tapi,
memang ciput,
adoiii..
masa tu pulak sy bawak atuk pi klinik, parking laen dah penuh,
parking kat kereta ni paling dekat,
bila tengok2,
dia ambik sampai 2 spaces,
nasib  baek mak ada,
so mak bawak atuk pi klinik,
and sy duduk dalam kereta tunggu untuk 'terkam' parking yang bakal kosong.

seterusnya,
kereta2 yang nak masuk simpang tapi tak bagi signal,
awk, kan senang kalau awk bagi signal,
takde la sy tercongok tunggu kereta lalu lalang..
takde la tetiba sy kena tekan brek sebab awk masuk simpang tetiba
*sigh* lg

seterusnya,
tetiba driver tu 'honk' sy,
padahal dia yang salah!
jalan yg sy lalu ni one way ok!
awk tu yg salah masuk way!
aiyahhh..
bikin gua panas la lu der...

seterusnya,
jalan jammed teruk,
lebih2 lagi lane kiri, (ni highway 3 lanes)
sebab ape??
sebab driver2 kereta yang 'pandai2' tu menggunakan emergency lane!
apa ke pandaiiii la kome ni..
nama pon emergency lane..
*sigh*
ha, sekali polis trafik dah tunggu depan sana,
apa lagi, masing2 kelam kabut bagi signal ke kanan,
mana laa lane kiri tu tak jammed terukk..
aiyaaa...

so,
u see..
so far korang faham kan kenapa jadi driver kereta ni banyak menguji kesabaran kita,
yang mana kadang2 korang akan mengeluh @ memarah @ memaki @ menghamun orang2 yang seperti diatas dengan ayat paling2 kurang pon--> 'apa dia ni??' @ 'bodoh la..' @ 'sengal la..' etc

sebenarnya, bukan itu aja circumstance yang sy faced since sy bawak kereta,
ada lagi..
tapi itu je lah yang mampu sy masukkan dalam entri ni,
kalau panjang lagi, orang pon malas nak baca kan?
sy taw, sy pon bukan sorang driver yang bagus,
tp paling2, kita saling ingat-mengingatkan @ ingat-mengingati kan?

MySpace


sAyA.aKu.tEmAn.dEn

saya,
ya, saya,
starting from today,
'saya' akan menggantikan kata ganti nama diri 'aku' yang saya gunakan in previous entries,

sebab?
kenapa?

yelah.. sopan sikit kot..
agagaga..
blog ni kalau dibaca oleh members yang sebaya sesuai la kan..
tapi kalau yang lebih tua,
kan kurang sopan tu..

so, itu aje untuk entry hari, pada period ini,
tata~
(erk,sejak bila plak aku ngada2 sebut 'tata' ni? ala..sekali sekala..apa salahnya..ahaks..)
 
MySpace

i received an award from aretikz~~

wahh..
dapat award lahh..
*muka excited*
anyway, aku dah dapat award ni ada la dalam 2 3 hari lepas..
tapi tak sempat nak post dalam entry..
so,here it is!
the  SUPER BLOGGER AWARD!



terima kasih..
thank you..
arigato..
salamat sa iyo.. 
Gǎnxiè nǐ ..
MySpace

kepada owner of SegalaCeritera iaitu aretikz

terima kasih sebab bagi award pada blogger yg baru suam2 kuku ni,ahaks..
oleh itu,
award ini akan diperturunkan kepada 3 blogger lain yang super blogger iaitu:


so u guys, have fun with the award yo!

MySpace

abang bukan salesman,adik jangan takut..

sedang aku and sisters melayan perasaan dengan mcD,tetiba
"assalamualaikum dik.."
"maaf ganggu.."
"jgn takot.."
"abang bukan salesman.."
aku pandang wani, wani pandang aku,
erk, mamat ni kenapa? aku kata dalam hati,
"boleh abang duduk?"
aku nganggok jek,
dia tarik kerusi kat sebelah aku,
and duduk.
then

"dik, jgn takot..abang bukan salesman, abang dari management bla..nak tanya adik bla... adik pakai minyak wangi tak?bla..bla.." (membebel)
aku menganggokkkk je,
then tetiba dia keluarkan minyak wangi,
"adik student kan?(tunjuk jari ke wani) ha..student dapat 80% diskaun, yang bukan student,(pandang aku) pon dapat diskaun 40%.. harga asal RM 200++, lepas diskaun dapat bla..bla..bla.."

terus dia spray minyak wangi tu kat aku nye lengan dengan galaknya,
eh2!! aku dah pakai minyak aku, nanti becampor, nanti jadi dah tak wangiiii~!!
aku hanya mampu berkata dalam hati jek..
(salah aku kot sebab aku kata aku pakai minyak wangi..)
MySpace

hah! memang sah! tak wangi!! poning kpalo dennnnn!!!
sumpah! pening kepala aku!
si wani tu je cakap "hmm..wangi la kak.."
cit..hidung dah tersumbat lah tuh!

and masa abang tuh tengah promote barang dia,
supervisor mcD sound dia,
"bang, sini tak boleh bla..bla..bla.. mengganggu pelanggan"
"kejap2, satu ni je"
heh, nampak sangat desperate la mamat ni..
MySpace

lepas dia keluarkan ceramah dia tuh,
dia tanya kitorang,
"so, berminat tak"
aku dengan selamber nye geleng kepala,
"tak pe la bang"
ditambah dengan perasa senyuman hambar aku,
then dia mintak maaf sebab ganggu feeling kitorang sambil masokkan minyak wangi dalam beg briefcasenya and teros caw!
briefcase siot...!!
tak leyh blaa..
MySpace

heh,not salesman konon..
kalau dah gitu ceritanya, dia kata dia bukan salesman,
jadi dia apa?
penjual minyak wangi?
oh,ape bezanya??
maybe bezanya ialah:
salesman pakai baju kemeja biasa,
tapi dia pakai kot!
salesman pakai beg jinjit biasa,
tapi dia dengan briefcase gitu!

haih brader2..
takot kene reject awal2 lah tu kalau dia terang2 nampak macam salesman..

MySpace

yang tulus,

fesyen terkini!

bagus betol la minah ni berfesyen,
pakai seluar 3 suku, tudung, tshirt + cardi
perghhh!
combination yang sangat the diva!
MySpace

harap maap, mukanya terpaksa dicatkan sebab,
kang tak pasal2 aku kena saman ngan minah ni,
almaklomlah..orang2 sekarang suka saman menyaman!
MySpace

anyway, aku jumpa fesyen ni masa kat kedai kasot kat mid valley,
masa aku masok, aku dah ternampak dia, terus aku tunduk!
erk
nape tunduk??
malu ke??
hah! takde makna!
aku tunduk sebab aku dok usha seluar dia!
MySpace

cop2!!
aku bukan nak meng'gatal'kan mata aku utk usha kaki dia or what so ever,
tapi aku nak tengok sama ada seluar dia tu dilipatkan ke?
and tepat!
telahan aku tu salah,
dia memang pakai seluar 3 suku!

adeyhhh..
apa la kamu ni..
dari kepala sampai pinggang dah cantik, ayu gitu,
sekali pakai seluar
oh, tak mau cakap lagi..

apa la fungsinya pakai tudung tu kalau cam gitu gayanya..
alahai..

yang tulus,

'fast food'

sekarang ni dunia makin maju,
manusia pon makin malas kan?
contoh paling senang:




makanan2 sejuk beku ni ha, contoh yang paling senang..
even nak masak nasik ayam pon just masok kan dalam mivrowave!
memang la orang kata praktikal..
jimat masa..
jimat tenaga..

tapi tak syok la..
tak rasa macam betol2 memasak

anyway,
tengoklah encik2 dan puan2 ayam kat bawah ni,
orang beli buaian tuh tok orang rumah,
dorang pulak berlebih-lebih,
habis bertepek ' barang2 export' dorang kat situ!
aku nak duduk pon dah tak boleh!
nasib baek lah korang ni ayam...

tapi comel kan dorang landing2 kat situ sambil minom petang?
agagaga..

yang tulus,

kahwin lagi??

oh,baru hari ni aku baru nak update pasal gi kenduri kahwin member aku hari ahad lepas ke? *sekali napas*
adeyyyhh..
hehe..
sori la..
tarak sempat..(citt..mcm ramai je nunggu kau update + baca blog kau ni lah,wahai minachiii)
MySpace

ok2,
tengok je la gambar2 nye ni,

 dengan pengantin,aku no.4 dari kiri

 members, ex student smkpbk, erk.kecuali lelaki kat belakang tu ok =.='

 posing lg! XD

 comels la dorang nih! XD

 lagi..

 lagi.. XD

 lagi.. :D

 kat 'pintu gerbang'. cantik! erk. of course not me XD


dah bertambah kawan aku yang dah jadik bini orang..
aku?
oh,lupakan.
please jangan tanya soalan tu sekarang,
terima kasih


MySpace

balik dari kenduri, aku dapat kek!
kek birthday..
MySpace


muka aku yang kesengihan sampai ke telinga macam tak penah dapat kek! padahal selalu jek! =.='

u know what,
yang kelako nye masa mak beli kek ni was my adik wani!
cerita nya cenggini,

wani sambut mak kat pintu umah,
mak baru balik dari rumah sedara terus dia beli kek..
mak suruh wani masuk kan kek tu dalam peti sejuk,
and maybe dia tak berapa dengar apa mak cakap,
terus dia dengan muka ke'excited'an nya tuh meluru masuk bilik sambil tunjuk kek,
and she said "kakkkk~!! mak beli kek tok kooo~" (dengan kesengihan sampai telinga!)
adeyhhh.. =.='
lurus betol la budak ni.

awat la hang pi tunjuk kat aku kek tuhh sayang oii..
kan dah hilang suprise..
paling2 pon pi la cocok lilin tu,
konon suprise la kat aku..
sambil nyanyi lagu antarangbangsa tu,
confirm aku akan tekejot nye..
kalau tak pon,
akan ku lakonkan watak tekejot tuh dengan berkesan! sure punya..
spoil la..
MySpace

yang tulus,
Related Posts with Thumbnails