aku sumpah kau jd jongkong emas!!

orang kata,
sorang mak/sepasang parents blh jg 10 org anak,
tp 10 org anak tak tentu blh jg org tua diorang,
btl ke tidak?
bak kata nabil "lu pikir la sendiri"!

cerita ni aku nak share psl anak2 yg aku kata td-->'tak tentu blh jg org tua diorang'
realiti ok!
aku yg alami!
erk
bkn aku yg jd 'anak2' tu ok!
tp aku yg jd 'pemerhati' selama ni.

kisah anak 1 (lelaki):
"mak, keta orang ni lower, mak naek lah teksi ea?"
si mak,sorang yg berbadan besar,
sanggop dia suruh maknya naek teksi semata2 takut keta dia sagat bila lalu bonggol!
tolol nye anak!

"mak..cube lah faham, orang tak de duwet sekarang ni.."
pd hal, keje sendiri!
SUSAH nak hulur duet pd maknya!
naek keta BMW!
dok rumah teres mewah 2 tingkat!

"nah, ambik RM10 ni mak"
dia bg RM10 utk maknya pegi HOSPITAL!
ye!
HOSPITAL!
by CAB!
ye! by CAB!
nape dia sendiri tak pi hantar maknya?
nape hanya beri RM10?
mak awk tu BKN beggar ok!

kisah anak 2 (perempuan):
"kalau mak tak jg anak org, nanti mcm mane org nak bg duet?"
kenapa?mak awk kena jg anak awk ke,so that awk br blh bg dia duet poket?
bkn ke MMG tgggjwb awk beri dia duet TANPA ada alasan?!
dah lah hantar anak ke rumah maknya awl pagi, ambil anak pulak lewat mlm!
mak awk tu BKN amah awk ok!

kisah anak 3 (perempuan):
"aku mane ade duet?!"
pd hal, siang nya dia br dpt duet kutu!
SIYES! dia br dpt duet kutu siang hari nya tuh!
sanggop dia kata mcm tuh?
sedangkan tgh mlm tuh ayahnya BTL2 kena pegi hospital and mmg kena byrn utk treatmentnya! (urgent case)

tu antara sikap anak2 tuh pd parents diorang,(kisah ni laen2 parents)
sbnr nya ada lg,
tp aku dah tak berapa ingat..

sedih aku rs,
anak2 ni masing2 dah besar,
dah ada anak pon,
umor pon ada yg dah 30++,
nape pemikiran and sikap diorang towards parents diorang ni cam sengal ea?
cam bodoh pon ada kot?!

ustaz aku penah nasihat,
once kita kuang hajaq pd parents kita,
10x ganda anak kita esk akan KUANG HAJAQ blk pd kita!
lu mau gitu ke der??

kalau lah zaman skang ni blh jd mcm cite si tanggang tuh,
siyes aku nak suroh parents ni sumpah anak2 diorang!

SUMPAH jd jongkong emas!


MySpace

nak kawen?tak nak kawen?

semalam aku and members pi jenguk 1 of member aku yg dah kawen,br bersalin, dia dpt anak teruna,
hensem!
comel!
so tak mau ckp manyak,
tgk je lah gambo2 smlm ni



MySpace

first,gmbr aku dulu of course,ahaks~
dgn Mr.Teruna

kanan mak Mr.Teruna (mmber aku @Fai), kiri cik hanys gumuk
MySpace

Mr.Teruna


Mr Teruna tido, comel!

kiri,Nad

kiri:Rafi
erk,kiri jgk?nape mesti kiri?
kk,next..

kanan sekali,haa..br nak kanan, is Ain

blk dari rawang tuh, melantak kat Pak Li seksyn 7,lapar giler kot!



sambil jenguk Mr.Teruna tuh,
kitorang borak2 pasal pengalaman Fai bersalin,
1 word je--> sgt; MENAKOTKAN!

MySpace
bg aku la..

then kitorang tgk perut dia yg di'plaster',
seram siot!

MySpace



time2 tu jgk aku ckp 'aku tak nak kawen!'
dlm ms tedekat ni la...
tak kan la tak nak kawen lgsg kot..
agak2 ah derrr..

then blk dr rawang tuh, aku bwk mak aku keluar
and singgah jap kat rumah Budak Campo,
erk

nape aku pggl budak campo??
sbb..

 
gmbr agk kabur, sbb bdk campo ni asek begerak, pakai kemere hp je pon~
 lagi..

 owh..jd idaman btl lah bdk nih!

 oh! aku pong tesesat? ngehe

kakak nye plak, cun kan? hindustani hai btl!

oh! tercandid?! muehe~

so, dah phm nape aku pggl Bdk Campo?

MySpace

iklan nak mintak pelempang

korang perasan tak ada 1 iklan losyen wanita kat tv lately?
aku br perasan ekceli..

enjoy iklan nya kat bwh ea,




dah tgk?
apa pendapat korang?
haha

yg kelakarnya iklan ni,

1st,perempuan tu blh say no kat guy tu by geleng2 kan jarinya je,
2nd,selamberkk je guy tu usap bahu anak dara orang,hep!amboiii..biasa dia tuh!

aku rs, kalau kat M'sia,
guy yg wat mcm tuh mau nya kena penyepak atau paling sopan,kena pelempang!

MySpace

adat la pon kot..iklan overseas~

MySpace
antara keta2:
  1. ALFA ROMEO
  2. AUDI
  3. BUFORI
  4. BMW
  5. CHANA
  6. CHERY
  7. CHEVROLET
  8. CITROEN
  9. FORD
  10. FIAT
  11. HONDA
  12. HYUNDAI
  13. INOKOM
  14. ISUZU
  15. JAGUAR
  16. KIA/NAZA
  17. LAND ROVER
  18. LEXUS
  19. LOTUS
  20. MAHINDRA
  21. MAZDA
  22. MERCEDES-BENZ
  23. MINI
  24. MITSUBISHI
  25. MITSUOKA
  26. NISSAN
  27. PROTON
  28. PERODUA
  29. PEUGEOT
  30. PORSCHE
  31. RENAULT
  32. SUZUKI
  33. SUBARU
  34. SSANGYONG
  35. TOYOTA
  36. VOLKSWAGEN (CBU)
  37. VOLVO


keta2 yg harganya mencecah RM1 juta (kalau tak silap, dah msk cukai skali) ialah:

BMW 750Li
BMW Individual 760Li
BMW X6 M
JAGUAR XKR 4.2 V8 SC Convertible
JAGUAR XKR 5.0 V8 SC Coupe
MERCEDES BENZ:
S350L-V221(SEL) NEW GENERATION (CBU)
S500L-V221(NEW GENERATION) (CBU)
CL500 COUPE (CBU)
PORSCHE:
911 Carrera S Cabriolet
911 Carrera 4S
911 Carrera 4 Cabriolet
911 Carrera 4S Cabriolet
911 Targa 4S
911 Turbo
911 Turbo Cabriolet
911 GT2
Cayenne Turbo
Cayenne Turbo S
Panamera 4S
Panamera Turbo

perghhhh~!!
cun kan keta2 as above?? [lepas anda klik kat link keta2 tuh]
KALAULAH..
aku ulang,
KALAUUULAH,

aku dpt 1..

MySpace

hmmm..berangan je lah cik hanys oiiii..

tahi lalat

korang ada tahi lalat?
mesti la ada kan..
tipu la kalau kata tak da..
ni aku nak share rahsia tahi lalat[even korang dah tau kot,hehe]

bulu mata gugur

org kata,


bulu mata gugur ada petanda,


betul ke??


apa tandanye??


ok,org kata la ea,bkn aku kata,


petanda nya-->




ada org rindu kita,


erk


kalau mcm tuh,

ramai lah kot rindu kat aku,


sbb


dah bebilion2 bulu mata aku gugur,


MySpace




ekceli la kan,

based on apa yg aku baca kat one of majalah ilmuan ni [tak hingat mjlh apa]

the fact is,


bulu mata gugur ni bkn la sbb ada org rindu-rinduan,

or cinta-cintaan,




sena nya,

bulu mata kita gugur ni just a normal nature jekkk..


means bulu mata yg gugur tu sbb sel2 dia dah mati then bagi chance kat bulu2 mata yg baru utk tumbuh,

sm la mcm rambut kita niii..



MySpace<-- tak leh terima fact tuh









yg tulus,



(asek lupa mau t/t =.=')

kuasa 'MERAJUK'

aku merajuk dgn mak aku hari tuh,

sbb nye simple!-->mak tak nak belanja kain ela kat Jakel

as simple as that kan?MySpace


bila mak tny,

aku jwb ala kadar,



bila mak buat lawak,

aku zip mulut aku,tak nak bagi ketawa!

kejam kan??

MySpace



then,

bila mak dah perasan aku lain,

she coaxed me!

alalalala~MySpace

she said-->yela2..nanti kite beli ye..


ahah!!!yes2!!!

misi berjaya!!!MySpace


itulah kuasanya 'MERAJUK'!!


sila lah try~





AMARAN:dinasihatkan kuasa ini digunakan pd org tertentu shj ok!

[takut kena penyepak tak pasal2]

eheeee~ *big grin*

movie baru!! XD

ni masa aku jalan2 kat Giant Puchong
[beli barang2 dapur actually]
MySpace

tengah2 sibuk mak aku usha barang2,
senang kata, tengah2 aku kebuhsanan menunggu dia lah~
aku tertengok lah tv yang serve pelbagai jenis iklan PLUS trailer2 cerita baru..

then,

ade cerita baru beb!
macam syiokkkk!!
MySpace

tajuk:
The Sorcerer's Apprentice

Sinopsisnya as below,
sila translate sendiri ye,
boleh kan?
:D
[aku copy dr imdb.com, gracias! XD]

In modern day Manhatten, the master sorcerer Balthazar Blake (Nicholas Cage) attempts to protect the city from his arch-nemesis, Maxim Horvath (Alfred Molina), an evil wizard with nefarious plans. Horvath is determined to claim New York City for his own evil purposes, and enlists an illusionist (Tony Kebbell) to help him toward that end. Given the formidable forces working against him, Blake does not feel that he can accomplish this mission alone. To help in his venture, he seeks out a seemingly average guy, Dave Stutler (Jay Baruchel), who is recruited to be Blake's apprentice. Stutler is initially skeptical, and reluctant to get involved, but eventually is convinced by Blake to help in this cause. Blake gives Stutler a crash course in magic, and mishaps invariably ensue. There is also a love interest in peril angle to the storyline that provides additional motivation for Stutler. Together, Blake and Stutler take on Horvath in a classic good versus evil struggle.



trailer nya memang nampak best kan?!

aku nak pi tengok la bila dah released nanti!
hoyeah2~!!
MySpace

budak-budak sekarang

aku bc paper berita harian td,
bc yg tajuknya: 40,506 diterima masuk IPTA

pasal budak2 lepasan STPM yg diterima masuk U,
congrates pd dorg!
aku tumpang happy,
teringat balik aku masa dapat masuk UTM dulu,
aku checked keputusan through SMS,

giler happy,
sampai menangis2 and peluk mak aku,MySpace
mana nya tak happy,
masa SPM aku wat main2,
then menyesal,
aku ambik la plak STPM,
since then,
aku tak main2,
jadi nerd!MySpace
haha

anyway,
entry ni bukan pasal aku dulu2 sebenarnya,
actually asal 'ingredient' tajuk paper tuh,

paper tu cakap,
erk,
paper bercakap?MySpace

anyway,
antara quote nya:

'Ketua Pengarah Pengajian Tinggi, Prof Datuk Dr Radin Umar Radin Sohadi, berkata pelajar yang mendapat Purata Nilai Gred Kumulatif (PNGK) 3.8 atau 3.9 yang memohon kursus perubatan di Universiti Malaya mungkin tidak akan ditawarkan tempat kerana kerana lebih ramai pelajar mendapat PNGK 4.0 memohon.


Katanya, tahun ini ada 2,088 pemohon yang mendapat PNGK 4.0 dan 404 orang ditawarkan ke Universiti Sains Malaysia (USM) yang mempunyai kuasa autonomi untuk memilih pelajarnya dan selebihnya ke universiti lain. '

ok,
pay attention pada yang aku 'bold' kan tuh,

giler pandai budak2 zaman sekarang?!
bila dikata 'lebih ramai pelajar mendapat PNGK 4.0 memohon'
mmg aku admit genius budak2 zaman sekarang,
ish3..MySpace
[terkilan sebab aku bukan salah sorang daripada merekaMySpace]

bLoGgInG=$$$

people said that blogging ni salah satu lubuk cari duit,
how?
at first, aku MMG tak percaya!

why?
heh,hellooooo...takkan la dgn 'klik' sn, 'klik' sini,
taip sn, taip sini,
tetiba blh dpt duit pulak,
kan?

tp itu la realitinya..
not a fantasy,

for instance,
akak ni ha,
i've read about her tru newspaper,
tp tak ingat plak which paper,
kosmo kot?
heh,forget 'bout it la!

anyway,
pasal akak ni..
aku baca 'bout her yg dia earn income agak byk jgk..
again,
aku tak ingat brape byk,
heeeeeheeee..
sory~
ni la slh satu 'penyakit' aku,
huh!

so..
in a nutshell,
aku nak TRY jgk!
nak jd kan side income,
who knows,
one day maybe jadi MAIN income aku?
no side2 lg..
haaa..
kan2??
tuing2~

k la,
see yah in next entry!
cau!

c(;

it's WORLD CUP 2010!!!!!


bolaaaa..bola bola bolaa..

ceyh! mcm tgk plak aku!
haha

actually..
i am not a soccer fan, not at all!

why?

i just dont know,

aku rs
bosan kalau tgk bola,
why?

sbb 1 bola nak kene tggu utk digolkan!

nak kene tggu tuh kita bkn nye tau brapa lama kan?
i am not good in waiting~
*wink*
plus, sbb 1 bola nak kene direbut oleh bbrp org players!
arghhh~ tak mau~!!
heee~*big grin*


anyway,
ketidaksanggupan aku tonton bola ni
telah di
PERLEKEHkan oleh 1 of my members!
he said that m looser!
siap kene 'boooo' seyh!
perghhhhh..


tp aku x hangin pon..
sbb im not feeling that im a looser just because not watching soccer~!

it just about a ball dude!

hahahahaha


aku still blh hidop if im not watching it,

aku still ade keje,
gaji aku still 'best',
ape lg..

hmm..

ha!
'he' still loves me evento he knows that aku BKN fan bola~
dah terlanjur ckp pasal die..


he once said that he wasnt peminat FANATIK bola,
pd hal bola tgk jgk,
ade jgk team fav dia,
alalalala..
nak amek hati aku ke..(sbb aku x minat bola)

hahaha
but it's ok for me..

as long as tak
100% hidop krn bola sudah!
im dead la kalau cam tuh~
haha
;D

sooo..


in a nutshell,

errr...
pe nak conclude ea?
err..
ha!

majulah sukan utk negara!
hahahaha


cau!


c(;

TAMAT SUDAH PERJUANGANKU

alhamdulillah..
selesai sudah perjuangan aku di UTM ni..
syukur sgt..

lepas aku berhemas pulas dgn sgale mcm dugaan dan cobaan,
aku bejaya jgk selesaikan PSM n exam dgn jayanya..erk!jaya ke?heheee~

anyway, x sabaq nk tggu konvo!
event yg aku idam kan dr kecik2 dl..
ble p umah sdare mare,tgk gmbr konvo org yg berkenaan,
aku jd xcited,
hehehehe